A i zasto ne bi moglo? Pa i ti automobili imaju akumulator.Pa ako pise u zvanicnom uputstvu od auta da moze (i procedura), sta ima mi da pametujemo...
meni u januaru zakazao exide 77Ah. Dva dana ga nisam palio i treci dan nije mogo da pokrene motor. Nadjem garantni list, kupljen 15.matra 22. Garancija 40 meseci.Paralelno povezivanje akumuatora na kablove je samo puko povecavanje kapaciteta originalnog akumulatora.
Kablove, punjace, i boostere ima smisla kupovati jedino kada imate potpuno ispravan accu, da kad njemu dodje kraj da imate da se pomognete.
Ako imate los akumulator, bolje kupiti nov cak i najgoru marku nego najbolje kablove i punjac
Da, tako bi bilo, kada bi vezivali same akumulatore.Paralelno povezivanje akumuatora na kablove je samo puko povecavanje kapaciteta originalnog akumulatora.
(da skroz raskačimo auto donatora)
@NShappy
Da li bi onda bilo logično da skinemo kleme sa akumulatora koji daje struju (da skroz raskačimo auto donatora) i povežrmo kablovima na auto koji treba da se upali? Kad upali raskačimo kablove i vratimo kleme?
Dobar ti taj majstor, vrlo učen. Ne "kodira" se akumulator, nema šta kod njega da kodiraš. Na stranu što mnoge izraze većina majstora pogrešno upotrebljava.Ja samo skoro menjao akumulator na superbu 2020., ništa se nije resetovalo ali je trebalo kodirati novi akumulator. Koliko sam shvatio majstora, to kodiranje služi da bi se akumulator normalno punio, odnosno punio onako kako treba
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari