Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

Siguran sam da ne vredi ni blizu tih para, ali da je fensi jeste...sad kad sam bio u Amerikama vidim da ih dosta naroda koristi.

Imam na S23, odlična maska. Jako tanka i prijatna u ruci i dobar grip. Opet bih je odabrao.

Kako ću da plačem kad mi se dogodi. Moj p9pro kako je raspakovan iz kutije, to mu je.

Još samo fali da me ovo javljanje izmaleriše xD

Kada smo kod malera kako te sluzi mob ? :) nisi bacio neki mini review..

Kod mene za sada jedina mana kao i uvek tensor :) da izbace isti ovakav mob sa tensor 5 koji pravi tsmc uzeo bih ga prvi dan :)
Velika očekivanja imam od pixel 10..

Kad je covek zadovoljan, onda cuti. :)

Promenio mrezu (a1->ytl) aktivirao volte (ali ytl svakako ima i 3G mrezu aktivnu) fercera sve ;)

Ovako, ne znam sta da kazem, malo me muci njegova tezina, ostalo mi je perfekcija. Video boost stvarno razbija kakav rezultat daje, nisam snimao pri slabom osvetljenju jos uvek nista (video sam da se na to zale). Baterija meni sasvim zadovoljavajuca. Performanse takodje.

Od losijih strana mozda bih mu zamerio i kliki tastere i sto mu je frejm magnet za otiske, no time se ne opterecujem, pa mi ne smeta.

Nisam preodusevljen, ali nicim nisam ni razocaran. Cekamo da vidimo sta nam spremaju sa desetkom, ovaj ostaje kod mene do daljnjeg. :)

@Proday nemam nikakve gace niti zastitno staklo, nag je totalno. :D

Koji je problem sa pixel 9 i a1 mrezom?
Kad je covek zadovoljan, onda cuti. :)

Promenio mrezu (a1->ytl) aktivirao volte (ali ytl svakako ima i 3G mrezu aktivnu) fercera sve ;)

Ovako, ne znam sta da kazem, malo me muci njegova tezina, ostalo mi je perfekcija. Video boost stvarno razbija kakav rezultat daje, nisam snimao pri slabom osvetljenju jos uvek nista (video sam da se na to zale). Baterija meni sasvim zadovoljavajuca. Performanse takodje.

Od losijih strana mozda bih mu zamerio i kliki tastere i sto mu je frejm magnet za otiske, no time se ne opterecujem, pa mi ne smeta.

Nisam preodusevljen, ali nicim nisam ni razocaran. Cekamo da vidimo sta nam spremaju sa desetkom, ovaj ostaje kod mene do daljnjeg. :)

@Proday nemam nikakve gace niti zastitno staklo, nag je totalno. :D

A1 isključuje 3G signal, a u Nišu ga je već isključio. A1 ne pušta Pixele da koriste VoLTE, tako da pozivi idu na osakaćenom 2G, a dok je zakačen na LTE (telefon u mirovanju ili se koristi internet) ne stigne na vreme da se prešalta na 2G kada neko zove i mreža prijavi da si nedostupan. Onda stiže SMS o propuštenom pozivu... Dok si na pozivu nema interneta preko mobile data, o kvalitetu poziva da i ne govorimo, nekad nisam siguran sa kim razgovaram. Uglavnom KG, BG i Vojvodina (možda ne baš cela teritorija) još uvek imaju 3G, ali je cilj da oko sredine godine isključe 3G totalno.

Meni na 6a jedno 2-3 meseca bagovali pozivi haos, ne cuju me ljudi, ja njih, kazu zvonilo a nije i slicno, sad jedno pola god nemam problema sa tim. A1 mreza.
Sta mislite na cega da idem posle 6a?
8a ili 9a?
8a lepsi dizajn, manji telefon, jeftiniji
9a noviji, skuplji, dizajn mi je ruzan i veci je.
ali kontam 9a ce vise izdrzati nego 8a noviji pa i logicno je 😬

Samo da proverim jel sam dobro razumeo, znači 8a ti je bolji u svemu i ti i dalje razmišljaš da kupiš 9a koji će eventualno da ima dužu podršku?!? Kupi 8a i ne razmišljaj mnogo.

Ako ti je za utehu i Samsung S22 Ultra je od pre par dana postao neupotrebljiv na A1 mreži - tačnije šaltao se sa 4G+ na Edge (2G). Što je i logično jer su 3G ugasili!
Problem rešen tako što sam zaključao na 4G (LTE) only - tako da nije problem samo do piksela i A1 mreže...

Inače sve radilo godinama ok (uključujući voLTE) do pre par dana, tako da je definitivno do mreže. U okruženju kod MTS i Yettel korisnik nikakvih problema nema :)

Poslednja izmena:
Dvoumim se oko kupovine Pixel 9 ali bi me ubilo da imam problem sa signalom i da budem nedostupan (u pitanju je MTS mreža). Da li i na njoj baguje telefon sa signalom?

Ne, na mts radi VoLTE(pozivi) bez problema sa signalom. Samo treba da odradiš shizuku hack(minut posla)

Kako smo decenijama bili dostupni dok nije ni postojala voLTE usluga tako smo i sada dostupni čak i kada ona ne radi npr. u kombinaciji A1 + Pixel telefoni!

voLTE je super ako treba nešto da se pogleda na netu dok traje razgovor - kome je to mnogo bitno neka izbegava gore navedenu kombinaciju operatera i telefona :)

Ne bih se slozio,
VoLTE je dosta stabilniji za razgovore, kvalitetnija veza, mnogo brze uspostavljanje veze ...
Ako moze bolje sto bi se vracali na gore.

U Pirotu izgleda nemaju problem sada samo pixeli sa a1 mrežom, već svi telefoni koji ne podržavaju volte pa onda koriste 2g za pozive. Više kolega mi se žalilo, svi na a1 i sa starijim/jeftinim telefonima. Ja sam posle par dana jutros uspeo da obavim razgovor na a1 😕

Izvinjavam se za offtopic.

Da, tako je. Nije samo do telefona koji imaju ili nemaju podršku za VoLTE, A1 mreža iz nekog razloga najmanjem broju uređaja dozvoljava da koriste VoLTE. Džaba uređaj ima mogućnost, kad mu mreža ne dozvoljava da ga koristi. :(

Videćemo sta će ispasti na kraju. Ali daleko smo mi od 5G mreže, a ni to ne rešava sve uređaje.

Stigla Pitaka preko FedExa :)
Ništa epohalno, ali bitno da je extra tanka.. :)
Videćemo kakvi su magneti jer ih svi hajpuju.

Glavna mana je mikroizdignut okvir sa prednje strane koji kvari osećaj swajpa sa bokova jer sam materijal ima osećaj oštre plastike.. bio bi mnogo bolji kejs da napred nema taj rejzabiliti kako kaže flossy :)

Po meni nikako ne vredi ovu lovu, možda 30ak evra u vrh glave

Ne bih se slozio,
VoLTE je dosta stabilniji za razgovore, kvalitetnija veza, mnogo brze uspostavljanje veze ...
Ako moze bolje sto bi se vracali na gore.
Niko ne kaže da treba da se vraćamo na gore, nego da je telefon upotrebljiv i bez voLTE usluge, kao što su bili upotrebljivi do pre par godina kada ista nije ni postojala u Srbiji...

Ja ne čujem nikakvu razliku u kvalitetu zvuka ili stabilnosti kod Pixel 8 pro na A1 mreži bez voLTE i na drugim telefonima u kući (A1 i mts) gde radi voLTE.

U realnosti, 90% ljudi ni ne čuje razliku između MP3 128kbps i FLAC formata :)

Ono što mene jedino nervira je što nema interneta tokom razgovora...

Niko ne kaže da treba da se vraćamo na gore, nego da je telefon upotrebljiv i bez voLTE usluge, kao što su bili upotrebljivi do pre par godina kada ista nije ni postojala u Srbiji...

Ja ne čujem nikakvu razliku u kvalitetu zvuka ili stabilnosti kod Pixel 8 pro na A1 mreži bez voLTE i na drugim telefonima u kući (A1 i mts) gde radi voLTE.

Meni je pixel neupotrebljiv bez volte u Srbiji.
Često nedostupan, ne možeš nekad da uspostaviš poziv itd...

Pa dobro onda MTS i Yettel i problem rešen :)
Meni da je voLTE toliko bitan prešao bih iz A1 mreže kod konkurencije u roku od par sati.
U današnje vreme bar nije neko cimanje menjati operatera...

Uzeo sam Ringke Onyx umesto Fusion Magnetic za Pro XL, u Dark Green varijanti, baaaš je lepa boja i čuči fenomenalno u ruci. Promenio sam Fusion Magnetic jer magnet u case-u za magsafe dodatke buni GPS malo, i bežično punjenje na Pixel 2 Stand radi ali tako sporo da bolje da ne radi, ozbiljan konflikt ima sa magnetom. Ne znam kako se više ljudi nije žalilo na te probleme.

Inicijalno sam pazario Magnetic varijantu jer sam hteo da uzmem neki magsafe nosač/punjač za auto, ali sam odustao od te varijante u međuvremenu, tako da sam prešao na klasičan Onyx, i baš je jednostavan dizajn i efektivan, kao saliven stoji, zna znanje Ringke, vidim i zašto je toliko popularan proizvođač.

Evo taman kad si napisao, ja sam naruči isti taj case za 9 pro xl, ali sam odustao od kupovine.
Pa ako nekome treba, za iste pare ću rado da ga prodam, jer sam odustao od kupovine fona, pa da ne skuplja prašinu case koji se nije ni koristio.

Prilozi

• Screenshot_20250311-231200.png
    Screenshot_20250311-231200.png
    89.1 KB · Pregleda: 34

Ono što mene jedino nervira je što nema interneta tokom razgovora...
Ti nemas samo internet tokom razgovora, ja nemam ni internet ni pola razgovara, neko nema internet i 90% razgovora, zavisi gde se ko nalazi i koliko je opterecena 2G mreza (i da li je vec iskljucena 3G). Sramota je da A1 nema VoLTE za sve uredjaje ili bar daleko veci kapacitet 2G mreze ako je vec krenuo u ukidanje 3G.

To nema veze sa telefonom već sa A1 mrežom, ista stvar mi se dešavala i sa Samsung telefonom (baš kupljen kod njih u A1) od kada su isključili 3G mrežu...

Nazad
Vrh Dno