Glorious GMMK TKL (Black) (2023 Rev.) x Drop Two Tone Shine-Through (Grey) x Glorious Gateron Red
Još jedna tastatura koju danas sklopih od delova koje sam imao, a hteo da ih iskoristim, kako bih je svrstao u svoju kolekciju.

U pitanju je "budžet varijanta" - Sa Amazon Warehouse (vraćena roba) kupio sam svičeve za 21e (110kom-nekorišćeni), Glorius GMMK TKL barbones 19.99e (takođe nova, pisalo je da je stanje "Acceptable"

, a jedino što sam primetio bila je malo nagnječena kutija) i Drop kapice (prvi orvorio kutiju) koje sam pre par nedelja kupio na oglasima samo zato što je prodavac prihvatio moju ponudu od 6e + 5e za poštarinu.
Znači, ukupno me je izašla ~50 eura.
Dakle, radi se o novijoj verziji prve serije
Glorious GMMK TKL (2023) sa
USB-C konekcijom, koja donosi poboljšanu kompatibilnost i moderniji dizajn. Tastatura ima aluminijumski okvir, koji joj daje čvrstinu i premium osećaj pod rukama. Uparena je sa
Drop Two Tone Shine-Through (Grey) keycap setom, koji kombinuje tamno i svetlosivu nijansu sa prozirnim legendama za jasan RGB efekat. Ispod kapica se nalaze
Glorious Gateron Red svičevi, linearni i lagani za brzo kucanje i gaming. Klasičan dizajn sa premium PBT tasterima i glatkim crvenim svičevima čini ovu kombinaciju jednostavnom i elegantnom, ali efektivnom za svakodnevnu upotrebu. Iako ne spada u high-end segment, ova kombinacija pruža osećaj kvaliteta i performansi koji lako pariraju skupljim modelima, tako da sam veoma zadovoljan krajnjim ishodom. Takođe zvuk i osećaj je iznenađujuće dobar.

BTW - za one koji žele
hot-swap tastaturu koja nudi odličan balans između cene, kvaliteta i performansi,
Glorious GMMK TKL (2023) je jedan od
najboljih izbora u svom rangu.
Sa
čvrstim alu okvirom,
USB-C konekcijom, RGB efektima i
hot-swap PCB-om, omogućava lako menjanje swičeva bez lemljenja, što je idealno za one koji vole da eksperimentišu. Iako spada u mid-range tastature, nudi
odličan typing feel i kvalitet izrade koji može parirati znatno skupljim modelima.
Ako želite pouzdanu i prilagodljivu tastaturu, a da ne potrošite bogatstvo – s ovom nećete pogrešiti.