Bivsi cimer koji je daleko bolji/ozbiljniji trkac od mene ima Forerunner 55 i nema plan da ga menja. Kad sam mu se pohvalio da sam kupio Forerunner 955 samo me je pitao zasto?
Od "mana" mogu istaci da ima Elevate V3 senzor za otkucaje srca(najnoviji je V5, ali je on samo na skupim satovima), nema multi band GPS(pisacu ispod vise o ovome) i nema altimetar za merenje nadmorske visine pa ti sat ne broji koliko si se spratova popeo taj dan i mozda malo losije procenjuje brzinu na traci za trcanje, ali to se da "stelovati" na kraj treninga(uneses broj predjenih km sa masine).
Sto se multi band GPS-a tice, to satu omogucava da tacnije prati GPS poziciju sata, posebno u otezanim uslovima(grad ili gusta suma). Ja sam imao Forerunner 955 koji sam na zalost izgubio kad mi je pukao/popustio kais prilikom lopatanja snega i zamenio sam ga sa Venu Sq 2 Music koji nema multi band GPS i po mojoj proceni radi i vise nego dovoljno dobro. Nije uvek 100% tacno, nekad me postavi da sam sa suprotne strane ulice, ali to nije strasno. Dakle Forerunner 55 bi ti pruzao isto iskustvo sto se tice samog GPS-a, jedino sto ne znam koliko je dobar taj stariji HR senzor. Razlog sto sam uzeo ovaj sat a ne Forerunner 55 ili neki drugi malo stariji sat
jeste sto mi treba mogucnost
Malo moderniji satovi od Forerunner 55 koje mozes razmotriti su sledeci:
-Venu Sq 2(jedini upgrade u odnosu na Forerunner 55 jeste to sto ima AMOLED ekran i Elevate V4 senzor, razlicit je po tome sto je kockast umesto okrugaonema music u osnovnoj verziji, ali ima music verzija sata)
-Vivoactive 5(isti kao Venu Sq 2 samo sto je okrugao, ima bolju bateriju i ima music storage u osnovnoj verziji)
-Forerunner 165(isti kao Vivoactive 5 samo verovatno ima vise trening "metrika", nema music u osnovnoj verziji, ali ima music verzija sata)
-Venu 2 ili 2s(Elevate V4, multi band, altimeter, ekran je AMOLED tipa, ima music storage u osnovnoj verziji)
-Forerunner 255(isto kao Venu 2, samo verovatno ima vise trening "metrika", nema touchscreen i ekran je MIP tipa, nema music u osnovnoj verziji, ali ima music verzija sata)
-Forerunner 265(AMOLED verzija Forerunner 255 sata, ima touchscreen i sa software strane ima training readiness metriku koja moze ljudima da bude zanimljiva, ima music storage u osnovnoj verziji).
Pa skupi su memorijski cipovi, bankrotirali bi kad bi bila manja cena