Šta je novo?

Motorola Edge 50 Neo

sto vam je toliko bitno da se punite uvek maximalnom snagom?
nije valjda baterija tako slaba?
Telefon i onako balansira punjenje.
Meni jeste slaba od starta. Navodno je zdravije za bateriju puniti sporije, ali kada žuriš 68W dok ga ne čačkaš baš brzo napuni. Ako ne žuriš toliko i 33W radi posao.

Kako si zaključio da nisu original? Pa dobro onda uzmi u radnji, greota da ne daju punjač u kutiji, to je od modela do modela, ja sam dobio 68W u kutiji, to je za mene obavezna stavka.
Izgleda da ćeš morati promeniti svoje shvatanje "obavezna stavka" pri sledećoj kupovini telefona.

Onda moraš da juriš non EU modele, a tu je garancija prazan papir najverovatnije. Mađari u ovom slučaju otpadaju.

I ovako je garancija u većini slučajeva mačku o rep, gubljenje vremena iskreno.

Moze li neki vlasnik da proveri ima li LDAC podrsku?

To address your question, the device is not compatible with LHDC; however, it does support LDAC, a codec developed by Sony that enables high-resolution audio streaming over Bluetooth. This feature allows users to enjoy enhanced audio quality when paired with compatible headphones.

Retko gde ima da se vidi uživo, npr MTS i A1 nemaju, u Yetelu ima, al čim ga pipneš pali se alarm, ko da košta 140000, a ne 40.

Prešao sa Samsunga A52 na Neo50. Samsung počeo nešto da baguje s prijemom pa reko da probam nešto drugo i... rekao bih da sam se pokajao. Dobre stvari - baterija solidno traje i brže se puni. Zadovoljan ekranom. Kamera, kvalitet fotki i posebno videa ništa posebno. Dosta mrljavo na velikom ekranu, lošije nego npr Osmo action 3 koji imam. GPS znatno lošiji prijem u odnosu na Samsung, sporije reaguje u aplikacijama, a ako je u nezgodnijem položaju sa slabijim prijemom, baš zna da vrluda i treba mu vremena da priđe pravom mestu. Softver - užas. Stalno mi nestaje ikonica za telefon, moram da je svakodnevno vadim iz prečica na sve aplikacije (mislim da sam u početku zamenio mesta za SMS i tel pa da ga to sad konstantno drnda). Otključavanje - swipe takođe baguje, nekad ostane kao lock screen transparentan preko drugog, otključanog ekrana ispod i tako... baš razočaran.

Prešao sa Samsunga A52 na Neo50. Samsung počeo nešto da baguje s prijemom pa reko da probam nešto drugo i... rekao bih da sam se pokajao. Dobre stvari - baterija solidno traje i brže se puni. Zadovoljan ekranom. Kamera, kvalitet fotki i posebno videa ništa posebno. Dosta mrljavo na velikom ekranu, lošije nego npr Osmo action 3 koji imam. GPS znatno lošiji prijem u odnosu na Samsung, sporije reaguje u aplikacijama, a ako je u nezgodnijem položaju sa slabijim prijemom, baš zna da vrluda i treba mu vremena da priđe pravom mestu. Softver - užas. Stalno mi nestaje ikonica za telefon, moram da je svakodnevno vadim iz prečica na sve aplikacije (mislim da sam u početku zamenio mesta za SMS i tel pa da ga to sad konstantno drnda). Otključavanje - swipe takođe baguje, nekad ostane kao lock screen transparentan preko drugog, otključanog ekrana ispod i tako... baš razočaran.
A baterija i punjenje ?
Sa kojim punjačem puni te fontel ?

treba malo vremena i da se navines na telefon ipak je svaki taj interfejs drugaciji.
Ja sam pre motorole imao UI5 koji je dosta slican cistom androidu, i manje vise sam sve lako podesio.

ja telefon punim sa nekim univerzalnim punjacem od 65w koji sam dobio na poklon od clana ovog foruma, ali ne koristim nikada brzo punjenje.
Telefon prepoznaje kao brzo punjenje svako koje ima bar 10 wati.

Stalno mi nestaje ikonica za telefon, moram da je svakodnevno vadim iz prečica na sve aplikacije (mislim da sam u početku zamenio mesta za SMS i tel pa da ga to sad konstantno drnda).
to je do tebe, nekako je nehotice pomeris.
postoji opcija da zakljucas lock home screen ako ti se to desava.

ekran je odlican, mislio sam da ce mi biti mali ali nije taman je.
ponekad primetim da se malo ugrejao.
Otključavanje - swipe takođe baguje, nekad ostane kao lock screen transparentan preko drugog, otključanog ekrana ispod i tako... baš razočaran.
ovo je posebna prica, posto kod ovog telefona postoji milion opcija za otkljucavanje prava nauka je podesiti da ti bude odgovarajuci.

Mislim da je i ovaj moj baseus isto 65w

Jel neko koristio bežično punjenje?

Nemam pojma, koristim ono optimizovano punjenje
stavim ga uvece kad legnem, ujutru punog skinem sa punjaca

Mozda od 70 do 100% za 15-20 minuta, ne gledam, a nikad ga nisam za dan ispraznio ispod 60%

Da li da menjam A55 za ovaj?

Samo ako ti treba manji telefon.

neshvatljivo mi je da ima primedbi na softver, imajući u vidu da je skoro pa čist android. pa i taj problem što je bio sa kamera aplikacijom.
šta li je to motorola zeznula?

Većina primedbi je zbog toga što ljudi ne znaju da podese telefon

pa ne znam šta je problem podesiti najjednostavniji launcher kao što je čisti android.

a ono s kamera aplikacijom nije bilo do toga, nego do softvera.

Da li i Vama na YT iskaču reklame na sve strane !?😀

pa ne znam šta je problem podesiti najjednostavniji launcher kao što je čisti android.

a ono s kamera aplikacijom nije bilo do toga, nego do softvera.
Mozda je pravilniji naziv sirovi a ne cisti android,
za njega treba ipak vise znanja za podesiti i nije sve tako glatko kao u slucaju kada imas sve out the box...

Prati teme na sta se sve korisnici zale...
ne znaju da nameste galeriju, ne znaju da podese notifikacije, lock screen, navikli su da im to sve bude u napred podeseno...ne zna ni kojim punjacem i kablom da puni to im je totalna konfuzija.

Ovi telefoni imaju svega desetak melodija, mora rucno da se ubace ako hoces nesto drugo, ili da bi video potpuno ceo ekran mora da koristi geste... dosta korisnika vecinu stvari nema pojma da to uradi.
Evo i ja trazim gde je HDR dugme na kameri koje ima svaga fabricka app ovde ga nema, verovatno zato sto sve puca u HDR
Iskaču kao što iskaču na svim telefonima ako nemate kupljen YouTube Premium
bas tako
i na viberu je ova reklama na caller ID sve veca iz verzije u verziju i na nezgodnom mestu.
Takodje playstore je u vrhu poceo da ubacuje prvo sponzorisanu aplikaciju, pa tek onda ono sto trazis, sto vec gubi svaki smisao.
Na kraju pored YT premium camo morati da kupimo i premium android da ne bi bilo reklama.

Poslednja izmena:
Ja od 2021. godine koristim Motorolu i zaista što se tiče softvera nisam imao nikakvih problema kao što se korisnici susreću. Nisam imao ni problema sa hardverom (svakako može da se desi neki problem ili kvar). Što se tiče softvera, jednom podesiš onako kako ti odgovara i teraj dalje. Gledam ženin Šaomi 13T, pa tu imaš da podešavaš šta hoćeš i kako hoćeš. Možda sam omatorio, ali mene stalna drndanja, promene, podešavanja i ostala sr@nia više ne zanimaju.

Ljudi su izgleda navikli na neki prethodni ekosistem i sad očekuju da će sve na Motoroli funkcionisati kao i na prethodnom telefonu. To neće moći. Ako si navikao na jedan ekosistem, drži se toga i ne menjaj ništa.

Ovaj telefon je specifican po nekoliko stvari koje nema ni jedan drugi telefon u ovoj cenovnoj klasi:

-eSIM
-wireless charging
-IP68 rejting
-Telefoto kamera
-1.5K Amoled ekran
-5 verzija android nadogradnje
-kompaktne dimenzije

Ako neko zna neki telefon koji ima sve ovo voleo bih da znam o tome.
Ljudi su izgleda navikli na neki prethodni ekosistem i sad očekuju da će sve na Motoroli funkcionisati kao i na prethodnom telefonu. To neće moći. Ako si navikao na jedan ekosistem, drži se toga i ne menjaj ništa.
To se desava koju god drugu marku telefona da kupis, najmanji stres je ako kupis isti brend, ili se drzis tog "cistog" androida

Pa nije baš tako.
Malo, malo pa se neko žali kako ja Motoroli ne postoji galerija 😀
Drugim rečima, na Motoroli sem Guglovih par aplikacija nema više ništa (čak i paket Moto aplikacija zavisi od klase uređaja).

Nazad
Vrh Dno