Šta je novo?

Letnje gume

Bolji ti je kleber, Barum je takodje odlican. Laufen je samo izvikan brend kod nas ( zahvaljujuci Kemoimpexu koji ga uvozi i na sva usta reklamira ) a guma nista posebno.

Tako su mene iz Kemoimpexa zeznuli sa Lasom letnjim hteo Fuldu(ni ona se nije bas najbolje pokazala ona Ecocontrol) oni nemaju jedina koju imamo Lasa, posle jednog leta vise pukotina imala nego Fulda

Da li neko moze da mi kaze koji ventil ide na ovaj senzor ? Tati montirao nove letnje gume i ovaj senzor se razlikovao od ostala tri a majstor nema ventil za njega.

Prilozi

• PXL_20240731_161216462.jpg
    PXL_20240731_161216462.jpg
    227.8 KB · Pregleda: 59
  • PXL_20240731_161239356.jpg
    PXL_20240731_161239356.jpg
    360.9 KB · Pregleda: 58
Danas u nekim mestima u Srbiji pada sneg...
Ko je skoknuo do Kopa na vikend, da malo odmori, a otišao je sa letnjim gumama, na povratak će malo sačekati...

Pozdrav
Dajte malo pomoci
Preferiram Hankook i Dunlop letnje gume
Gume moram kupiti u Planeti guma ili Euroguma plus jer daju na 6 rata preko kartice banke
Koja gume bi mi preporucili do 9k po gumi max
Na zalost u Planeti nemaju vise Hankook a i vecinu Dunlop guma imaju Sport verziju koja mi se bas i ne dopada
Euroguma plus su malo skuplji
Trenutno imam Hankook Eco 2 vec 5 godina 4 komada Dot 2020,dve su i dalje dobre ali dve su mozda i za zamenu
Ne volim da cekam zadnji momenat pa bih te dve zamenio
Naravno ako ima nesto bolje ili isto u tom cenovnom rangu ili jeftinije predlazite,hvala

Nisi naveo najbitnije podatke a to su dimenzije i auto.

E ludaka,ode mozak na ispasu
Hvala na upozorenju
195 65 15 Kia proceed

Ipak sačekaj mart. Sada prodavnice još uvek nisu nabavile letnje gume. Samo ono što im je ostalo od prošle sezone.
Znam da sam se pre par godina baš dobro namučio kad sam kupovao letnje gume u februaru. Svi su me gledali ko da im tražim svemirski brod a ne letnje gume u prodavnicama guma

Ako si spreman da daš 9k po gumi ja bih se nategao još 700 dinara preko za Conti Premium Contact 6 (dobra i proverena guma iako je izašao naslednik). Ako ti je to mnogo onda bih šansu dao Nexenu, model N Fera Primus ili Hankook k125 ventus prime 3 za oko 7k po komadu. Lično bih pre išao na Conti.

Koristio sam na drugim kolima Dunlop BLURESPONSE 5 godina,nikakav problem nisam imao letnje gume u pitanju
Na Kia koristim 5 godina Hankook letnje
Dunlop Winter Response 2 MS kao zimske(odlicne gume)od ove godine Terao sam po ovom gadnom vremenu (prigradsko mesto) sjajno se pokazale,drze pravac ,stabilne,ne proklizavaju (iskreno pozitivno iznenadjen)mada sam tako nesto i ocekivao od Dunlopa
Continental je osetno skuplji ne po meni drasticno bolji
Prelazim inace oko 15k godisnje ,tako da gume max izdrze oko 5 god

Pre ovih koristio iskljucivo Michelin gume nista drugo
Ali budzet diktira sta uzeti,jeftinije brendove sem na firminim kolima nikada nisam koristio tj jesam Viking pola.zime skinuo i odmah prodao ,veoma lose iskustvo,jako losa guma
Tako reko da pitam ovde ima li sta bolje da je bar ista cena ili ako moze i niza jos bolje

Јесте још рано, али бих да се припремим на време. Постоји ли код нас продавница или сервис који нуди куповину целог точка(фелне + гуме) у пакету? Конкретно ме занима за Ауди. Нудили су ми пре неколико година одређени попуст на тако нешто у Шкодином овлашћеном сервису па ме занима има ли неко искуства са овим, ако не са Аудијем онда било којим брендом? пошто ми треба сет летњих и гума и фелни.

Napiši i odakle si...
Inače, imaš nešto takvo na PP

To nije nije ekonomski prihvatljiva solucija

Јесте још рано, али бих да се припремим на време. Постоји ли код нас продавница или сервис који нуди куповину целог точка(фелне + гуме) у пакету? Конкретно ме занима за Ауди. Нудили су ми пре неколико година одређени попуст на тако нешто у Шкодином овлашћеном сервису па ме занима има ли неко искуства са овим, ако не са Аудијем онда било којим брендом? пошто ми треба сет летњих и гума и фелни.
Ima kemoimpex takve ponude. Doduše ne znam jesu li čemu ove felne, po meni najbolje je ići na originalne.
Evo link pa pogledaj:

Iskustva sa Matador Hectorra 5 gumom ? Imao sam do sada Hectorra 3 model dimenzije 225/45 R17 i bio sam zadovoljan. Vidim da noviji model u toj dimenziji ima za 8k, da li mozda ima nesto bolje u tom cenovnom rangu ?

Zet mog prijatelja je iz Tigra presao da radi u slovenackoj Savi,kaze da su jos neki presli u zrenjaninski Linglong,tako da nasi strucni ljudi rade u tim fabrikama.

To ima samo veze sa platom i deficitom kadra, ni sa čim drugim

Ima li neke značajnije razlike u kvalitetu između KLEBER 205/50 R17 DYNAXER HP4 89V i Fulda SPORTCONTROL 2205/50 R17 93Y XL?

Hoću da uzmem ćaletu za megan karavana 2012. godište. Lagano vozi, ko i svi matorci, al pređe 10tak hiljada godišnje.

Ove druge su XL. To je lagan auto, biće pretvrde. Već je diskutovano o tome u temi
Kleber je bolji na vlažanom, Fulda po suvom asfaltu.

Poslednja izmena:
Sta predlazete za VW CC, dimenzije 235 45 R18, prelazim 15-20.000 km godisnje?

И ја сам се двоумио управо између ова два модела за сличну димензију, и на крају узех Nokian Hakka Black 3, искрсле на попусту, нови модел, добре на тестовима па ћу видети како ћу проћи и да ли је требало да се држим омиљеног Гудјира. Спреман за лето (ако га буде 😆).

Neka preporuka za letenje gume za Sandera, 185/65/15?
Trenutno na letnjim felnama Hankook K435 bio do sada, ali su matore, dot 2018, pokrivile se, jedna sa zabijenim šrafom, krajnje vreme da se zamene.

Iskreno ja gledam i dalje gume doduse 195 65 15 ,cene su katastrofa ,bas su preterali
Kazu u martu dobijaju novi kontigent ,mozda da sacekas da vidis da li ce dobijati novije modele,mozda budu neka snizenja
U svakom slucaju Dunlop na prvom mestu ,Hankook na drugom,Kuhmo HS52 mi deluje odlicno kao i Bridgestone Turanza T005
A ako hoces bas da se otvoris (po meni bespotrebno)onda Conti,GY,Michelin

Ja sam prošle godine uzeo Goodyear 195/65 R15 EfficientGrip Performance 2. Nisam primetio nikakve probleme, mada nisam nešto previše agresivan vozač - za normalno korišćenje rade posao. Cena je uz vaučer na Ananasu bila dosta povoljna - ispod 8000din po komadu.
Pored OK cene, bile su najbolje na ADAC testu - to je bio jedan od glavnih razloga zašto sam ih uzeo:

Naravno ako se naleti na ok cenu kupiti
Zato i cekam mart,da vidimo sta ce biti

Vidim da ih i trenutno ima za ispod 8000 din/kom u jednoj firmi, lako se nalazi guglanjem (da ne reklamiram).

Nazad
Vrh Dno