Karte generacijski menjaju samo oni koji imaju para i ne znaju šta bi sa time. Moje LIČNO mišljenje je da je ovo otišlo predaleko. Grafička od preko 2500€ za ŠTA??? Ako je za posao - razumem. Ako je za igre - koja to igra zaslužuje da se pljune cena polovnog bubrega za nju?? Meni lično, izuzev GTA VI ne postoji ništa zanimljivo u doglednoj budućnosti, alli bez Dena Hauzera, Majkla Vinsloua, Lesli Benzijesa i Lazloua ne verujem da će GTA VI biti kvalitetom blizu prethodnika.
5080 koliko vidim kreće se od 1600 pa naviše. 15% poboljšanja u odnosu na 4080 za 50% veću cenu od ionako prenaduvane cene. PC gejming je osuđen na propast.
Po meni je sve preko 1000 eura previše za GPU samo da bi igrao igre a da ne pričam o ciframa od 2, 3 hiljade.... Takva GPU vuče sa sobom i druge komponente i oled monitor. Znači ~ 5, 6 hiljada eura za šta? Ponuda igara je generalno skromna a GTA 6 (koji će vjerovatno biti precijenjen) neće za PC još 2 godine... Ne vidim u 2025-oj više od 5, 6 zanimljivih AAA naslova.