Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Ja sam do danasnjeg dana mislio sa je obrnuto 😄
Ne može biti obrnuto, jer se ovde ne radi o brendu, nego o softveru. A zna se da je Guglov HDR+ najviše instagram-friendly, pre svega zbog dinamičkog raspona, portret moda, night moda, rafalnih snimaka, prednje kamere itd.
Ko voli da koristi ručna podešavanja, S24U, Vivo X serija, Oppo Find serija.. svi ti modeli su bolji od Pixela jer nude mnogo više podešavanja. Ali za insta fotografiju, Pixeli su uvek broj 1.

Ma nebitno brate, mozda nisam neki strucnjak, ali sam bio ubedjen da su Samsungove i IP fotografije namazane za instagrame i ostale drustvene mreze.
To je važilo nekada, dok su Samsung kamere imale najnapucanije boje na fotografijama. Otkad su se pojavili kineski brendovi, razni kamera modovi, to više nije tako ubedljivo. Pogledaj samo boje na fotografijama sa nekih Motorola Edge modela, bukvalno far cry priča.

Poslednja izmena:
Meni se čini da jedino meni telefon ne može da izgura 5+h SOT-a i to na light modu. 🤣 Prosek 3h i ostane 25-30% baterije na kraju dana. Ali iskustvo sa ovim Samsungom 10/10.
Ni ja ne mogu da se pohvalim sa baterijom. Zadnjih par godina 6,7,8 mozda. Uvek stavim telefon na punjenje kad legnem, tako da mi je bitno da izgura od ujtro do uvece. Ponekad mi uvece bude baterija ispod 10, a retko iznad 20%
Nema igre na telefonu, uglavnom potrosim bateriju na fotkanje/snimanje dece

Svastika treba da otkrije kako fotografišu Pixel 9 Pro/XL, a ne Samsung. Kad vam već ne smeta Exynos čipset (Tensor u Pixelu), a bitne su vam point and shoot kamere, onda je Pixel bolji izbor.

Ma nek otkriva šta god želi što se mene tiče. Ja ženskama ne preporučujem više ništa, pogotovo nešto što nemaju svi pa su i problemi i rešenja opšte poznati. Treba posle ja da budem tehnička podrška za nešto što ni sam ne koristim.

Namerno nisam instalirao decembarski update. I zeHeb**m se pre 2 dana i instaliram i odmah se vidi da su sjebali bateriju. Uglavnom do 80% napunim evo ne moze da izura ceo dan. Na 22%. A pre update od 7 ujutru do 7 uvece kad dodjem kuci bude preko 30% baterija.

Sad cu samo na 7.0 i gasim update

Prilozi

• Screenshot_20241231_183837_Device care.jpg
    Screenshot_20241231_183837_Device care.jpg
    64.1 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_20241231_183834_Device care.jpg
    Screenshot_20241231_183834_Device care.jpg
    65 KB · Pregleda: 28
  • Screenshot_20241231_183828_Device care.jpg
    Screenshot_20241231_183828_Device care.jpg
    65.3 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_20241231_183825_Device care.jpg
    Screenshot_20241231_183825_Device care.jpg
    66.6 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot_20241231_183818_Device care.jpg
    Screenshot_20241231_183818_Device care.jpg
    64.8 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot_20241231_183814_Device care.jpg
    Screenshot_20241231_183814_Device care.jpg
    64.9 KB · Pregleda: 31
Samsung-va tradicija.. j b g :ROFLMAO:

Namerno nisam instalirao decembarski update. I zeHeb**m se pre 2 dana i instaliram i odmah se vidi da su sjebali bateriju. Uglavnom do 80% napunim evo ne moze da izura ceo dan. Na 22%. A pre update od 7 ujutru do 7 uvece kad dodjem kuci bude preko 30% baterija.
A da napuniš bar jednom do 100% ? Ja sam stekao utisak da posle svake zakrpe ponovo uči bateriju što je u neku ruku i logično.

Meni baterija drzi slicno da ne kazem isto posle svakog updatea.Screenshot_20241231_195357_Device care.jpg
Ovo je trenutno. Stim sto ja przim malo i Clash of kings 😄

I meno isto drži, između 3:30 i 4 sata SOTa.

Relano voljeo bih više. Još veća realnost, imam wireless punjenje, kod kreveta, na radnom stolu, u kancelariji i u autu. Bukvalno se puni po čitav dan, tako da ja uveče završim sa 70% 🤣

I meno isto drži, između 3:30 i 4 sata SOTa.

Relano voljeo bih više. Još veća realnost, imam wireless punjenje, kod kreveta, na radnom stolu, u kancelariji i u autu. Bukvalno se puni po čitav dan, tako da ja uveče završim sa 70% 🤣
Ja nemam taj punjac. Ali nebitno, svakako ti malo drzi

Srecna Nova svima, pa i tebi Djilkosu 😄

Ja mislim da ovde neko trolluje temu, no ajde. 😜
Sve najbolje takodje u Novoj 🍻

Momci koji punjač preporučujete za S24U? Da li juriti Samsungov EP-T4511 (PD 45W) ili može neki drugi. U ovaj Samsungov ide 1,8m kabl što nije loše.

Momci koji punjač preporučujete za S24U? Da li juriti Samsungov EP-T4511 (PD 45W) ili može neki drugi. U ovaj Samsungov ide 1,8m kabl što nije loše.
Узми онај уз који иде најквалитетнији кабл, пуњење је ионако споро до зла бога и нема неке разлике од 25w - 45w.

Meni se ugasio 2 puta dok sam gledao yt. Samo se pojavi crni ekran i to je to. Upalim ga, radi redovno. Posle sam opet gledao yt, nije se gasio

Pa "strucnjak" ja kolko sam ih testirao i probao i gledao kamere na monitoru on toliko nije drzao u ruci. Al "on zna".
Pisao sam vec ranije ovde da iPhone 12mini ima bolju kameru od S24. Mozda tvoja prijateljica ima fake iPhone. :D

Da ne bude off.

Pisao sam da fingerprint nije sjajan na s24. Pa sam promenio zastitno staklo, kupio neko na kojem pise da je za fingerprint . Bacio ono prvo zastitno staklo, 17$ , ovo novo sam platio 22$. Kad ni sa ovim novi staklom nije htelo da uradi scan prsta za konfiguraciju. Onda sam pogledao na netu i video da je to generalno samsungov problem, konkretno sam nasao za s24 ultra. Problem je bio u tome da prst mora biti vlazan kad se radi tak scan. Tako da sam polizao prst i odradio podesavanje fingerprint prsta iz prve :D

Za otkljucavanje nisam lizao prst. Tek sam danas odradio pre sat/dva. Videcu u narednim danima.

Meni su ruke suve, ne koristim kreme i tako to, pa mozda zato. Uglavnom sad evo radi. Kazu da je softverske prirode.

edit: sad je ok telefon, jedino malo kamera da je bolja u slabije osvetljenom prostoru.

Kako da podesim da kad sam u kameri , uslikam fotku, pogledam kako je ispala i kad kliknem na back, izbaci me iz aplikacije, da ponovo udjem u camera mod, moram da ponovo pokrenem app. Kako da podesim da me iz gallery vraca nazad u kamera mod?

Uzeo sam s24 Ultra 512 Gb 10.12., nakon dugodisnjeg koriscenja 13 pro max, u pocetku me je sve nerviralo, jer sam navikao na drugaciji operativni sistem i mislio da menjam ponovo za jabuku, ali...Telefon je svakim danom dokazivao zasto je broj 1 u 2024.godini, ekran na suncu i generalno bilo kojim uslovima je savrsen, taj komfor bez refkeksije je nesto sto na jabuci nisam imao, a izuzetan osecaj pravi. Baterija traje lagano dan ipo dva, dusu mu vadim svaki dan. Instalirao sve najnovije zakrpe, nije stucnuo, a kamoli neki veci bag. Punjenje 45 W solidno, zadovoljan sam, jer je i to brze u odnosu na moj stari. Jedino gde mislim da je jabuka bolja je video snimanje i slikanje u polumraku, dok baterije na pro max su tu negde sa ultrom sa trajanjem. Nekad citajuci forum pomislim da sam jedan od retkih ko nema falican telefon, a verujem da je situacija malo prenaduvana i da mozda cak o tim stvarima pisu ljudi koji uopste nemaju ovaj model, jer su negde isto o tome procitali i slicno. Obzirom da mu je cena zavisno od memorije sada dosta niza u odnosu na jabuku, svaka preporuka za uzeti, jer to sto ultra nudi, nijedna jabuka nece ponuditi u skorije vreme. Sve u svemu, moj utisak posle nepunih mesec dana. Srecna svima 2025. 🥂

Daj recept za 2 dana bateriju uz "vađenje duše" , Bog ti zdravlja dao...
Evo ja sam juce mom dusu vadio. Do duse manje sam igrao Clash, vise sam pisao sa nekim drugom na mesingeru.
Screenshot_20250102_093837_Device care.jpg

Uzeo sam s24 Ultra 512 Gb 10.12., nakon dugodisnjeg koriscenja 13 pro max, u pocetku me je sve nerviralo, jer sam navikao na drugaciji operativni sistem i mislio da menjam ponovo za jabuku, ali...Telefon je svakim danom dokazivao zasto je broj 1 u 2024.godini, ekran na suncu i generalno bilo kojim uslovima je savrsen, taj komfor bez refkeksije je nesto sto na jabuci nisam imao, a izuzetan osecaj pravi. Baterija traje lagano dan ipo dva, dusu mu vadim svaki dan. Instalirao sve najnovije zakrpe, nije stucnuo, a kamoli neki veci bag. Punjenje 45 W solidno, zadovoljan sam, jer je i to brze u odnosu na moj stari. Jedino gde mislim da je jabuka bolja je video snimanje i slikanje u polumraku, dok baterije na pro max su tu negde sa ultrom sa trajanjem. Nekad citajuci forum pomislim da sam jedan od retkih ko nema falican telefon, a verujem da je situacija malo prenaduvana i da mozda cak o tim stvarima pisu ljudi koji uopste nemaju ovaj model, jer su negde isto o tome procitali i slicno. Obzirom da mu je cena zavisno od memorije sada dosta niza u odnosu na jabuku, svaka preporuka za uzeti, jer to sto ultra nudi, nijedna jabuka nece ponuditi u skorije vreme. Sve u svemu, moj utisak posle nepunih mesec dana. Srecna svima 2025. 🥂
Sve si lepo napisao. Eto prvi komentar da sam skoro procitao realan i normalan. Mads neko rece da vecina ovde troluju namerno.

Čekaj, zašto misliš da neko ako nečim nije zadovoljan odmah troluje.. ?

Hoćeš da kažeš da neke tvrdnje "trolova" nisu istinite ?

Evo ja unazad par dana (od 29.12. tačnije, od kàd ne radim) , skoro i ne kostim pomenute aplikacije, pa sam opet daleko od 2 dana autonomije, iako mi je sot oko 6h. Dakle nije loše, ali baš da preterujemo da je neki ekstrem, pa i nije baš..

Kao i kamere (ili kamera aplikacia), dobre su, možda i odlične, ali nisu najbolje.

Tako da, možete slobodno da iznesete svoje rezultate i zapažanja bez da nekog nazivati trolovima i slično.

Mogao sam isto i ja da mu napišem da je Samsungov plaćenik, koji tvrdi da može da se 24U prži i da 2 dana autonomiju, ali me više zanimao način upotrebe. Tako da, malo diskusije na nivou godina koje imamo, nije na odmet...

Nacin upotrebe: whats up, telegram, viber, youtube dosta, opera benchmark, bez ogranicenja osvetljenja, Good Guardians podesavanja, iskljuceno slanje dijagnostike googl-u u pozadini i to je to ukratko. Puni se od 20-95% , dvadesetak kracih poziva dnevno i to je to ukratko. Ai povremeno probam, odlicna stvar, ali ne koristim cesto. Slicno je koriscen i 13 pro max, sa bh 86% i bili su slicni rezultati za bateriju, cak je na 13 pm ukljucen nocu avio rezim i procenti nisu padali do gasenja istog ujutru, sto mi je bilo jako zanimljivo. Nisam Samsung placenik, ne visim po ceo dan na telefonu i ne igram igrice, a kao sto rekoh nemam instagram i facebook, koji dosta vuku od baterije. Telefon je odlican za moj nacin koriscenja, vredi svaki ulozen novac za moje potrebe i eto moj utisak bez ikakvih laznih preuvelicavanja kako pozitivnih, tako negativnih.

Vrh Dno