Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

• Začetnik teme Začetnik teme LukasP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo ti sinoc dva df jedan u 4 jedan u pola 7. Regularni df jer kod mene je bilo -2 i 99% vlaznost. Nikakvi kontrolni df. Ja sam jedino imao kontrolne df dok sam renovirao kucu i kad dodje u ledenu kucu i upalim da greje a napolju ladno ona odradi kontrolni samo da proveri dal se nije sj zaledila posto nije radila par dana.
to je onda super. Ne znam zasto mozgovi iz hisens-a ne puste update i za ostale modele jer je hardver isti

Kako nisam do nekidan upratio da je defrost na 45 minuta i to programiran vremenski, pravo me malo to izbilo pa sam malo citao...
Vajda postoje 2 defrosta, jedan je taj programirani vremenski koji se izgleda pali kada je temperatura ispod 3 stepena i veca vlažnost
a drugi je onaj kada klima skonta da se baš uhvatio led i mraz u vecoj količini i pali se po potrebi i obicno malo duže traje...

Pokušao sam da se malo igram jer sam juče bio dokon, da pokušam zeznuti klimu da misli da je malo toplije vani nego što jeste i da je manja vlaga, jer mislim da ova klima komotno nema potrebe da pali defrost do možda nekih -5 jer se jako dobro nosi sa njim zbog svoje dimenzije i dvorednog izmjenjivača i grijača koji stalno radi na minusima... pa sam umotao senzor temperature vanjske jedinice u malo one spužve što ide ispod laminata...ali nije uspjelo, nocas ista stvar iako je bilo samo -1. Ofrlje sam to uradio, možda danas pokušam malo bolje da ga zaštitim...

Da me ne shvatite pogrešno ja sam otvorio ovu temu i medju prvima sam kupio ovu klimu i ja sam jako zadovoljan sa njom, grijem 35 kvadrata u ne bas idealnim uslovima i jako sam zadovoljan toplotom i potrosnjom ali mogli su komotno izbaciti ili dosta urijediti ovaj kontrolni defrost
Ja sam ovo probavao navuko sam malo deblju plasticnu cevcicu preko senzora uspeo sam produziti interval sa 47 na 57

to je onda super. Ne znam zasto mozgovi iz hisens-a ne puste update i za ostale modele jer je hardver isti
pa da. ako su iste klime ili skoro iste definitivno može da radi u težim uslovima bez problema. Nordic kod mene ove zime nije imala više od 10 df ukupno. i to je bilo uvek kad je stvarno trebalo. kod mene gde živim je ipak manja vlažnost i to sigurno dosta pomaže. čak i kad je počinjao minus a iznam da ona verovatno je već upalila taj grejač oseća se da malo bolje i radi.

ja sam prethodnih dana baš gledao ruske testove klima na YT. i kod njih se baš ništa ne prodaje bez grejača spoljne. džabe one priče da 'nijedni od top modela nemaju grejače'. kad počne debeli minus treba ti svaka moguća pomoć da bi spoljna mogla da radi normalno. te gluposti sa 'kontrolnim' DF to je nešto prosto neverovanto. ja sam napisao već negde da sam razmišljao o japancima jer sam po pričama mislio da to mora definitivno raditi super i onda odustao posle čitanja iskustava na forumu gde svi isto kažu da to radi DF na sat ili 2.

Ja sam ovo probavao navuko sam malo deblju plasticnu cevcicu preko senzora uspeo sam produziti interval sa 47 na 57
Na energy pro plus ? Jel ti na dohvatu ruke klima da nam uslikas
pa da. ako su iste klime ili skoro iste definitivno može da radi u težim uslovima bez problema. Nordic kod mene ove zime nije imala više od 10 df ukupno. i to je bilo uvek kad je stvarno trebalo. kod mene gde živim je ipak manja vlažnost i to sigurno dosta pomaže. čak i kad je počinjao minus a iznam da ona verovatno je već upalila taj grejač oseća se da malo bolje i radi.

ja sam prethodnih dana baš gledao ruske testove klima na YT. i kod njih se baš ništa ne prodaje bez grejača spoljne. džabe one priče da 'nijedni od top modela nemaju grejače'. kad počne debeli minus treba ti svaka moguća pomoć da bi spoljna mogla da radi normalno. te gluposti sa 'kontrolnim' DF to je nešto prosto neverovanto. ja sam napisao već negde da sam razmišljao o japancima jer sam po pričama mislio da to mora definitivno raditi super i onda odustao posle čitanja iskustava na forumu gde svi isto kažu da to radi DF na sat ili 2.
Iste su i dobre su klime fizicki, ja nisam vidio za 3 godine da se nahvatal led, eventualno malo se uhvati inje i to je to

Poslednja izmena:
Iste su i dobre su klime fizicki, ja nisam vidio za 3 godine da se nahvatal led, eventualno malo se uhvati inje i to je to
tako je i kod mene bilo kad je bilo baš hladno. inje u većini slučajeva. kad se uhvatio bio led u one najgore dane pre nove godine nije cela bila zaleđena nego uglavnom u donjem delu. tad se palio DF i odleđavala se dobro. voda je curila iz creva kao na slavini. jednom kad sam gledao spoljnu kad je radila DF nije je odledila do kraja za to vreme ali radila je posle toga i dalje normalno kao da nije smetalo. ali to je super kod ove što DF radi stvarno kad je potrebno i to je sve. više od toga stvarno nikad nije imalo nikakve potrebe da radi.

tako je i kod mene bilo kad je bilo baš hladno. inje u većini slučajeva. kad se uhvatio bio led u one najgore dane pre nove godine nije cela bila zaleđena nego uglavnom u donjem delu. tad se palio DF i odleđavala se dobro. voda je curila iz creva kao na slavini. jednom kad sam gledao spoljnu kad je radila DF nije je odledila do kraja za to vreme ali radila je posle toga i dalje normalno kao da nije smetalo. ali to je super kod ove što DF radi stvarno kad je potrebno i to je sve. više od toga stvarno nikad nije imalo nikakve potrebe da radi.
Mislite da je moguce to sa apdejtom resiti da su iste klime? Stvarno ima dosta df koji su bez potebe gledajuci SJ

Poslednja izmena:
Pre neki dan potrazio sam savet za kupovinu pametnog meraca utrosene struje.LukasP dao je savet da kupim wi-fi uticnicu.To sam ucinio i sada se bas igram gledajuci u APP na mob.tel.Klima je stvarno mali potrosac i odlicno greje.I sto mi je bas interesantno i dalje nema "kontrolnog" DF.Da li sam je sokirao novom uticnicom ili wi-fi signalom?Mislim da je ipak spoljna temp.razlog ,+12 je trenutno😎

Pre neki dan potrazio sam savet za kupovinu pametnog meraca utrosene struje.LukasP dao je savet da kupim wi-fi uticnicu.To sam ucinio i sada se bas igram gledajuci u APP na mob.tel.Klima je stvarno mali potrosac i odlicno greje.I sto mi je bas interesantno i dalje nema "kontrolnog" DF.Da li sam je sokirao novom uticnicom ili wi-fi signalom?Mislim da je ipak spoljna temp.razlog ,+12 je trenutno
Evo jedna od moje ovako radi ceo dan

Prilozi

• Screenshot_20250123-172547_Tuya Smart.png
    Screenshot_20250123-172547_Tuya Smart.png
    116.1 KB · Pregleda: 77
Mislite da je moguce to sa apdejtom resiti da su iste klime? Stvarno ima dosta df koji su bez potebe gledajuci SJ
pa to sve radi softver. a sad da je moguće 'ubediti' domaće predstavnike Hisense da ubede svoje da nama to ne treba (takav redovan DF) jer smo mi ipak u delu sveta gde su zime realno hladne i prilično duge i da to ne može kod nas da radi tako kako su oni zamislili jer je sasvim moguće da je to za podneblja gde su minusi retki i ne baš veliki plus vlažnost mnogo viša nego kod nas kao što je zapadna evropa pa kad se to i dešava neko kratko vreme onda nije ni važno. to kod nas tako ne može da radi jer minus može da bude i tri meseca godišnje bez pauze. ta klima kako su mnogi primetili ovde odlično radi u prelaznom periodu. tad je maksimalno efikasna i greje kao kalorifer sa par stotina vati. ali očigledno da nije podešena pravilno za minus.

Pre neki dan potrazio sam savet za kupovinu pametnog meraca utrosene struje.LukasP dao je savet da kupim wi-fi uticnicu.To sam ucinio i sada se bas igram gledajuci u APP na mob.tel.Klima je stvarno mali potrosac i odlicno greje.I sto mi je bas interesantno i dalje nema "kontrolnog" DF.Da li sam je sokirao novom uticnicom ili wi-fi signalom?Mislim da je ipak spoljna temp.razlog ,+12 je trenutno😎
Evo jedna od moje ovako radi ceo dan
Evo je i moja

Prilozi

• pametna.jpg
    pametna.jpg
    67.4 KB · Pregleda: 68
ta klima kako su mnogi primetili ovde odlično radi u prelaznom periodu. tad je maksimalno efikasna i greje kao kalorifer sa par stotina vati. ali očigledno da nije podešena pravilno za minus.
Nema sta cim je u plusu mozes suriti svinje sa njom. 😁 Ko zna mozda neko i cita iz Hisensa cim su u ove nove X ubacili za merenjem potrosnje

Poslednja izmena:
pa to sve radi softver. a sad da je moguće 'ubediti' domaće predstavnike Hisense da ubede svoje da nama to ne treba (takav redovan DF) jer smo mi ipak u delu sveta gde su zime realno hladne i prilično duge i da to ne može kod nas da radi tako kako su oni zamislili jer je sasvim moguće da je to za podneblja gde su minusi retki i ne baš veliki plus vlažnost mnogo viša nego kod nas kao što je zapadna evropa pa kad se to i dešava neko kratko vreme onda nije ni važno. to kod nas tako ne može da radi jer minus može da bude i tri meseca godišnje bez pauze. ta klima kako su mnogi primetili ovde odlično radi u prelaznom periodu. tad je maksimalno efikasna i greje kao kalorifer sa par stotina vati. ali očigledno da nije podešena pravilno za minus.
Apsolutno si u pravu.Ako si citao od pre nekoliko dana prijavio sam Hisense servisu upravo to da ide bez veze u DF.Dosao serviser,umerio i kontrolisao i spoljnu i unutrasnju i konstatovao da je sve ok.Da li pokusati nesto slicno napisati Hisense.com sve ovo sto se desava sa dva modela klime(Pro i +)?Ako moze "Tesla"da povuce i prizna greske na odredjenim modelima zasto to isto ne uradi Hisense?Mozda napisati i neku negativnu recenziju preko Gooogla?Citaju se te recenzije.

Evo je i moja
Ova druga hi Confort je nerealna po ovim toplijim danima 230w sam video bas duze vreme da odrzava. Sobica 15kv 4 spoljna zida nijedan izolovan samo ploca

Prilozi

• Screenshot_20250123-210857_Tuya Smart.png
    Screenshot_20250123-210857_Tuya Smart.png
    193.4 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
Apsolutno si u pravu.Ako si citao od pre nekoliko dana prijavio sam Hisense servisu upravo to da ide bez veze u DF.Dosao serviser,umerio i kontrolisao i spoljnu i unutrasnju i konstatovao da je sve ok.Da li pokusati nesto slicno napisati Hisense.com sve ovo sto se desava sa dva modela klime(Pro i +)?Ako moze "Tesla"da povuce i prizna greske na odredjenim modelima zasto to isto ne uradi Hisense?Mozda napisati i neku negativnu recenziju preko Gooogla?Citaju se te recenzije.
A ne bi ja baš očekivao da recenzije mogu da pomognu. Ja bi se prvo obratio njihovom predstavništvu ovde i objasnio im sve u vezi toga da npr Nordic radi sasvim dobro ali da ova koja je ista ima drugačiji softver koje prosto ne radi dobro bar ovde kod nas. Ja i dalje mislim da oni prave klime za zapadnu evropu npr gde je klima blaža i gde mogu da se hvale da imaju A+++ efikasnost a za ostale i za severnu tu izbegavaju da prikažu podatke. Problem je taj što takve klime kod nas ne mogu da greju kad je zima a ovi što uvoze klime, slušao sam ih, oni pojma nemaju kako to sve radi. Njihovi predstavnici će pričati o jonizaciji i tim glupostima nešto što su naučili da govore na televiziji kao deca u školi kad treba da odgovaraju a o grejanju i kako to radi u praksi baš ništa ne znaju. Ako bi neko objasnio uvoznicima da ovde klimama treba softver kao za severnu evropu i da ljudi invertere kupuju jer planiraju da ih koriste za grejanje a za hlađenje im je sasvim svejedno kakvu klimu kupuju i da treba da im bude jasno da su za to zahtevi malo drugačiji. A u isto vreme ja bi pisao i Hisense podršci da pitam šta je moguće uraditi zbog istih ovih razloga i da ti treba pomoć za problem koji ovi ovde nisu sposobni ni da shvate jer su totalni amateri.

u svakom slučaju ja bi napao Hisense i ove ovde i njihovu podršku da reše taj problem jer je klima reklamirana da greje do -20 ili šta već a ona ni malo ispo nule ne može da radi ni približno normalno. ne bi ih ostavljao na miru dok ne kažu da će rešiti to

Postovani @Branko Petrovic vi bas nemate pametnija posla? Kad je vec temperatura u plusu mogli ste da izvedete zenu da prosetate po prirodi, da se nadisete svezeg vazduha, poceli ste da halucinirate, verovatno od curenja freona. Tera covek zenu da mu udara recke za df, a on bi da pise hisense direktoru, mnogo ce se potrese na vasu google recenziju.

Ajde,da pokrenemo pricu.Najlakse je ostvariti kontakt sa podrskom.Iz iskustva govorim da tamo sede obicni operativci koji odgovaraju na e-mejlove i eventuailno pozovu telefonom.Treba doci do strucnjaka koji zna o cemu pricamo.A takvih bojim se da nema.Potrebno je napraviti korak napred,tj.kineze informisati?Hocu da kazem podici na visi nivo.

Postovani @Branko Petrovic vi bas nemate pametnija posla? Kad je vec temperatura u plusu mogli ste da izvedete zenu da prosetate po prirodi, da se nadisete svezeg vazduha, poceli ste da halucinirate, verovatno od curenja freona. Tera covek zenu da mu udara recke za df, a on bi da pise hisense direktoru, mnogo ce se potrese na vasu google recenziju.
Postovani,imam ja pametnija posla naravno.Zenu stalno izvodim na cist vazduh jer se bavimo prelepim poslom koji me vezuje za prirodu.Uzivamo u tom druzenju sa prirodom.Vi kao "dundjer"

tesko da mozete tako nesto priustrite sebi.Ako si procitao freon nije iscureo jos uvek i klima radi posa😵vo drugo na zelim da komentarisem jer nije moj nivo komunikacije.Direktora niko nije spomenuo jer takva institucija ne postoji.Mozda i postoji ali u tvom vremenu i prostoru.

Da skratimo bespotrebnu pricu, na ovom forumu sam dugo i nijesam htio da se registrujem bas iz razloga sto se svako ko novi dodje ponavlja jedno te isto( registrovao sam se tek kada mi je trebala pomoc), umjesto da malo prvo procita, par strana opste teme ulete sa pitanjima koja su pisana 1000 puta, koja vaze za sve klime skoro. Zadnjih par dana je tolika prica o defrostu na svim mogucim temama i svaki pokusaj pojasnjenja vama od starijih clanova, koji se godinama griju je bezuspjesan, nazalost to je nesto sto radi svaka klima/toplotna puma, nije novitet, nije nesto sto se tek pojavilo. Ono sto meni je fascinantno da vama svima klime griju bez problema i taj vremenski od 2-3min ne ohladi kucu, sto znaci da ne smeta toliko, to jest na ne pravi osjecaj prohladnosti i neprijatnost. Mnoge japanske klime isto rade defrost na 50min-1h pa niko ne prica da nista ne valjaju i da ce da ih vrace i da su bespotrebni.
@Branko Petrovic
Kako mislis da ide bezveze u defrost, da li radi defrost na +7,+10, +15 sistepeni? Kako ti kao covjek mozes da znas ide li bezveze u defrost ili ne?

Da skratimo bespotrebnu pricu, na ovom forumu sam dugo i nijesam htio da se registrujem bas iz razloga sto se svako ko novi dodje ponavlja jedno te isto( registrovao sam se tek kada mi je trebala pomoc), umjesto da malo prvo procita, par strana opste teme ulete sa pitanjima koja su pisana 1000 puta, koja vaze za sve klime skoro. Zadnjih par dana je tolika prica o defrostu na svim mogucim temama i svaki pokusaj pojasnjenja vama od starijih clanova, koji se godinama griju je bezuspjesan, nazalost to je nesto sto radi svaka klima/toplotna puma, nije novitet, nije nesto sto se tek pojavilo. Ono sto meni je fascinantno da vama svima klime griju bez problema i taj vremenski od 2-3min ne ohladi kucu, sto znaci da ne smeta toliko, to jest na ne pravi osjecaj prohladnosti i neprijatnost. Mnoge japanske klime isto rade defrost na 50min-1h pa niko ne prica da nista ne valjaju i da ce da ih vrace i da su bespotrebni.
@Branko Petrovic
Kako mislis da ide bezveze u defrost, da li radi defrost na +7,+10, +15 sistepeni? Kako ti kao covjek mozes da znas ide li bezveze u defrost ili ne?
Bravo brate,ja sam se reg da saznam nesto novo a ovde bukvalno na svim temama kuknjava i plakanje zbog df,neverovatno,kupi drva i lozi ako ti smeta df,ja uopste i ne cujem kad radi taj df sta me briga ako je toplo i odrzava temp.

A tek kolko ovde strucnjaka ima za taj df,kao kontrolni pa stvarni pa ovaki pa onaki,mislim da ni sami proizvodjaci kad bi citali ovo bi se smejali kolko profesionalaca.

Da skratrim i ja.DF na ovoj klimi ne ide na 7,10 ili 15 u plusu.DF radi oko nule i kada je minus.U kuci imam jos dve inverter klime MIdea.Midea uradi 1-2 DF u toku dana a ova ide deset i vise.Uslovi u kuci su isti potrosnja je malo veca kod Midea i to je to.Da sam znao da ova tako radi kupio bih istu klimu.Privuklo me je A+++ ,Midea A+.

Da skratrim i ja.DF na ovoj klimi ne ide na 7,10 ili 15 u plusu.DF radi oko nule i kada je minus.U kuci imam jos dve inverter klime MIdea.Midea uradi 1-2 DF u toku dana a ova ide deset i vise.Uslovi u kuci su isti potrosnja je malo veca kod Midea i to je to.Da sam znao da ova tako radi kupio bih istu klimu.Privuklo me je A+++ ,Midea A+.
Cekaj,jel tebi ona radi posao?Jel toplo odrzava temp?

Ti si bas specifican slucaj. Obicno Midee imaju defrostova na pretek, da ledi spoljna tid....😂
Pa to ti je ralzika izmedju + i +++, nije nikada neka drasticna razlika.

Nazad
Vrh Dno