Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Pa kupio sam je polovnu, i koristim je vec 2 godine, ako me secanje sluzi, i verujem da ima boljih, al nemam gde probati, a proba sa kupovinom skupa rabota...
Skoro sam uzeo neki ajazz sa temua, odmah sam je drugog dana prodao upola cene...

Da li neko može da mi pomogne oko izbora kapica za Corsair gaming k63, CHERRY MX Red switchevi.
TKL je faktor, 88 komada
Na ovoj tastaturi jako lako spadaju kapice inače, a jednu sam sad uspeo da polomim iznutra onaj krstić(CAPS LOCK dugme), pa bih uzeo jedan set čisto da zamenim jer je na tastaturi neki fazon norveški layout...
Tastatura je crna, pa i bilo koja boja se uklapa...
Ja koliko sam video na Aliju, što se tiče proverenih, uglavnom u opisu piše da ne odgovaraju za Corsair, nažalost. Na ovo sam naleteo, ali nisu jeftini.
Možda neko iskusniji može da ti pomogne. Recimo @jurodivi on je dugo u ovoj tematici.
Mada, mrka kapa. Ja bih pre kupio novu tastaturu.🙂

Šta znam da je tastatura novija pa i uložiti u ove kepove. A možda mi na kraju to i bude, jer je zamena van budžeta trenutno.
Možda juro nabaci neki jeftiniji predlog :D

A da probaš da pitaš nekog da ti pozajmi par capova za probu. Ja bi rado ali nismo iz istog grada

Hvala na predlogu, kolegijalno, ali ne bih nikoga da toliko opterećujem.
Meni treba jedan, ima da se kupi na Aliju 1 komad našao sam, 500din :oops: možda na kraju i to kupim ako se ne izrodi neka bolja ideja
Probao bih možda sa setom nekim celim ali povoljnijim ako ima, za sad sam se spasio i turio CTRL desni koji je uži ali jedini približne širine...

BTW - upravo sam saznao od prodavca iz Megekko (jedna od velikih holandskih firmi za prodaju računara i opreme) da je kompanija Mountain navodno prodata ili ju je neki investitor preuzeo, pa mislim da pokušavaju da se reše zaliha.😁
Otuda su bile te cene.

Poslednja izmena:
Na DeltaKey Co. ponovo imaju TKD Cycle8 za 215/225€, ako nekom treba pristojna TKL. Imaju na zalihama, ne mora da se čeka mesecima. Samo stainless steel verzija, nažalost, nemaju brass...

Još uvek čekam Glorious gmmk 60% barbone koju sam ranije poručio i sa kojim ću da se igram, da ne kažem modujem (da zagrebem i u taj svet😊), međutim u međuvremenu mi je stigla druga koju sam slučajno ulovio na Amazon Warehouse - Glorious gmmk 2 96%. Ono što mogu reći ovako na prvu, tastatura odaje premijum osećaj u pravom smislu te reči. Od izgleda, alu finiša, završne obrade, kapica, pa i svičeva (jedino što su maločice clicky za moj ukus). Sve u svemu, prezadovoljan sam. BTW ima je, 1,25kg, te nije baš laka.🙂
Lagano ali sigurno popunjavam display stalke.🤣
Dakle, zaista dobra i kvalitetna tastatura, pa ako je neko merka, ima moju preporuku.

IMG_0843.jpegIMG_0837.jpegIMG_0836.jpegIMG_0838.jpegIMG_0839.jpegIMG_0840.jpegIMG_0842.jpeg

Poslednja izmena:
Previše nabijen raspored, ne dopada mi se taj zgusnuti layout.

plus kuciste koje je plate i plastika dole, tesko se moze nazvati premium, ali oni furaju svoj fazon :)

1.25kg je nekako malo za full size board :)

evo moja 65% je 1525g

tofu_front.png tofu_back.png

Poslednja izmena:
@illidan
Daleko da je premijum premijum za 49e.😉 Rekoh “odaje premijum osećaj”.🙂
Više je nego korektna i da je bila stotinak eura.
Ta tvoja je druga priča. Koja je tastatura u pitanju?
Liči na Link65, ali to je već 500 eura… mnogo je kume.😅

Inače danas sam se i malo kockao za tastaturu (dodao i mistery kabal zbog besplatne poštarine i neki kod za još $5 popusta). Možda mi uleti AL71…🤣🤣🤣
Će da vidimo uskoro.😁
Yunzii "mystery kitovi", ko bi da se kocka:
https://www.yunzii.com/collections/...ts/yunzii-mystery-box-mechanical-keyboard-kit

Za te pare ne može da se izgubi jer nijedna od tastatura koje mogu da se dobiju ne košta manje da se uzme zasebno, u najgorem slučaju dobijaš koliko si platio...jedini problem je što piše da ne može da se uzme samo jedan mystery kit već jedino uz još nešto ili dva kompleta.

Ustvari, imaju ceo asortiman tix mystery boxova, heh:
https://www.yunzii.com/collections/mystery-box

Pa ko hoće, može da iskombinuje mystery kit i podlogu ili kabl...

Poslednja izmena:
kbd.fans tofu65 (pise u my gear :D)

vise se ne proizvodi, sada ima njen naslednik v2

ova je malo vise old skul, obican tray mount, sada v2 ima gaskete i sve nove features :)
a jos uvek cekam moju novu tastaturu, nadam se da ce stici ove godine

kbd.fans tofu65 (pise u my gear :D)

vise se ne proizvodi, sada ima njen naslednik v2

ova je malo vise old skul, obican tray mount, sada v2 ima gaskete i sve nove features :)
a jos uvek cekam moju novu tastaturu, nadam se da ce stici ove godine
Šta si naručio, beše?

neo65

preko Candykeys.... velika drama... evo vec godinu ipo dana. ali barem su mi ustedeli pare za ko zna sta drugo :D

Volio bih da vidim praktičnu razliku između tastature od kilo i od kilo ipo.

Volio bih da vidim praktičnu razliku između tastature od kilo i od kilo ipo.
Veća masa bolje absorbuje zvuk i vibracije, dobijaš manje "čudnih" i neželjenih zvukova i frekvencija dok kucaš. Zato preferiraju materijale poput mesinga i bakra na premium modelima umesto čelika ili, ne daj Bože, aluminijuma....ili stakla, kao "teg" na nekim verzijama Rainy75, lol.

Sad, kakva i kolika je razlika u zvuku i feelingu zavisi od mnogo stvari, ne samo tega ili materijala. Konstrukcija, mounting sistem, prekidači, capovi, čak i podloga na kojoj ti leži tastatura utiču...ali generalno, želiš što veću masu i bakar/mesing > stainless steel > aluminijum.

Ja i dalje volim GMK67, fantastična entry tastatura i vrednost za cenu, i osećaj je bolji od svih kineskih plastikanera koje sam probao. Ali prelazak na Neo Ergo je nebo i zemlja...

@illidan

CandyKeys, oof...zamalo i ja da naručim nešto od njih, no su mi na vreme skrenuli pažnju da ih izbegavam.
Imaš Neo65 na Delti za 140-150e. Imaju na zalihama, ne moraš da čekaš...

Poslednja izmena:
cekacu refund duze, mislim ako sada trazim. ne zurim :)
***a kada sam kupovao samo su oni imali shipping u SRB

nju cekaju i novi switchevi i novi keycaps i novi stabs :)

razmisljao sam o refund, pa da doplatim za 65Cu :) ali neka...

Upravo uzeh novu, neraspakovanu Neo80 preko oglasa. Stiže za par dana.
Neo80.jpg
Nisam mogao da biram konfiguraciju, ali sam zadovoljan i sa ovom.
Na nju idu Haimu Sea Salt Linear Switch-evi koji takođe treba da stignu ovih dana i neki od keycapsova koje sam kupio. Verovatno Red Samurai, videću. A možda i ovi. :)
Kolekcija se popunjava. 😊

Poslednja izmena:
Uzeo na Marktplaats (holandski KP), to je ovaj oglas.
Dogovorili se za 140e sa poštarinom.IMG_4599.jpg

Poslednja izmena:
Upravo stigla Neo80, čekam da stignu pomada za stabilizatore i switch-evi pa da se bacim na posao.
Ovo je brutalno. Od pakovanja pa nadalje.
Kako je budem sklapao, kačiću slike iz različitih faza, a za početak evo nekoliko.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg

e a Neo su entry level custom keyboards :)

Da, da… mogu da zamislim u čemu bi stigla, recimo Link65 ili Mode Sonnata.

BTW, poštar uvek zvoni dva puta, pa na drugo zvonce stiže i Monsgeek M3W, koju takođe kupih pre par dana (nisam mogao da se obuzdam 😅) i jedan od coiled kablova (njih sam naručio više - jedan Gloriousov, pa Drop + Noctua aviator coiled par komada iz Amerike-radio im je “Cablemod”, kao i još nekoliko sa Alija u različitim bojama), pa neka ih u kolekciji. Doduše boja kapica nije po mom ukusu, ali to će se svakako zameniti. Ona se svrstava u neki mid-range, a ja bih rekao stepenica više od AKKO, ali verujte mi i ona je odlična, s obzirom da je “pre-built keyboard“. Pakovanje je naravno skromnije, ali je tastatura baš baš kvalitetna i dobra. Ful aluminijumska, naravno, a završna obrada na visokom nivou što se može videti iz spojeva. Zvuk pri tipkanju me je ostavio bez teksta. Što se mene tiče, toplo bi je preporučio svakome, pa da je plati i po retail ceni.😉 Ne bi pogrešio.

IMG_0865.jpegIMG_0866.jpegIMG_0867.jpegIMG_0868.jpegIMG_0869.jpegIMG_0870.jpegIMG_0871.jpegIMG_0872.jpegIMG_0873.jpegIMG_0874.jpeg

Čekam još da mi za par dana stigne i “Mistery Box” od YUNZII i povlačim ručnu.🤣🤣🤣

Poslednja izmena:
Eh moj Shomi u šta si se uvalio... Sad nema da staneš :D

E, matori moj, znam.🥹
Kud otvorih ovu temu.🥲

Sve proporcionalno mogućnostima. :D Sve što sam ikad kupio za hobi košta koliko jedna ta tastatura, a imam tri tastature, 110 rezervnih switcheva i četiri seta keycaps. Neko bi rekao "ludak".

Nazad
Vrh Dno