Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Probao sam remote play aplikaciju na nekoliko uređaja i to je radilo katastrofa. Mislio sam da je do SBB rutera,ali nije do njega skinuo sam px play nezvaničnu aplikaciju i radi perfektno plus što može i na android TV za razliku od zvanične aplikacije koja radi samo na tabletu i telefonima

Pisao sam već, za remote play postaviti konzolu i uređaj (pc/portal/handheld/telefon) na jednu mrežu, a sve ostale uređaje u kući na drugu. Meni su portal i konzola na 5G, sve ostalo na 2.4G, savršeno radi.

Problem je zagušenje mreže, zato dolazi do problema sa konekcijom.

Probao sam remote play aplikaciju na nekoliko uređaja i to je radilo katastrofa. Mislio sam da je do SBB rutera,ali nije do njega skinuo sam px play nezvaničnu aplikaciju i radi perfektno plus što može i na android TV za razliku od zvanične aplikacije koja radi samo na tabletu i telefonima
Baš ću da isprobam taj PX Play pošto sa zvaničnom Remote Play aplikacijom imam slična iskustva kao ti. Potpuno je upotrebljiva jedino kada igram kod kuće, na istoj mreži na koju je povezan PS5. Sve ostale varijante koje sam probao radile su polovično, naročito kada se se koristi mobilni internet.

Pisao sam već, za remote play postaviti konzolu i uređaj (pc/portal/handheld/telefon) na jednu mrežu, a sve ostale uređaje u kući na drugu. Meni su portal i konzola na 5G, sve ostalo na 2.4G, savršeno radi.

Mozda moze i poseban 5G SSID da se napravi za tu primenu.

Ja sam probao to, i nije dalo rezultata. Na ovoj aplikaciji možete da koristite i 3rd party kontrolere,ima i gomila nekih podešavanja,logovanje samo upišeš PSN ID nema potrebe za email i šifrom.
@psihodel nisam je probao van kuće,ali video sam da ima gomila nekih podešavanja za takvo korišćenje

Meni je PXplay trazio mail i pass ali na eon box-u sam samo probao.

Kako te pusti samo sa id bez šifre?

Jel koristite narodnu ili placnu verziju pxplay? Ne znam koliko je pouzdano unositi podatke naloga preko nje...

PX Play ima guide za podešavanje još od kad je bio PSPlay.
Traži login information da bi radilo remote povezivanje sa konzolom.
PSPlay just opens the official Log-In website from and there is no technical way that PSPlay could in any way intercept, monitor or modify the data you have entered there. PSPlay only receives some generic profile information as response from the official server and only the Account-ID and the Online-ID will be stored locally on your device.

Ukratko, vezati lokalnu ip adresu konzole da se ne menja i otvoriti portove koji su potrebni. Obratiti pažnju na protokol (9295 oba protokola).
UDP 9302 (P-Station 5 only!)
UDP 987 (P-Station 4 only!)
UDP & TCP 9295
UDP 9296
UDP 9297
I to je to. Koristio sam remote play van mreže bez problema. Ako remoteplay aplikacija zaglupavi, PX Play ima opciju povezivanja remote preko ip adrese i nikad nisam imao problema.
Ovako izgleda na MTS-u, slična podešavanja su vervoatno i na SBB ruterima.

Screenshot 2025-02-16 091359.png
Screenshot 2025-02-16 091956.png

Probaću da uzmem i platim, vidim da stoji cena od oko 6 € na indijskom App Store-u, jel to jednokratno?

Stigao PS5 Digital juče, bez portala zahvaljući @faXcooL.
Planiram da ga pustim u akciju i izvadim iz kutije u utorak kada klinci odu u školu (do tada je sakriven kod oca i majke) da na miru mogu da odigram neku igricu makar to bilo jedno 4h jer posle mi nema pipanja od njih.
Zanima me da odmah uzmem PS+ premium pretplatu pa ako može savet od vas drugara.
Napravio sam nalog na PS aplikaciji UK region (nisam mogao da izdržim da ne krenem da čačkam) i njega posle ubacim na konzolu. Šta je vaša preporuka da li da pretplatu uzmem direktno iz aplikacije ili da kupim vaučere preko KP za UK region i onda iz walleta aktiviram pretplatu.

Stigao PS5 Digital juče, bez portala zahvaljući @faXcooL.
Planiram da ga pustim u akciju i izvadim iz kutije u utorak kada klinci odu u školu (do tada je sakriven kod oca i majke) da na miru mogu da odigram neku igricu makar to bilo jedno 4h jer posle mi nema pipanja od njih.
Zanima me da odmah uzmem PS+ premium pretplatu pa ako može savet od vas drugara.
Napravio sam nalog na PS aplikaciji UK region (nisam mogao da izdržim da ne krenem da čačkam) i njega posle ubacim na konzolu. Šta je vaša preporuka da li da pretplatu uzmem direktno iz aplikacije ili da kupim vaučere preko KP za UK region i onda iz walleta aktiviram pretplatu.
Vaučere vidi na allkeyshop-u gde su povoljniji ako ćeš tako da uzimaš.
Ako imaš Apple pay, UK bi trebalo da je podržan.
Edit, jeste, radi Apple pay na UK PSN-u.

PX Play ima guide za podešavanje još od kad je bio PSPlay.
Traži login information da bi radilo remote povezivanje sa konzolom.
PSPlay just opens the official Log-In website from and there is no technical way that PSPlay could in any way intercept, monitor or modify the data you have entered there. PSPlay only receives some generic profile information as response from the official server and only the Account-ID and the Online-ID will be stored locally on your device.

Ukratko, vezati lokalnu ip adresu konzole da se ne menja i otvoriti portove koji su potrebni. Obratiti pažnju na protokol (9295 oba protokola).
UDP 9302 (P-Station 5 only!)
UDP 987 (P-Station 4 only!)
UDP & TCP 9295
UDP 9296
UDP 9297
I to je to. Koristio sam remote play van mreže bez problema. Ako remoteplay aplikacija zaglupavi, PX Play ima opciju povezivanja remote preko ip adrese i nikad nisam imao problema.
Ovako izgleda na MTS-u, slična podešavanja su vervoatno i na SBB ruterima.

Pogledajte prilog 480976
Pogledajte prilog 480977
Evo podesavam vec neko vreme i ne mogu da se konktujem. NAT type mi je 3, ne znam da li je to problem?
Evo kako sam podesio. Ovo sto sam obrisao je eksterna ip, a u prvoj koloni je lokalni ip za PS5. Gde gresim?
1000006322.jpg
Zato sam i uzeo prvo narodnu verziju da vidim dal umem uopste da podesim da radi.

Probaj da se povežeš ručno, PX Play/Remote Connect/Manual unesi ip adresu i onda wake and connect.

Ljudi treba mi pomoc oko portala,naime povezao sam ga sa konzolom i on i konzola su na kucnoj mrezi 5ghz konzola povezana kablom a portal na wifi i radi savrseno ,ali kad god pokusam da pokrenem konzolu sa portalom a da je portal povezan na druge mreze,drugi net,hotspot od mobilnog sta god nece da se konektuje izbacuje greske. Konzola je u rest modu automatic login na nalog je podesen. Ima li neko iskustva sa ovim?

kad god pokusam da pokrenem konzolu sa portalom a da je portal povezan na druge mreze,drugi net,hotspot od mobilnog sta god nece da se konektuje izbacuje greske.

Nagađam, ali pretpostavljam da zavisi od NAT tipa. Svuda savetuju tip 2, međutim kod mene je savršeno radilo na tipu 3 (nisam ni znao kako da promenim na dvojku, možda bi radilo još bolje, ne znam). Samo mu malo više vremena treba da se zakači kada sam na hotspotu, ali uglavnom radi.

Nagađam, ali pretpostavljam da zavisi od NAT tipa. Svuda savetuju tip 2, međutim kod mene je savršeno radilo na tipu 3 (nisam ni znao kako da promenim na dvojku, možda bi radilo još bolje, ne znam). Samo mu malo više vremena treba da se zakači kada sam na hotspotu, ali uglavnom radi.
blago tebi,iritira me jako sto ni na jednoj drugoj mrezi pogotovo van kuce ne dozvoljava povezivanje.koja je poenta samog proizvoda ako ne moze po defaultu da se koristi kako je zamisljeno.

Poslednja izmena:
blago tebi,iritira me jako sto ni na jednoj drugoj mrezi pogotovo van kuce ne dozvoljava povezivanje.koja je poenta samog proizvoda ako ne moze po defaultu da se koristi kako je zamisljeno.
Tako ja konacno batalio pc i uzeo sony, mislim se bice sit&play. Konacno da odigram forest sa drugarom kad ono te nat 2 te nat 3. Te manji fps u MP nego u SP. A platio sam i pretplatu da mozes da igras sa drugarom igru koju sam takodje platio.

Pa jeste sit and play ako se konzola standardno koristi. FPS je očekivano manji nego na jačim kompovima. Remote play i ostalo je vec nadgradnja na celu priču.

Pa jeste sit and play ako se konzola standardno koristi. FPS je očekivano manji nego na jačim kompovima. Remote play i ostalo je vec nadgradnja na celu priču.
Slazem se, neka onda bude besplatna kad je takva. Ne radi se o razlici 150vs120fps nego je u sp 60 a mp 30-40. Na pro konzoli

Nazad
Vrh Dno