Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Ja sam moj budući ECM poručio preko KP korisnika "j A p A n A c". Rok isporuke je dugačak zbog praznika, očekujem aparat negde sredinom februara. Za skuplje stvari insistira na uplati avansa i preuzimanju u Subotici. Ako ti se ne žuri, sačekaj 2-3 nedelje pa ću ti javiti konkretnije utiske o saradnji.

Inače, mislim da KP prodavci imaju neku šemu za brisanje negativnih recenzija. Svi imaju po 0 negativnih ocena, što je statistički nemoguće.
Nije šema, javna tajna je da KP “izlazi u susret” ljudima sa velikim brojem oglasa, u prevodu - ljudima koji plaćaju za obnovu, promociju, itd.

Kupio sam preko ananasa Delonghi dedica i nisam dobio ese metalni filter za kapsule, u uputstvu to i ne stoji pod zagradom, sto bi trebalo da znaci da se ovaj filter podrazumeva da ide, koliko sam video na yt on bi trebalo da dolazio u pakovanju, u svakom unboxingu mislim da sam ga video. Ovde kod mene uopste nije stajao gore u rupi predvidjenoj za to. Takodje nije ni solja za mleko stigla, nisam siguran da li ona ide ovaj proizvod je porucen, na slikama stoji predstavljen sa metalnom soljom. https://ananas.rs/proizvod/de-longhi-ec685-w-kafe-aparat-beli/1423131

Prilozi

• Screenshot 2025-01-27 113015.png
    Screenshot 2025-01-27 113015.png
    365.6 KB · Pregleda: 85
Gaggia viva polako posustaje posle popravke izgleda negde je kapuckalo i kondenz je vremenom nagrizao srafove tako da gledam neku jeftinu alternativu kao zamenu

Da li je ovo ok aparat slicnih karakteristika? U medjuveenu sam uradio kuhinju i svi aparati su beli jedino je gaggia strcala pa zato gledam beli
Da odgovorim sam sebi. Mozda sam i brzopleto uzeo aparat sa slike nakon sto mi je pre par dana puklo pancir crevo na gaggia viva,zamalo da izazove pozar.
Uglavnom razocaran sam sa sitlosom, dobra zrna iz przionica mi na njoj ispadaju kao pijacna lavazza sa gaggiom. Verovatno je do portafiltera koji je dosta plitak i bice bolje kada uzmem drugi bez dna. Na konto toga da li portafilteri 51 mm koji su deklarisani za neke druge modele de longija mogu da pasu za ovaj? U pitanju je stilossa ec230,

Ima li neko iskustva sa ovima?

Sad sam malo detaljnije pogledao pa sam zaokružio ovde na slici šta tačno nedostaje, pored ese filtera c4 nedostaje i a10 a to je posuda za šolju ili čašu. E sad gledajući ovo uputstvo na srpskom jeziku nikakve zagrade ne postoje ni kod c4 filtera za kapsule ni kod ove a10 posude za šolju, sve ukazuje da ovo treba da ide u pakovanju, da li iko zna nešto oko ovoga ako je kupovao kod nas.

Prilozi

• Dedica.jpg
    Dedica.jpg
    129.1 KB · Pregleda: 63
Ja sam Dedicu kupio u Madjarskoj, ima 5-6 godina. Nisam dobio lonče za mleko, C6 (tamper?) a za C7 i C8 i C9 nisam siguran šta su?

Jel' planiraš da koristiš ESE kesice?
Pozdrav

pa cekaj, to ni ja nisam dobio. ESE kesice stavljam u ovaj pressurised basket... Koji mislim da je namenjen za to

Ide druga korpa za kesice, bar sam ja tako dobio na vivi.

@CarnX
Ma ne, c4 ESE filter je baš za kapsule, nije isti basket. Fora je što je otvor unutar na kutiji predviđen za to a njega tu nema, stoji rupa prazna, trebalo bi sasvim sigurno da ide i on, gde god sam pogledao svi ga imaju kao i ovu posudu u nastavku koji mi takođe nisu dali a gde god sam gledao svi je imaju u pakovanju, to je a10.

Prilozi

• SmartSelect_20250127_142058_YouTube.jpg
    SmartSelect_20250127_142058_YouTube.jpg
    28.1 KB · Pregleda: 55
U uputstvo na srpskom koje sam dobio unutar kutije samo c6 kod mene ima zvezdicu što će reći da samo to možda ne dobijem a to je filter za omekšivanje vode to im i ne tražim. Ali ovo drugo ništa nema zvezdicu to jest treba sve da dolazi u zaparat.

Pre bih rekao da prevod uputstva nije korektan. Evo uputstva za EC.685:
1737987111865.png
Pozdrav
P.S. Ova crvena tačkica uz A9 je neki artefakt koji se nekako pojavio - nje nema u uputstvu.

Sve je to ok ali zašto bih ja skidao uputstvo sa nekog sajta kad sam dobio uputstvo unutar pakovanja na srpskom jeziku koje sadrži spisak onoga što dobijam i posebno lepo napisano pod zvezdicom ono što se ne dobija to jest ono što nije uključeno, pored svega toga još mi članovi potvrde da su dobili ovo što su inače dobili i svi na youtube-u gde se može naći unbox-ing ovog aparata. Kao što možeš primetiti ovo PDF uputstvo je odrađeno baš za nas, pogledaj ovu stranu gde je spisak delova, nije kao ono uputstvo univerzalno sa sajta gde su prikazani tester za tvrdu vodu, pa omekšivač vode, metalni tamper, dekalcifikator, posuda za mleko i ostale stvari.. ovde toga nema već stoji baš ono što se dobija.

Nešto kontam da su zbog toga puni oglasi posebnih dodataka original delonghi, jer neko tamo ko pakuje ostavlja sebi ove stvari koje nisu odmah u prvom planu uočljive da fale, jer ova posuda a10 je skroz ispod one dve posude, esa filter takođe, masa ljudi lepo i ne pogleda i ne obrati im se i to tako prođe a onda ovi delovi završavaju na oglasima

Prilozi

• 9.jpg
    9.jpg
    156.8 KB · Pregleda: 43
  • 3.jpg
    3.jpg
    250.4 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
Misliš da neki kinez, ili gde se već pravi, vadi pojedine komponente iz pakovanja, a onda ih šalje ortaku u Srbiju da ih valjaju po oglasima? Ili je verovatnije da je neko samo loše preveo uputstvo - da je izostavio da napomene koje komponente su opcione?
Pozdrav

Uvoznik pakuje, i prepakuje, tj zaposleni, nemaš potrebe da ih braniš ako radiš u ananasu ili nekoj od uvozničkih firmi, očigledno je da stvari fale, poslaće ih ili će vratiti pare na račun.

U, provalio si me... Da, radim i u ananasu i u banani i u pomorandži...
Zanimljivo je kako se povlače, apsolutno pogrešni, "ad hominem" argumenti, čim se ostane bez pravih argumenata.
Pozdrav

Jel moze neka preporuka za espreso kafu u zrnu, tj za kraci espreso da bude bas gust?

Robusta espresu daje tu kremastiju teksturu, tako da idi ka nekom blendu arabike i robuste, ili čistu robustu ako nađeš negde, raspitaj se po obližnjim kafeterijama. Ja sad pokušavam da se setim gde sam uzeo neku finu robustu baš da isprobam kako mi mašina radi s njom, al nema šanse da se setim, pišem ako mi se pojavi misao :D

Ja bio zaredjao specialty zrna i uzeleh se malo komercijalne prepecenice. Bas sam za vikend kupio Hausbrandt Oro Casa (80% arabika, 20% robusta, cena 1700 RSD za 0.5kg u Mega Maxiju) i probao je jutros na automatskom aparatu.

Kad otvoris kesu i pomirises, oseca se paljevina bukvalno. : ) Nisam skoro video ovoliko pecena zrna (vidi se na prvoj slici). Medjutim, ukus mi se svidja. Srknuo sam espresso, jak body, oseca se neka blaga gorcina i nema kiselosti ni malo, a onda sam dodao mleko i tu mi je bas bas dobra. : )

IMG_3266.jpgIMG_3267.jpgIMG_3269.jpg

Preporuka za neku kafu iz gradske przionice? Da li ima nesto slicno Illy-u? Ja sam dugo uzimao od onog decka iz Apatina, najbolja mi bila kafa onaj njegov blend, ne znam kakvi su ovi njihovi, da li je njihov Gold najpriblizniji tome?

Mozda i neka druga za preporuku od njih?

Pre godinu dana nisu imali nista slicno. Ne znam da li su u medjuvremenu ubacili nesto slicno, kod mene u kraju drze njihovu kafu u 1 kafeteriji, sve je drugacije, uglavnom citrusno.

@CarnX
Ma ne, c4 ESE filter je baš za kapsule, nije isti basket. Fora je što je otvor unutar na kutiji predviđen za to a njega tu nema, stoji rupa prazna, trebalo bi sasvim sigurno da ide i on, gde god sam pogledao svi ga imaju kao i ovu posudu u nastavku koji mi takođe nisu dali a gde god sam gledao svi je imaju u pakovanju, to je a10.
cekaj, ese filteri nisu kapsule nego ćalde (cialde)... Kapsule su u plasticne a ese (calde) su kao kesice za caj sa "kompresovanom" kafom.
I dalje sam poprilicno siguran da nisam dobio taj 3. basket

Edit: i nisam vise tako siguran...
ja calde stavljam u ovaj pressurized singe basket...
Potrazicu kad dodjem kuci taj 3. bakset ako ga imam... ali...

Poslednja izmena:
Moja potraga za automatskim espresso aparatom se nastavlja :)
Gledajuci brda nekih review-a na Youtube, najblizi sam izboru DeLonghi Dinamica Plus aparatu. Da li je poznato ko je uvoznik DeLonghi-ja i da li negde eventualno postoji mesto gde je omogucena degustacija?

Ekipa,jel probao neko mozda da od expresso zrna pravi domacu kafu? Ono,sitno mlevenje,pa džezva,pa sve po redu....

Nazad
Vrh Dno