Šta je novo?

Anime

Taj anime - muski rod.

Solo Leveling kao da ima neku pricu... Procitao prosle godine.
Koreanske i kineske manhue/manhwe uglavnom ili nemaju nikakvu priču ili su generičke dečije kopije-kopija-kopije-kopija, prevodio sam SL za vas još pre X godina i uglavnom nije ništa posebno već je ista detinjasta priča kao svaka druga koju sam prevodio

dakle op mc isti tok timelinea i retko šta ima da se vidi

zanimljiva činjenica: imate stotinak verzija solo levelinga (da, bukvalno rip-off imena u smislu "Leveling up with.." "Leveling only...." "Leveling by...") i svaki je od drugog autora i koliko znam SL je takođe kopija nečega sličnog što takođe ima stotinak verzija

Gledam i ja SL da se razumemo ali prvenstveno zbog činjenice jer želim da se ta industrija razvije (zajedno sa Kings Avatar, Tower of God, Doulou Dalu, onaj sumo anime zab sam ime sad i sl.) i da možda bude par dobrih pričica (za sada ima par dobrih ali kao što rekoh mnogo se forsira kopiranje drugih dela da je neprijatno)

Inače, takođe, ne znam koliko znate ali evo jedna zanimljiva činjenica: npr. ja sam ispočetka pravio neke panele u Solo Leveling mangi jer ti nemaš RAW zvanični sad već radiš za scanlation grupe gde bukvalno moraš da brišeš koreanska/kineska SFX slova što idu preko celih panela i da crtaš šta je otprilike ispod tih panela)

Poslednja izmena:
Svi hvalite taj Solo Leveling, jel to isekai?

Pa ne znam, nekako mi je mutna linija. Isekai, po mom shvatanju, je kada se lik prebaci u novi svet i tamo bude OP.
U ovom slucaju, on je uslovno receno normalan lik u danasnjem svetu koji otkriva moci i vremenom postaje sve jaci i jaci dok se otvaraju portali kroz koje oni prolaze da bi se borili sa raznoraznim cudovistima kako bi se sam portal zatvorio nakon sto pobede boss-a - ako na vreme ne uspeju da zatvore portal onda ce i ta cudovista moci da izadju napolje.

Eeeee sad, plot je zapravo mnoooogo dublji od toga ali Anime je daleko od momenta kada se zapravo karte otkrivaju na sto.
Ima bas pravi vajb RPG igrice gde njemu iskacu questovi koje treba da radi, odlucuje koje stats-e ce da poboljsava itd.

Animacija je predobra, ova druga sezona za sada bas ima impresivne borbe.

Ma jok, klasičan apokalipsa tip animea na koreanski način (dakle nije ni prava apokalipsa jer normalni ljudi žive manje-više nesmetano nakon "katastrofe" koja je samo podloga za "priču"), imaš takvih istih mali milion.. precenjen je ekstremno (zato što, kao što kažem nije originalan i kopiraju sve žive elemente iz svih živih drugih manwhi tj. sve se prave na isti način (10x gore nego što Japanci štancuju jedne iste isekaie danas) iz ? razloga (ima mnogo boljih od SL (ali opet ništa impresivno jer koreanci kao da čitaju svako smeće) koje će tek dobiti adaptaciju)) ali zašto da ne pogledati tako da svakako baci pogled jer nije da izlazi išta bolje trenutno.. doduše reći da SL ima duboku priču je u najmanju ruku naivno:D

Poslednja izmena:
Ma jok, klasičan apokalipsa tip animea na koreanski način (dakle nije ni prava apokalipsa jer normalni ljudi žive manje-više nesmetano nakon "katastrofe" koja je samo podloga za "priču"), imaš takvih istih mali milion.. precenjen je ekstremno (zato što, kao što kažem nije originalan i kopiraju sve žive elemente iz svih živih drugih manwhi tj. sve se prave na isti način (10x gore nego što Japanci štancuju jedne iste isekaie danas) iz ? razloga (ima mnogo boljih od SL (ali opet ništa impresivno jer koreanci kao da čitaju svako smeće) koje će tek dobiti adaptaciju)) ali zašto da ne pogledati tako da svakako baci pogled jer nije da izlazi išta bolje trenutno.. doduše reći da SL ima duboku priču je u najmanju ruku naivno:D
1000012059.jpg

Da ne budem da preuveličavam, ovo je samo što ja mogu da nađem na JEDNOM manga sajtu, na mangadex i drugim neću ni da pokušavam jer neće sve da stane ovde 😹 Nemaju sve leveling u imenu ali ima još hiljade ako ne i desetina hiljada stripova(da, stripova, čitaju se sa levo na desto i nisu ni blizu mangi i dalje) na "sistem, skillovi, xp, leveli" i slične gluposti i ama ni 1% unikatnosti u svakoj 😁 (što ja nadam da će se promeniti jer ima par dobrih koji vrede bar pažnje)

EDIT: Evo još jedna slika, ovaj put sam tražio "system" umesto "leveling" i nisam scroll ni delić rezultata:
1000012065.jpg
Zabrinjavajuće 😹

Poslednja izmena:
Pa i nije baš. Lik igra igricu, eto šta je.
Mnogo dobra animacija i muzika ali lik faktički igra igricu, to je priča u suštini.

Ima tu nekih nijansi, nekog lore-a koji to kao sve prati koliko toliko, ali uporedivo sa lore u Doom igrama.
Gleda se zbog fajtova, zbog prženja, zbog animacije, zbog Sawano Hiroyuki-ja, zbog Cha Hae-in :D

Samo jedna ispravka, lik ZIVI igricu :)

Ima brdo tih leveling varijanti, ali i pre anime, solo leveling strip se bio bas "primio" u odnosu na ostale i pre i posle njega na zapadu.
Slican fazon u smislu koliko su se ljudi na zapadu zapalili na Attack on Titan anime, samo sto je ovo bio strip.
Za knjigu ne znam. Kapiram da su nju vecinom koreanci citali.

Poslednja izmena:
Yup, na zapadu sada postaje baš popularno, pogotovo u fantastici, knjige poput Dingeon Crawler Carl sa klasičnom RPG mehanikom ili Cradle sa nešto klasičnijim pristupom.

Ima brdo tih leveling varijanti, ali i pre anime, solo leveling strip se bio bas "primio" u odnosu na ostale i pre i posle njega na zapadu.
Slican fazon u smislu koliko su se ljudi na zapadu zapalili na Attack on Titan anime, samo sto je ovo bio strip.
Za knjigu ne znam. Kapiram da su nju vecinom koreanci citali.
Primio se jer smo ga mi iz Asura Scans pokupili, ništa drugo :)

Šta god mi pokupimo postane popularno preko noći, uključujući SL

Neki drugi podjednako dobri "fasuju" jer nema prevoda na engleski

Ali slažem se sa sva 3 komentara iznad svakako - i meni su kul svi ovi karakteri mada kinezi su tu malo bolji iako su priče gore

Poslednja izmena:
Pa i nije baš. Lik igra igricu, eto šta je.
Mnogo dobra animacija i muzika ali lik faktički igra igricu, to je priča u suštini.

Ima tu nekih nijansi, nekog lore-a koji to kao sve prati koliko toliko, ali uporedivo sa lore u Doom igrama.
Gleda se zbog fajtova, zbog prženja, zbog animacije, zbog Sawano Hiroyuki-ja, zbog Cha Hae-in :D
Ne zvuči baš kao moj fazon, ako je priča slaba a likovi šuplji onda preskačem.

Primio se jer smo ga mi iz Asura Scans pokupili, ništa drugo :)
Solo leveling sam pratio I manhwa i novel kad je izlazilo ok je bio.

Pick me up je obećavao. Procitao što je izašlo, nastavio sa novel i jednog momenta se smorio. Klasika :)
I am fated villain nije bio loš isto sam se smorio jednog momenta.

Estate developer sam prelistao ali nije moj ukus.

Trenutno pratim: Magic Emperor, Top tier providence (procitao sam novel), My disciples are all big villain (citao sam novel), After Improperly Licking a Dog, I Became a Billionaire, Losing money to become tycoom (procitao novel dva puta) , when I encounter strength I become Losing money to become bilioner (citam novel), i am acutaly cultivation bigshot (procitao novel)

Novel je odlican a oskrnavili su manhua kod npr legendary mechanic i ima onaj ne mogu sad da se setim kako se zove sto je brutalan u novelu a strip dečiji.

Interesovanje je počelo nekada davno kad su mi dosadili japanci i naleteo na legendary moonlight sculptor.

Video sam da ima gomila stripova na istu temu kao Solo Leveling, ali meni se sviđa. Pratim sad i nastavak, Ragnarok. Anime je odlično urađen, vredi pogledati.

Nateraste me da pogledam Solo Leveling. Odgledao sam prvu sezonu iz 2 sedenja :)

Kao veliki fan RPG žanra ne znam kako mi je ovo promaklo. Anime vozi samo tako. Nema tu mnogo pametovanja. Čista zabava i ni jedan sekund viška. Sad mi krivo da počinjem drugu sezonu dok se ne završi.

Bolje pogledati strip, manje-više ista grafika. Anime ima da ide još par godina sigurno, kratke su epizode, a i nema ih puno.

Nateraste me da pogledam Solo Leveling. Odgledao sam prvu sezonu iz 2 sedenja :)

Kao veliki fan RPG žanra ne znam kako mi je ovo promaklo. Anime vozi samo tako. Nema tu mnogo pametovanja. Čista zabava i ni jedan sekund viška. Sad mi krivo da počinjem drugu sezonu dok se ne završi.

Možes da bascis pogled na Shangri-La Frontier

Animacija je vrhunska, Jujutsu Kaisen nivo ili bolja. Samo zbog toga vredi, sve i da su drugi elementi loši, a nisu.
Ovaj poslednji bos je meni lično, manje interesantan od elfa ali je zato animacija u poslednjoj borbi, frejm za frejm prosto savršena i ogromno unapređenje u odnosu na prvu sezonu.
Sakuga, što kažu Japanci.

Poslednji put sam se kezio ovako je bilo pre više od 20 godina kada sam po prvi put pogledao Vampire Hunter D: Bloodlust.

Ova neka lista, iako se baš i ne slažem sa većinom pozicija, ipak se slažem sa prvim mestom.

• 8 Attack On Titan.
  • 7 Oshi No Ko.
  • 6 Frieran: Beyond Journey's End.
  • 5 Mob Psycho 100.
  • 4 Chainsaw Man.
  • 3 Cyberpunk Edgerunners.
  • 2 Demon Slayer.
  • 1 Jujutsu Kaisen.
Tako je bilo do skoro a sada je ovako:
  • 2 Jujutsu Kaisen.
  • 1 Solo Leveling.

Ne znam, da li sto sam vec procitao manhwu ali mene anime, tacnije fajtovi (a na to se samo i svodi jer price nema) me uopste "ne rade".

Bolje pogledati strip, manje-više ista grafika. Anime ima da ide još par godina sigurno, kratke su epizode, a i nema ih puno.
Ne znam, da li sto sam vec procitao manhwu ali mene anime, tacnije fajtovi (a na to se samo i svodi jer price nema) me uopste "ne rade".
Samo ne znaju koji je žasu 😄 Svakako neka gleda ko šta želi jer ima elemente koje treba da ima za takve ljude ali svakako nema priču nikakvu već koreanski strip / fantazija ko vrata

Ne pratim uopste manhwu scenu uopste ali mi na fb tako izlaze neki sponsored postovi i nisam mogao da verujem koliko manhwi na isti fazon.
Rekoh wtf?

Mislim, ti si iznad, pre par posta, kacio slike, gde ima 100+ rezultata na jedan keyword.

Mislim, kapiram ja, hype train, pa svi da se prikace, ali mi ovo preterano (bar meni kao laiku za manhwu, kapiram da neko ko godinama prati scenu, njemu normalno).

Da, da, sto se kaze o ukusima se ne raspravlja (khm khm), zato i nisam hteo da iskomentarisem ostatak liste.

PS: Ne shvatam hype takodje za Sakamoto Days.

A ima Mob Psycho...
(spominjem zbog istog autora).

Mozda zbog krs animacije 2. sezone OPMa... :D

Ne pratim uopste manhwu scenu uopste ali mi na fb tako izlaze neki sponsored postovi i nisam mogao da verujem koliko manhwi na isti fazon.
Rekoh wtf?
kao kod šaha, pocetna pozicija je uvek ista :) Meni odgovara pred spavanje bolje nego netflix...
Probaj Magic emperor za pocetak.

IMG20250215175000.jpg

inače ima da se kupi manhwa(strip) na srpskom već duže vreme, bar mislim da je na srpskom

Vrh Dno