Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Koliko sam shvatio sbb i yettel postaju jedna firma a eon resiver se zamenjuje yettelovim, ts kupuje sk, total i net tv gde ts daje svoje resuvere, opet mozda ja gresim

@DJmihailo

Ne znam ni ja, buncam jos uvek. Nego računam, uz tolika tumbanja, mozda se i to desi.

Izjava generalnog direktora Telekoma Srbija Vladimira Lučića iz saopštenja te firme:
Ima i ona što je dao, napisao onomad, kako beše, tačka na poslovanje UG u Srbiji? Čovek predvideo budućnost.

Niko ne spori da je ovo politički dogovor u neku ruku, ali pošto je tema isključivo SBB rekao bih da je ovde fokus na ponudi i infrastrukturi SBB-a u narednom periodu.

Da li dolaze Arene i kada? Da li će EON biti izbačen i zamenjen HipernetTV-om? Da li će u nekom trenutku sve biti objedinjeno kroz jedan brend? itd. i sl.

Ako danas u ovoj situaciji se drzimo nemoj bez politike onda daj lepo da se svi vratimo u vrtic, ali cekaj i za vtic treba politicka veza.

Prosto mora politika jer je svugde usla a vi budite tvrdoglavi i brisite postove ...
Prosto ne mora.

Moraju da se pročitaju pravila foruma i da se poštuju. Ništa drugo ne mora.

U klub penzionera , pa tamo o politici. U vrticu tesko.

Sa PPP-a, advokat koji se bavi kupovinama kompanija:
Protesti nisu uopšte uticali na ovu transakciju, jer je ovo (tj. izlazak United Grupe sa ne-EU tržišta) nešto što se planira odavno. Ja sam još 2022. godine bio deo komunikacije u kojoj je Etisalat iz UAE bio u preliminarnim razgovorima sa United Grupom oko kupovine SBB-a, ali cela priča tada nije otišla dalje od Memoranduma o razumevanju. Dodatno, ispod radara prolazi da se Telemach u Bosni i CG prodaje BH Telecomu, koji je u većinskom vlasništvu Federacije BiH, tako da ova cela transakcija nema mnogo veze sa dnevnom politikom, niti je planirana u skladu sa njom. Ako su oni potpisali ugovor juče, cela priča sa due diligence-om i inicijalni pregovori su krenuli barem u septembru prošle godine, ako ne i ranije, a cena je svakako određena u odnosu na EBITD-u, a ne u odnosu na proteste. Da imamo nezavisnu Komisiju za zaštitu konkurencije, bilo bi jako zanimljivo videti kako bi ona reagovala na monopolizaciju prenosa sportskih događaja u okviru Telekoma Srbija, ali sumanjam da će se išta desiti.

Što se tiče N1 i Nove, oni su ovom transakcijom suštinski završena priča, barem u ovom obliku u kojem su sad. Informativni kanali su generalno najmanje isplativ vid novinarstva (tj. u principu su stalno u gubicima), i ako je ideja da oni plivaju na tržištu bez nekog sponzora koji će ih podržavati iz nekih neekonomskih interesa, od te priče nema ništa. Ili će morati da menjaju celokupnu koncepciju kanala, i da uvode razne zabavne i slične programe, ili da postanu novi B92. Očekujem da će PPF vrlo brzo (tj. kad isteknu razne zaštitne klauzule iz ugovora) početi da ih uslovljava na razne načina kako ih ne bi skinuo iz ponude, i to je onda samo pitanje vremena dokle će trajati.

Sta ovo znaci za korisnike? Jel ce biti moguc raskid ugovora bez penala ili moramo da cekamo da vidimo jel ce biti gore ili bolje

Malopre zvah podršku i neka operaterka mi reče da za korisnike SBB sve ostaje isto. Konkretno je pitah za F1 i MotoGP prebose.
Kako mije rekla, poslednja imformacija je a sve ostaje isto za korisnike.

Videćemo.

Dajte ljudi ne budite naivni sa tim PR bs, SBB više neće postojati do kraja iduće godine najdalje.
Televizija ide na Telekom (nettv plus, totaltv, sportklub), SBB klijenti NET+TV se spajaju na Yettel i menja se ime vrlo verovatno u Etisalat.

5G frekvencija se prolongirala upravo zbog ovoga, pregovori traju godinu i jače.

Sad je pitanje da li treba potpisati novi ugovor i preći sa jednog na drugog operatera. Meni ističe ugovor u Supernovoj u martu, a imam ponudu od SBB 12 meseci po 1 dinar. Koliko ja shvatam SBB će dobiti arenu u vidu nekog paketa i imaće Novu i N1 plus će verovatno tako i dobiti mobilnu telefoniju da sklapa boks trio i kvatro pakete. Eon platformu će verovatno zadržati još neko vreme i to je to.
Ne znam da li da rizikujem i pređem na SBB ili da ostanem na optici u SN koja će dobiti Sport klub!

Piše da je EONSAT prodat.

Ja ne znam da li mi sveukupno ne znamo da čitamo, piše lepo da je EonTV International prodat, u sklopu kojeg je i NetTV biznis.
Čisto sumnjam da je glavni proizvod kompanije izostavljen iz kupovine, jer bez toga sama kupovina 100% kompanije nema nikakvog smisla.

Group has also agreed to sell Eon TV International Ltd (the holding company of the NetTV Plus business) and its sports broadcasting rights forthe Western Balkans (Bosnia and Herzegovina, Montenegro, North Macedonia and Serbia) to Telekom Srbija a.d. Beograd (“TS”).

Igrom slucaja, ja imam SBB i Yettel (internet + televizija) na jednoj adresi. :) Tako da mogu iz prve ruke da bacim crossover izmene, kako se budu dogadjale.

Ja ne znam da li mi sveukupno ne znamo da čitamo, piše lepo da je EonTV International prodat, u sklopu kojeg je i NetTV biznis.
Čisto sumnjam da je glavni proizvod kompanije izostavljen iz kupovine, jer bez toga sama kupovina 100% kompanije nema nikakvog smisla.
Nije EON kao servis prodat jer to nije vlasništvo tih kompanija.

Zvanično saopštenje kupca:
e& PPF Telecom Group agrees 100% acquisition of Serbia Broadband (SBB)
e& PPF Telecom Group BV (“e& PPF Telecom”) today signed a binding agreement with United Group BV (“United Group”) to acquire - for a consideration of EUR 825 million (on a cash free, debt free basis) - 100% of SBB d.o.o. (“SBB”), a leading cable television and broadband internet service provider in Serbia with more than 700,000 active customers in the country.
Under the terms of the deal, e& PPF Telecom will fully take over the operations and customer base of SBB and subsequently carve-out SBB’s direct-to-home satellite operations, to be sold to Telekom Srbija. United Group will retain its media assets, including news and entertainment channels, N1 and Nova S, which will continue to be broadcast by SBB. The transaction will also have no other impact on SBB’s existing retail TV offering.
“This deal will allow us to complement the existing services that we offer to our Yettel customers in Serbia, and a wider suite of offerings to SBB subscribers. Also, I am confident that Yettel and SBB customers will benefit from the greater synergies this transaction will bring,” said Balesh Sharma, CEO e& PPF Telecom Group.
“SBB is a well-respected brand in Serbia and renowned for its high-quality services and an excellent employee base. I am excited to welcome the new team to our group and look forward to seeing how our complementary businesses, management and teams will drive even higher quality service for Serbian customers. This transaction is the first acquisition by the recently established e& PPF Telecom and is an example of the strategic partnership between PPF and e& already creating value.”
The acquisition is underpinned by a very clear strategic rationale as SBB is a leading Serbian operator in broadband and in pay-TV, perfectly complementing Yettel, the Serbian subsidiary of e& PPF Telecom, which is a strong telecoms operator. The combination of complementary high-quality mobile and fixed-line businesses and skillful management teams and capabilities will create a leading converged operator in a market with significant growth opportunities.
Leveraging on the increased scale and capabilities, the Serbian businesses of e& PPF Telecom will have stronger commercial operations, generating significant run-rate synergies. The transaction will also allow the group to provide new and improved services and sustain investments in cutting-edge technologies for the benefit of our customers in Serbia
The acquisition aligns with e&’s strategic ambition to scale up e& international in Central Eastern Europe, diversify revenue sources with greater exposure to stable currencies, and accelerate growth in e& PPF Telecom.
The deal will be entirely financed via external debt to be raised by e& PPF Telecom, in line with its previously communicated financial policy and is subject to customary regulatory approvals.
BNP Paribas acted as financial advisers to e& PPF Telecom. Sullivan & Cromwell LLP and SOG a.o.d. in cooperation with Kinstellar were the legal adviser to e& PPF Telecom, and Kirkland & Ellis LLP were the legal adviser to United Group.

________________________________________________________________________________________

To što firma u nazivu ima Eon ne znači da je vlasnik nad platformom.

Junajted grupa nastavlja da posluje u SLO, HR, GR i BG, teško da će se odreći Eona tek tako samo da bi prodala srpski deo firme koji ne vredi ni petinu ukupne imovine firme.

Poslednja izmena:
Ono sto moze da bude nepovoljno , preostali deo sbb prodat yettelu sigurno nece moci da prenosi tj as ( telekom ) nece da daju eksluzivna sportska prava njima tipa cl, le, el, pl, seria a ....niko nije dao 600 milki da ta prava ustupi konkurenciji ( mozda uz dobru doplatu kao poseban da kazem preium paket koji korisnik moze da kupi)

I naravno kroz vreme bice upitno koliko ce n1 i nova s opstati na preostalom delu sbb koji je kupio yettel

SBB će biti utopljen u Yettel, Emiraćani i Česi sigurno ne bi kupovali SBB bez prava koje drže Sport klubovi da ne misle da mogu da obezbede da emituju Arene na njemu barem nekoliko godina.

Vrh Dno