Šta je novo?

miniITX kućišta, diskusija

Cooler Master NR200P V3 Max na CES-u:
RDT_20250107_1449036735245411972998091.png
RDT_20250107_1449105407435064067704446.png

Gg-NzpjbYAAct8u.png

Poslednja izmena:
Ovaj prvi sa 'otvorenom haubom' za masivni air cooler je zanimljiv, razmatrao sam ranije da skarabudžim nešto tako od slim desktop varijanti, ali odustao vremenom.

I dalje mi deluje zanimljivo kao koncept, neki Skyreach (bili ranije i oni nešto veći modeli) ili sada vidim recimo https://www.overclockers.co.uk/raijintek-pan-slim-mini-itx-case-black-ca-04l-rt.html (samo bez ovih odvrathin nogu) sa nekom black aždajom koja izlazi gore, kao lampe kod pojačalan npr. :) Razmatrah i neka Supermicro 1U kućišta, uradih i brushed black alu front za jedno, ali svašta se izdešavalo oko toga pa batalih odavno...

XPROTO nikako da iskopam gde mi je veći od ovog mini, ništa posebno, kvalitet izrade je OK, ali prašina se nalepi sa svih strana za komponente, praktično mora da se čisti i usisava non stop, tako da sam lično protiv otvorenih kućišta. Slično važi za one ProArt varijante ili ovaj novi NR200P, lepo to sve izgleda čim se sklopi, ali kako ne živimo u apotekama, prašina je smrt.

Dobro, ovo je baš zapuštenon na duži rok, ali zamisli tek ova otvorena kućišta kod njega....
Možda bi ga lopta prašine i paučine umesto malog XPROTO navela da ga ipak ranije očisti. :D
Doduše i ovde ima staklo da (kao) vidi stanje unutra pa opet... nekima nema pomoći, kako god okreneš.

Znam da je nebitno ali kutija od 5090. Perfekcija

Ajd' kutija, ali čovek je jedini čije YT klipove mogu da svarim tj odgledam komplet od početka bez da bacim oko koliko još ima do kraja i da ne premotam jedno 80%. :)

Čisto da dokumentujem prethodni post. :D

Prelepo izgleda, i jako mi se svidja. Razmisljam za sekundarni build da uzmem, ili tipa za devojku. Jako mi se svidja ova estetika.

Na drugu stranu, zasto su unakazili NR200P? Nekada predobro kuiciste je sad unisteno. Prvo V2 koji nije imao horizontalno montiranje grafe, a nista se nije dobilo izbacivanjem istog, i sad ova abominacija sa CES. CM needs to get their shit in order.

Jel ima nekog na KP, a može i retail radnja, da prodaje ovakve desktop konfiguracije za neku normalnu cenu, samo sa ryzen G, ram i ssd, i bez posebne grafičke?

Ovo baš baš nije nešto što treba očekivati pre-configured, bar ne kod nas. MiniITX ploča jedva da ima po radnjama, uglavnom su oni neki J ili zalemljeni procesori, samim tim i kućišta su najčešće NUC-style bez ikakvih proširenja. S druge strane, ako ti ne treba grafika, pitanje je čemu onda i ovoliko kućište... tako da sve u svemu, KP pa poručuj delove, eventualno ako hoće neko od ovih što dovlače da ti spakuje sve to u gotovu konf za neku cenu usluge.

Edit. na temu kućišta, ~19L i travel... preveliko i za stajanje na stolu. :) eventualno ova krem boja ko voli, ostalo totalni meh.

Zašto me ovo podseća na brojne projekte po stanu... kako po trajanju, tako i po izvedbi, kreneš od jedne ideje i završiš na nečemu desetom, naravno, traje mesecima i stalno nedostaju neki delovi i alati... :LOL:

Ako ima zainteresovanih za Strix B850I ploče, javite se, treba nam 4 žrtve da bi mogle da se povuku za u domaću nabavku. :)

Madjari su baš tanki sa miniITX pločama. Imaju samo Aorus B850I

Ne znam gde si gledao, ja sad vidim na imaju

ASUS ROG STRIX B850-I GAMING WIFI​

Ja sam na kraju išao na asrock b650i, upakovano sve, samo još GPU da vidim koji ću. :)

Prilozi

• IMG_3248.jpeg
    IMG_3248.jpeg
    199.3 KB · Pregleda: 41
Gigabyte B850I jeftiniji 100e, nije malo.

Zar ti nije lakse da uzmes preko madjara?
Nije, pošto mi treba preko firme da platim, mada videh da ima nekih koji i to nude, ali da ne širim priču previše - nešto drugo sam jurio od hardvera, pa pitah kolegu koji radi kod jednog od domaćih uvoznika i reče samo da je minimum 4 komada za nabavku. Možda nabave ASROCK PHANTOM GAMING B850I, ali otom potom... sad i ja ničim izazvan videh M2 Split u koji može i uATX i tako...

@MegaSkot Gigabyte ne kupujem iz principa već XY godina, ništa od njih. :)

Nazad
Vrh Dno