Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Džabe tanki bezeli kad ide još "debeli" okvir oko svega toga. To je bio još jedan od benefita zakrivljenog ekrana

Dosta podseća na Iphone. Nekako je izgubio dizajn ultre. Ne verujem da ću menjaiti s24u neki duži period. Nekako je telfon sužen malo i naravno dobije se veća dijagonala. To je tih 6.9
Džabe tanki bezeli kad ide još "debeli" okvir oko svega toga. To je bio još jedan od benefita zakrivljenog ekrana
Slažem se s23u ima jako dobro to rešeno. I žao mi je iskreo sto sam uopšte prlazio na s24u. A 25u sa ovim oblim ćoškovima neću ni razmatrati.

Poslednja izmena:
Ovo je poklon za one koji se registruju za Unpacked, nisam ni ocekivao vise.
Za ranu rezervaciju se dobija duplo vise memorije, kome je to malo neka ceka april/maj i dobija slusalice,tablet i sat a kome je i to malo neka ceka oktobar/novembar i tada dobija jos bolje poklone😁

Ovaj fazon sa duplo vise memorije je po mom misljenju samo mazanje ociju kupcima
Prilikom rezervacije S23+ sam "morao" uzeti 512gb verziju
Sad mi 300+gb stoji prazno, a nisam osjetio nikakav financijski benefit, osim nekog sitnog bonusa kod Trade In-a
Vjerojatno ce isto biti i sada

Bez zelje da bacam hejt (korisnik sam samsunga), ali "nova" serija najkrace receno donsi na sva tri modela samo novi procesor i izmenjen dizajn ultre? Dobro i neke nove boje...

Pa na obican i na plus ako je Snap dobro upeglan ove godine...

Na obicnom S25 sada imamo 12GB RAM naspram dosadasnjih 8GB i to je to izgleda. Bila je prica za Qi2, ali to smo se izgleda ispalili i bice samo preko maski.

Koristim S24U i ne bih prešao na S25U sve i da preskoče 3 generacije promena, pa da ne bude da opravdavam...

Ali ako su promene bazirali na novom procesoru koji jeste skok od 20-30% sudeći po sintetičkim testovima i novom-starom dizajnu gde dobijamo ukalupljenost i nešto uže ivice uz još veću cenu - ne bih rekao da će napraviti čudo.

Sudeći po tizerima zaobljeni dizajn je definitivno tu, SD Elite za sve takođe, nova širokougaona kamera, + 4 GB RAM... I dalje premalo benefita za prelazak sa S23U, kamoli S24U.

S24 će biti pun pogodak sada.

A ako ja lično biram između nešto bolje ergonomije i Note osećaja - uvek bih izabrao ovo drugo. Jer sada će i cela S i A serija (bez Ultra) u poslednje 2-3 godine + svi noviji iPhone uređaji biti praktično isti dizajnerski, ako izuzmemo kamere.

Sve si upravu sto si napisao.
Ja kao neko ko jos uvijek vaga sta uzeti i kad uzeti meni ce izgleda sve biti ogroman skok i osjetan prelazak (korisitm p30pro vec pune 4 godine, usli smo u petu :giggle: )
Ne volim velike telefone i to mi je najveci problem kod odabira, 6.3" ili 6.4" su za mene idealne velicine. Isto tako zelim da je sve ultra/mega/giga kad su u pitanju kamere, baterija, procesor...ali to sa manjim/obicnim modelima ne mogu dobiti.

MKBHD nagovestio da mo\da S25 dobije neku carbonsku bateriju, dodu[e to je jo[ uvek Litijum Jonska ali brze se puni dosta valjda.

MKBHD nagovestio da mo\da S25 dobije neku carbonsku bateriju, dodu[e to je jo[ uvek Litijum Jonska ali brze se puni dosta valjda.
Ne, vec je anoda manjih dimenzija, pa je moguće napraviti baterije većeg kapaciteta bez neke ogromne baterije. To je predstavio još Honor sa Magic 5 Pro u Kini, onaj pokušaj sa grafenom Xiaomi ipak nije prošao, a ovo je sada već standard.

Ja cu uzeti S25U, mozda je ovo poslednji SD za evrospko trziste (ako se dobro secam a mozda i gresim, potpisali su ugovor sa Samsungom na 3 godine). Za mene Exynos ne dolazi u obzir, dokle god ga ne dovedu na nivo SD.

Mislim da će prvi mainstream android mob sa magnetima pozadi biti pixel 10.. jer u svemu su kopija apple a samo im još to fali.
Šteta što ga neće biti na s25 seriji.

Svake god ista priča ovde 😄, pa dobro i ja imam s24 snap i nije ocekivano da ću sada preci na s25 po defaultu , ali ima mnogo ljudi koji ce preći na s25 i kojima ce biti top , dal sa nekih drugih brendova dal sa s21 s22 i starijih modela. Roba ce imati kupca svakako pa makar zamenili samo i ram kamere.

Ako ništa makar su ga suzili malo :) sve ostalo je isto kao na s24u za sada.

Jel to znači da su još smanjili odnos strana? To bi onda bilo da su ga izdužili, kao povećali dijagonalu ekrana, a smanjili površinu istog?

Sve si upravu sto si napisao.
Ja kao neko ko jos uvijek vaga sta uzeti i kad uzeti meni ce izgleda sve biti ogroman skok i osjetan prelazak (korisitm p30pro vec pune 4 godine, usli smo u petu :giggle: )
Ne volim velike telefone i to mi je najveci problem kod odabira, 6.3" ili 6.4" su za mene idealne velicine. Isto tako zelim da je sve ultra/mega/giga kad su u pitanju kamere, baterija, procesor...ali to sa manjim/obicnim modelima ne mogu dobiti.
Koristio sam p30pro punih 5 godina i presao na iphone 16 pro, velicina taman, sam telefon dobar (prvi put imam iphone).

20250109-093106.jpg

Galaxy S25 series will get 7 years of OS and 7 years of security updates
This means updates until Android 22

Gorilla Glass Armor 2, only on Galaxy S25 Ultra

Poslednja izmena:
Koristio sam p30pro punih 5 godina i presao na iphone 16 pro, velicina taman, sam telefon dobar (prvi put imam iphone).
Ja juce presao sa S23U na iPhone 16 pro max isto kao ti prvi put u zivotu i za sada ima stvari koje mi fale, no nista nije radikalno toliko da ne moze telefon da se koristi. Svakako S25U je iza ugla, ako mi se svidi moze lako da se desi da se prebacim nazad, i opet narednih 2 godine nista da ne menjam, kao i sa S23U. No i iPhone je ozbiljna masina, baterija ne zna kako izgleda punjac, toliko se slabo prazni da je to nesto sto nisam video do skoro..
Sve u svemu sve su to dobri danas telefoni, samo je stvar ko je na sta navikao. iPhone-u je jedino ogranicenje po meni softver, da jos malo vise prilagodljiv kao Android, tek onda bi bio vatromet..

Nazad
Vrh Dno