Šta je novo?

Huawei P40/Pro/Lite

uh to mi bas treba, mozda cu da prolongiram ovaj problem tako sto cu uzeti p30 lite, pa kada mu isteram dusu kao ovom p smartu, predjem na nesto novije. verovatno ce onda biti i boljih i jeftinijih resenja koja ce mi vise odgovarati

uh to mi bas treba, mozda cu da prolongiram ovaj problem tako sto cu uzeti p30 lite, pa kada mu isteram dusu kao ovom p smartu, predjem na nesto novije. verovatno ce onda biti i boljih i jeftinijih resenja koja ce mi vise odgovarati
P30 lite ima isti cipset kao p smart 2019 samo 1gb vise rama, nece tu biti nikakvog upgradea al ajde, cisto da znas

Da li se isplati prelazak na Harmony OS? Vidim da P40 i PRO više neće dobijati ažuriranje posle 4.2...

Za nadogradnju ok. Generalno, kolko sam video lakše se ubacuju Google servisi telefoni su generalno dobili više ažuriranja od globalnih verzija?

Za nadogradnju ok. Generalno, kolko sam video lakše se ubacuju Google servisi telefoni su generalno dobili više ažuriranja od globalnih verzija?
Ja iskreno jesam bio konvertovao, ali nista spec nisam dobio i pri tom neki battery drain se javljao jer ima kineskih servisa koji drljaju u pozadini. Ok, stizu google notifikacije, ali sve ostalo isto. Nije sertifikovan, i sa play stora rade pretezno google aplikacije. Aplikacije trećih strana, bankovne i sl i dalje mora sa App Gallery ili Gboxa. Konkretno Yettel banka nece sa play stora, a hoce preko Gboxa koji simulira google.
Nisam vise vlasnik Huawei, jer ne vredi više. Telefoni koji koštaju dosta , a nemaju google servise ili nisu google sertifikovani za mene otpadaju kao opcija. Ako nekad budu imali nativni google kao P30 serija vraticu se. Do tada ne vise. Optika jeste super i kvalitet komponenti, ali....

Meni na Pro verziji, posle 2.5 godine koriscenja i to intenzivnog, kapacitet baterije na 91%. Msm da je Pro mobi ovlascen, kazem pisali su ljudi da su zamenili baterije i na novoj 5T i na P30 pro i da je sve korektno. Ti vidi, moj savet, e sad radi kako hoces
sa kojim programom se meri kapacitet baterije? ove sto sam ja nasao me pokazuje zdravlje baterije

@duki92 hvala na odgovoru, planiram svoj P40 da prebacim na Harmony OS, do sada nije puno korišćen zbog servisa...
Da li aplikacije moraju da se ubace odmah posle promene sistema ili mogu i posle kad se nadogradi na 4.2?
sa kojim programom se meri kapacitet baterije? ove sto sam ja nasao me pokazuje zdravlje baterije
Pa to je to.

P40 serija u podešavanjima prikazuje battery health
P40 nakon skoro 4 godine redovnog korišćenja prikazuje 85%

@duki92 hvala na odgovoru, planiram svoj P40 da prebacim na Harmony OS, do sada nije puno korišćen zbog servisa...
Da li aplikacije moraju da se ubace odmah posle promene sistema ili mogu i posle kad se nadogradi na 4.2?

Pa to je to.
Da bi ga prebacio treba ti Harmony TP kabal i 30Usd i za p40 najverobatnije da cea morati da otvoris telefon za test point. Ja nisam otvarao na p40 pro, ali neki na p40 su morali da otvaraju.

Jel moze samostalno da se uradi prelazak na Harmony OS?
Edit: Preduhitri me :ROFLMAO::ROFLMAO:

Jel imas neko uputstvo/video za prebacivanje na Harmony?

Za prebacivanje P40 na Harmony OS od skoro je neophodno otvaranje telefona. Ne razumem ovo pitanje za aplikacije?
Jel moze samostalno da se uradi prelazak na Harmony OS?
Edit: Preduhitri me :ROFLMAO::ROFLMAO:

Jel imas neko uputstvo/video za prebacivanje na Harmony?
Ne možeš samostalno da nadogradiš na Harmony, moraš platiti uslugu jer softver za prebacivanje nije dostupan.

Pročitao sam već vaše odgovore na prethodnim stranama što se tiče konverzije i otvaranje telefona. Za Google servise sam pitao ali sam našao da mogu i na 4.2 verziju da se ubace.

Za prebacivanje P40 na Harmony OS od skoro je neophodno otvaranje telefona. Ne razumem ovo pitanje za aplikacije?

Ne možeš samostalno da nadogradiš na Harmony, moraš platiti uslugu jer softver za prebacivanje nije dostupan.
Tip na Facebooku, GMS Install radi P40 bez otvaranja poklopca...

Tip na Facebooku, GMS Install radi P40 bez otvaranja poklopca...
Znam ko je, s njim sam radio Mate 50, ne može više, Huawei je onemogućio downrade na 10.1 preko HiSuite. Ili bar nije moglo krajem prošle godine, sad su možda opet omogućili ako se nešto promenilo u međuvremenu.

Prilozi

• p40.png
    p40.png
    19.5 KB · Pregleda: 13
Izvinjavam se što malo skrećem sa teme ali dosta je slično tj vezano za brend i OS
Imam tablet Huawei Mate Pro. Regularno prešao na HarmonyOS 2.0 i na dalje ništa.
Mislim da u Kini taj tablet je na većem broju OS.
Ina li neko isti tablet da je uradio update na preko 2.0?

Znam ko je, s njim sam radio Mate 50, ne može više, Huawei je onemogućio downrade na 10.1 preko HiSuite. Ili bar nije moglo krajem prošle godine, sad su možda opet omogućili ako se nešto promenilo u međuvremenu.
Baš sam otvorio njegov profil i pohvalio se da je odradio P40 bez otvaranja.

Baš sam otvorio njegov profil i pohvalio se da je odradio P40 bez otvaranja.
Evo vidim i ja sad na njegovom profilu. Verovatno se promenilo nešto u međuvremenu, možda je huawei opet dozvolio downgrade na 10.1 ili su našli drugi način. Svakako vredna informacija.

P40 Pro konvertiran u Harmony OS 4.2, instaliran GMS. Ne prikazuje mi notifikacije za Viber, Messenger i Gmail. Tek kad ih otvorim onda su poruke vidljive. WhatsUp uredno radi. Pogasio sam one optimizacije....Zna li neko zašto?

Ja bi savetovao da se viber skine sa app Galery, jer meni tako radi bez problema, ma da neki put zna da stigne poruka na viber al nema notifikacija, zna viber da zabaguje. Messenger sve ok, al nisam merodavan jer imam EMUI 14.2

P40 Pro konvertiran u Harmony OS 4.2, instaliran GMS. Ne prikazuje mi notifikacije za Viber, Messenger i Gmail. Tek kad ih otvorim onda su poruke vidljive. WhatsUp uredno radi. Pogasio sam one optimizacije....Zna li neko zašto?
Ne bih znao, Gmail ne koristim, nisam imao problema sa Viber i Messenger notifikacijama ni kad sam bio na EMUI pa ni sada na Harmony. Je l' su ti zaključane app u memoriji, povlačenjem na dole? Moj brat je to zaboravio nakon konverzije pa je imao nekih problema.

Pokušao sam instalirati s AppGallery, PlayStorea i Aurore, ista stvar. Nisu zaključane iako sam i to isprobao. Za Viber i Messenger se makar pojavi ona kvačica pored ikone kad stigne poruka, ali za Gmail ništa, tek kad je otvorim. Skroz čudno....

Pokušao sam instalirati s AppGallery, PlayStorea i Aurore, ista stvar. Nisu zaključane iako sam i to isprobao. Za Viber i Messenger se makar pojavi ona kvačica pored ikone kad stigne poruka, ali za Gmail ništa, tek kad je otvorim. Skroz čudno....
Kad pređeš na Harmony, instaliraj ih sa play store. Ne znam šta bih ti predložio sem da resetuješ telefon, ubaciš ponovo google servise, pa tek onda instaliraš sve. Ako nisi taj, isprati tutorial sa i do najsitnijeg detalja, naročito 17;23 dozvole, zna da se potkrade i posle pravi probleme, i posle daj sve moguće dozvole microg-u. Meni iz nekog razloga stoje 2 instalirana microg u telefonu, pa obrati pažnju i na to da na oba dozvoliš ukoliko je i kod tebe to slučaj

Kad pređeš na Harmony, instaliraj ih sa play store. Ne znam šta bih ti predložio sem da resetuješ telefon, ubaciš ponovo google servise, pa tek onda instaliraš sve. Ako nisi taj, isprati tutorial sa i do najsitnijeg detalja, naročito 17;23 dozvole, zna da se potkrade i posle pravi probleme, i posle daj sve moguće dozvole microg-u. Meni iz nekog razloga stoje 2 instalirana microg u telefonu, pa obrati pažnju i na to da na oba dozvoliš ukoliko je i kod tebe to slučaj

Hvala. Ne bih išao na reset i novu instalaciju. Imam hrpu aplikacija, stresno je to. Messenger je proradio, ostali su još problematični Gmail i Viber.

Vrh Dno