Šta je novo?

Mašine za sušenje veša bez toplotne pumpe (klasične)

A da pročitaš uputstvo. Kinezi su ga lepo napisali.
Druze izvibi na smetnji planiram da kupim Haier masinu za susenje vesa malo je skuplja od tvoje,jesi zadovoljan sa masinom ? Nisu male pare u pitanju pa zato pitam,hvala unapred pozz 🙂
Pozdrav ljudi ukratko kumovi koji su stariji ljudi su kupili novu mašinu

Haier HD80-A2939-S za sušenje veša sa TP. Nova je sa 7 godina garancije. Ne znam jel je neko imao iskustva kada se pušta u rad prvi put jel treba da se otkoci bubanj ili uradi nešto? Ono što se njima dešava je sledeće: čudno se čuje i na zadnjem delu bubnja nešto 'kači'​

Da li bi neko mozda mogao da mi pomogne i kaže o čemu se radi ukoliko je imao sličnog iskustva? Hvala​

Izvini na smetnji kako su kumovi zadovoljni sa masinom i ja bih uzeo takvu pa me interesuje da li vredi tih para,pozz i hvala unapred

Ja imam mašinu za pranje veša, malo duže od godinu dana. Oko 600 ciklusa pranja se odradila. Za sad veoma zadovoljan.

Zdravo drustvo. Kupili smo Candy masinu i za sad je dva puta ukljucili. Oba puta je osusila odlicno, bez problema ali prilikom rada cuju se zvuci, kao da se u bubnju nalazi neki šaf ili šnir, lupka. Ne možemo da procenimo odakle tacno zvuk dolazi ali nas brine da li je to “normalno” ili da zovemo servis. Ima li neko Candy, desava li se i vama?

Kako se čuje kada je prazna?

Misliš kada vrtimo bubanj? Pa nemam pojma iskreno, prvo teze se okrece bubanj nego onaj od masine. Snimicu sutra kada budemo sušili beli veš

Izgleda da je ipak bilo do veša. Malopre smo osušili beli, ništa se, sem očekivanog zvuka nije čulo. Inače, da je pohvalim, osušila je za tačno sat vremena 6kg belog veša na programu Eko pamuk - očekivano je, sa pretpostavljam punom mašinom, 2:30. E sad da li je do mašine za pranje koja odlično cedi ili do Candy sušilice, znaćemo kroz dalje testiranje 😁

Ako neko ima preporuku za dobre polovne mašine za sušenje neka napiše.
Probao bih ali ne bih davao 500,600,700+e za prvi put bar,

Hvala.

@bakara do 300e jel bi isao na novu ili polovnu? I koji princip rada? S tim da bi bila u hodniku gde nema odvod, jer nema mesta u kupatilu.
Mozete da navedete top 5 marke koje su najpouzdanije za masine za susenje?

Izdvajas konkretno neki proveren model?
Ujedno otprilike koliko te masine trose po ciklusu susenja?
Da udarim matematiku dal cu ulaziti u crvenu zonu tokom zimskih perioda, jer svakako masinu planiram da koristim samo tokom zime.

Izdvajas konkretno neki proveren model?
Pitanje nije za mene, ali cu ti odgovoriti.
Masine za susenje ove klasicne su jednostavni uredjaji, u tom cjenovnom rangu ce ti obavljati posao svaka, evo rekao je proizvodjaca i sta da biras. Jedino na sta trebas obratiti paznju je da uzmes masinu sa programima, a ne tajmerom.
Sto se potrosnje tice, to sve zavisi koliko je koristis i kad je ukljucujes, to ti niko konkretno ne moze reci, takodje zavisi i od masine za pranje vesa. Nije isto ako masina ima 1000 i 1500.

Sta mislite o ovoj masini,
Gorenje DNE83/GN?
Ili ako neko poseduje istu ,kakva su iskustva?
Pitam jer je planiram kupiti

Kupih DNS93. Dao sam mu prednost u odnosu na Hisense jer ima 2 filtera pre izmenjivaca
Hteo sam Samsung dv90bb5245aes7 u zadnjem trenutku, ali nemaju u G...
Kako si zadovoljan mašinom? Razmatramo nju i dpna92wifi.
Uparili bismo najverovatnije sa WPNA84APWIFI, pošto nam treba malo plića veš mašina.

Imam Beko kondenzacionu masinu model 8544. Nema je više u prodaji u radnjama. Hibrid model, ima i toplotnu pumpu i grejace i ako želim da brže osusim uključim rapidry program. Zanima me sledeće da mi neko pomogne. Naime ona ima onaj filter u donjem levom uglu koji se ne vadi i samo može četkicom da se iscetka a zatim usisa. Preko njega ide poklopac za taj deo sa 3 kokice I vratanca. Sada stoji u spavaćoj sobi i kada se uključi da suši na tom donjem levom filteru sa gornje strane se bas čuje kako duva vazduh, kao promaja, piri bas jako. Pokušavala sam da nekako uklopim, da povučem taj poklopac na gore ali se samo malo smanji i nastavi da duva i dalje. Kao da ne dihtuje dobro. Čak se desilo da završi ciklus sušenja a ves ostane vlažan. Da li se još nekome ovo čuje ili je problem do moje mašine? To se čulo od pocetka ali ranije nisam toliko obraćala pažnju ili je sad verovatno jačeg intenzitet. Znaci samo sa gornje strane filtera, negde po sredini se čuje da duva vazduh, sa donje ne. Da li je jos kod nekoga tako?

To je masina sa toplotnom pumpom, bez obzira sto Ima I grejac.

Meni deluje da nesto nije veaceno na svoje nesto, jer nesme nigde napolje da duva sve mora da dihtuje

To je masina sa toplotnom pumpom, bez obzira sto Ima I grejac.

Meni deluje da nesto nije veaceno na svoje nesto, jer nesme nigde napolje da duva sve mora da dihtuje
Sve je vraćeno kako je i bilo. Nema tu nekih delova. Očistim donji filter četkicom koju sam dobila uz nju usisam što je izašlo. Stavim sivi plastični filter onako kako treba da stoji jer nije isti sa obe strane tako da može samo tako da stoji da se sve uklopi. Zavrnem 3 kukice I zatvorim prednja vratanca. Problem je verovatno kod te gumice koja ide oko celog plastičnog filtera i verovatno fabrički nije lepo uklopljeno. Zanimalo me samo da li se još kod nekoga čuje da duva vazduh, kod Vas se ne čuje znaci da je tu problem.

Problem je verovatno kod te gumice koja ide oko celog plastičnog filtera i verovatno fabrički nije lepo uklopljeno. Zanimalo me samo da li se još kod nekoga čuje da duva vazduh, kod Vas se ne čuje znaci da je tu problem.
Pa proveri tu gumicu u kakvom je stanju...
Sve to mora perfektno da dihtuje, da fabricki ne dihtuje to bi odavno primetila

Pa proveri tu gumicu u kakvom je stanju...
Sve to mora perfektno da dihtuje, da fabricki ne dihtuje to bi odavno primetila
Gumica stoji lepo, nigde nije oštećena, jedino sto je spoj bas tu sa gornje strane i nije zalepljen jedan kraj sa drugim nego stoji tako, samo se dodiruje. Znam da je masina sa toplotnom pumpom. Napisala sam koji je model i koje karakteristike ima jer mozda neko ima istu pa bi mi taj odgovor bio najsigurniji jer je ista kao moja. Hvala svako svima.

Gumica stoji lepo, nigde nije oštećena, jedino sto je spoj bas tu sa gornje strane i nije zalepljen jedan kraj sa drugim nego stoji tako, samo se dodiruje. Znam da je masina sa toplotnom pumpom. Napisala sam koji je model i koje karakteristike ima jer mozda neko ima istu pa bi mi taj odgovor bio najsigurniji jer je ista kao moja. Hvala svako svima.
Ako je gumica skidana mozda treba da se vrati kako je bila

Za takav problem koji imaš uz slike ćeš možda pre dobiti odgovor sa rešenjem.

Ma ne vredi. Niko joj ne prilazi, samo ja. Izvadila sam gumicu i okrenula je je tako da spoj bude dole ali i dalje duva pa sam vratila kako je bilo. Šaljem slike. Na poslednjoj slici je filter sa donje strane pa je praktično nemoguće obrnuti i staviti naopako ili kako ne treba kao što je već neko pisao. Meni deluje kao da fabrički postoji neki prostor između mašine i ovog sivog poklopca (filtera). Tačno kao da ima još jedna ova crvena kukica gore na vrhu da bi tad sve dihtovalo. Kada gurnem rukom, stegnem malo tu nista se ne čuje. Ne znam samo sta mi je rešenje? Novi ovaj sivi deo ili mozda neka gumica koja bi trebala da se zalepi negde na mesto gde se uklapa ovaj sivi deo sa gornje strane.

Prilozi

• 17412739176013651599017060358629.jpg
    17412739176013651599017060358629.jpg
    148.3 KB · Pregleda: 49
  • 17412739621885790497415118043952.jpg
    17412739621885790497415118043952.jpg
    167.8 KB · Pregleda: 48
  • 17412740568522868189162099806258.jpg
    17412740568522868189162099806258.jpg
    216.3 KB · Pregleda: 50
  • 17412740895717468162980431039469.jpg
    17412740895717468162980431039469.jpg
    226.4 KB · Pregleda: 52
Ako pritisak prstom resava problem ili donekle resava, mozes privremeno uzeti neko parce sundjera malo tvrdjeg pa da ga stavis (malo prilepis lepkom) na to mesto, pa kad zatvoris spoljnja vrata da vrsi pritisak. Testiras sa vecim-manjim sundjerom.

Probaću nešto mada su i ova bela prednja vratanca bas mekana kao da su napravljena od plastike a ne od aluminijuma ili čega već.pod garancijom je do kraja godine pa cu videti i sa njima da li ovo podleže garanciji i sta mi je činiti.

Taj poklopac se je iskrivio i pusta ti vazduh. Gorenje ima 4 bravice i to lepo naleže, tu gde ti je prst ako tu duva to je to. Nemoj čistiti tom četkom samo ćeš još više nagurati prašinu unutra, usisivač pa šta izvuče.

Taj poklopac se je iskrivio i pusta ti vazduh. Gorenje ima 4 bravice i to lepo naleže, tu gde ti je prst ako tu duva to je to. Nemoj čistiti tom četkom samo ćeš još više nagurati prašinu unutra, usisivač pa šta izvuče.
Gde ste videli da se poklopac iskrivio? Sa gornje strane je ravan a sa donje ima tu kosinu i to neko udubljenje kao što se može videti i na samoj mašini sa donje strane da je udubljeno da bi lepo naleglo. Rekla sam takođe da kad stisnem prstom da se tad nista ne čuje i da fabrički verovatno nije dobro odrađeno pa fali ta jedna crvena kukica. Ili da su ove dve sa strane ne na sredini nego u gornjoj polovini lepše bi držalo. Hvala svima, sutra zovem servis i ovde završavamo debatu. Hvala jos jednom.
Gde ste videli da se poklopac iskrivio? Sa gornje strane je ravan a sa donje ima tu kosinu i to neko udubljenje kao što se može videti i na samoj mašini sa donje strane da je udubljeno da bi lepo naleglo. Rekla sam takođe da kad stisnem prstom da se tad nista ne čuje i da fabrički verovatno nije dobro odrađeno pa fali ta jedna crvena kukica. Ili da su ove dve sa strane ne na sredini nego u gornjoj polovini lepše bi držalo. Hvala svima, sutra zovem servis i ovde završavamo debatu. Hvala jos jednom.
Zaboravih ovo, sto se tice četkice ona je meni super, čistim redovno, ne čekam da se pojavi upozorenje na displeju. Uzmem i cackalicu ili neku iglu pa sto ne mogu četkicom da dohvatiim tako vadim. Na kraju brdo izadje i onda usisam. Smatram da je nedostatak ovakvih masina to što se taj filter ne vadi skroz kao što može kod običnih kondenzacionih pa se lepo opere. Kad sam je kupila pre par godina bila je najskuplja i najprodavanija u tom trenutku, inverter motor A++++ ali eto... ipak ima nedostataka.
Hvala Vam ljudi.

Poslednja izmena:
Vrh Dno