Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Meni se malopre desilo, da dođem kući pa ću srediti preko kompa.

Nakon sto sam pocetkom decembra prvo dobio mrtve piksele na, a zatim i izgubio Forerunner 955 kad mu je pukao kais dok sam odglavljivao vozilo iz snega, kupio sam "nekoriscen" beli Garmin Venu Sq 2 jako povoljno jer je imao 2 ogrebotine koje se vide samo pod odredjenim uglom. Kupio sam kako bi imao bilo kakav iole moderan Garmin da nastavim da pratim sa treninge, ali moram da priznam da sam prijatno iznenadjen kvalitetom sata i pogotovu kvalitetom/materjalom kaisa. Ekran deluje svetlije/vece rezolucije u odnosu na onaj na 955 sto je jos jedno prijatno iznenadjenje.

Prilozi

• IMG_20250128_162459_1.jpg
    IMG_20250128_162459_1.jpg
    111.1 KB · Pregleda: 47

Prilozi

• Screenshot_20250129_161205_Connect.jpg
    Screenshot_20250129_161205_Connect.jpg
    103 KB · Pregleda: 27
Da li neko koristi smart watch za skijanje? Ja npr. preko Amazfit T rex 3 ne mogu da skinem ski mape iz razloga što je google maps uklonio staze/žičare sa svojih mapa (a Zepp servis koristi google mape za skidanje na sat). Da l je neko našao neku alternativu?
Ili kako/da li je to rešeno kod drugih proizvođača satova?

Na mapama kroz suunto app imaju ucrtane žičare i staze. Oni koriste mapbox mape. Evo i slike da vidiš kako to izgleda.

Prilozi

• IMG_0311.jpeg
    IMG_0311.jpeg
    131.6 KB · Pregleda: 24
Pitanje za Fenix 7 Pro,sa kojom jacinom punjaca ga punite?

Uopste nije bitno, sat regulise sam ako je punjac jaci od maksimalnog.
U servisu su mi rekli da mora najslabijim,pa zato pitam i ovde ko ga koristi kojim sme da se puni.
Ovi jaki punjaci bi napravili problem,tako kazu.

U servisu su mi rekli da mora najslabijim,pa zato pitam i ovde ko ga koristi kojim sme da se puni.
Ovi jaki punjaci bi napravili problem,tako kazu.
Lose kazu, mada, ako ti je cimka, uvek mozes preko usb porta na racunaru da ga punis.

Razmisljao sam mozda bi ga uzeo kao beater, ali mislim da ne vredi.

Novi sat opet ima tonu bug ova ova pri izlasku (morao je da koristi privatni beta firmware da bi završio video), zanimljivo kako solar model ima jako malo memorije pa je u problemu pri firmware update-u, wake up noću izgleda da ne radi, nema mape, nema muziku.Zanimljiva je i opaska da je to verovatno jedini amoled model u istoriji bez touch-a :)
I svi solari su sa narandžastim akcentom 🤮 Video sam na reditu da su korisnici počeli da farbaju ring u crno 🙃

Razmisljao sam mozda bi ga uzeo kao beater, ali mislim da ne vredi.

Novi sat opet ima tonu bug ova ova pri izlasku (morao je da koristi privatni beta firmware da bi završio video), zanimljivo kako solar model ima jako malo memorije pa je u problemu pri firmware update-u, wake up noću izgleda da ne radi, nema mape, nema muziku.Zanimljiva je i opaska da je to verovatno jedini amoled model u istoriji bez touch-a :)
I svi solari su sa narandžastim akcentom 🤮 Video sam na reditu da su korisnici počeli da farbaju ring u crno 🙃
Da ima muziku uzeo bih ga odmah.

Da li neko koristi smart watch za skijanje? Ja npr. preko Amazfit T rex 3 ne mogu da skinem ski mape iz razloga što je google maps uklonio staze/žičare sa svojih mapa (a Zepp servis koristi google mape za skidanje na sat). Da l je neko našao neku alternativu?
Ili kako/da li je to rešeno kod drugih proizvođača satova?

Koristim ja Garmin. Nemam uključene mape, ali ima fora da se stavi mapa jednog skijališta u jednom trenutku. Meni lično i bespotrebno i besmisleno.

Uključim Garmin, neka vrti, zbog pulsa, ali ski aktivnosti pratim preko Ski App Pro. Koristim je nekih 6 godina i prilično sam zadovoljan kako radi.

Lose kazu, mada, ako ti je cimka, uvek mozes preko usb porta na racunaru da ga punis.
Bas mi se i ne puni preko racunara.Zato i pitam da li neko ovde vec neko vreme puni, i sa kojim punjacem (koje snage)?

Nakon sto sam pocetkom decembra prvo dobio mrtve piksele na, a zatim i izgubio Forerunner 955 kad mu je pukao kais dok sam odglavljivao vozilo iz snega, kupio sam "nekoriscen" beli Garmin Venu Sq 2 jako povoljno jer je imao 2 ogrebotine koje se vide samo pod odredjenim uglom. Kupio sam kako bi imao bilo kakav iole moderan Garmin da nastavim da pratim sa treninge, ali moram da priznam da sam prijatno iznenadjen kvalitetom sata i pogotovu kvalitetom/materjalom kaisa. Ekran deluje svetlije/vece rezolucije u odnosu na onaj na 955 sto je jos jedno prijatno iznenadjenje.
Interesantno, prvi put vidim ovakav Garmin dizajn…u stilu Apple watch. Nadam se da cete dobro poslužiti.

Bas mi se i ne puni preko racunara.Zato i pitam da li neko ovde vec neko vreme puni, i sa kojim punjacem (koje snage)?

Mi smo naša dva Garmina, tipa godinu dana, punili iz jednog Powerbank od 20k.
Bez da je Powerbank dopunjen 😄

Eto, to je baš slaba struja.

Pa ne razumem, ne valja ti struja iz punjaca, ne valja ti struja iz USB portova, najbolje ti je onda da ga stavis na prozor i da ceo dan hvata struju od sunca. Bilo koji moderni punjac ili USB port ce mu dati i vise nego adekvatnu struju, kao sto je neko u temi rekao, sat pregovara sa punjacem koliko mu struje treba i to je ustaljena tehnologija, a ti ako zbog nekog licnog dojma sumnjas u kvalitet toga, najbolje je da odes kod tog tvog servisera i od njega kupis punjac koji on preporucuje.
Interesantno, prvi put vidim ovakav Garmin dizajn…u stilu Apple watch. Nadam se da cete dobro poslužiti.
Kako sam skoro bio ozbiljno bolestan nisam jos u formi za trcanje(odradio 10km i 2 dana posle toga ne mogu da se naspavam), setam dosta po gradu i mogu da kazem da sam zadovoljan kako sat prati rutu iako nema multi-band/dual-frequency GPS/GNSS. Nekad kad ima visokih zgrada pokaze da sam sa suprotne strane ulice, ali to nije strasno.

Nema veze kakav je punjač. Ja ga punim na punjaču od 65W zadnjih dve godine.

Ja se bavim uređajima koji imaju u sebi i punjače i baterije, firma je puna električara, inženjera sa licencama, servisera... i svi punimo uređaje bilo kojim punjačima. Zašto? Zato što su uređaji koji se pune, kao i punjači mnogo pametniji nego što vlada mišljenje. Sva ta palamudnja je totalna glupost. Samo nemoj da koristiš kineske neproverene punjače. Sve ostalo samo rokaj.

Aman ljudi, okanite se priče o punjenju.
Da ne licitiram sa godinama, ali verujem da pola foruma nije bilo rođeno u vreme kada je to sa punjačima rešeno.

Dao sam predlog za Powerbank, jer ne mora da premešta kablove, već je dodovljan dedicated powerbank. A i ne bi mu radio crv.

Da li neko koristi smart watch za skijanje?

Ja sam prošlih sezona koristio Garmin sat za praćenje skijanja. Da ne bude nesporazuma, nisam ga koristio za navigaciju i određivanja gde i na koju stranu ću da skijam, već da krajem dana vidim gde sam bio i koliko sam prošao. Taj posao radi dobro. Na telefonu lepo pokaže mapu sve sa žicama i stazama.

Ne znam da li je moguće napraviti isplaniranu rutu, koje žice i staze da voziš, pa da pratiš instrukcije na satu.

Koja komplikacija života. Za dugo zdravlje i bezbedno skijanje na velikim skijalištima pre svega treba da imate papirnu mapu u džepu i da što bolje znate gde ste, bez elektronskih pomagala, pošto ona uvek mogu da otkažu. Svakako si na žici posle svakog spuštanja i možeš da isplaniraš narednu stazu, dve, koje ćeš vezati.

1738432197749.jpeg

Ja volim da znam na kojoj sam n.v. i ostale statistike.

Koja komplikacija života. Za dugo zdravlje i bezbedno skijanje na velikim skijalištima pre svega treba da imate papirnu mapu u džepu i da što bolje znate gde ste, bez elektronskih pomagala, pošto ona uvek mogu da otkažu. Svakako si na žici posle svakog spuštanja i možeš da isplaniraš narednu stazu, dve, koje ćeš vezati.

Pogledajte prilog 478933

Ja volim da znam na kojoj sam n.v. i ostale statistike.
To mozes i na telefonu da proveris.

Može, ali sat koji već imam za druge aktivnosti mogu da nosim preko jakne. Pritom ne ždere bateriju telefona, 3-4 dana skijanja na jednom punjenju.

Prešao sam u Suunto ekipu nabavkom Race S Titanium. Posle nedelju dana korišćenja mogu samo da kažem da se mnogo više razlikuje od Garmina nego što sam mislio. Neke stvari su dosta lošije, kao npr. tasteri i kombinacija istih dok su neke neuporedivo bolje, pre svega brzina reagovanja na promenu Pace-a. Jedva čekam da mi definiše HRV pa da probam Zonesense. Ako radi kao što su objasnili onda je to definitivno prava stvar za one koji treniraju na osnovu zona. Ima li nekoga da je već probao Zonesense?

Nazad
Vrh Dno