Šta je novo?

Hardver Pomoć - Potreban A4 skener

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Mitronijee

Čuven
Učlanjen(a)
25.10.2004
Poena
610
Poštovani članovi foruma.

Pošto je Canon LIDE 110 otišau večna lovišta a drugi isti takav iz nekog razloga neće da se poveže sa Win11 i Canon softverom MP Navigator 4.03 potrebno je da nabavim novi skener.

E sada pošto se ovime nisam bavio nekih 15 godina prvo što mije izašlo na pretrazi su neki skeneri od 40.000 do 1.000.000 rsd.
Pošto se ne bavim profesionalnim skeniranjem da li imate da preporučite neki A4 skener normalne cene ( ispod 40.000 rsd)

Hvala

Video sam kod nekih prijatelja da rade sa lide 300 i lide 400 na win 11, mogu da proverim sa njima kako to radi, vidim da su ti skeneri 12-17 hiljada dinara
Ja na poslu koristim Fujitsu SP-1425 na win 11 bez ikakvih problema kod instalacija i u radu ali to je već skuplji skener.

Poslednja izmena:
još bolja solucija, koštaju nekih 5-6k dinara na KP, upravo proverio na canon sajtu, imaju verziju za download 1.03 koja je kompatibilna sa win 11

Kakav je ovaj Canon LIDE 120, treba mi neki skener da sacuvam stare fotografije.

Pa nije baš neki brzinac, naričito na višim rezolucijama ali ima odličan software. Ima preset za dokumente, slike ili OCR, B&W i collor. Može da se namesti da skenira samo do veličine papira/ slike pa tako ubrzava rad sa manjim slikana. Ima i dugmiće da ne mora stalno da se namešta i startuje sa PC-a. Skenirao sam stotine fotografija, Jedino što nema je za negative i slajdove.

Vidim da ima LIDE 400 verovatno ću taj da uzmem.

Inače Canon podrška nula bodova. Ne čitaju uopšte mail. A odgovor im je na našem sajtu nema driver-a tako da onda ništa.

Drugari, kupio sam nov lide 400.
Kada sam pažjivo otvarao pakovanje, primetio sam gronje ivice poklopca odlepljene (koji ide na staklo) i samo sam ga prislonio na njegov lepak se to drži. Inače poklopac je već fabrički u dnu krivo nalepljen. Uređaj od starta, od prve skenirane slike daje linije preklapanja - banding. (vidite sliku)
Sad ono što mislim da milimetarsko pomeranje uzrokuje samo eventualnu senku ili razliku u osvetljenju, ne banding. Banding verovatno potiče od neujednačenog pomeranja senzora, step-motora.
Da li biste vi reklamirali na mom mestu? Skener lepo skenira ali ta linija na svakoj slici mi užasno smeta.

Prilozi

• SNAG-0005.png
    SNAG-0005.png
    1 MB · Pregleda: 23
  • SNAG-0009.png
    SNAG-0009.png
    1,021.2 KB · Pregleda: 22
  • skener.jpg
    skener.jpg
    71 KB · Pregleda: 23
Nazad
Vrh Dno