Pozdrav svima. Da prenesem utiske sa klimom Energy pro plus 12. Ove sezone je prvi put koristim za grejanje prostorije oko 40 kvm u kuci. Za hladjenje je bas dobra i previse. Sto se tice grejanja toplota mi ide gore preko stepenista posto su 2 sprata kao duplex stan povezani. 40+40kvm. Takodje imam velike staklene portale pa i tu imam gubitke. Gore su Midea 12 Extreme koje greju. Klima ipak u danima kada veze oko nule i nocna u minusu ide stalno u DF na 40ak min. I tako non stop juri temperaturu. Na max namesten ventilator nekad ne moze da predje 22, 22,5. Znaci klima je super dok ne krene temperatura danima i nedeljama da se vrti oko nule i minus. Takodje i ona masi temperaturu za otprilike 2-3 stepena. (Ifeel nisam ni probao niti ima potrebe na tu kvadraturu. Namestena je na 21 ali gura i preko 23 na meracu koji je 5m otprilike udaljen od nje. Razmisljam da za nerednu sezonu stavim Amber Premium jer po iskustvu ovde sto sam citao ima jaci protok vazduha i bolji kapacitet dosta kada je minus. Takodje sto mi je najvaznije valjda ona nema kontrolni DF vec to radi kada ima potrebe za tim. Jeste duplo skuplja klima ali na tu kvadraturu sa pomenutim gubicima treba da radi bar toliko bolje da mi u tim talasima hladnoce bude prijatnije. Sve ove ostale japance itd za 12ku nisam video takve karakteristike i kapacitete kao i efikasnost SCOP. Ne zalazim u kvalitet plastika i delova, kompresora itd. Mada neka neko da predlog za oko 1000e sta je bolje od Ambera Premium