Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Nešto tu smrdi, nisu ga slučajno izostavili, a i prošli security update je kasnio 2 meseca, A54 i stariji već bili dobili isti.

Svi modeli su navedeni poimence, samo A55 fali, dal je "selected A series model" ili midrange ili ... sve su to i drugi, pa su navedeni.
Biće ovde ne lipši magarče do zelene trave.

Ni A35 nije naveden kolko vidim
Al to nista ne znaci, greska u kucanju

Da li je neko uporedjivao bateriju A55 i S24U ? Znam nisu ista klasa ali me zanima cisto kako se baterija pokazala ? :)

Ja imam oba. Meni se dobro pokazao A55 kod hotspot-a kada sam bio preko. Stalno je radio i uspevao je da završi dan sa nekih 30%. Ja sam bio zadovoljan. Svakako će i jedan i drugi dan ceo da izguraju, šta god da im radiš. Mada, sada nije toliko sunčano, pa ne furamo ekran na max, ali verujem da bi i tada oba radila posao za dan korišćenja.

Evo kod mene jedan prosečan dan korišćenja telefona: punio se celu noć, isključen sa punjača oko 6h ujutru. Od pola 8 do 15.30 bio na terenu, promenio 101 repetitor, koristio hotspot za multimediju u kolima, lampu, 40ak min razgovora itd.. Od 17 do 19 takođe bio van kuće. Dve sim kartice( jedna eSim). U 22h ostalo još 15% baterije, SOT okruglo 6 sati. Meni je ovo vrh. Nijedan telefon mi nije izdržao dva dana kad radim pa tako ni ovaj . Možda nekad vikendom kad sam kući ali i to teško. Prethodnu Motorolu edge 40 neo bih morao 2 puta da punim da bi izvukao isto ovo što sam sa A55. Isti kapacitet baterije. Mada ruku na srce, Moto se puni 3x bržeScreenshot_20250129_220757_Device care.jpg

Na obe kartice ti je slab signal i jos VoLTE aktivan. Prebaci se na 3G, imaces bolji signal, manje ce da srce bateriju i ako ti je to bitno, manje ce da zraci.

Na obe kartice ti je slab signal i jos VoLTE aktivan. Prebaci se na 3G, imaces bolji signal, manje ce da srce bateriju i ako ti je to bitno, manje ce da zraci.
nesto ne verujem u ove tvoje tehnike za ustedu baterije. 4g je na mnogim mestima bolje pokriven nego 3g, a bice sve vise toga kad se pocne gasiti 3g i tamo gde ga sad ima (A1 vec gasi). a ako koristi hotspot dok ima i pozive, nece se proslaviti sa 3g

Proveri sam ako si u prilici pa ces videti. Jedna crta 4G signala ili skoro pun 3G signal i pritom koristis mobilni net...Ja se vise puta mesecno po par dana krecem u takvom okruzenju i imao sam prilike da probam.

zavisi od lokacije, zavisi od toga za sta koristi telefon i ako koristi pristup internetu, koliko cesto ce morati da zonglira u podesavanjima sa 3g i 4g..
kod mene u selu yettel ima dobar signal i na 2g, 3g i 4g. ali 3g je 14mbps, a 4g 100+ mbps.
mts imam samo 2g i 4g. 3g jako slabo hvatam.. ako vec baterija izdrzi ceo dan, da li je opravdano gubiti vreme na prebacivanje sa 3g na 4g kad zatreba zbog par %.

Iskreno da vam kazem ja ne znam da li da pljunem neku vecu lovu za S24/25U ili ip16pm ili a55/6

Ne menjam cesto telefone po 4-5g i meni u sustini najvise sluzi kao muzika (spotify ili moba zavisi) da li u kolima,motoru ili brodu...

Leti sam na brodu po celi dan i znaci treba mi muzika, malo GPS, prognoza vetrova i malo drustvene...
U sustni nisam neki zahtevni korisnik (i ako sam IT-u ceo zivot) ali nisam paljevina... Citam kao A serija se ce se usporiti posle nekog vremena ja iz svog iskustva i mojih potreba nisam primetio i ako ovaj moj sada vec imam 5 god
S serija bolja kamera, brzi procesor sve je to lepo ali niti igram igrice niti mislim da su ove kamere lose za moje potrebe
Nije mi do para, nego ne znam sta bih ja licno drasticno dobio sa flagshipom za moje potrebe
Eto malo sam vas udavio izvinite :)

Ako je tvoje pitanje da li će za tvoje potrebe A55 biti dobar, onda je odgovor potvrdan...ako ne igraš najzahtevnije igre i nije ti bitna top edge kamera onda je ovaj telefon sasvim dobar izbor...

Ja od igrica samo commodor 64 ( ako omladinci znaju sta je to ) :)

Meni samo treba baterija da bude dobro za ove potrebe sto sam naveo, stream music,bt i ovako browser neki forum da se procita

Iskreno da vam kazem ja ne znam da li da pljunem neku vecu lovu za S24/25U ili ip16pm ili a55/6

Ne menjam cesto telefone po 4-5g i meni u sustini najvise sluzi kao muzika (spotify ili moba zavisi) da li u kolima,motoru ili brodu...

Leti sam na brodu po celi dan i znaci treba mi muzika, malo GPS, prognoza vetrova i malo drustvene...
U sustni nisam neki zahtevni korisnik (i ako sam IT-u ceo zivot) ali nisam paljevina... Citam kao A serija se ce se usporiti posle nekog vremena ja iz svog iskustva i mojih potreba nisam primetio i ako ovaj moj sada vec imam 5 god
S serija bolja kamera, brzi procesor sve je to lepo ali niti igram igrice niti mislim da su ove kamere lose za moje potrebe
Nije mi do para, nego ne znam sta bih ja licno drasticno dobio sa flagshipom za moje potrebe
Eto malo sam vas udavio izvinite :)
Ako nađeš S23U kupi njega - ima ga u oficijelnim radnjama - a ako ne S24U i bićes miran , ali malo skuplji od S23U
Ako hoćeš jevtinije da prodjes kupi onda A55/56

Jeste slab signal kada sam kući i to baš u dnevnoj sobi gde najviše boravim je najslabiji. A1 3G signal jedva da i hvata, spušta me na 2G. Dosta bolja situacija je u dečjim sobama koje su orjentisane na suprotnu stranu kuce ka ulici. Ne mogu što kaže @pajica123 da se zezam sa prebacivanjem 3G /4G zbog uštede par procenata baterije. Što se zračenja tiče ne znam šta bih ti rekao, od toga se ne može pobeći.

E kod mene je obrnuta situacija. U kuci 4G signal drasticno opadne na pojedinim mestima na jednu crtu i net drasticno uspori uz oscilacije u brzini. Ukljucim 3G pun signal i net nije nesto brzi ali je brzina konstatna zbog dobrog signala. Tamo nam nije dostupan Wifi tako da smo na mobilnim podacima tih dana i razlika u potrosnji se oseti jer telefon je po ceo dan u zoni slabog signala. Cim za vikend dodjem na lokaciju, prebacim na 3G i nema nikakvog zongliranja sa prebacivanjem narednih par dana dok ne krenemo nazad.

Evo sad sam baš prebacio i na Yettel je ok signal na 3G. A1 me spustio na Edge i jako loša situacija prilikom razgovora, loš zvuk i prekidi. Jedva sam ih namolio da mi aktiviraju VoLTE, pisao sam o tome u temi A1 VoLTE. Od kad je aktiviran situacija je mnogo bolja. Kući sam isključivo na Wi-Fi pa mi mobilni net nije bitan.

Prilozi

• Screenshot_20250130_064323_Settings.jpg
    Screenshot_20250130_064323_Settings.jpg
    61.1 KB · Pregleda: 61
  • Screenshot_20250130_064312_Settings.jpg
    Screenshot_20250130_064312_Settings.jpg
    61.1 KB · Pregleda: 43
Da li neko ima problem da mu notifikacije na chat aplikacijama ne stižu ili stižu posle nekoliko sati?

Jel ima neko problem sa belim flekama/mrljama po socivu koje ne mogu da se ociste ? Da li je moguce da ima antiglare premaz koji je krenuo da se ljusti ? 1000012725.jpg

Meni deluje kao da imaš neku foliju preko stakla?

Prilozi

• IMG-5e945e989b0c1431c5d1187fdca7cbf6-V.jpg
    IMG-5e945e989b0c1431c5d1187fdca7cbf6-V.jpg
    93.1 KB · Pregleda: 50
I ja bih rekao da je to folija kod tebe poredeći sa sočivima kod mene, jasno se vide ivice ili bar tako deluje

A jel dolazi on fabricki sa folijom na socivima imajuci u vidu da je kupljen nov h mtsu ? Znaci niko nije mogao da postavi foliju sem fabrike ? Upravo proverio probao da je zagrebem nije folija... prvi put mi se ovo u zivotu desava sa telefonom haha

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno