Šta je novo?

Mehanicke Tastature

super je taj set

ja uzeo ovaj, ceka novu tastaturu :)

mictlan.png

noche negra varijantu :)

Baš je 😍. Nisam naleteo na njega.

Ma ja sam jurio Noctua set da uklopim sa kućištem koje sam kupio (Aus Proart PA602 Wood Edition), a bilo mi je preskupo da ga naručujem sa Drop sajta. Sinoć se pojavio na oglasima (doduše polovan, lik kaže da ga je koristio nedelju dana pa se predomislio) i danas sam ga ćapio za 55 eur. Jeste skup u odnosu na vrhunske klonove sa Alija, ali nisam smeo da propustim. Nekako mi se čini najprikladnijim, s obzirom da će u kućište takođe ići Noctua fanovi. U međuvremenu sam kupio GMK klonove Red Samurai, Rome i Marss Green koji su mi bili OK rezervna varijanta od KBDiy Store sa Alija i kad sam video kvalitet, naručio još tri seta Olivia, Botanic i Blue Samurai da se nađu.😂
Navodno, Olivia i Blue Samurai su po tvrdnji proizvođača “napravljeni s novim kalupima i u odnosu na staru verziju: materijal je bolji, kao i otisak karaktera, nedostaci stare verzije su poboljšani i da je ta nova verzija GMK klonova gotovo identična GMK keycap-ovima (1:1)”.
Nisam živ dok ne vidim razliku u odnosu na staru. Zaista ne znam šta su mogli da poboljšaju, ali ajde…

Svakako, preporuka za KBDiy Store, kapice su im top kvalitet.😉

Poslednja izmena:
Dajte predlog za neky tkl tastaturu koja ima thock efekat.
I da ima da se kupi kod nas.

Keychron K8 Pro

evo i manjeg brata :)

Završena i Jris Labs JRIS75 tatstura. :)
E ovo je već ozbiljna priča. Tastatura je u svakom pogledu fenomenalna.
Od svega što sam dobio u pakovanju, izabrao sam: Per-key RGB bez flex cutova, PC Plate, ubacio Foam modove (plate foam, case foam, PE film) koji su došle uz nju i naravno kao što sam najavio Kailh x FL ESPORTS Ice Mint V2 POM svičeve koji su me ostavili bez teksta. Kao šlag na tortu začinio sam je GMK Marss Green kapicama.
U poređenju sa Neo80 i QK65 koju bi trebalo danas da sklopim, na oko se vidi da je bez obzira na neka rešenja (PCB se povezuje putem kontakta - ne kablom i Tri-Mode je, za razliku od ove koja je samo wired) koja idu u prilog ovim Qwertykeys tastaturama, Jris je definitvno kvalitetnija, teža i na oko se vidi razlika. Odaje veći premijum osećaj, a zvuk tipkanja na njoj je neopisiv. Iako su i ove druge dve vrhunske, sa sigurnošću ću reći da je ova za dve nijanse bolja. Naravno, sve radi besprekorno sa VIA, preko koga sam remapirao neke tastere, uštelovao osvetljenje da bude zeleno u pozadini. Jedino što sam morao da učitam json za nju koji sam skinuo sa oficijelnog sajta.
Takođe, flešovao sam je sa najnovijim firmeare-om.:)

Evo kako to sad izgleda

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg

8.jpg9.jpg10.jpg

Sa ovom tastaturom sam se baš bakćao sinoć - nisam mogao da se odvojim od nje :D (oduševila me je pa sam joj se posvetio), tako da ako nekoga nešto dodatno zanima i zatreba mu pomoć, neka slobodno puca.

Morao sam, bilo jace od mene. Razer BlackWidow V4 X - Minecraft Edition.

1740656533223.png

Ja moram da priznam da nikako ne mogu da svarim mehaničke tastature bez "okvira", džaba estetski detalji, kad vidim lebdeće kapice odmah izgubim interesovanje.

jeftinije za izradu, manje materijala, veca zarada

molim za pomoć - sugestiju:

Koliko je polling rate bitan u slučaju casual (single player) gaminga? Hoću da uzmem (kao sekundarnu) neku 75 tastaturu koju bih koristio kombinovano za TV i za igranje na TV-u (iz kreveta), pa ne znam da li ima smisla uzeti Rainy 75 (zaljubljen sam :love:) koji je na 500Hz ili pak da juriti nešto na bar 1000Hz?

(offtopic)
(imam neku logi slim, ne-mehaničku, koja je neupotrebljiva do bola....tražim nešto fancy, a da opet ne košta ko svetog petra kajgna)

ok je i 500Hz, mislim da je lag primetan tek na BT i njegovih 125Hz

Hvala!

Rainy 75 mi je prelepa tastatura, cena je korektna, a vidim da je i poprilično fleksibilna za modovanje (nisam iz te priče, ali možda mi vremenom bude zanimljivo poigrati se malo sa time).

Neuporedivo mi je lepša od NuPhy-a (halo 75), Keychrone (K2) da ne spominjem. Halo 75 v2 je već skuplja klasa (ona je već na 1000hz), ali tim tempom onda mogu da doguram i do 250 evra, što mi svakako nije prihvatljivo.

Meni samo nije jasno kako ces tastaturu od 2 kila da koristis u krevetu 😂

Au bre...mislio sam da preuveličavaš..."kad ja tamo, a ono međutim 1980g...2000g za pro". Damn!
To je baš downside o kom nisam razmmišljao...cenio sam da ne ide preko 1200, 1300g... 😵‍💫

Vidim da je tema malo utihnula, a u međuvremenu sam sastavio Qwertykeys QK65 V2 Classic u konfiguraciji Spray-coated White top, Spray-coated Black bottom, Spray-coated White weight, Plain badge set sa Tri-mode ANSI Non-Flex Cut PCB i ALU plate koja je apsolutno fenomenalna! Sklopljena je sa Durock V2 screw-in stabilizatorima i Gateron Milky Yellow Pro svičevima (dokaz da ne moraš potrošiti mnogo novca da bi dobio sjajan osećaj pri kucanju - jeftini su, ali pružaju neverovatno gladak i prijatan hod). GMK Olivia keycaps upotpunjuju izgled, a tocky zvuk koji proizvodi je čista perfekcija. Oduševljen sam kako zvuči i koliko je prijatna za korišćenje - definitivno jedna od najboljih tastatura koje sam sklopio!
Inače, ove kapice su iz novije serije KBDiy Store-a sa Alija (pomenuo sam u prethodnom postu) i ono što sam primetio za razliku od starije je da imaju graničnik kad ih stavljate, odnosno kliknu kad legnu na svič, što vam omogućava da svi budu perfektno ravni. Takođe, otisak je bolji i definitivno zaslužuju pažnju. Kinezi su prešli na sledeći nivo.:p
Evo i malo sličica kako to sad izgleda.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg

nije tema utihnula nego nema mnogo ljudi kao ti da nonstop kupuju tastature :D

salim se :)

😁
Nisam ništa kupio desetak dana, pa kriziram.🤣
Samo merkam i na sitno bockam, ali za sad se niko ne prima.
Prodavci toga što mene zanima, a nema ih mnogo - logično, teški ko crna zemlja.
BTW - zabacio sam udicu za jedan Mode, pa ako upali, moraću opet da se olakšam.😂

Mode je meni na bucket list, odmah ispod keycult i unikorn :)

Mode je meni na bucket list, odmah ispod keycult i unikorn :)
Polako matori, korak po korak.😉 Bacim ja oko i na Keycult, ali brzo zažmurim.🤣
Tek sam zagrebao u ovaj hobi, da ne kažem kolekcionarstvo.
Kad vidim da je lik prodao ovakvu Wooting Two Lekker edition, za 920 eura prošle nedelje, valjda će i ove moje nešto vredeti za nekoliko godina.🤔
Bar se nadam.😎

Taj Keycult je skup samo zbog škrabotina na tegu pozadi...

Čak nije ni teg jer teg implicira da je teže od ostatka a njihove tastature su cele od aluminijuma...za 700$ :ROFLMAO:
Ako ti je "teg" od istog materijala kao sve ostalo, onda nije teg, je li. Da ne pominjemo farbanje da liči na bronzu/bakar, da zavaraju raju...
I da ne pominjemo "basic bitch" dizajn, sa nula komplexnosti...sigurno je prosta k'o pasulj gravura na poleđini vredna tih para, je li.

ne, skup je zbog materijala i zato sto se proizvodu u usa, za razliku od vecine koji koriste manufakturu iz daleke im Kine
Koji materijali? Go aluminijum, kao i Kinezi od 70$.

To što su proizvodnju preselili iz Kine u US je njihov problem. Kinezi su više no sposobni da prave tastature bolje od njih, što se i pokazalo, a problem je što im "Made in USA" nije donelo nikakvo poboljšanje, naprotiv.

Prve verzije tastatura koje su pravili u Kini su im i bile dobre, nakon prelaska na US kvalitet im je otišao u aut a cene naviše...a ovce nek plaćaju za njihove glupe odluke.

Ljudi zaboravljaju da je Keycult prs'o s razlogom a razlog je Keycult.

Ako biste date dobre pare za kvalitetnu TKL, jurite neku Geon tastaturu, kakav Keycult...

@MegaSkot
Ne znam kako je kod vas, ali ja u Holandiji ratujem sa DHL-om, ali bukvalno samo sa njima.
Pošto radim od kuće, uglavnom sam u njoj, čak pratim pošiljku, znam okvirno vreme kad treba da je isporuče i od 10 isporuka 8 ostave kod komšija, a ne napišu gde. Jednostavno ne zazvone na vrata. Lakše im da kod jednog ostave sve pakete. Najveći problem je što ja dobijem poruku da su meni isporučili. Zovem, žalim se, džaba. Može samo pošiljalac da uradi despute. Srećom, većinu tih paketa šalje Amazon (često koriste njihovu uslugu), a njih samo okreneš i kažeš da nisi dobio paket iako imaju potvrdu kao i ja da jesam i za par dana refund (zanimljivo je da kad god sam chat-ovao sa njihovom korisničkom službom, uvek se javi neko naš. Jelena, Nikola, Luka, Dejan…). Muka mi više da idem niz ulicu i zvonim od vrata do vrata i pitam da DHL nije slučajno kod njih ostavio moj paket, pošto Holanđani očekuju da dođeš po svoje, a ne oni da raznose. Da bar napišu broj kuće gde su ostavili, idioti.😤

To što su proizvodnju preselili iz Kine u US je njihov problem. Kinezi su više no sposobni da prave tastature bolje od njih, što se i pokazalo, a problem je što im "Made in USA" nije donelo nikakvo poboljšanje, naprotiv.
Pravo da ti kažem, slažem se sa tobom što se tiče Kineza, ali ne baš tih od 70$.😉
Iznenadio sam se sa onim Frankenštajnom što kupih - Tony Studio TN Alice, čije ću slike postaviti ovih dana. Brate, kako je dobra po svim pitanjima, da ne poveruješ, a bila maltene džabe. Svi znate šta sam do sada nakupio, ali ovu koristim nekoliko dana i ne planiram da je maknem.😁 Pritom nije Alu, već PolyCarbonat kućište.
Keycult nisam video sem na slici, a od cena boli glava, kakve su zaista, ne bih znao.
Ako mi neka ikada padne u ruke, biću iskren, obećavam.😉

Ako biste date dobre pare za kvalitetnu TKL, jurite neku Geon tastaturu, kakav Keycult...
A i one koštaju ko bubreg.😅

Poslednja izmena:
ne bas, ima razlicitih legura aluminijuma, razlicitih cena

ne kazem da nema boljih, kazem da nije jeftina zbog imena ili cega vec, postoji razlog

i naravno da ima kvalitetnih kineskih, samo to nisu te od 70$

Nazad
Vrh Dno