Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Koji je koji pitanje je sad 😁
Slikano sa S25u i S23u

Prilozi

• 20250202_185503.jpg
    20250202_185503.jpg
    113 KB · Pregleda: 358
  • 20250202_185502.jpg
    20250202_185502.jpg
    95.1 KB · Pregleda: 346
Koji je koji pitanje je sad 😁
Slikano sa S25u i S23u
Ja bi po imenu fajlova rekao da su obe sa istog telefona 😅
Evo baš gledam između s23 malog i s25u slike, s23 ima još "lošiju" kameru i od s23u jel da. U pristojnom osvetljenju sa sličnim podešavanjima jako su male razlike.
Ali s25u mnoogo laguje preview u mračnijim uslovima, nemam taj problem na s23. Ne hvata toliko dobre slike u mraku kao s25u ali mnogo brže radi preview.

Ja bi po imenu fajlova rekao da su obe sa istog telefona 😅
Evo baš gledam između s23 malog i s25u slike, s23 ima još "lošiju" kameru i od s23u jel da. U pristojnom osvetljenju sa sličnim podešavanjima jako su male razlike.
Ali s25u mnoogo laguje preview u mračnijim uslovima, nemam taj problem na s23. Ne hvata toliko dobre slike u mraku kao s25u ali mnogo brže radi preview.
Nisu sa istog ..nego sam u Samsung radnji slikao sa S25u pa prebacio na S23u preko Bluetooth-a

Da focus je off na jednoj slici, color korekcija i temperatura mi deluju jako slično ako ne i isto. Ovi novi senzori su svi vrh i digitalna obrada je sve bolja i bolja, ono što nikad ne mogu da izleče i udaraju u zid je fizika, ne možeš zeznuti veličinu stakla koje nalepiš na senzor nikad, uvek mogu da vidim na portretima sočivo sa telefona šta god da mu radiš, zbog malog stakla svima "udubi" lice i pravi Smrdu Mudića od svačijeg nosa.
Ko zna možda da su devojčicama bake kupovale Pentax umesto iPhone ne bi bilo ovoliko odradjenih noseva 😂

Evo par slika u dnevnom svetlu, oblačno napolju. Ne možeš reći da je ružan telefon. Ova crna malo vuče na braonkasto, otisci prstiju ne ostaju mnogo a ivice imaju rozikast ten malo, na slici se ne vidi, ali uživo dugmići su skroz druge boje od rama, skoro su ljubičasti. Verovatno je zbog upotrebe drugog materijala teško uskladiti farbu u proizvodnji. Lep telefon po meni, ali opet s24u je tata 😁
Fotke su malo zrnaste slikao sam sa 3x 50mp na s23 namerno zbog prirodnije perspektive ali ovako se bolje vidi geometrija i proporcija.

Prilozi

• 1000054423.jpg
    1000054423.jpg
    394.1 KB · Pregleda: 226
  • 1000054422.jpg
    1000054422.jpg
    296.7 KB · Pregleda: 155
  • 1000054421.jpg
    1000054421.jpg
    333.7 KB · Pregleda: 145
  • 1000054420.jpg
    1000054420.jpg
    346.9 KB · Pregleda: 149
  • 20250202_145237.jpg
    20250202_145237.jpg
    147.4 KB · Pregleda: 227
Voleo bih da vidim razliku između standard i light performance profila na SD Elite, kad spušta klok, dokle ide sa temperaturama, dokle ide boost frekvencija, potrošnja baterije, performanse itd.
Da li neko ima neki link ili je još rano za to?

Probao sam danas onaj Gemini plus, nazvati ono "AI" eno T800 nam se prevrće u grobu. Odavno ne videh onako beskorisnu stvar, ne može nikakve komande da izvrši, lupa gluposti greši osnovne činjenice, ono je bukvalno glasovni "chatbot", najobičniji Google search sa talk back funkcijom, ali to je sve.
Edit: moram samo da pohvalim i pomenem da na srpskom radi odlično, razume sve i čak gramatički odgovara solidno.

Poslednja izmena:
Ako potraju do tada ... (LG,HTC, Nokia...)

Тежак задатак. Шта рећи, а да не буде реприза прошлогодишњег представљања.

Probao sam danas onaj Gemini plus, nazvati ono "AI" eno T800 nam se prevrće u grobu. Odavno ne videh onako beskorisnu stvar, ne može nikakve komande da izvrši, lupa gluposti greši osnovne činjenice, ono je bukvalno glasovni "chatbot", najobičniji Google search sa talk back funkcijom, ali to je sve.
Edit: moram samo da pohvalim i pomenem da na srpskom radi odlično, razume sve i čak gramatički odgovara solidno.
Kad ga dorade, i ako, sa implementacijom gugl asistenta onda će biti odličan. A i asistent ne radi na srpskom.

Malo poredjenje kamera, sve je automatski, point and shoot
Cini mi se kao da su sve slike na S25 nekako mutnije nego na S23
Nisu nuzno losije ali nekako su obradjene sa manje ostrine
Nocne su mi ipak bolje na S25, ma da nisam previse testirao
Mozda mi se cini, ne znam..

Prilozi

• S23+.jpg
    S23+.jpg
    136.9 KB · Pregleda: 119
  • S25+.jpg
    S25+.jpg
    181.4 KB · Pregleda: 121
  • S23+ (2).jpg
    S23+ (2).jpg
    197.9 KB · Pregleda: 110
  • S25+ (2).jpg
    S25+ (2).jpg
    180 KB · Pregleda: 161
^ Šta da kaže , koju poruku da pošalje ...🤔
Znam kakvu bi ja poslao za S25 seriju:
  • napredak: čipset + zaštita ekrana + AI (zasluga qualcomm + gorilla + google)
  • tapkanje u mestu: baterija + punjenje + kamere + displej ( "zasluga" samsung )
  • korak unazad : olovka + donekle dizajn ( zasluga samsung R&D )

Malo poredjenje kamera, sve je automatski, point and shoot
Cini mi se kao da su sve slike na S25 nekako mutnije nego na S23
Nisu nuzno losije ali nekako su obradjene sa manje ostrine
Nocne su mi ipak bolje na S25, ma da nisam previse testirao
Mozda mi se cini, ne znam..
nisu mutnije nego su prirodnije i s25 je 10 puta kvalitetnija fotka.

to je ono sto Samsung vec 2 godine radi i sakati s23 seriju iz meseca u mesec sa preostravanjem fotografija.
mislim, stock su bas lose fotke i na s23u je prvi telefon gde sam fotkao samo gcam-om, stock jednom u mesec dana da uporedim fotke samo.
ali se bas na tvom primeru i na nekoliko primera onog magareta iceuniverse vidi koliko je s23 serija ubijena postprocesingom.

fotka izgleda kao da odes u galeriju, edit, i nabijes sharpness i clarity na +80.

isti hardver, samo drugacije obrade fotografije. nema veze sa procesorom, sa generacijom, samo Samsung ubija s23 jer su isti hardver stavili u s24 pa da bi ispalo da je s24 bolji, unakazise s23. a pogotovo sad kad imas trecu generaciju telefona sa istim kamerama.
kad vec nece da poboljsaju nove telefone, ubijaju stare da bi se videlo "koliko su novi telefoni bolji".

Čudo Peca iz Benchmarka nije uradio unboxing S25u dok su pojedini sa naših prostora uradili i recenziju..
Pre 6-og februara i zvanične prodaje neće biti realna recenzija. Tako su se svi jutjuberi obavezali prema Samsungu. Pre zvanične prodaje toga nema. Anboksing može ali realne recenzije,ne. Ipak,ko se usudio na takav potez,izbacivanja recenzije pre zvanične prodaje,mislim da će snositi određene sakcije kroz YT partnerstvo

Nazad
Vrh Dno