Dobra guma nikad nije bespotreban trošak. Od letnjih sam vozio (doduše na različitim automobilima) Fuldu, Savu, Hankook i sada Conti PC6 i sve su korektne u prve 2 godine dok se Conti odlično drži (i odlično drži) i u trećoj godini što ne mogu reći za ostale. Vozim ih na karavanu od 5 metara i tonu i po težine.A ako hoces bas da se otvoris (po meni bespotrebno)onda Conti,GY,Michelin
Кад препоручите (нарочито јефтине гуме) напишите барем коју димензију, на којим колима и у каквим условима и стилом возите. И мени су Рикен АС биле ок за женин Клио 1.2 и повремене лагане вожње по Београду кад смо у посети, али их не бих препоручио јер их никад нисам пробао у иоле захтевнијим условима.
Samo nas narod gleda jel guma stara par nedelja, par meseci ili ne daj Boze godinu dana.Letnje gume ne kupovati pre kraja marta. Tek tada dobijaju nove isporuke. Sada imaju samo ono što je ostalo od prošle godine.
Već sam pisao da sam pre par godina u februaru kupovao letnje gume i namučio se samo tako. Najčudnije mi je bilo što su me u prodavnicama guma gledali kao ludaka, jer ko kupuje letnje gume u februaru
Не би било исто. Док сам био у Србији и ја сам био тог става, зимска каква год, возио сам Октавију са управо тим Тигар/Рикен, које су као што пишеш солидно клизале и мислио сам да тако треба и да је то просто тако. Кад сам се преселио у Норвешку имао сам ту несрећу да сам уз ауто (управо поменута Вектра 1.8) добио и сет Данлоп зимских гума у добром стању, па сам се прве две године патио по локалним брдима и планинама са њима, опет мислећи да то тако треба. Онда сам на наговор доброг колеге који је ауто-ентузијаста (један од преставника удружења за ел. аутомобиле нпр.) добио препоруку за Goodyear Ultragrip Ice 2, и буквално прогледао кад је стигла прва зима. Неупоредив осећај сигурности и стабилности, потпуно супротан том "ипак извукох живу главу" ставу. Возиш преко планине на температурама типа -10 до -20, држиш се ограничења од 80 на сат, и знаш да ће те гуме лагано и стабилно да држе у кривинама.Sa hondom sam se sticajem okolnosti pre par nedelja vozio po zaledjenom putu (negde led kao staklo),i jeste da se auto solidno klizao i zanosio,ali ipak izvukoh zivu glavu i auto bez stete....i eto sve to sa tim Riken gumama starim 3-4 godine......verujem da bi bilo isto i da sam imao neke mnoogo skuplje premijum zimske gume...
Не би било исто. Док сам био у Србији и ја сам био тог става, зимска каква год, возио сам Октавију са управо тим Тигар/Рикен, које су као што пишеш солидно клизале и мислио сам да тако треба и да је то просто тако. Кад сам се преселио у Норвешку имао сам ту несрећу да сам уз ауто (управо поменута Вектра 1.8) добио и сет Данлоп зимских гума у добром стању, па сам се прве две године патио по локалним брдима и планинама са њима, опет мислећи да то тако треба. Онда сам на наговор доброг колеге који је ауто-ентузијаста (један од преставника удружења за ел. аутомобиле нпр.) добио препоруку за Goodyear Ultragrip Ice 2, и буквално прогледао кад је стигла прва зима. Неупоредив осећај сигурности и стабилности, потпуно супротан том "ипак извукох живу главу" ставу. Возиш преко планине на температурама типа -10 до -20, држиш се ограничења од 80 на сат, и знаш да ће те гуме лагано и стабилно да држе у кривинама.
Nisam ovo rekao zbog starosti guma nego zbog nemogućnosti izbora modela i dimenzije. Od prošle godine ostanu samo oni modeli i dimenzije koje se slabo prodaju, nema mogućnosti izbora.Samo nas narod gleda jel guma stara par nedelja, par meseci ili ne daj Boze godinu dana.
Guma za godinu dana ( a i vise ) ako je stajala u zatvorenom i na suvom nece imati ama bas nikakav problem kao i ova sto je stara mesec dana. Svuda u inostranstvu ljudi opusteno kupuju NOVE gume stare par godina i nema problema!
Разумео сам врло добро, лед је најзахтевнији за вожњу и ту клиза и најскупља нордијска гума, али су и најприметније/највеће разлике између гума. Тамо где се на снегу прави разлика у кочењу у центиметрима, на леду се претвара у десетине метара.Mislim da nisi razumeo sta sam napisao....
Apsolutno se slazem ,nikada nisam vozio nista drugo sem premium guma Michelin,GY,Dunlop,u zadnje vreme Hankook,nisam vozio jedino Conti i PirelliDobra guma nikad nije bespotreban trošak. Od letnjih sam vozio (doduše na različitim automobilima) Fuldu, Savu, Hankook i sada Conti PC6 i sve su korektne u prve 2 godine dok se Conti odlično drži (i odlično drži) i u trećoj godini što ne mogu reći za ostale. Vozim ih na karavanu od 5 metara i tonu i po težine.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari