Šta je novo?

Vivo X100 Ultra

Uh zaboravio sam na X200U 😁

Да ли неко зна да ли било где може да се наручи ултра а да нема драња око царине? И регион долази у обзир

Да ли неко зна да ли било где може да се наручи ултра а да нема драња око царине? И регион долази у обзир

Ja sam svoj 100U uzeo polovan u Sevilji na oglasima, dok sam bio na odmoru, potpuno slucajno, iz zezanja pogledam sajt za oglase, prosao vrh 730 evra 16/512 verzija, kao nov, 100% battery health, kutija, oprema....
E sad..... Meni je vec brat na zenu uzeo u Dubai isti taj još sredinom decembra, samo otvoren radi probe, 16/512, ali mi nece stici pre kraja ovog meseca..... Mogu ovde da obavestim kad mi stigne, pa ako neko bude zainteresovan moze da se cujemo preko DM.....

Uh zaboravio sam na X200U 😁
X200U po meni ce biti downgrade, sa 1" 23 mm LYT-900 senzora prelaze na 1/1.33" 35mm LYT-818, telephoto ostaje isti.....

И мене то интересује. Изгледа да је једна од мана ових телефона фамозни 50 мпикс мод и сутуацијама где је висок динамички опсег, где нпр. Пиксел има превагу:

Meni je vec brat na zenu uzeo u Dubai isti taj još sredinom decembra, samo otvoren radi probe, 16/512, ali mi nece stici pre kraja ovog meseca..... Mogu ovde da obavestim kad mi stigne, pa ako neko bude zainteresovan moze da se cujemo preko DM.....
Javi ovde ili u DM kad bude stigao, ako bude po nekoj ok ceni. Ja sam moj poručio od drugara koji je u Kini ali on stalno nešto odlaže povratak, mislim se dok se on vrati, izaći će x200U pa smo se dogovorili da ga on zadrži za sebe ako se ja u međuvremenu snađem.

To su sve nagađanja. Sigurno će biti 1" main.
potvrđeno je već pre par meseci.

lyt 818 na UW i glavnoj, UW nece biti toliko sirok ali ce imati dva kropa na 23mm i 28mm, zaboravio sam koja je glavna fokalna distanca, a glavna kamera krece od 35mm sa isto dva ISZ-a dok ne dodje do 200mpx senzora

I sad se nekako kao kandidat za budući tron ubacuje i OPPO Find X8 Ultra (koji je takođe BBK proizvod, pa mislim da mu je mesto ovde za poređenje sa X100 tj X200 Vivo serijom)...
Hajde da malo uporedimo i taj deo priče...

[
I sad se nekako kao kandidat za budući tron ubacuje i OPPO Find X8 Ultra (koji je takođe BBK proizvod, pa mislim da mu je mesto ovde za poređenje sa X100 tj X200 Vivo serijom)...
X7 Ultra je bio fantazija, rame uz rame sa Ultrom

potvrđeno je već pre par meseci.

lyt 818 na UW i glavnoj, UW nece biti toliko sirok ali ce imati dva kropa na 23mm i 28mm, zaboravio sam koja je glavna fokalna distanca, a glavna kamera krece od 35mm sa isto dva ISZ-a dok ne dodje do 200mpx senzora
Dok vivo ne potvrdi ništa 😁 slobodno citiraj ovaj tekst za par meseci :D

eeeeh, ne znam bas. jedino sto ce imati bolje je glavna 1" kamera i ko voli Hasselblad obradu, a imaju dosta finih filtera.
uw ce im biti dosta losiji od lyt 818 a ne moze vise flagship u 2025. a da nema HP9 ili HPX, kako ce se vec zvati, od 200mpx.

dva mala periskopa sa malim otvorom blende i malim senzorom, ne moze da se meri sa hp9.

Dok vivo ne potvrdi ništa 😁 slobodno citiraj ovaj tekst za par meseci :D
Potvrdio Digital Chat Station, ne sumnjam u njega
:D

Meh to ako bude onda je to korak u nazad. I posle x200 Ultra, X100 Ultra će biti top kamera fon.

Neprirodno i previše veštački osvetljeno mi izgleda taj 818.

Meh to ako bude onda je to korak u nazad. I posle x200 Ultra, X100 Ultra će biti top kamera fon.

Neprirodno i previše veštački osvetljeno mi izgleda taj 818.

meni je generalno Vivo obrada previse vestacka i procesuirana, ali sam resio da uzmem x200u vise da isprobam OriginOS i da vidim kako je to imati telefon sa 35mm posto su ove glavne previse siroke.

pa ako mi se ne svidi, uzimam Xiaomi 15u ili da se vratim na moj 14u koji ce ici mojoj sestri dok se ja igram :D

Oppo bih isto isprobao posto mi se njihova obrada uglavnom vise svidja od Viva, a ponekad i od Xiaomi-ja (uporedjivanje Xiaomi/Vivo/Oppo ovde https://x.com/Frankforphones), mada me nedostatak 200mpx stvarno odbija.
U toku dana je ok, ali malo slabije svetlo ili noc i odmah se vidi koliko su ti mali senzori inferiorniji.

Čekaj bre kakve veze sad ima veličina senzora sa brojem megapiksela?

Čekaj bre kakve veze sad ima veličina senzora sa brojem megapiksela?
ima za ISZ - InSensorZoom.
dobijas tehnicki loseless kvaltiet zuma kad radis krop.
200mpx glavna kamera, dobijes loseless 2x sa 100mpx i 3x sa 50mpx, odnosno 50-25-12.5mpx sa kamerama od 50 megapiksela.
sto je veci senzor, bolji je kvalitet kropa.

naravno to ima smisla kod glavne kamere od jednog inca i f1.6 ili ovde kod ove telefoto kamere od 200mpx i 1/1.4.

ja na 14u u sustini imam losess crop na main kameri koja je na 23mm, loseless crop na 28mm i 35mm i do pre par azuriranja je 35mm pravio 3 puta bolje fotke od nativne 23mm.
sa 5x kamerom i 120mm, loseless crop na 240mm i 720mm, ali zato sto je mali senzor, ni kvalitet nije nista specijalno.

Zato Vivo ima tako dobar i kvalitetan zum sa tom 200mpx telefoto kamerom, zbog ISZ-a.

Sve pohvale za Vivo i blago tebi.
Ako ovako nastave moj sledeći model biće njihovog brenda

ima za ISZ - InSensorZoom.
dobijas tehnicki loseless kvaltiet zuma kad radis krop.
200mpx glavna kamera, dobijes loseless 2x sa 100mpx i 3x sa 50mpx, odnosno 50-25-12.5mpx sa kamerama od 50 megapiksela.
sto je veci senzor, bolji je kvalitet kropa.

naravno to ima smisla kod glavne kamere od jednog inca i f1.6 ili ovde kod ove telefoto kamere od 200mpx i 1/1.4.

ja na 14u u sustini imam losess crop na main kameri koja je na 23mm, loseless crop na 28mm i 35mm i do pre par azuriranja je 35mm pravio 3 puta bolje fotke od nativne 23mm.
sa 5x kamerom i 120mm, loseless crop na 240mm i 720mm, ali zato sto je mali senzor, ni kvalitet nije nista specijalno.

Zato Vivo ima tako dobar i kvalitetan zum sa tom 200mpx telefoto kamerom, zbog ISZ-a.
Digitalni "zoom" krop u životu mi ne treba, to mi je prevara veka

Digitalni "zoom" krop u životu mi ne treba, to mi je prevara veka
pa dobro, onda koristi onaj mali 10mp f/4.9 1/3.52 senzor sa S23u pa se pitaj zašto Vivo x100 pro ima bolji 10x sa svojim nativnim 4.3x lensom nego Samsung 😁

pogotovo što ISZ nema veze sa digitalnim zumom, dva totalno različita pojma i funkcije.

Nemam ultru, prezadovoljan sam i sa malim s23 i njegovim 3x zumom 😉
hahaha ma nemam pojma šta imaš, dao sam primer samo kako čak i ako imaš fizički 10x, ne znači da je bolji ako je senzor slab.
ISZ je trenutno najbolje što može da koristi za zum zato što, ako hoćeš pravi, veliki nativni 10x senzor kao što je ovaj na x100u i x200pro, bio bi 2 puta deblji od ovog trenutnog monstruoznog HP9.
dok naravno ne zažive pravi optički zumovi kao na Soniju ranije, ali je i tu fizika još uvek problem jer ne možeš da imaš optiku koja se pomera i veliki kvalitetan senzor u malom telefonu, za sada.

Ja sam svoj 100U uzeo polovan u Sevilji na oglasima, dok sam bio na odmoru, potpuno slucajno, iz zezanja pogledam sajt za oglase, prosao vrh 730 evra 16/512 verzija, kao nov, 100% battery health, kutija, oprema....
E sad..... Meni je vec brat na zenu uzeo u Dubai isti taj još sredinom decembra, samo otvoren radi probe, 16/512, ali mi nece stici pre kraja ovog meseca..... Mogu ovde da obavestim kad mi stigne, pa ako neko bude zainteresovan moze da se cujemo preko DM.....

X200U po meni ce biti downgrade, sa 1" 23 mm LYT-900 senzora prelaze na 1/1.33" 35mm LYT-818, telephoto ostaje isti.....
Batali ti ove ostale, oni svi imaju neku drugu varujantu preko koga mogu da nabave telefon, ja nemam, daj ucini bratu :D

Salim se naravno, ako bude mogucnosti javi se, ako ne, nikom nista.

Jes da nije tema za Oppo Find X8, ali deluje mi da ce Ultra imati daleko bolje senzore od Pro modela. Jedino mi je nejasno zasto im selfie kamera nema vise autofocus kad je na X6 i X7 serijama imala(isto kao sto je X100 ultra imao 50mp selfi sa AF, a X200 pro ima 32mp selfi bez AF kao X100 pro).

Da li može da se reši nedostatak esim-a na vivo x100ultra? To sam potpuno zanemario a treba mi kad putujem...
Jel možda radi ona varijanta sa 5ber karticom?
Google mape i navigacija radi kako treba ili ne?

Može 5ber.
Mape i navigacija rade, ne radi Google istorija lokacija.

Nazad
Vrh Dno