Čitaju, čitaju.
Al' ne delaju.
Čitaju, čitaju.
Radila mi je pa tražila ažuriranje, apdejtovao sam i otvorio opet. Na prvu ne vidim neke izmene, osim da je odziv još malo poboljšan. Napominjem da su mi isključene animacije pa samim tim mogu da uočim kraću reakciju.Je l ovo app opet ne radi? Pokusavam sa tri interneta vec 20min...
zvao sam njihov kontakt centar da pitam za promenu paketa a zena koja mi se javila nije ni znala pa je proverila na sajtu i rekla da mogu da iniciram zahtev preko app ali bi svakako trebao da odem do poslovnice da bih potpisao ugovor, ne znam prebacio bih se zbog te mastercard i mogucnosti da koristim sve bankomate mada iskreno bice mi malo glupo kad se budem vratio na lite, al *** nisam u radnom odnosu :/
@Tilek pre godinu dana, ova banka je još uvek bila u zlatnom dobu. A sad je u drvenom. Svašta je moguće.
vec imam ali iskreno mnogo mi se svidja yettelova mastercard pa sto da ne, a i vraticu se na bank lite posleHm. Ja sam pre godinu dana prešao sa Lite na Progresiv (danas Bank Max) kroz aplikaciju i nikakva poseta poslovnici nije bila potrebna. Samo se od 1. u sledećem mesecu paket promenio i to je to. Mislim da ti nisu dali pravu informaciju. Mada, ne vidim što bi se cimao zbog 2 meseca i onda vraćanja na staro. Ako nisi u radnom odnosu, bolje otvori iRačun kod Raifeisena.
To verovatno onda objašnjava da se knjiženje za ostale ino valute koje nisu evro obračunava autokonverzijom iz iznosa u valuti po MasterCard kursu za EUR pomnoženo sa bankarskim u RSD, a tako ranije nije bilo.
Upravo sam našao jedan zanimljiv bug u mobilnoj aplikaciji. Konačno su uspeli da implementiraju da se vide transakcije koje su izvršene u stranim valutama kreditnom karticom.
Aliii, ako valuta slučajno nije evro, nego u mom slučaju norveška kruna, prikazaće kao da je iznos naplaćen u dinarima. Trebalo mi je 20 min da provalim šta je iznos i to samo pomoću stare web aplikacije.
Znači platio sam nešto 250 NOK a u aplikaciji piše 250 RSD...
Kakva lepota. Ovo me je podsetilo na jednu davnu grešku jednog platnog procesora, ja platio 100 dinara, oni skinuli 100 evra. A ne bi bilo loše da je 250 NOK 250 RSD.![]()
Bez prodajnog kursa banke. Visa ili MasterCard kurs u konačnosti. Koliko ti bude naplaćeno, toliko se knjiži. Razlika je samo u načinu rezervacije, kao što sam već spominjao (samo pobrisano zbog oftopikovanja, umesto da je premešteno, a moglo je u temu o platnim karticama).Sve Visa i Masterkard kartice izdate u Srbiji idu preko EUR kao referentne valute.
Kada su dinarske kartice, da, ima autokonverzije. Pošto Yettel banka najpre povlači sa devizne partije, nije uobičajeno da taj iznos pomnoži sa kursom u RSD pa tako proknjiži. Zato je jedan od članova bezuspešno pokušao da ukaže i prigovori na knjiženje u BAM (ili nebitno) nakon što mu je naplaćeno više nego što je očekivao.Jedino Unipay PŠ ide preko USD kao referentne valute po srednjem kursu NBS.
Upravo je ta situacija o kojoj se polemiše.Postoji od starta sličan bag i kod plaćanja debitnom karticom i zaduženjem u evrima. Evri se pravilno zaduže po MC kursu, ako je druga valuta, ali pre nego što transakcija bude proknjižena u detaljima transakcije stoji 20 EUR ako si kupio nešto za 20 USD iako je skinuto 18 ili 19 EUR (ne znam tačno kurs). Sećam se iste situacije i kod nekih drugih banaka, mislim da je Erste bila pre 5-6 godina npr.
Konverzija EUR -> RSD ide po prodajnom kursu banke. Konverzija druga strana valuta -> EUR ide po Mastercard kursu. Mastercard Credit Yettel banke ima samo RSD partiju.Bez prodajnog kursa banke. Visa ili MasterCard kurs u konačnosti. Koliko ti bude naplaćeno, toliko se knjiži. Razlika je samo u načinu rezervacije, kao što sam već spominjao (samo pobrisano zbog oftopikovanja, umesto da je premešteno, a moglo je u temu o platnim karticama).
Pošto Yettel banka najpre povlači sa devizne partije, nije uobičajeno da taj iznos pomnoži sa kursom u RSD pa tako proknjiži. Zato je jedan od članova bezuspešno pokušao da ukaže i prigovori na knjiženje u BAM (ili nebitno) nakon što mu je naplaćeno više nego što je očekivao.
Jel moguće promeniti kroz aplikaciju nivo paketa START u neki jači, LITE ili MAX? Bez odlaska u filijalu i bez izrade novih kartica i novih tekučih računa?
Moguće je i promena se realizuje ubrzo. Lite račun je korak nazad, ali nema održavanja. Trenutno je u toku promocija za Max 3 meseca besplatno i Master kartica ostaje nakon povratka na niži paket.Jel moguće promeniti kroz aplikaciju nivo paketa START u neki jači, LITE ili MAX? Bez odlaska u filijalu i bez izrade novih kartica i novih tekučih računa?
Za Yettel app/web više ne, čak ni Mobi web ne sprovodi promenu 1. već zahtev ostaje na čekanju.Da. Broj računa i kartice se ne menjaju. Novi paket ti važi od 1. u sledećem mesecu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari