Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

Video Ultru u radnji malopre, ledja od eko koze bas lepo leze u ruci, za promenu od besmislenog stakla na svim telefonima. Ekran fantastican. Softver iako starija verzija (decembar 2024 security patch) bas brzo radi.

Ja sam malopre isao do mi stor-a, i malo cakckao ultru. Izgleda odlicno, ekran je perverzija, mnogo bolji nego moj na s21 ultra. I ono malo sto sam isprobao kamere, deluje mnoogo ozbiljnije nego samsung. Ali je i cena ozbiljna. Inace bi odmah znao koji je moj sledeci telefon.

1000020183.jpg1000020184.jpg1000020185.jpg1000020186.jpg1000020187.jpg1000020184.jpg1000020188.jpg1000020189.jpg1000020191.jpg

Perverzija, mislio sam da me Xiaomi 13 Pro sluzi malo duze, ali bice tesko😅😅😅
Хахахаххаха
Био сам загријан за Самсунг с25у прије изалска а онда укапирао да ми је 12т про супер али овај 15у ме убјеђије у супротно 😅
Посебно јер радим на океану и сваки излазак и залазак је мој 📸

Bio sam zagrejan i ja za s24u, onda kupi svastika i shvatim da su kamere indeticne. Cak mi jednom prilikom rekla da nije zadovoljna kako slika. Tako da sam odustao. 25 ultra mi nije privukao toliko paznje. A 15 ultra bas bas jeste. Ali sam se potajno nadao da poklon bude onaj set za slikanje.

Lokalna kancelarija u Srbiji zna samo da zacepi cenu i da izabere najgluplju moguću stvar za poklon. Pa električna četkica za zube bi bila bolja od projektora. Letos sam kupio S23 i dobio sat i slušalice
Valjda je svima do sad jasno kako funkcioniše kancelarija Xiaomija u Srbiji, jednom rečju, sramotno. Što se videlo već u celoj situaciji sa Benchmarkom i recenzijama.

Kamera grip ne moze da se zasrafi na stativ?

Moze telefon.

Ne znam situaciju sa Benchmarkom, znam samo da ako hoću da kupim običan 15, treba da dam najviše para na svetu i da dobijem poklon koji niti mogu da koristim niti da prodam. A nije mi do prodaje, radije bih koristio poklone

Evo ga dezurni hejter, cutao 3 dana i nije okacio ni jednu od 500 fotografija gde je Xiaomi bolji od Viva ali je brze bolje docekao i okacio jedini primer koji je nasao, i to onaj primer gde slepci iz dxomarka ne uporedjuju kako treba nego su ostavili AI generaciju preko 30x na 15u umesto da porede cistu fotku bez obrade.

nema veze, cekamo jos tri dana da se pojavi jos jedan primer gde je Vivo bolji pa cemo i taj da vidimo ovde
1741096777616.png

U drevnim knjigama lepo piše - znaćete da je kraj civilizacije blizu, kada po forumima budu drvili o AI Zoom algoritmima na kamerama telefona.

Poslednja izmena:
ono kad Irak ima bolje poklone od nas...
1000020225.jpg

Otišao do Mi store-a da pogledam 15U, stvarno deluje kvalitetno napravljen. Zaobljene ivice ekrana gore i dole deluju ružno ali jako pospešuju ugođaj korišćenja gestures-a. Ekran je fenomenalan, oštar i vibrantan, baš je lepo bilo tih 15ak min gledajući u njega. Ono zbog čega sam otišao i što me najviše zanima, su kamere. Iskreno, možda je do ovog primerka ali prelazak između kamera secka i to vidljivo, na delić sekunde kao da se ukoči, baš razočaravajuće.
Što se tiče samih kamera, x1 i x4,3 su extra, x3 i UW su onako mehhh...očekivao sam više. Pošto sam bio jedini u radnji, fotkao sam svašta nešto uporedo sa mojim s23u i razlika je nebo i zemlja u korist 15U što se tiče zoom kamera. Na kraju sam prokomentarisao sa devojkom koja radi tamo kako je poklon koji dolazi iz kupovinu smešan, i ona u fazonu, "znamo sve, niste prvi koji to komentariše ali nije do nas".
Možda se na leto nešto promeni i budu davali neku bolju ponudu.

Otišao do Mi store-a da pogledam 15U, stvarno deluje kvalitetno napravljen. Zaobljene ivice ekrana gore i dole deluju ružno ali jako pospešuju ugođaj korišćenja gestures-a. Ekran je fenomenalan, oštar i vibrantan, baš je lepo bilo tih 15ak min gledajući u njega. Ono zbog čega sam otišao i što me najviše zanima, su kamere. Iskreno, možda je do ovog primerka ali prelazak između kamera secka i to vidljivo, na delić sekunde kao da se ukoči, baš razočaravajuće.
Što se tiče samih kamera, x1 i x4,3 su extra, x3 i UW su onako mehhh...očekivao sam više. Pošto sam bio jedini u radnji, fotkao sam svašta nešto uporedo sa mojim s23u i razlika je nebo i zemlja u korist 15U što se tiče zoom kamera. Na kraju sam prokomentarisao sa devojkom koja radi tamo kako je poklon koji dolazi iz kupovinu smešan, i ona u fazonu, "znamo sve, niste prvi koji to komentariše ali nije do nas".
Možda se na leto nešto promeni i budu davali neku bolju ponudu.
Ono što moje iskustvo govori je da su demo uređaji uvek očajni u poređenju sa retail modelima. Bukvalno svaki samsung kada uzmeš u prodavnici i skroluješ kroz meni vidiš da zapinje i zapucava, u realnosti je drugačije skroz. Kako god, možda je ovde izuzetak, ne garantujem.

Sad vidim da je ista kao i kod nas. Pa dobro, znači da nas je Nemačka dostigla po standardu
u zvanicnom Mi store-u u Nemackoj

-jos je zapravo jeftiniji jer je kod nas 1530e
-dobijaju vaucer od 200e u kreditima da trose na mi store-u
-mogu da kupe fotokit za 99e, inace je 180e
-150e za trade in - kod nas samo a1 nudi trade in i to 15k, ne 150e
-imaju 15% popusta za studente, alo, 15%, to je jos 220e dole
-i jos 50e rabat, mada ne mogu tacno da provalim kako se vraca, ali pise na sajtu.

1741172649628.png

Ako po trade in-ok kod nas misliš na ono kao što Yettel ima da im odneseš stare uređaje a oni daju vaučer od 15k, to je samo popust, teško trade in. Bar ne u toj meri koja je po ostatku sveta

Ako po trade in-ok kod nas misliš na ono kao što Yettel ima da im odneseš stare uređaje a oni daju vaučer od 15k, to je samo popust, teško trade in. Bar u toj meri koja je po ostatku sveta
na to mislim, da. mislim, tako je trenutno i u Nemackoj i u A1.
dobro da, nije klasican trade in kao ono sto u US-u rade gde ti za proslogodisnju S seriju daju 80% cene ali je bar nesto.
prosle godine sam u a1 odneo, ne secam se vise ni koji telefon, stari neki, ni 500 dinara ne bih mogao na starom buvljaku da ga prodam :D za 15k popusta je sasvim ok.

Yettel nisam nabrojao jer nemaju 15u u ponudi pa zato. MTS ne vidim da daje popust za trade in, a1 daje, a obicne prodavnice isto nista ne daju.

Nazad
Vrh Dno