Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

I moj stiže (ako stigne u neko dogledno vreme) preko BG carine, pa htedoh da čujem iskustva.

Mislim da svi veći prodavci stavljaju originalnu cenu i ne obaziru se na popust koji si ostvario preko coinsa ili kupona. Sve što mi je stiglo u poslednje vreme je išlo sa original cenom, pogotovo registrovane pošiljke i skuplje stvari. Moraćemo početi da naglašavamo kroz poruke da napišu manje.

Evo ja sad pokusavam jos jednu aulu F99 da uzemem ali sada direkt od aule(ne od honnor radnje kod kojjih sam uzeo za 100eu sa svim troskovima).
Kaze mi radnja da daju deklaraciju da je tastatura 40eu(kostace me oko 78eu sve sa postarinom).
Hocu da vidim jel mogu neki kupon da mi odrade pa da pazarim to ko covek :D

Danas mi je stigao netac ssd od 128gb i sve mi ok deluje osim nekih visokih temperatura koje speccy i hd sentinel registruju. Posle prvog povezivanja prikazuje mi 45c a posle par minuta cristal diska 50c i tu zakuje i ne ide vise. Pod rukom je hladan sto je i normalno jer je tek ukljucen. Goldenfir recimo ne prelazi 40c.

Ne znam dal ima veze sa ovim gore ali sad je poceo i da se diskonektuje sam od sebe iz nekog razloga. Radi par sekundi ili minuta i odjednom cujem klik i kao da sam iscupao kabl ne vidim ga vise a na enclosure sija lampica. Goldenfir je zakon :dd

Možda zeza USB enclosure ako je jmicron čip, probaj direktno na sata priključiti pa vidi da li tako radi kako treba.

Možda zeza USB enclosure ako je jmicron čip, probaj direktno na sata priključiti pa vidi da li tako radi kako treba.
Probacu pa javljam sta se desava. Ovaj case je u pitanju. Isto ga je @Lanikor preporucio. Katastrofa sta mi covek sve uvaljuje : pp
Moracu povracaj da trazim

Jel nabavljao neko one air dust blower-e? Vidim ima za 19 i za 25 i 29 i 35$. Svi su na oko slicni, ali da li duvaju isto? Vidim sad ima i oni mali duvaci, cini mi se da su jaci, ali opet iskustva?

CROSSGUN-Dust-Blower-Turbo-Fan-Handheld-Motor-Blower-Remover-ComputerMotor-Blower-Remover-Air-Blower-Remover-Computer-130000rpm-Handheld-Motor_a067fca1-05cf-411e-9ddc-779780d4ec12.0a95dda51cc7b03fbc512855db1f0761.jpeg

Probacu pa javljam sta se desava. Ovaj case je u pitanju. Isto ga je @Lanikor preporucio. Katastrofa sta mi covek sve uvaljuje : pp
Moracu povracaj da trazim

Ja kao kinez, ne primam reklamacije :)

Za ove JMicron varijante samo direktno u plocu pozadi i da nista ne landara, osetljivi su na sve zivo.

Trpaju sve i svakakve cipove unutra, ja se nadam da je bar jedan od dva koja sam narucio za sebe Realtek.

Jel nabavljao neko one air dust blower-e? Vidim ima za 19 i za 25 i 29 i 35$. Svi su na oko slicni, ali da li duvaju isto? Vidim sad ima i oni mali duvaci, cini mi se da su jaci, ali opet iskustva?

CROSSGUN-Dust-Blower-Turbo-Fan-Handheld-Motor-Blower-Remover-ComputerMotor-Blower-Remover-Air-Blower-Remover-Computer-130000rpm-Handheld-Motor_a067fca1-05cf-411e-9ddc-779780d4ec12.0a95dda51cc7b03fbc512855db1f0761.jpeg
Ja kupih ovaj za nekih 28e ako se dobro secam

I odusevljen sam. Prvobitno sam ga hteo za garazu, medjutim drzim ga u fioci jer mi cesto treba za ciscenje Roombe i sl. Meni odlicno odradjuje posao, ali izgleda ih ima milijardu modela :D Zato sam kupio ovaj sa linka zbog ocena. Medjutim sada su mu stavili nenormalnu cenu. Kupio bih jos jedan, al se iskreno plasim drugih modela, a opet za ovaj sto imam ipak mislim da i ne vredi vise od 30-40e. Inace dosao u lepoj kutiji, koja je u celofanu, samo sto nasi na carini pocepali sve, otvorili proizvod, posle ga samo onako bacili nazad i jos ubacili drugih stvari u kutiju (od drugog proizvoda - bio je to onaj paket fast delivery) Sve u svemu meni je spravica cool, radi posao, a i posebno me odusevila sto baterija poprilicno drzi, ocekivao sam da cu moci minut da ga koristim i da ide na punjenje, medjutim baterija traje bas dugo

Ja sam uzeo jedan slican (https://share.temu.com/4ICBOGwit9A). Tada je bio oko 20€.
Naravno, nije kao deklarisan ali za ciscenje kompa odlican. Ima tri nivoa snage. Procena, nisam testirao, je da baterija moze preko 15ak min na punoj snazi.

Pa to gledam ima odnosno iste lazi 130k ili 160k rpm, a da bude ono tipa 50k, a kazem svi mi se cine isto i oni od 20e i oni od 40e. Izgleda da cu da idem na srecu, pa kako ubodem :)

Pa to gledam ima odnosno iste lazi 130k ili 160k rpm, a da bude ono tipa 50k, a kazem svi mi se cine isto i oni od 20e i oni od 40e. Izgleda da cu da idem na srecu, pa kako ubodem :)
Moja ti je preporuka da probas pronaci model koji je fizicki isti kao moj. Ima nazad 3 led diodice za rezim rada i ima dole ispod 4 diodice koje pokazuju bateriju. Lepo obradjen taster nazad, za rezim rada i isto tako napred za "da ga poteras". I punjenje je dole ispod. Imas brdo slika na linku koji sam postavio. Mislim da sam negde na Aliu video da se prodavao isti takav za oko 3000, al cekacu da ovi sa linka jednom daju 50% :D

Jesam. Onako. Mene izašao mislim 22 dolara. E sad što se duvanja tiče, da bi duvao pristojno mora da radi u overklok modu a to može samo kada ti držiš stalno dugme. Ozbiljna spravica na tu foru je ovo WOLFBOX MF100 Electric Air Duster ali kao što vidiš košta daleko više i nema preko Alija da se poruči. Svi ostali uređaji tog tipa su manje više slični i izađu na isto kada uporediš cenu koštanja i performanse.

Može da posluži i kao lampa za prvu pomoć :D

Ako se nadaš da će izduvati prašinu iz kućišta, nema dovoljno snage za tako nešto.

Poslednja izmena:
Jesam. Onako. Mene izašao mislim 22 dolara. E sad što se duvanja tiče, da bi duvao pristojno mora da radi u overklok modu a to može samo kada ti držiš stalno dugme. Ozbiljna spravica na tu foru je ovo WOLFBOX MF100 Electric Air Duster ali kao što vidiš košta daleko više i nema preko Alija da se poruči. Svi ostali uređaji tog tipa su manje više slični i izađu na isto kada uporediš cenu koštanja i performanse.

Može da posluži i kao lampa za prvu pomoć :D

Ako se nadaš da će izduvati prašinu iz kućišta, nema dovoljno snage za tako nešto.
Znaci ne moze da izduva prasinu kao u reklamama?

Za Wolbox znam da je dobar, ja sam hteo nesto do 30-40 eura, ali izgleda mrka kapa :)

Ne znam ovaj moj cisti hepa filter iz usisivaca samo tako... na dva metra kvari frizure ljudima :D Al i pretpostavljam da ima razlika, jer zasto bi neko prodavao za 50e, a neko za 20. Verovatno da je dobar taj od 20 bi prodavali za 40, pa opet bi kupovali pre njega nego ovaj za 50. Ubedjen sam da ima razlike u specifikacijama uredjaja i zato sam se i vodio kolicinom prodatih uredjaja i kolicinom recenzija

Apsolutno sam bez bilo kakvog iskustva po ovom pitanju, a trebalo bi da kupim neke sluske (kao poklon) u prilozenom cenovnom rangu pa me zanima da li je ovo ok odnos cena kvalitet ili ima nesto bolje za tu cifru uz toleranciju od par stotina dinara. Neka vasa preporuka?

najbolje je da se u uzivo u prodavnici proveri i zakljuci, tesko da ce neko ovako dati pravi odgovor :D svakako je sve to subjektivno oko zvuka

Usao sam u potragu sa USB fles memorijom, inace ne koristim je preterano imam neki stari kingstone sa alija , 16gb i jako je spor.
Ponekad kad krenem nesto da prebacujem to traje vecnost pa samo iz tog razloga bih da uzmem novu.
128/256gb, procitao sam desetak poslednjih stranica vidim da preporucujete neke modele pa eto naredni put kad primetite na popustu neki primerak pustite link.

Poslednja izmena:
Sonizoon PSSD, siva fleška sa 2 USB konektora...mogla je da se nađe za 15-ak evra za 256GB. Imaju i nešto sporiju i jeftiniju crnu varijantu. Brze fleške za malo para ali ljudi koji su ih naručili i dobili su se opekli jer je Kinez za vrednost paketa stavljao "punu cenu" a ne onu sa popustom koju su ljudi platili, pa su ih PDV i poštarina izašli koliko i fleška, lol.
I ja sam naručio jednu, baš me zanima koliko će da me košta...možda je i ne preuzmem.

Imaš i Orico brze fleške, metalno kućište, skuplje od Sonizoona...

Lično, ne bih plaćao više od 15-20e za 256GB jer kod nas imaš za 30e Kingston DTMAX koji je duplo brži i dobijaš garanciju a sa PDV i dostavom kineska fleška izađe na slično ili isto...

Neki su placali manje od 10eu, mene je kostala 11. Super je. Pisem o sivoj varijanti.

Za Wolbox znam da je dobar, ja sam hteo nesto do 30-40 eura, ali izgleda mrka kapa :)
Ovako nesto umesto tih malih blowera sa alija je dosta bolja opcija po meni. Jos moze da se koristi kao i usisivac. Jedino sto je sa kablom ali ima i aku verzija koje su skuplje. Takodje tu su i bolji brendovi koji naravno traze vise love.
Obratite paznju i na ove aku verzije jer uglavnom se baterije i punjaci kupuju posebno. Moze i na kp dosta toga polovnog za male pare da se nadje.

Ovako nesto umesto tih malih blowera sa alija je dosta bolja opcija po meni. Jos moze da se koristi kao i usisivac. Jedino sto je sa kablom ali ima i aku verzija koje su skuplje. Takodje tu su i bolji brendovi koji naravno traze vise love.
Obratite paznju i na ove aku verzije jer uglavnom se baterije i punjaci kupuju posebno. Moze i na kp dosta toga polovnog za male pare da se nadje.

Ti beše imaš Einhell?

Vrh Dno