Šta je novo?

Anime

Može preporuka za nekoga ko pocinje da gleda serije ovog tipa, zanima me dobra priča, da ima smisla za stariju populaciju. Recimo nekih top 3 serijala.

Sad sam video. Ima u Darwoodu i tu je cena najpovoljnija. U Delfiju je izgleda neki drugi izdavač. Ima li ko da je kupovao nek javi kakav je kvalitet.

Može preporuka za nekoga ko pocinje da gleda serije ovog tipa, zanima me dobra priča, da ima smisla za stariju populaciju. Recimo nekih top 3 serijala.
Monster
Malo sporiji tempo, ali napeto do samog kraja.

Death note
Obrti, zapleti, akcija.

Code Geass
Aldnoah zero

Ne bas detektivska prica kao death note, ali ima nadmudrivanja i spletkarenja.

Psycho-Pass
Odlican triler

Imas i old school must watch kao sto su
cowboy beebop
ghost in the shell
ninja scroll -
film, nije bas orijentisan oko price, ali je animacija odlicna i prava je stvar za stariju publiku. Meni je i dan danas osvezenje posle razvodnjenih stvari koje gledamo u danasnjici.

Ima još puno dobrih, ali eto nešto za početak.

inače ima da se kupi manhwa(strip) na srpskom već duže vreme, bar mislim da je na srpskom
Mrzi me da guglam i da proverim (10 sek posla :D) ali verovatno nije na srpskom, da jeste i naslov bi bio preveden.

Ima još puno dobrih, ali eto nešto za početak.
Hvala puno!

Mrzi me da guglam i da proverim (10 sek posla :D) ali verovatno nije na srpskom, da jeste i naslov bi bio preveden.
Na srpskom je. Izdavač Najkula

Prevod s korejskog: Jana Milosavljević

Totalno podcenjena.
Jedino sto mi je bilo komplikovano malo da skapiram koja je koja nacija u pocetku. Nazivi su mi bili slicni ili nisam obracao paznju.
Prica je sporija i kao ozbiljnija, ali tabachina kada krene je ludilo! Na slicnom nivou kao Solo Leveling, samo sto je manje "neon".
Animacija je bash bash dobra.
Drugu sezonu nisam gledao, trebalo bi da je na osmoj epizodi od 12.

Jel moze neko da mi objasni sta se desilo u poslednjoj epizodi Solo Leveling Sung protiv Baran-a ?

ovi iz MAPPA stvarno nekad preteraju sa previse frejmova. Isto ko kad su se borili Sukuna i Jogo, blage nemas sta se desava dobijes epi napad

U jednom trenutku, Sung je video da ce ovaj da ga i'cepa sa macevima, i uhvatio mu obe ruke.

Baran koji je citao Dragonball Z, krene da mu dune Pikolo talas iz usta

Ovaj skapira da je u frci, i tu onda Demon-elf riba baci onaj svoj double-edged bodez/mac ... ?

Par epilepsija posle, Baran ostao bez ruku.

Sta se tacno desilo ? Jel to sto je ona bacila mac bila samo distrakcja ? Jel Sung iscupao ruke ovome ? Sta bi sa talasom iz usta ?

Evo ponovo pustio i dalje ne kapiram sta se desilo

Mogao si da iskoristis spoiler.
sve si dobro sumirao. Ona je pomogla taman toliko da baran okrene glavu. Sung je to podlo iskoristio i iskombinovao svu snagu koju ima zajedno sa rullers hand (negde prevedeno kao rullers authority, odnosno telekineza koju je dobio od Igrisa kada ga je pobedio). Pokidao mu je ruke nakon cega picolo talas nestaje. Valjda boli, otkud ja znam.
Posle toga baran ponovo pokusava da ga pljune jer nema nista drugo u inventaru napada (mogao je da ga sutne u muda), ali ga jinwoo toliko jako udari da mu je glava explodirala kao lubenica.

Odlična borba .
Zanima me samo da li će moći da vaskrsne/stavi Barana u svoj inventar i koristi ga kasnije po potrebi .

Poslednja izmena:
Limit je takav da ne moze da podigne nekoga ko je najprostije receno "jaci" od njega. Kao sto nije mogao ni Baruku (ice elf-a).

Postoje edge case-ovi kao sto je npr bio Igris ali je tu momenat da oni zele da mu sluze zbog stvari koje ce biti objasnjene kasnije.

Takodje, postoji limit koliko ce neko biti "jak" kada postane njegova senka, a to opet zavisi od njega samog. Na primer Igris je tek sad na nivou kakav je bio dok je bio ziv, ili je blizu toga, a kako on leveluje tako i oni sa njim.

@fain2daniel
Ne moze da dize demone. Neko debilno ogranicenje ima na njih. U stripu je probao da digne jednog na pocetku izazova. Dobio je neku poruku u fazonu "unable to arise" i skapirao je da ne moze da dize demone. Ako se dobro secam, posle toga vise nije ni pokusavao sa njima.
Zmajevi su fer plej. Eto ti mali "kvarish" za sledecu epizodu ;)

Izvinjavam se na spoiler-ima mislio sam da je opsta stvar da se aktivno gleda, jer je em dobro em popularno

Solo Leveling mi je toliko dobar, da gutam epizode. Nisam imao tako dobar osecaj jos od Lost / Prison Break prve sezone

Steta sto je upravo Mappa upropastila God Of HighSchool sa losom rezijom i pacing-om, jer su spakovali 100+ chaptera u sezonu 1, a mogao je da bude goat akcioni anime

Sto se Solo Leveling-a tice nisam citao mangu to jes manhwu ali imam osecaj da tacno znam sta ce da bude ubuduce, odnosno kako napraviti da iako je Sung vec sad OP i preko S klase, da bude zanimljivo. To ce garant da budu drugi korisnici "Sistema".

Ostaje misterija ko su entiteti iza "Sistema" i da li su sukobljeni na strani dobra-zla, i koliko njih nece da ima isti pogled na svet kao protagonista

Ako hoces spojlere, javi. :D

@shomiNBGD Daleko je Igris od svog pravog nivoa, mali spojler, postace "pravi" kad progovori. :D

Posle danasnje epizode rekao bih da mozda i ima nade za dugo iscekivani okrsaj kao kulminaciju sezone.

Rekao bih da ce naredne tri epizode ovako da izgledaju:

11. Sparing, Jinwoo VS Goto i polazak na Jeju ostrvo.
12. Duel sa low level mravima i pojavljivanje Berua
13. Jinwo VS Beru

Malo mi naslov 11. epizode "We need a Hero" vuce da ce sve mozda da zbrzaju jos vise i da ce Jinwoo morati da uleti ranije u pricu na ostevu, al mi je to nekako suvise brzo cak i za ovaj turbo brzi tempo.

MAPPA je poznata po brzom tempu, sto cesto ume da upropasti Anime u odnosu na Mangu (God of High School kao primer, prica podjednako dobra kao SL, upropascena jer su turili 100 chapter-a u 12 epizoda)

Al cini mi se da je Solo Leveling preveliki ulog zbog gledanosti, a da tu nije doveden neko ko kvalitetno radi reziju i razume situaciju

Sta hteo da kazem, posto sam odgledao epizodu upravo - Solo Leveling Pokido :D

Brutalno dobar Anime. A kad je poceo pre par godina, prvih par epizoda sezone 1, slepci su govorili "samo akcija, nula price, glupo je posto samo on moze da se leveluje, nije neka pametna prica, ako volis akciju gledaj"

Logika reda "One punch man je los jer on uvek pobedi sa jednim udarcem", a ovamo OPM bukvalno ima vise likova nego svi marvel stripovi zajedno, navijas za Glasses iako je 49ti lik po bitnosti u prici koliko je dobar setting, razvoj likova, cela prica

Ma i Manhwa ima izuzetno brz tempo, nema filera i nepotrebog sadrzaja. Samo je pitanje hoce li poslednja epizoda biti cliffhanger i uvod u sledecu sezonu ili ce zaokruziti pricu nekako :)

Ma i Manhwa ima izuzetno brz tempo, nema filera i nepotrebog sadrzaja. Samo je pitanje hoce li poslednja epizoda biti cliffhanger i uvod u sledecu sezonu ili ce zaokruziti pricu nekako :)
Pa ne verujem da ce ostati nekiposeban cliffhanger. Bice prec ceo island arc, mozda sada malo rastegnu da se sezona zavrsi gde treba i sledeca idemo na ostrvo.

To bi onda znacilo da ce poslednje tri epizode da budu skroz neki fileri a to mi se bas ne uklapa u sve ovo do sad.

Moje neko vidjenje situacije :)

Po originalnom materijalu posle ovog treninga odmah krece ostrvo, tako da nema prostora izmedju osim ako ne izmisljaju sadrzaj.

Sledeca epizoda ce biti verovatno pola trening a pola ostrvo, u najgorem slucaju cela da bude trening a da na kraju samo kao krecu i ostaju jos cele dve epizode da se tu razradi sukob.

Nekako bi mi bilo bas badass da se sezona zavrsi tako sto Beru kleci ispred Jinwoo-a ali nema sansi da ce da ostave informaciju da li ce Cha Hae-In da prezivi ili ne - a za to je potrebno da Beru donese Min Byung-Gyu-a da je izleci obzirom da je jedini S rank healer..

Lazarus, izlazi 5. aprila, uključite titlove da vidite šta pričaju.
Režija - Shinichiro Watanabe (Cowboy Bebop)

Bukvalno je tako.
Ma daj covece. Sta gledas ti onda ?

Evo samo ja kao Anime gledaoc - Razvoj Sung-a, moralne implikacije, njegov razvoj kao lik, njegova razmisljanja o tome koliko mu moc oduzima ljudskost, Misteriozne Statue, ogromna moc koju nudi Sistem, ko stoji iza Sistema, ocigledno da postoje uspregnute sile (Dobro i Zlo), ko je doveo sve u razlicite svetove, ko je game-master iza svega, zasto se otvaraju portali, zasto su i demoni pomereni sa svog home world-a, ko salje cudovistima "subliminalne poruke", sta je sve preziveo Sung-ov cale, i ono sto mi se nazire a mislim da je tacno - ljudi koji koriste sistem su svi zli, Sung je "greskom" dobio sistem ili neko ko je iza sistema je imao pomesana osecanja, i odlucio da se suprotstavi vecem zlu, nesto od toga

Prica je ekstra misteriozna, i zanimljiva i puna intriga. Daleko od toga da je "samo akcija"

Mozda sam ja malo pristrasan jer ja uvek navijam previse za glavnog lika pa mi se svidja cak i Failure Frame, ali mislim da objektivno SL je daleko iznad ideje da je "samo akcija"

JJK mi je besmislena akcija sa nula razvoja likova. Tako dobri likovi u trenutku (Nanami, Nobara, pogotovo Toji), a razvoj likova nista, i po onome sto sam video od ljudi koji citaju mangu, cela prica od pocetka do kraja je spakovana u 2-3 meseca akcije i kraj dovidjenja, pa tek sad autor smislio da radi back-story za njih 20, da se izmuze popularnost do maksimuma

Filmovi, stariji ali dobri:

... bilo šta od studija Ghibli.

@vladimirus
Nekada mi je gto bio u top 5, ali nije bas lepo ostario. Pojavio se na netflixu ali nisam mogao da odgledam ponovo.

Nazad
Vrh Dno