Šta je novo?

miniITX kućišta, diskusija

Stiglo, PhaseSheet PTM se vec rasprodao kod Madjara xD, a VipH*ous* nije uvezao u prethodnoj turi (izasao je posto su narucili verovatno)

izgleda da je vreme za raskplanje graficke opet 😂

sad jos samo kuler i kuciste da resim xD

IMG_20241206_110528 - Copy.jpg

taj offset mount je isti kao noctua 7mm offset? ja sam za moj kuler porucio sa noctua sajta za 4e, cekam da stigne :D

taj offset mount je isti kao noctua 7mm offset? ja sam za moj kuler porucio sa noctua sajta za 4e, cekam da stigne :D
da, slicno samo sto moze na bilo koji kuler (nije ograniceno na Noctu-u) koji nije previse tezak, visok.

Sigurno moze za bilo koji AIO/Vodeno, bilo koji palacinka mali, i lagane tower sa dobrim kacenjem

Za neke teze, najverovatnije najbolje ako stoji komp polozeno da kuler drzi gravitacija

Sastavio ima 2 nedelje msm, uživancija. Ipak ne bih da menjam belo, belo je nekako retro i fensi/in sada 😆 I nije što je moje ali ne znam za kućište koje bih više voleo da imam od ovog, stalno mi izlaze YT rivjus kako nema ništa bolje od ovoga. Hvala kolegi @jurodivi na preporuci

Prilozi

• IMG_20241129_212503.jpg
    IMG_20241129_212503.jpg
    154.7 KB · Pregleda: 90
  • IMG_20241129_212509.jpg
    IMG_20241129_212509.jpg
    235.6 KB · Pregleda: 85
  • IMG_20241129_212513.jpg
    IMG_20241129_212513.jpg
    251.6 KB · Pregleda: 86
  • IMG_20241130_021250.jpg
    IMG_20241130_021250.jpg
    80.3 KB · Pregleda: 126

Jel si poručio direktno sa sajta? Koliko je trebalo vremena da stigne, jel živiš u Srbiji?

Iz Hrvatske, naručio direktno sa sajta. Stiglo za 5 dana na carinu i na carini još dva dana. Ako ćeš naručivati, moraš ih kontaktirati da prilikom narudžbe postaviš shipping adresu na Njemačku, zatim platiš i onda ti pošalju još jedan račun da platiš dodatno za Hrvatsku ili neku drugu državu. Barem je meni tako bilo.

I na carini malo deru, ali nisam vidio kvalitetnije kućište. Malo veće od Fractal Terre koje košta 200+ eura, a nemaš nikakav support za vodeno hlađenje, veći cooler ili airflow. U ovo doslovno staje sve moguće.

Iz Hrvatske, naručio direktno sa sajta. Stiglo za 5 dana na carinu i na carini još dva dana. Ako ćeš naručivati, moraš ih kontaktirati da prilikom narudžbe postaviš shipping adresu na Njemačku, zatim platiš i onda ti pošalju još jedan račun da platiš dodatno za Hrvatsku ili neku drugu državu. Barem je meni tako bilo.

I na carini malo deru, ali nisam vidio kvalitetnije kućište. Malo veće od Fractal Terre koje košta 200+ eura, a nemaš nikakav support za vodeno hlađenje, veći cooler ili airflow. U ovo doslovno staje sve moguće.

E pa lako je vama kada ste Evropa :)

Ja sam još davno probao da ga poručim, jer je najkompaktnije mATX kućište generalno, ali mi nije prihvatalo shipping adresu na checkoutu. Mislim da će mi to biti kućište za apgrejd na 5xxx seriju grafičkih karti kada izađu.

Hvala za info :)

Ja sam još davno probao da ga poručim, jer je najkompaktnije mATX kućište generalno, ali mi nije prihvatalo shipping adresu na checkoutu. Mislim da će mi to biti kućište za apgrejd na 5xxx seriju grafičkih karti kada izađu.
Salje se itekako, uzimali su ljudi iz Srbije, samo moras da se cimas sa njim/sa support-om, da posalju u Srbiju, dosduse, sad kad prebacuje vise na support svu komunikaciju, pitanje je kako ce to ici, ...

S druge strane, sad ce biti novih Sliger kucista u Januaru, tako da ce biti alternativa na slicnom nivou xD Svi cekaju Jensen-a da najavi novu kartu 6-og Januara i da svi izbace dimenzije svih verzija karte, i bice gomila kucista za prodaju posle toga.

S trece strane ako ti cena nije problem ima skuplje vec, koje na slicnom nivou kvaliteta, podrske ko Ncase M2: McPrue Apollo SE V2

IMG_7137.jpg

IMG_7136.jpg

IMG_1972.jpg

IMG_7159.jpg
IMG_7158.jpg

Poslednja izmena:
Salje se itekako, uzimali su ljudi iz Srbije, samo moras da se cimas sa njim/sa support-om, da posalju u Srbiju, dosduse, sad kad prebacuje vise na support svu komunikaciju, pitanje je kako ce to ici, ...

S druge strane, sad ce biti novih Sliger kucista u Januaru, tako da ce biti alternativa na slicnom nivou xD Svi cekaju Jensen-a da najavi novu kartu 6-og Januara i da svi izbace dimenzije svih verzija karte, i bice gomila kucista za prodaju posle toga.

S trece strane ako ti cena nije problem ima skuplje vec, koje na slicnom nivou kvaliteta, podrske ko Ncase M2: McPrue Apollo SE V2

IMG_7137.jpg

IMG_7136.jpg

IMG_1972.jpg

IMG_7159.jpg
IMG_7158.jpg
Ufff, ova Mac Pro ripoff verzija mi nije baš najsrećnija. Iskreno, ovo mi je malo previše u odnosu na ono što bih dao za kućište. Kao i za sve u životu, ima jednostavno nekih cifara preko kojih ne idem nikako :)

FormD T1 je pojam za ovo

A3-mATX se pojavilo i u bijeloj wood verziji (front mesh, nije zatvoreno kao V1), e sad već ga ozbiljno razmatram... :)

Prilozi

• a3_w_000_a.jpg
    a3_w_000_a.jpg
    50.3 KB · Pregleda: 92

Mislio sam da glass side panel dođe u pakovanju uz mesh, kao kod CM NR200P recimo. Mada nije ni čudo što su je stavili samo kao opciono u ponudi, cable managment je ovdje noćna mora.

ARCTIC Liquid Freezer 3 360 ne moze da stane , dobro nisam kupio i njega link ka temi o tome

Elem, ono njegovo ''The compatibility is strong with this one' ne znam bas - istrazivao sam jako ovo sve, problem su radijatori deblji od 30mm kao sto je npr ARCTIC Liquid Freezer 3 360 koji je debeo 38mm i koji bih rado stavio u njega ali eto ne moze. Ovaj 420 sam uzeo imajuci zelju samo za dobrim hladjenjem, prelep i licno sam verovanja da nema boljeg AIO.
Nije ITX priča za tebe, samo ćeš se razočarati što ne možeš da spakuješ šta si zamislio :) Eventualno NR200 da razmotriš...
U pravu je bio kolega nema sta, procitao me odmah - kakav crni miniITX kuciste za mene, pa ja volim da gejmujem i klokujem JAKO a da sve bude ono sto moze bolje - i ovde mi je sada 'tesno' . Razmisljam da instaliram ovaj RYUO 3 360 i da nabavim i PH-TC14PE pa da testiram sve na 9800x3d kada ga budem uzeo u perspektivi tamo do leta pa da vidim kako se sta drzi i da ostavim jedno za sebe.

Sto se tice boje i verzije, u cemu je razlika sem mash front panela sa drvetom - samo to? Ne svidja mi se drvo nikako ni na crnom ni na belom - lepsa mnogo obicna verzija ili neki custom mash front panel, vec ih prave a verujem da ce tek da izlaze 3rd party frontovi za ovo kuciste(moze covek i sam da napravi). Inace je TOP izrada, provetreno MAX, nemam nikakvu primedbu - nisam imao nikada lepse i kvalitetnije/bolje kuciste, sto se toga tice svaka moguca preporuka od 10 - 10 i naravno samo bela boja(subjektivna stvar)!

Prilozi

• forum.jpg
    forum.jpg
    262.7 KB · Pregleda: 54
  • forum1.png
    forum1.png
    327.7 KB · Pregleda: 52
  • forum2.png
    forum2.png
    115 KB · Pregleda: 55
Poslednja izmena:

Dobar tjuber, gde si ga našao? Još od kako sam otkrio Devyn Johnston-a nisam naleteo na još jednog dobrog tjubera koji se bavi mini ITX formatom.

Aluminijska kutija za patike ;)

Heatpipeovi od nh-d12l dodiruju stranice kućišta, ali ne radi nikakav problem. Iako ima support za mATX mislim da nije pametno jer ovako s manjim komponentama ima više prostora za airflow.

Zanemarite cable managment :ROFLMAO: nema prostora, a i nije bitno pošto se ne vide.

Prilozi

• 20241228_192117.jpg
    20241228_192117.jpg
    213.7 KB · Pregleda: 67
  • 20241228_191801.jpg
    20241228_191801.jpg
    323.7 KB · Pregleda: 58
  • 20241228_192105.jpg
    20241228_192105.jpg
    264 KB · Pregleda: 67
kako nema prostora, pola kucista prazno :)

Nazad
Vrh Dno