Šta je novo?

Mašine za sušenje veša bez toplotne pumpe (klasične)

Pozdrav ljudi ukratko kumovi koji su stariji ljudi su kupili novu mašinu

Haier HD80-A2939-S za sušenje veša sa TP. Nova je sa 7 godina garancije. Ne znam jel je neko imao iskustva kada se pušta u rad prvi put jel treba da se otkoci bubanj ili uradi nešto? Ono što se njima dešava je sledeće: čudno se čuje i na zadnjem delu bubnja nešto 'kači'​

Da li bi neko mozda mogao da mi pomogne i kaže o čemu se radi ukoliko je imao sličnog iskustva? Hvala​

A da pročitaš uputstvo. Kinezi su ga lepo napisali.

Pozdrav Ekipa,planiram u subotu da idem da pogledam u nekom magacinu polovnu tehniku sa zapada da pazarim polovnu masinu za susenje vesa.Da li je pametno da dam 40-50 000 za polovnu Miele ako naletim na nju? Pozz

Pozdrav Ekipa,planiram u subotu da idem da pogledam u nekom magacinu polovnu tehniku sa zapada da pazarim polovnu masinu za susenje vesa.Da li je pametno da dam 40-50 000 za polovnu Miele ako naletim na nju? Pozz
Ja sam dao 200 za polovnu AEG, samo je koristim godinu dana i ne mogu da kazem uzmi. Mi smo uzeli jer nam se nije davalo 60k za neku kasvetnu sa TP

Da li je pametno da dam 40-50 000 za polovnu Miele ako naletim na nju?
Ja imam Miele mašinu; odlična je, ali jako, jako teško bih kupio polovnu za 50k. Smatram da je to previše novca. Prvo, stanje je nepoznato - pa i da je kompletno tehnički ispravna, ne zna se da li je i koliko čista unutra. Da se ne desi da zatreba cišćenje za pola godine.
Znam da uglavnom ti uvoznici polovnih stvari reklamiraju da je uređaj u "ala novom" stanju, star svega ~2 godine i sl. - sve ono što kupac želi da čuje. Sa druge strane, zašto bi iko u bescenje davao ala novu i 2 godine staru mašinu, kad je može prodati za razuman novac (samim tim to bi bilo preskupo za ove naše "uvoznike").
Nova Miele sušara se može naći od cca 95k. Nova drugih proizvođača već od nekih 50-60k.
Za relativno malu razliku u novcu ili skoro isti novac, možeš kupiti novu mašinu sa zvaničnom garancijom.

Ja ne bih smeo da kupim polovnu sušilicu. Pre nekoliko godina kupim jedan polovan televizor i to mi je prva sem auta polovna stvar koju sam kupio i taj tv se pokvari za manje od godinu dana.
Ja se ponadah da će gorenje dati neki popust ispred nove godine i da kupim sušilicu ali ništa zasad.
Vox ima popuste sada ispred nove godine ali ipak od njih ne bih.

Mi smo mnogo razmisljali, dok smo tako razmisljali ta plitka Bekova se prodala a bila joj cena tipa 2021 oko 40 i neesto.
Medjutim prosle godine sa TP bez 60 nismo mogli da nadjemo i to standardne dubine 60cm, nama treba plica. Zato se odlucismo za polovnu kod coveka na preporuku

To je drugo ako kupuješ od čoveka kog poznaješ ili na preporuku. Ovako sa oglasa ipak ne bih.
Malopre se čuh sa prijateljem iz prodavnice i od popusta gorenje sušilica nema zsad ništa. Kupovina se odlaže za januar.
Ima jedna sa dobrim popustom na ananasu ali mi rizik da to naručujem tako, jedino ako bude neki dobar vaučer za kupovinu preko 50000+ dinara pa da se odlučim.

Prilozi

• Screenshot_2023-12-27-13-06-32-43_96ead4550e6b2f35ccc02f4dc1d6aef3.jpg
    Screenshot_2023-12-27-13-06-32-43_96ead4550e6b2f35ccc02f4dc1d6aef3.jpg
    85.5 KB · Pregleda: 18
Ja bih pre išao na mašinu sa toplotnom pumpom.

Ne znam kakva je ova?
Pre dve godine kupila sam obicnu ko denzovanu masinu za susenje vesa Electrolux, 8kg. (dakle kao ova na slici samo ima vecu kilazu i ima staklena vrata, u principu isti tip masine). Da, trosi vise struje od masine sa toplotnom pumpom, ali besprekorno radi i vrlo se jednostavno odrzava. Nikada vise ne bih kupila masinu sa toplotnom pumpom, to iskustvo sam dobrano platilla sa prethodnom masinom (Samsung). Krivica je bila moja, nisam uredno odrzavala onaj filter dole, na kraju je odmah nakon isteka garancije "izletela" iz kuce. Nikada vise ne bih kupila masinu sa t. pumpom, posle izvesnog vremena zapusi se, a onda mora da ide na servis, a to prilicno kosta ako treba da platite njeno odnosenje, pa onda servis, pa vracanje...
Slobodno kupite ovaj model, Electrolux je ozbiljan brend.

Ja imam Miele mašinu; odlična je, ali jako, jako teško bih kupio polovnu za 50k. Smatram da je to previše novca. Prvo, stanje je nepoznato - pa i da je kompletno tehnički ispravna, ne zna se da li je i koliko čista unutra. Da se ne desi da zatreba cišćenje za pola godine.
Znam da uglavnom ti uvoznici polovnih stvari reklamiraju da je uređaj u "ala novom" stanju, star svega ~2 godine i sl. - sve ono što kupac želi da čuje. Sa druge strane, zašto bi iko u bescenje davao ala novu i 2 godine staru mašinu, kad je može prodati za razuman novac (samim tim to bi bilo preskupo za ove naše "uvoznike").
Nova Miele sušara se može naći od cca 95k. Nova drugih proizvođača već od nekih 50-60k.
Za relativno malu razliku u novcu ili skoro isti novac, možeš kupiti novu mašinu sa zvaničnom garancijom.
Tako i ja donekle razmisljam,hvala puno.

Ne znam kakva je ova?
Sa grejačem je, to tu ne piše ali po godišnjoj potrošnji od 500 i nešto kw. se zaključuje da nema TP.
Prljaju se itekako i sušilice sa grejačem, konkretno kondezator se ne može napuniti ali u ostatku mašine itekako ima prašine. Od te prašine hoće pumpa da blokira.
Sušilice sa TP troše 2,5 do 3 puta manje struje i lepo je znati kada ćeš potrošiti 1kw umesto 3 ili 4 kw.
Ja planiram kupovinu sa TP i uz redovno čišćenje baš me zanima kako će biti.
A iako se nekad toliko napuni nije problem da je odnesem iza kuće u radionicu i rasturim i očistim.

Poslednja izmena:
Sa grejačem je, to tu ne piše ali po godišnjoj potrošnji od 500 i nešto kw. se zaključuje da nema TP.
Prljaju se itekako i sušilice sa grejačem, konkretno kondezator se ne može napuniti ali u ostatku mašine itekako ima prašine. Od te prašine hoće pumpa da blokira.
Sušilice sa TP troše 2,5 do 3 puta manje struje i lepo je znati kada ćeš potrošiti 1kw umesto 3 ili 4 kw.
Ja planiram kupovinu sa TP i uz redovno čišćenje baš me zanima kako će biti.
A iako se nekad toliko napuni nije problem da je odnesem iza kuće u radionicu i rasturim i očistim.
Kako ocistiti taj filter koji je dole levo na Elextro luxovim TP susarama, ja odvrnem ono i nema nista od prasine, cak sam i usisavao cisto da vidim da li ce povuci nesto, nisam nista nasao! Onaj bubanj filter svako susenje se cisti i pere!

Има добар дупли филтер који се чисти сваки пут, па мало прашине оде доле. Ја то састружем усисам једном у пола године отприлике, а ми све сушимо у машини.

Pre dve godine kupila sam obicnu ko denzovanu masinu za susenje vesa Electrolux, 8kg. (dakle kao ova na slici samo ima vecu kilazu i ima staklena vrata, u principu isti tip masine). Da, trosi vise struje od masine sa toplotnom pumpom, ali besprekorno radi i vrlo se jednostavno odrzava. Nikada vise ne bih kupila masinu sa toplotnom pumpom, to iskustvo sam dobrano platilla sa prethodnom masinom (Samsung). Krivica je bila moja, nisam uredno odrzavala onaj filter dole, na kraju je odmah nakon isteka garancije "izletela" iz kuce. Nikada vise ne bih kupila masinu sa t. pumpom, posle izvesnog vremena zapusi se, a onda mora da ide na servis, a to prilicno kosta ako treba da platite njeno odnosenje, pa onda servis, pa vracanje...
Slobodno kupite ovaj model, Electrolux je ozbiljan brend.
Pazi,ako zivis sama mozes i bez masine.Ali porodica ima svaki dan bar 2 pranja i susenja,ako odrzava redovno higijenu.
Moje masine rade 2-3 puta dnevno u proseku.
Nekad su to kratki programi,da opere par stvari i prosusi na sensitive nesto sto se ne susi u masini.Nekad rade 6-7 sati dnevno.Nekad od petka do ponedeljka bez prestanka.
Sa grejacem racun za struju bi bio bar 5000-6000 veci mesecno.Tako da za 3 godine je ona isplatila razluku u ceni od masine sa grejacem.I sad zaradjuje za sebe.
Sad je na 5.5 godina i kad se pokvari ide u rashod.
Tempo zivota je takav i nasi poslovi ,da masine moraju da rade svaki dan vise puta.Servisera cekam najvise 2 dana,decko je prva liga.U jednom trenutku sam imao sve duplo.Perilica i susilica u garazi,u rezerrvi.
Na strani sto masina sa grejacem skuplja stvari zestoko i greje prostoriju kao luda.Zimi je ok,leti ne moze da se zivi od toplote.Sem ako nemas klimu u toj prostoriji.
Sve ovo je ako imas 2-3 pranja dnevno,a ako si samac / samica,operes jednom sedmicno gace,onda sva prica pada u vodu...

Kako bre 2 do3 masine dnevno kako, zasto prati par stvari cemu to robovanje? Pa 2 do 3 masine su moja baba i majka pustale tamo 80ih kada su cuvale mene i sestru i prale platnene pelene i nase stvari.
Sada za vikend sam oprao jaknu, duksericu, majcu i cerkinu jaknu razlog zasto tako malo stvari jer su se moje stvari usmrdele na dim od cigara a vec smo oprali pre toga nase stvari u boji.
Beli ves tj. donji ves zenin, cerkin i moj, plus carape i peskiri se peru na 90 i to se skupi od vikenda do vikenda nekada nema za punu masinu, stvari u boji moje i zenine ima za punu masinu jednom nedeljno, sve se djuture pere. Decije stvari idu u psoebnu korpu kada se napuni korpa ide na pranje to je opet jedna masina nedeljno, za par meseci kad beba pocne da jede bice mozda 2 masine decijih stvari nedeljno.
Krpe i posteljina, dva decja cassava, nas koji je dimenzija 220*240 i 4 jastucnice, nema za punu masinu pa dodamo peskire da je dopunimo

Candy sušilica, sa rezervoarem vode u vratima. Samo neznam koliko je ovo dobro rešenje zbog težine i da li će to vrata moći da nose.
U ranijim postovima Candy sušilice se nisu hvalile, kakva li je ova?

Ja sam nedavno uzeo Whirpool W7 D94WB EE... 9kg, toplotna pumpa, stedljiva, auto clean...

Jedno zapazanje da podijelim vezano za auto clean... Primjetio sam da u kondenzovanoj vodi koju praznim ima tragova vlakana itd... Dakle, izgleda da auto clean vodu koju "prska" na izmenjivac toplote, pokupi nekom pumpom i vrati nazad u rezervoar... Zanimljivo rjesenje, eto vidjecemo kako ce se vremenom pokazati... Ako izgura 5 godina bez problema, ja sam zadovoljan...

Inace sto se susenja tice, jako sam zadovoljan... Susim obicno na "sintetici" zbog nize teperature, a taj program traje oko 1:45... Ves izadje potpuno suv, cak i bez podesavanja za ekstra suvo...

Ma na to samo čišćenje nemoj mnogo da se osloniš, ako sušilica ima kakvih filtera obavezno ih čisti. Eno ih na YouTube snimci za Bosh sušilice isto imaju samo čišćenje pa im kondezator pun blata od prašine.

Taj Whirpool baš mora dobro da se pokaže. Za cenu koju košta (~95k), može da se kupi i Miele mašina.

Poslednja izmena:
Koja kupiti od ove dve?

Ili
I koja je razlika u "sa ili bez" inverter motor ?

Pročitaj temu, Candy kao brend nije baš na dobrom glasu, za Samsung se nesećm da je pominjan. A ove sušilice možeš naći i po manjim cenama.

Odlično, baš sam i planirao da napišem prve utiske. Sušio sam i jedan jastuk i na programu koji je namenjen za to jastuk je odlično osušen, kad se setim koju muku je supruga imala ranije i to leti na 35c. da osuši jastuk, sto put bi ga stavljala na žicu i uveče unosila dok bi se osušio a evo sad je opran i osušen usred zime.
Centrifugu na peraćoj puštam max na 800 obrtaja i sušilica suši odlično. Plašila me je niska temperatura prostorije gde se mašina nalazi da će je ometati u radu medjutim sve je kako treba. Bučna nije, meni je baram prihvatljivo neznam kakve su druge, što je veš suvlji buka je manja.
Od straha od začepljenja čistim sve posle svakog sušenja, malo sitne prašine se ipak probije dole na izmenjivač. Jediu manu sam našao na donji filter kako se on otvara da bi se prašina pokupila. Nema klasične šarke nego se savija plastika i ja kako to eto svaki put otvaram da očistim (a u upustvu piše da se to treba čititi nakon 5 sušenja) plašim se da ne puknu. Nego sad sam našao jedan uži nastavak za crevo usisivača pa ću probati njime da pridjem bez otvaranja.

Не оптерећуј се око тога, ја на својој Electrolux увек поске сушења чистим филтер јер буде препун и увек изнова отварам.

Не оптерећуј се око тога, ја на својој Electrolux увек поске сушења чистим филтер јер буде препун и увек изнова отварам.
Takodje na svojoj Electrolux Rex , ali posle 5 pranja donji filter uslisam, a ovaj gornji u vratima, posle svakakog susenja!

Nazad
Vrh Dno