Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

@trucic besplatan Mega plan važi samo za prelazak iz drugih mreža na A1 prepaid, ali ne i kod raskida postpaid ugovora. Meni to lično nije bio problem, pošto sam vratio drugi broj koga svi znaju iz Yettel-a u A1.
Verovatno glupo pitanje, može li se pripaid broj iz MTS-a prebaciti u A1 i dobiti mega plan besplatno?

… ako imaš stare odsečke kartice sa PUK kodom, onda je to doboljno… mislim da njega možeš da dobiješ i od aktuelnog providera, bar je ranije moglo kod Yettela…

Može li se pripaid broj iz MTS-a prebaciti u A1 i dobiti mega plan besplatno?
Apsolutno. Bio registrovan ili ne, a u tom slučaju se daje PUK kod (vidljiv u Moj mts, odeljak Informacije) i serijski broj (ispisan na sim kartici).

Svakako od februara neće biti više neregistrovanih prepaid brojeva jer zakon više nedozvoljava.

Iako me Yettel užasno nervira svojim odnosom prema starim korisnicima, ipak sam odlučio da ne pređem u A1. Njihovo poslovanje inusluge su uvek manje transparentni ili komplikovani, tako da se korisnik zbuni.
Npr. na sajtu je jako teško pronaći pune cene paketa. Tek kada odete u dodatne informacije ili skrolujete kroz ogroman cenovnik, utvrdićete da je puna cena NEO 30 paketa 3249 dinara, a ne 2399 dinara. Takođe, GB u roamingu koji se dobijaju su nezgodni jer ne važe u svim zemljama u kojima se mogu koristiti za sve mreže, te se korisnici mogu zbuniti i koristiti pogrešnu mrežu i napraviti račun.

... Takođe, GB u roamingu koji se dobijaju su nezgodni jer ne važe u svim zemljama u kojima se mogu koristiti za sve mreže, te se korisnici mogu zbuniti i koristiti pogrešnu mrežu i napraviti račun.
Mislim da je u romingu moguce izabrati samo njihovu partnersku mrezu. Treba proveriti.

… baš ako nekom non-stop treba roaming, isplati se… ali, povremenim putnicima bolje je uzeti neki jeftiniji ‘surf’ paket, sa što više neta kod nas i npr. nomad sa 3GB, 30dana u celoj Evropi… 12usd…

Čovek bi očekivao da A1 s obzirom na vlasnika, ima najfleksibilniji roming, a kod njih je najkomplikovaniji.
Za ostale operatere u Srbiji nema ograničenja, roming je roming bez obzira na mrežu u zemlji u kojoj se nalaziš. Samo oni filozofiraju. To je glavni razlog što još nisam odlučio da pređem kod njih

Meni ugovor ističe u februaru, uzeo bih Neo30 paket sa nekim telelefonom, da li tu može da se izboksuje neki popust ?

Da znam za to, mislio sam da li može nešto dodatno da se dobije. Sad sam gledao ponudu i definitivno ću ići na Neo super i Honor 200 pro,12 meseci po 3699, 12 meseci po 4699.

Kako vama "iskace" 50% popusta za neo pakete uz prenos broja? Ja pokusavam zadnjih nekoliko dana na facebuku i instagramu, pratim , lajkujem sve....nikada nista da "iskoci"

Kako vama "iskace" 50% popusta za neo pakete uz prenos broja? Ja pokusavam zadnjih nekoliko dana na facebuku i instagramu, pratim , lajkujem sve....nikada nista da "iskoci"
zaprati A1 na insta,

Što se cimaš i čekaš da ti iskoči to? Nazovi bilo kog agenta, 3 minuta posla, svaki će uz prenos da ti da 50%.

A da li ide neki popust ako se prenese broj i uzme telefon :D

@delboy , ne vidim zašto ne bi moglo pošto je ista cena tarife sa i bez telefona. Ako dobiješ 50% na tarifu, možeš i telefon da uzmeš (samo ne i njega sa 50% popusta! već po punoj ceni koliko ide uz tu tarifu).

Pa da li znaš nekog ko je uz takav popust od 50% uzeo i telefon na rate?

Ne, ali mi je poznanik zaposleni u A1 (preko koga sam dobio kod za 50% na tarifu krajem 2023, dok su još bile različite cene sa i bez telefona) rekao skoro da kad budem obnavljao ugovor, pošto su sada iste cene tarife sa i bez telefona, da uz sledeći kod za 50% mogu da uzmem i telefon ako želim.

Znam da ranije nije moglo, zato pitam.

Ja imam broj telefona njihovog agenta, koji daje 50% ako se dolazi iz druge mreze. Ja sam sebi ostvario tako. Da li neko ima vaucer ili kod od 50% da mogu na drugi broj, koji je vec u a1 i istice ugovor danas, da produzim sa 50%?

Nakon obavezne registracije svih prepaid brojeva, do februara, evo rešenja zs one koji žele privatnost..

ChatSIM

Ja imam broj telefona njihovog agenta, koji daje 50% ako se dolazi iz druge mreze. Ja sam sebi ostvario tako. Da li neko ima vaucer ili kod od 50% da mogu na drugi broj, koji je vec u a1 i istice ugovor danas, da produzim sa 50%?
I mene interesuje isto, ugovorna obaveza istekla 11.1...

Ima li šta za stare korisnike kojima istice UO krajem ovog meseca osim onog za 12 meseci niža cena na tarifu?
Ne menjam telefon nego me samo za tarifu interesuje.

Ima li šta za stare korisnike kojima istice UO krajem ovog meseca osim onog za 12 meseci niža cena na tarifu?
Ne menjam telefon nego me samo za tarifu interesuje.

Kada ti istekne ugovor, odeš do Yettela i tražiš da te prebace na Yettel prepaid. Tada te zovu iz A1 i nude više od tog standardnog... ako ti se ni tada ne sviđa što A1 nudi... budeš par dana na Yettel prepaidu i onda ti Yettel nudi da pređeš na postpaid i to tako da imaš 50% popusta na sve njihove postpaid pakete tokom ugovora od 24 meseca.

Kada ti istekne ugovor, odeš do Yettela i tražiš da te prebace na Yettel prepaid. Tada te zovu iz A1 i nude više od tog standardnog... ako ti se ni tada ne sviđa što A1 nudi... budeš par dana na Yettel prepaidu i onda ti Yettel nudi da pređeš na postpaid i to tako da imaš 50% popusta na sve njihove postpaid pakete tokom ugovora od 24 meseca.
Nije ni ova opcija Neo30 loša mada posle 12 godina kod njih mogao bih bar nešto dobiti. Plaćam net i laptop što sam uzeo sa tarifom 7.000, sad hoću da produžim tarifu bez tel.
Odem u Yettel i tražim da me prebace na prepaid sa mojim A1 brojem?

Video sam jednu veliku glupost u A1 za koju mi je potvrdilo dvoje radnika u Subotici u poslovnici a to je da kad mi istekne ugovor oni će da naplaćuju po punoj ceni!? Ne kapiram kako neko može da naplati nešto nakon isteka ugovora koji sam potpisao na dve godine?
Doduše, nisam čitao one papire, išao sam pre neki dan da se raspitam. U slučaju da ne želim da produžim ugovor, mogu da tražim da me prebace na prepaid?

Nazad
Vrh Dno