Šta je novo?

Hisense Energy Pro X Black 12K - QH35XV3B

Pa i nije bas na idealnom mjestu, zato sto svu toplotu koju ona preda ode kad otvoris vrata. Opet te pitam cime mjeris temperaturu i znas da ne moze da odrzava? Sto se tice funkcije od 8° to je jedino korisno, ako nijesi vise od mjesec dana tamo, a ako cesto dolazis stavi je na 16°,17° bez funkcija. Sto se duvanja tice na Auto ne moze da grije, tebi radi prostora treba minimum da ide fan 4 i krilca na 45°, a ne do dna, da bi se vazduh toliko koliko odbijao od suprotan zid i grijao ravnomjerno. Kada ubodes da odrzava temperaturu, zasto cackas? Naravno da ce da ti trosi 30kWh kad je u kuci hladno, sve je hladno, to sto je na 8° ne znaci nista.

Pa i nije bas na idealnom mjestu, zato sto svu toplotu koju ona preda ode kad otvoris vrata. Opet te pitam cime mjeris temperaturu i znas da ne moze da odrzava? Sto se tice funkcije od 8° to je jedino korisno, ako nijesi vise od mjesec dana tamo, a ako cesto dolazis stavi je na 16°,17° bez funkcija. Sto se duvanja tice na Auto ne moze da grije, tebi radi prostora treba minimum da ide fan 4 i krilca na 45°, a ne do dna, da bi se vazduh toliko koliko odbijao od suprotan zid i grijao ravnomjerno. Kada ubodes da odrzava temperaturu, zasto cackas? Naravno da ce da ti trosi 30kWh kad je u kuci hladno, sve je hladno, to sto je na 8° ne znaci nista.
Ok ipak nisam u kafiću što se tiče vrata. Otvore se nekoliko puta. Temperatura je poprilično ravnomerna u svakom delu prostora.
Temperaturu merim termometrom klasičnim, zatim na daljinskom a i imam jedan na satu na zidu.
A što ne bi mogla da greje na auto? Znam ja da neće al to tako ne bi trebalo da bude.
Troši 30kw dnevno peti dan grejanja. Potroši mi više nego dva uljana radijatora jedan 1.5kw u kupatilu držim ga na 0.5 ili 1kw u kupatilu je 25-26C, drugi je 2.5kw u jednoj spavaćoj sobi da bude oko 20C.
Ja sam samo pomenuo koliko troši na 8C kao primer. To mi je zaštita od smrzavanja.
Razumem ja da treba par dana da se ugreje prostor.
Ali 5.- 6. Dan već treba da je toplo i jeste toplo oseti se prijatnost. Ali da mora da se čačka stalno sa temperaturom.… Mora
Pa noću je -7 sve do 10ak sati ujutro i onda odmah bude plus 7 napolju za sat dva.
Dakle ima 15stak stepeni razlike napolju.
Da imam ta peć sa krš termostatom bolje bi održavala temperaturu.
Šta hoću da kažem. Održavanje temperature je jedno veliko nula. Verujem da imam limun klimu i da nije tako kod drugih.

Meni odrzava odlicno.
Ja gadjam 24c dnevnu i najvise sto osciluje je +-1c sto mi je skroz prihvatljivo.
Ume nekad da zaglupi i da pregreje ali to je retko i mozda se desi jednom u mesec dana da je npr nastelujem da greje na 22c a ono ostane na 24/25c ali opet kazem jako retko.

Meni odrzava odlicno.
Ja gadjam 24c dnevnu i najvise sto osciluje je +-1c sto mi je skroz prihvatljivo.
Ume nekad da zaglupi i da pregreje ali to je retko i mozda se desi jednom u mesec dana da je npr nastelujem da greje na 22c a ono ostane na 24/25c ali opet kazem jako retko.
Kako to uspevaš? Ozbiljno pitam

Ok ipak nisam u kafiću što se tiče vrata. Otvore se nekoliko puta. Temperatura je poprilično ravnomerna u svakom delu prostora.
Temperaturu merim termometrom klasičnim, zatim na daljinskom a i imam jedan na satu na zidu.
A što ne bi mogla da greje na auto? Znam ja da neće al to tako ne bi trebalo da bude.
Troši 30kw dnevno peti dan grejanja. Potroši mi više nego dva uljana radijatora jedan 1.5kw u kupatilu držim ga na 0.5 ili 1kw u kupatilu je 25-26C, drugi je 2.5kw u jednoj spavaćoj sobi da bude oko 20C.
Ja sam samo pomenuo koliko troši na 8C kao primer. To mi je zaštita od smrzavanja.
Razumem ja da treba par dana da se ugreje prostor.
Ali 5.- 6. Dan već treba da je toplo i jeste toplo oseti se prijatnost. Ali da mora da se čačka stalno sa temperaturom.… Mora
Pa noću je -7 sve do 10ak sati ujutro i onda odmah bude plus 7 napolju za sat dva.
Dakle ima 15stak stepeni razlike napolju.
Da imam ta peć sa krš termostatom bolje bi održavala temperaturu.
Šta hoću da kažem. Održavanje temperature je jedno veliko nula. Verujem da imam limun klimu i da nije tako kod drugih.
Ako te ne mrzi probaj da kroz kalkulator izracunas koji su gubici samog prostora koji grejes, recimo kroz:
Fokus na rezultat koji dobijes u Ukupni toplotni gubici, a za minimalnu dnevnu stavi, recimo 0, a zeljenu onu koju zelis, pa da vidimo koliko ti stvarno prostor trosi.
U odnosu na to da cemo vidimo da li je klima pravilno dimenzionisana, tj da pocnemo od pocetka. :)
EDIT: Racunaj gubitke za ceo stan, pa ce lako da se odbije ono sto dodajes kroz uljane radijatore (oni daju ~ 1/1 elek. struja/toplota).

Poslednja izmena:
Ako te ne mrzi probaj da kroz kalkulator izracunas koji su gubici samog prostora koji grejes, recimo kroz:
Fokus na rezultat koji dobijes u Ukupni toplotni gubici, a za minimalnu dnevnu stavi, recimo 0, a zeljenu onu koju zelis, pa da vidimo koliko ti stvarno prostor trosi.
U odnosu na to da cemo vidimo da li je klima pravilno dimenzionisana, tj da pocnemo od pocetka. :)
2.102W
Stavljeno je da nemam izolaciju poda, i nemam, to ću uraditi na prolece 5cm sriropor sa donje strane ploče.
Takođe na plafonu imam 25cm mineralnu vunu, kalkulator kaže Max je 15cm. ali nemam betonsku ploču.
Sendvič zid spolja ima i fasadnu ciglu 12cm nije stavljeno u kalkulaciju.
E to je sve 2102W.

Ako uračunam izolaciju poda 5cm stiropor dobije se oko 1.600W.

Dakle 2.100W.

2.102W
Stavljeno je da nemam izolaciju poda, i nemam, to ću uraditi na prolece 5cm sriropor sa donje strane ploče.
Takođe na plafonu imam 25cm mineralnu vunu, kalkulator kaže Max je 15cm. ali nemam betonsku ploču.
Sendvič zid spolja ima i fasadnu ciglu 12cm nije stavljeno u kalkulaciju.
E to je sve 2102W.

Ako uračunam izolaciju poda 5cm stiropor dobije se oko 1.600W.

Dakle 2.100W.
Fala, samo da proverim, to je za ceo stan ili deo za koji je zaduzena klima?
U slucaju da je za ceo objekat, onda da oduzmemo nekih (vrlo konzervativno) ~ 600w koliko dodaju radijatori, i ostaje 1500w da doda klima, a to nije neki veliki izazov uopste. Da se uzme konzervativni COP 2.5, onda imamo 1500w/2.5*24h=14000wh, tj 14.4 kw/h, sto je upola od onoga sto ti dobijas. Ispada da u ovom slucaju tebi klima radi efikasno kao obicna grejalica.
edit: typo

Za deo stana. I da staviću izolaciju ispod ploče stana jer su ispod garaža i lokal pa je laka izvedba. Trenutno se lokal ne greje garaža nema grejanje.
Ti radijatori su privremeni, hoću da stavim po klimu u svaku sobu. A u kupatilu nek ostane mali radijator za dogrevanje.
Ima neka tema o čudesnoj TCL klimi dakle biće neke jeftinije u sobama a ova ili se popravlja menja ili ide u lokal pa ću neku drugu staviti.
Fala, samo da proverim, to je za ceo stan ili deo za koji je zaduzena klima?
U slucaju da je za ceo objekat, onda da oduzmemo nekih (vrlo konzervativno) ~ 600w koliko dodaju radijatori, i ostaje 1500w da doda klima, a to nije neki veliki izazov uopste. Da se uzme konzervativni COP 2.5, onda imamo 1500w/2.5*24h=14000wh, tj 14.4 kw/h, sto je upola od onoga sto ti dobijas. Ispada da u ovom slucaju tebi klima radi efikasno kao obicna grejalica.
edit: typo
Ne znam tu matematiku. Pogledaću kasnije kako si došao do toga u svakom slučaju hvala na trudu da pomogneš. Sad je i meni malo jasnije.
Nabavicu i te smart priključnice koje tačno mere vidim ima neka tema i o tome pa ću u narednom periodu meriti potrošnju.

Poslednja izmena:
Za deo stana. I da staviću izolaciju ispod ploče stana jer su ispod garaža i lokal pa je laka izvedba. Trenutno se lokal ne greje garaža nema grejanje.
Ti radijatori su privremeni, hoću da stavim po klimu u svaku sobu. A u kupatilu nek ostane mali radijator za dogrevanje.
Ima neka tema o čudesnoj TCL klimi dakle biće neke jeftinije u sobama a ova ili se popravlja menja ili ide u lokal pa ću neku drugu staviti.

Ne znam tu matematiku. Pogledaću kasnije kako si došao do toga u svakom slučaju hvala na trudu da pomogneš. Sad je i meni malo jasnije.
Nabavicu i te smart priključnice koje tačno mere vidim ima neka tema i o tome pa ću u narednom periodu meriti potrošnju.
Nema na čemu, a ako imaš živaca, odradi kalkulaciju za ceo stan, može da bude da je u tom slučaju klima na granici mogućnosti i da zato radi neefikasno.
Ta računica će ti i pokazati koliko kapaciteta u klimama ti je potrebno za ubuduće, tj za ono što želiš da dodaš.

Nema na čemu, a ako imaš živaca, odradi kalkulaciju za ceo stan, može da bude da je u tom slučaju klima na granici mogućnosti i da zato radi neefikasno.
Ta računica će ti i pokazati koliko kapaciteta u klimama ti je potrebno za ubuduće, tj za ono što želiš da dodaš.
Približno
4.500W bez izolacije poda
3.500 W sa izolacijom poda 5cm stiropor
Spoljna temp. -10
Unutrašnja 24C

Približno
4.500W bez izolacije poda
3.500 W sa izolacijom poda 5cm stiropor
Spoljna temp. -10
Unutrašnja 24C
Fala, prema specifikaciji, QH35XV3B greje snagom 1600~4800w (specifikacija sa sajta) i sama bi trebalo da moze da zagreje skoro ceo stan, pogotovo sto se vec neke prostorije greju i olaksavaju joj posao. Ako nemas neke gubitke toplote tipa stolarija koja negde ne dihtuje, otvor za aspirator koji stalno vuce topao vazduh, ili nesto tog tipa, zaista bi trebalo da imas razumnu potrosnju max do 20kwh dnevno, a verovatno i manje. Klime po prirodi muku muce sa pozicijom gde stoje, te nisu idealne da ravnomerno zagreju nepravilne prostorije, pa eventualno da probas sa nekim podesavanje max duvanja ili cak i dodatnim ventilatorom koji gura topa vazduh, da se to homogenizuje, pa mozda dobijes stabilnije temperature.

Ne znam kako da objasnim. Al prosto je. Ako zadam na daljincu 24 stepena a stoji mi na stocicu gde ne duva klima hoću istu temperaturu. Ne mora biti 24 neka bude 20 neka bude 30 al da bude neka, ista, konstantna. Ceo prostor ima istu temperaturu nema tu razlike jer je spojen. Al treba šaltati stalno sa daljincem.
Meni to nije normalno.
Nemam problem da klima duva jako mlak vazduh. Ili da duva slabo vreo. Ili čak da stane da duva. Al da drži temperaturu to mi treba.
Verovatno hitno ide izolacija poda pa manje klime u sobe pa ću dalje videti šta kako.
Iskreno, zvanični servis za Zlatiborski okrug je u Priboju, hisense gorenje. Dva servisera su 3 sata menjali neki modul za temperaturu unutrašnje jedinice. I kad su probali, nije klima htela da upali. Nešto su cackali pa je upalila. Sad mislim da su oni nešto zeznuli ko bi ga znao mada dijagnostika kaže sve ok. Mada posle toga defrost vreme duplo kraće. I malo se smanjila razlika merenja temperature unutrašnje jedinice i daljinca. Sad je oko 5 do 6 a bila je 10ak stepeni, više pokazuje unutrašnja (na aplikaciji connectlife koja mi je pogubila usput dve funkcije Hi nano I 8C heat - nestale iz aplikacije).

Ako ti stoji na iFeel, trebalo bi da odrzava tu temperaturu. Na Auto ne moze, jer smanji na fan1 kad krene da odrzava, sto je preslabo za tvoj prostor. Jos nesto, da li ti konstantno stoji na jednoj temperaturu(podesena ista temperatura) 24h?

Zar ne bi trebalo da se na aplikaciji vidi temperatura koju ovitava daljinski? Na Aux-u pise i u aplikaciji i na daljinskom, na Gree samo u aplikaciji, temperatura koju daljinaki ocitava.

Zar ne bi trebalo da se na aplikaciji vidi temperatura koju ovitava daljinski? Na Aux-u pise i u aplikaciji i na daljinskom, na Gree samo u aplikaciji, temperatura koju daljinaki ocitava.
Cekaj na auxu ono sto pise za temperaturu znaci to je temperatura na daljinskom?Ja sam mislio na unutrasnjoj jedinici.

Kod mene ista stvar. Stavim 26° da bi grejao 23°. Kada stavim 24° on greje 21° i neće dalje. Javi kada bude zamenjena elektronika kako radi. Hvala unapre

Kod mene ista stvar. Stavim 26° da bi grejao 23°. Kada stavim 24° on greje 21° i neće dalje. Javi kada bude zamenjena elektronika kako radi. Hvala 2vunapred
Zamenili mi za drugu istu i naravno i ona radi isto.Trazio sam pare nazad uzecu od dugod proizvodjaca

Za gree je temp koju unutrasnja ocitava
To jedino ako je klima ukljucena pa ukljucis iFeel, a ako je ukljucis sa njim, vec podesenim onda ti ocitava temperaturu sa njega. To je i mene zbunjivalo, pa sam ovdje pisao.
Pa ja mislim da je i na auxu voxu,barem kod mene se razlikuje temp u aplikaciji i na daljinskom.
Ovo sigurno nije kod mene. Meni je originalni Aux i znam ako kliknem iFeel u aplikaciji pise temperatura koja je na daljinskom i ona je "okrugla" stoji 24°, a kada je iskljucen mjeri u decimali 24,3°; 24,5°.

To jedino ako je klima ukljucena pa ukljucis iFeel, a ako je ukljucis sa njim, vec podesenim onda ti ocitava temperaturu sa njega. To je i mene zbunjivalo, pa sam ovdje pisao.

Ovo sigurno nije kod mene. Meni je originalni Aux i znam ako kliknem iFeel u aplikaciji pise temperatura koja je na daljinskom i ona je "okrugla" stoji 24°, a kada je iskljucen mjeri u decimali 24,3°; 24,5°.
E onda se razlikuje vox i aux,meni uglavnom u aplikaciji dva stepena nize nego na daljinskom

Evo ljudi ko ima Pro x dobio sam ovo upustvo od Hisense za problem oko temperature probajte mozda ce pomoci oko variranja ili odsupanja u zadatoj temeraturi.Javite utiske

Prilozi

• klima 3 podešavanje temp.PNG
    klima 3 podešavanje temp.PNG
    36.9 KB · Pregleda: 79
I kod mene isto morao sam da je resetujem ispod poklopca 10 sekundi ono dugme eto koliko znaju njihovi operateri ovo navodno resava laziranje temperature definitivno je vracam
Ma ja ne znam ni što sam probao ja imam dvije ove klime i držim ih na 24 održavaju temp oko 25 stepeni .

Blago tebi meni radi tek kad namestim 27 onda bude prijatnih 24 kad namestim 24 a u nutra 22 nece ni da upali mnogo fabricki lazira temperaturu
Da čitao sam tvoje postove baš mi nije jasno kontakt sad kad sam maloprije uključio ovo kod mame imam osjećaj da bi se tako ponašala .Vratio sam na fabričke postavke .Sad radi opet normalno.

Da čitao sam tvoje postove baš mi nije jasno kontakt sad kad sam maloprije uključio ovo kod mame imam osjećaj da bi se tako ponašala .Vratio sam na fabričke postavke .Sad radi opet normalno.
Ma ne vredi otkad imam nju tri meseca odvalili me racuni za struju definitivno ne vazi ono njihovo naj efikasnija usteda struje to je samo na papuru veliki je potrosac

Nazad
Vrh Dno