Šta je novo?

AMD RX 9000 / RDNA 4

Takodje, nema ni 7900 xt. Mozda ima po negde neka 9070 non-XT nekim slucajem.

Nestasica je svega jaceg od recimo 4060 8GB, sve je pokupovano, zato su i cene ovakve.

Rezervisao u G za 110k, dobio kod za popust od kolege 17% iz yetella, ukupno 91k, 760€ izađe što i nije loše. Još samo da vidim znaju li da unesu popust, jer gospođa s kojom sam pričao nije znala da to postoji, srećom njen kolega jeste.

Rezervisao u G za 110k, dobio kod za popust od kolege 17% iz yetella, ukupno 91k, 760€ izađe što i nije loše. Još samo da vidim znaju li da unesu popust, jer gospođa s kojom sam pričao nije znala da to postoji, srećom njen kolega jeste.
Ajde samo potvrdi da to radi, jer cini mi se da sam pisao ovde da Gigatron popusti uglavnom ne rade kad na predmet nakace "Top artikal", "Sok cena" ili slican tag.

Drugar je probao u kirovljevoj da uzme "top artikal" s tim popustom I rekli su da ne vazi

Ovo je i više nego FSR4... Koliko sam razumeo na višem nivou radi nego losless scaling.

Jel ima negde slika PCBa od Sapphire Pulse 9070XT?

Jos uvek neotvorena😄
veceras test fsr4 i cp2077. Negde sam procitao da mod zeza na win10, jel probao neko?

Prilozi

• IMG_20250311_193727.jpg
    IMG_20250311_193727.jpg
    119.8 KB · Pregleda: 115
Mozda i nece... Zavisi dosta od rezolucije (a ima 4k OLED ulistan pod my gear kao drugi ekran)

Gigabyte 9070 OC
Sapphire 9070 Pure OC
Asrock Challenger 9070
Sapphire Pulse 9070

Sve me dodje ista cena.

E sad pitanje, sve mi crno u kucistu, da li ici na Pure, jer mi se cini kao najbolja, a opet jedina logicna mi je da idem na Gigabyte, koja je crna.

Jedno vreme sam razmisljao i na Pulse, ali 2 ventilatora, ne znam kako bih prosao sa temperaturama....

Na ono koje ti srce i instinkt kaze, tu nema greske. Ako ti je kuciste na podu tu ti nije bitno da li je crno ili belo mada isto je i da je stolu, kakve veze ima ne gledas u njega nego u monitor.

Ma gore mi je kuciste, mada nemam ja taj problem, bice crno bela kombinacija, nego sto kao vecam da li Sapphire ili Gigabyte u smislu kvaliteta, obe su OC, kvalitetniji su cipovi cim su mogli da dignu to sve, pa mi je vise to nego crna ili bela.

Ma gore mi je kuciste, mada nemam ja taj problem, bice crno bela kombinacija, nego sto kao vecam da li Sapphire ili Gigabyte u smislu kvaliteta, obe su OC, kvalitetniji su cipovi cim su mogli da dignu to sve, pa mi je vise to nego crna ili bela.
I ja bih se dvoumio, ali verovatno Sapphire, jos Pure verzija je dobra, za Gigabyte sam znao poneki put da procitam i cujem da crknu, za Sapphire nisam bas cuo, kad bi bila opcija MSI ili Asus rekao bih to, ovako Sapphire, to je kao EVGA za AMD :unsure:

Nasao fix na netu,.postoji tema na redittu I daleko od toga da sam jedini.

Dakle ako nakon restarta ploca ne prepoznaje gpu I ne baca sliku uopste, u biosu je potrebno cekirati pod stavkama cpu pci / pch GEN4.. umesto auto

Screenshot_20250312_042535_com.reddit.frontpage_edit_74924414011483.jpg

Ne bas najbolji pocetak druzenja 😄 kazu neki da su vratili karte iako su ovo sredili, jer je karta bacala crni ekran nasumicno. Kod mene da kucnem nema toga

Gigabyte 9070 OC
Sapphire 9070 Pure OC
Asrock Challenger 9070
Sapphire Pulse 9070

Sve me dodje ista cena.

E sad pitanje, sve mi crno u kucistu, da li ici na Pure, jer mi se cini kao najbolja, a opet jedina logicna mi je da idem na Gigabyte, koja je crna.

Jedno vreme sam razmisljao i na Pulse, ali 2 ventilatora, ne znam kako bih prosao sa temperaturama....
Ova 9070 Pure izgleda da ima isti kuler kao 9070 XT Pure(bela verzija 9070 XT Pulse). AsRock Challenger i Gigabyte OC su dual slot karte, dok je Sapphire Pure triple slot. Takodje, AsRock challenger ima sva 3 ventilatora u istoj orijentaciji, dok Gigabyte i Sapphire Pure imaju centralni sa kontra perajima. Sapphire Pulse je dual slot(mada opet sa velikim hladnjakom) dual fan karta, ne znam da li su veceg precnika ili ne. Svakako karta ne trosi puno, ali ako oces da se zezas sa OC u teoriji bi Pure bio najbolje ohladjen.

Mada gledao sam, pulse varijantu sa dva ventilatora, impresivne temperature i tišina. Mislio sam da će biti veća razlika... Mada i ja naginjem ka pure, ali pulse mi je jos 2 hiljade jeftinija. Nije da mi nešto znači kad već dajem te veće pare.

Dobio sam još bolju cenu za pulse manju, tako da nisam imao dilemu koju ću da kupim. Taman cu da javim za temperature i sve ostalo.

Neki prijavljuju greške u memtest_vulkan kad memorija dođe na 95C pa proverite kod sebe ako ste hrabri :D

Nazad
Vrh Dno