Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Ajde samsung mi je jasan sto zakida i gleda svaki cent da ustedi, ali ovi sto opravdavaju takve odluke mi nikako ne idu u glavu.
Brate, ubacite i otvarač za konzerve ako možete da ga skockate da izgleda pristojno...ako meni ne, nekom bi sigurno značio.

Pre-order stavljen na s25u 512gb, crni.
Merkam 24u od kad je izašao, za crni petak za malo da ga uzmem na popustu ali odustanem.
Pre neki dan povučem okidač, udjem na sajt sa ga kupim kad vidim, S25u ima promociju sa skoro $900 vrednosti popusta. S24u mi je i dalje želja ali nema mi smisla da njega kupujem po punoj ceni kad je promocija na S25u toliko dobra...
Iskreno nisam ni pratio ni znao kad izlazi nova serija niti me zanimalo, S24u mi je prelep u svakom smislu. Pravi pravougaoni ekran, ne ovo zaobljeno što svi sad rade, kao da gledam moj stari Grundig CRT a ne moderni ekran iz 2025. Apple mi je najgrđi po tom pitanju. Vidim "zaoblili" su i ekran 25-ice ali ne preterano.
Nego vidim mnogo negativnih komentara na odluke u dizajnu i uklanjanju BT olovke, jednu stvari koju ne vidim da iko spominje je ogroman skok u snazi čipa, SD 8 Elite mi izgleda bruka, od 20 do 40% skok u sirovoj znaci je mnogo, mnogo velika stvar sa modernim čipovima.
"AI" funkcije gasim čim se izvadi iz kutije naravno. Kad dođemo do "Samsunže plati mi sve račune sam i odgovori na smaračke mailove baš kao da sam ja, i sumarizuj mi iste u 7 rečenica" onda ga palim 😁
Za sad znam sam da upalim kalendar i vidim kad je crveno slovo ili koliko ima stepeni na widgetu.
Mislim da će biti dobar telefon, i svi koji su voleli prethodne serije će biti zadovoljni i ovim, ipak ima recepte svakog Nota (Ultre), televizor u džepu sa najjačim sadašnjim komponentama i olovkom...

Izbacili su ga jer samo. 5% korisnika koristi spen svakodnevno, a oko 30% povremeno.

Od tih 5% BT funkciju je koristilo oko 15%.

Vjerovatno su ukidanjem te funkcije ušteđeli par dolara (licence za BT i indukciono punjenje + kondezator).
Na prodaju od 10 miliona komada će samo na tu stvar da uzmu 30.miliona i menadžeri da napune džepove.
Sve i da je tom logikom, zašto mi nisu ostavili opciju da kupim s-pen pro i koristim na telefonu?!? Kako god, trenutno ko god me pita od prijatelja i rodbine, nikome ne savetujem prelazak sa bilo kog 23 modela na 25, posebno ne sa 24.

Zakunuo bih se da je bio neki punjac uz preorder.. ne mogu da nadjem nigde info a mislim da sam se registrovao za to ili tako nesto... Seca li se neko kako bese ta prica?

Zakunuo bih se da je bio neki punjac uz preorder.. ne mogu da nadjem nigde info a mislim da sam se registrovao za to ili tako nesto... Seca li se neko kako bese ta prica?
За 24 серију је био, по истој цени дупло више меморије, и поклон 65 W пуњач. Чини ми се да је неко то избацивао и за 25 серију.

Pa to, mislim da sam se cak i registrovao ali ne vidim sada nista o tome

Nadjoh info na netu, ali nemam nigde potvrdu o registraciji... Juricu ako resim da uzmem telefon.

Ко се регистровао раније добио је додатних 100chf попуста и buds 3 pro на поклон.

Pre-order stavljen na s25u 512gb, crni.
Merkam 24u od kad je izašao, za crni petak za malo da ga uzmem na popustu ali odustanem.
Pre neki dan povučem okidač, udjem na sajt sa ga kupim kad vidim, S25u ima promociju sa skoro $900 vrednosti popusta. S24u mi je i dalje želja ali nema mi smisla da njega kupujem po punoj ceni kad je promocija na S25u toliko dobra...
Iskreno nisam ni pratio ni znao kad izlazi nova serija niti me zanimalo, S24u mi je prelep u svakom smislu. Pravi pravougaoni ekran, ne ovo zaobljeno što svi sad rade, kao da gledam moj stari Grundig CRT a ne moderni ekran iz 2025. Apple mi je najgrđi po tom pitanju. Vidim "zaoblili" su i ekran 25-ice ali ne preterano.
Nego vidim mnogo negativnih komentara na odluke u dizajnu i uklanjanju BT olovke, jednu stvari koju ne vidim da iko spominje je ogroman skok u snazi čipa, SD 8 Elite mi izgleda bruka, od 20 do 40% skok u sirovoj znaci je mnogo, mnogo velika stvar sa modernim čipovima.
"AI" funkcije gasim čim se izvadi iz kutije naravno. Kad dođemo do "Samsunže plati mi sve račune sam i odgovori na smaračke mailove baš kao da sam ja, i sumarizuj mi iste u 7 rečenica" onda ga palim 😁
Za sad znam sam da upalim kalendar i vidim kad je crveno slovo ili koliko ima stepeni na widgetu.
Mislim da će biti dobar telefon, i svi koji su voleli prethodne serije će biti zadovoljni i ovim, ipak ima recepte svakog Nota (Ultre), televizor u džepu sa najjačim sadašnjim komponentama i olovkom...
Ovo u vezi čipa niko ne spominje iz prostog razloga sto samsung nema ama bas nikakve veze sa tim. Flagship telefon, flagship procesor kao i svake godine. Taj procesor svakako ide u sve flagship modele svih proizvodjača i ni po čemu tu Samsung nije u prednosi u odnosu na ostale. Ovo elite for galaxy necu da komentarišem, to je 99% samo marketinški potez.
Ostali deo posta vezano za AI potpisujem i slažem se u potpunosti.

Taj skok perfomansi mozes videti u renderu jasno, mozda u igrama i to je to uglavnom.

Za svakodnevno koriscenje, jako je mala razlika izmedju S23U a tek izmedju S24U i S25U.

Mozda znaci ljudima koji renderuju, ili hoce igre na visem FPS-u, vecinu koju znam svakako ne zanima render na telefonu a i igre retko ko i igra, pogotovo one zahtevne, na telefonu.

Taj procesor svakako ide u sve flagship modele svih proizvodjača i ni po čemu tu Samsung nije u prednosi u odnosu na ostale. Ovo elite for galaxy necu da komentarišem, to je 99% samo marketinški potez.
Jeste marketing ali nije potpuno isti, ovde je Elite fabrički overklokovan na nešto viših 4.47ghz.

Izbacili su ga jer samo. 5% korisnika koristi spen svakodnevno, a oko 30% povremeno.

Od tih 5% BT funkciju je koristilo oko 15%.

Vjerovatno su ukidanjem te funkcije ušteđeli par dolara (licence za BT i indukciono punjenje + kondezator).
Na prodaju od 10 miliona komada će samo na tu stvar da uzmu 30.miliona i menadžeri da napune džepove.
Postoje funkcije za koje 99,99 posto korisnika uošte nije ni čulo, a i oni koji jesu, nikad ih ne koriste, ali ih i dalje ima tu jer ETO. Dok ono, što je krasilo i bukvalno isticalo NOTE seriju kao nešto specijalno, kao zasebnu kategoriju, jeste ta olovka i sa njom sve one mogućnosti koje realno jesu korisne i koje određenom broju ljudi zaista i služe, kao što je BT slikanje. Nekad se znalo, premium segment, plaćaš papreno, ali imaš SVE na max, sve što postoji, stave unutra, a sad, klasično šibicarenje koje iskreno se nadam, a i želim, da im se obije o glavu.

Poslednja izmena:
To u savršenom svetu
Али рецимо trade-in у Швајцарској је бедан у поређењу са Америком. За s23u дају до 420chf.

Било је још погодности, 30% на сатове, 50% на опрему. И 30% за Samsung care.

Бескаматно плаћање на рате, или додатних 5% на плаћање са Samsung pay.

Očigledno neki članovi foruma nisu razumeli moj komentar: ''kome se ne sviđa - nije ovo jedini brend telefona...''
Da Vam objasnim: tek kada Samsung vidi koliko je negatvnih komentara na ukidanje bt funkcije na s pen-u ,i koliko će zbog toga manje ljudi kupiti S25U, samo tako može nešto da se promeni, što se nadam da će se i desiti, u tom slučaju ponovo menjam telefon svake godine.
Da li je to opravdano - verovatno nije(zamena telefona svake godine), ali kada ''neizdrž'' uhvati: ''nema leka apoteka''...

Još jedan kamera test. Mislim da će full testovi biti pušteni 4 feb.

Sta to vredi kad je na s24 ultra "zaklan" sa performansama da se nebi grejao mnogo_On sustinski posle kratkog vremena postaje nesta izmedju gen1 i gen 2.
Da jos jedna stvar koju sam negde video da je hladnjak za 40% veci nego na S24u, e sad koliki je benefit toga ako se novi cip greje vise, pitanje je.
Jedva cekam da ga neko rastavi i da vidimo sta kriju unutra. Zivimo u dobu kad PS2 i Gamecube igre mogu da se emuliraju u 4k 60fps na telefonu, mislim realno, moze li vise kul od toga :D

Primetio sam da su razni bumperi za S25 na snizenjima, pre regularne prodaje telefona, cisto da imate info, u ovom slucaju Amazon. Uzeo zalihe.

1738092382808.png
1738092429346.png

Da li me secanje vara, ali nije bilo ovoliko razlike sa S24 Ultra?

Šta je sad, u narednih mesec dana, najpametnije kupiti? S24u, s25u ili čak možda s23u?

I ja se tu lomio pa uzeo Honor Magic 7 pro.

Svasta nesto kad se baci na papir plus povoljno dobijen. Brzo punjenje kamere dobre (ne postoji najbolja) cena, ekran uzi...
Btw koristim ga kao drugi dodatni tel i taman da poredim sa iPhone.

Nazad
Vrh Dno