Šta je novo?

Veš mašine

Pa to sam i primetio, komsija mi prica on koristi taj program ali nije Beko nego Candy valjda, jer on tako nosi majcu kuca posao i nazad a ide bajsom, nosi ranac i oznoji se samo na ledja i zadovoljan kako se opere. Rekoh aj da probam ali mi se ne svidja, cak i majce koje koristim za rad po kuci kada se samo znojim a to je neki pamuk koji mnogo ruzno mirise kada se oznojim da perem na tom programu jok.

Za taj program je jako bitan dobar i kvalitetan prašak (najbolje najskuplji i za color veš, Tide, Persil, Ariel), pošto je to jedno pranje i ispiranje, s tim da se na Gorenje zadaje i temepratura za to jedno pranje (40 ili 60, ne može 90).

Pa to sam i primetio, komsija mi prica on koristi taj program ali nije Beko nego Candy valjda, jer on tako nosi majcu kuca posao i nazad a ide bajsom, nosi ranac i oznoji se samo na ledja i zadovoljan kako se opere. Rekoh aj da probam ali mi se ne svidja, cak i majce koje koristim za rad po kuci kada se samo znojim a to je neki pamuk koji mnogo ruzno mirise kada se oznojim da perem na tom programu jok.
Beko i Candy kratki programi su nebo i zamlja. Candy bas opere ves, a beko ga ispere i zamirise, prakticnonista ne odradi. Ko hoce kratke programe koji bas peru neka uzme Candy, sigurno ce mu trajat 5 godina, ako ne i vise, evo mojima 7 godina, a kasapi se.

Zašto najskuplji prašak? Zar nije bolje uzeti Fax ili Merix i umesto 4,5kg Persila/Ariela kupiti 8kg jeftinije pošto smo čuli da skuplje nije bolje i da je to samo marketinški trik?

Zasto se generalizuje, to jest zasto se robuje stvarima? Svaki uredjaj koji se kupi treba maksimalno iskoristiti. To sto si kupio masinu ili bilo koji drugi uredjaj skup i traje ti 20 godina, za koga ga ostavljas unuke? Imam masinu u garanciji i ocu da je sutnem, jer mi se ne svidja kako radi. Neko ima staru masinu 500 obrtaja i nece da je promijeni jer radi, to je kvalitet, citavu platu dao za nju, a to sto se ves susi 3 dana nikom nista ili masina sva zardjala, a drzi se jer je prije 15, 20 godina bila skupa. Ja sam 2 masine od 600e vratio jer su se kvarile, pa sam uzeo ovu upola jeftiniju, nijesam bio odusevljen ni sa jednom ni sa drugom, jer razlike u pranju nema.

Djole, javite nam utiske. Hvala.
Meni je ova gorenje skroz ok.Odradila 4,5 pranja..dobro pere.Na prvo pokretanje centrifuge sam čuo neki udarac koji nije trebao da bude tu.Nakon toga 3,4 pranja ništa,sve normalno.
Imaš ovih brdo programa i dodataka da se igraš koliko hoćeš,naročito preko aplikacije.Palio sam jednom i preko app,sa raznim drangulijama.
Registrovao uredjaj za 5god garancije+10 za motor...Za 300e ja prezadovoljan.

Kako sad, koji faktor dobrog pranja, kad smo apsolvirali da sve peru isto, i da kod ovih skupljih plaćamo samo marku, da su sve iste, samo skupe imaju fensi touch display, a peru isto ili lošije od ovih od 35K?
Pozdrav

Ima još jedan faktor koji mnogi zanemaruju, kupujući novije uređaje značajno smanjujete potrošnju struje. Kako su nam iz kuće odlazili Obodin i Gorenje (iz doba SFRJ) uređaji, tako je potrošnja padala sa nekadašnjih 1200 na oko 350kW kada je sve od tih uređaja dotrajalo (bilo je tu i CRT TV-a, klasične sijalice isl. kada je bilo 1200). Tako da samo ušteda u potrošnji je dovoljna da bacite uređaj sa početka ovog veka... pa samo ovaj brzi program na novoj Gorenje koji koristimo 2x dnevno sigurno nam štedi oko 70-100kw a veš se ne gomila i čeka program od 90 minuta.

Poslednja izmena:
Kako sad, koji faktor dobrog pranja, kad smo apsolvirali da sve peru isto, i da kod ovih skupljih plaćamo samo marku, da su sve iste, samo skupe imaju fensi touch display, a peru isto ili lošije od ovih od 35K?
Pozdrav
Da bi postigao dobar odnos dobijno uloženo,mašina mora dobro da pere.Ne peru sve dobro,nemaju sve iste programe,i mogućnost dodatnih programa.
Neke mašine u gornjoj klasi bliže 35.000 din,imaju podesavanje dodatnog ispiranja,koje se može duplirati ili triplirati,kao i dodavanje veće količine vode,to mašine od 25.000 dinara nemaju.
Neke imaju opciju pare,neke i program ubijanja bakterija,gde se konstantno pere sa 60 stepeni ,tokom celog ciklusa pranja,to takodje jeftine mašine nemaju.

Najbolja solucija je dve mašine od 35k,stim da se prva,posle nje i druga, prodaju 6 meseci pre isteka garancije,tako se može postići najbolja cena,i ostaje para za treću koja ća tako biti blizu 50%-60 popusta.,jer ce u novčaniku ostati para od prve i druge.Tri mašine ce ispasti oko 85k,i sahranice najskupljeg Mileta, Boška,i svu ostalu precenjenu kliku.:ROFLMAO:

Poslednja izmena:
A zamisli tek kad i tu treću prodaš, pa četvrtu, pa još ako budeš imao sreće da uhvatiš još malo bolju cenu od očekivane - samo je nebo granica...

Problem je što ovde većina koja priča o Miele zapravo govori o onom uvoznom otpadu koji se valja po oglasima po ceni nove Gorenje. Ko zaista ima para da kupi novu mašinu od 2000€ neka kupi, ali nemojte sebe dovoditi u zabludu da mašina pokupljena pored kontejnera u Nemačkoj je bolja od bilo koje nove. Ma šta vam preprodavci pričali na KP i TikTok oglasima. Kućni uređaji se uvek kupuju novi.

Nikad u životu osim auta nisam kupio ništa polovno (ni telefon, ni računar, niti jednu komponentu pa čak ni minorne stvari poput slušalica a kamoli neku krupnu stvar poput mašine za pranje/sušenje) tako da možda većina i priča o Mile pored kontejnera ja pričam samo i isključivo o novim stvarima i isključivo samo takve i kupujem.
Ali dobro, da ne dužim više, ko želi da veruje da Miele od 900 funti pere isto, ima iste funkcije i traje koliko i Indesit od 350 funti pre nego što ispusti dušu, meni je to sasvim OK.

Neznam samo šta epohalno bolje može da opere skupa u odnosu na jeftiniju kad obe rade na istom principu.
Imaš bubanj koji se okreće i to ti je to.

Zar to ne važi i ne može da se promeni i za sve uređaje? Ne znam što bi skuplji usisivač (Dyson recimo) bolje usisavao od jeftinijeg (neka Rowenta) kad obe imaju motor sa istom funkcijom, što bi neka skuplja Philips parna stanica bolje peglala od neke jeftine kad ove imaju zagrejanu ploču koju guraš preko odeće, što bi neka skuplja mašina bolje sušila od jeftinije jer ove takođe imaju bubanj koji se okreće...

Ali opet svako ko želi da vidi i vidi da razlike postoje i to ne samo kada se pogleda krajnji proizvod već i kako se do njega došlo - recimo od jeftine pegle (Tefal) u hotelu me je bolela ruka koliko sam morao da pritisnem i nisam mogao da ispeglam odeću ni približno dobro da se ne vide nabori a sa skupljom parnom stanicom to uradim očas posla, bez napora i bez zamerke...

Razlikuje se tehnologija, ali ne i kvalitet. Taj Dyson dobro vuce 2 godine dok mu baterija valja, posle sve manje i manje, ista stvar i sa peglom😄

Nisi čuo da je baterija na Dysonu zamenjiva i to ne baš ni od skoro dok na gore pomenutoj Rowenti (slučajno uzet brend )nije? To znači da ćeš imati dodatna ulaganja ali će i taj Dyson nakon te dve godine biti manje-više funkcionalan kao i prvog dana nakon kupovine dok ta Rowenta neće - osim ako ne misliš da njoj s vremenom baterija neće da utiče da vuče sve manje i manje kao što si pretpostavio za Dyson...

Poslednja izmena:
A zamisli tek kad i tu treću prodaš, pa četvrtu, pa još ako budeš imao sreće da uhvatiš još malo bolju cenu od očekivane - samo je nebo granica...
Naravno,ako si ti pošten,pored proizvođača koji su prevaranti,onda ćeš biti prevaren,ili će ti izrasti magareće uši,u mojoj matematici,ja nisam nasameren niti prevaren.
Slično je i sa bilo kojim tehničkim prozvodom,prevaranti će te ubeđivati,da je izdržljiviji kaiš od pogonskog lanca,zato što su oni patentirali lanac koji puca,da bi ti rasle magareće uši.
Reklama sa tv-a,će ti govoriti da kupiš mali gradski dizel auto za vožnju po gradu ,i ako dobro znaju da ći ti se zapušiti filter,i da u gradu nema uslova za regeneraciju,sve da te naprave magarcem,za tvoj rođeni novac.

Poslednja izmena:
Naravno da nisu, svi su u svojoj matematici na dobitku kao što ni niko od onih što idu u kladionice nikad nije na gubitku ali zato uvek znaju bolje za druge od drugih samih.
*** za sve ove godine života nikad nisam prevaren a još manje sam prevario nekoga ali hvala ti što brineš za mene i meni slične.
Ti uživaj uživaj u svojoj računici menjajući jeftine uređaje istim takvim na svakih par godina i ne sekiraj se mnogo za nas koji ćemo da se dugo godina zlopatimo sa raznim skupim a nepotrebnim Miletom, Boškom i ostalim društvom koji gle čuda i nakon toliko vremena perfektno rade posao.
Lep pozdrav...👋

Nisi čuo da je baterija na Dysonu zamenjiva i to ne baš ni od skoro dok na gore pomenutoj Rowenti (slučajno uzet brend )nije? To znači da ćeš imati dodatna ulaganja ali će i taj Dyson nakon te dve godine biti manje-više funkcionalan kao i prvog dana nakon kupovine dok ta Rowenta neće - osim ako ne misliš da njoj s vremenom baterija neće da utiče da vuče sve manje i manje kao što si pretpostavio za Dyson...
Zamjenjljiva jeste, ali je 2x skuplja od pomenite Rowente

Mali info za Beko vlasnike.
Ako ste imali servisne intervencije, pogkedajte sta su od delova stavili, prema sifri.
Grejac koji su meni stavili je nenormlano podigao potrosnju struje...
Sreca pa sam provalio jer sam ispratio koji je grejac i imam pametnu uticnicu.
Sve sam prijavio Beku, a ako ne reaguju ide na Beko global, trzisnu i sud.
ZZ sistem se zove servis koji je napravio ova nedela.

Neznam samo šta epohalno bolje može da opere skupa u odnosu na jeftiniju kad obe rade na istom principu.
Imaš bubanj koji se okreće i to ti je to.
I svaki automobil ti radi na istom principu, SUS motor i tockovi. Samo ne ide isto Fiat Punto i BMW 730i🙂

Poslednja izmena:

Naravno da nisu, svi su u svojoj matematici na dobitku kao što ni niko od onih što idu u kladionice nikad nije na gubitku ali zato uvek znaju bolje za druge od drugih samih.
*** za sve ove godine života nikad nisam prevaren a još manje sam prevario nekoga ali hvala ti što brineš za mene i meni slične.
Ti uživaj uživaj u svojoj računici menjajući jeftine uređaje istim takvim na svakih par godina i ne sekiraj se mnogo za nas koji ćemo da se dugo godina zlopatimo sa raznim skupim a nepotrebnim Miletom, Boškom i ostalim društvom koji gle čuda i nakon toliko vremena perfektno rade posao.
Lep pozdrav...👋
Moj primarni post,i svi nakon njejga, u suštini su moj odgovor Zehi,jednom sam ga citarao,pa se to svakako ne odnosi na sve članove,svako ima svoju matematiku,ja eto kupujem sve novo,pa i nov automomobil,čisto da se zna.

Kako je "lepo" bilo nekada, imao si 2-3 ves masine na trzistu i kupis onu koja ima u radnji od te tri, kad kupujes kola od njih 3-4 u ponudi na trzistu kupis bilo koji da ga ima u prodaji i na lageru, treba ti tv, kupis jedini koji ima u prodavnici od 3-4 modela u prodaji u celoj zemlji, a SADA ... moras da se boris da shvatis sta koji model radi i ne radi, koliko koji trosi, kakav motor ima, pa se raspitujs dal radi ono sto bi trebalo da radi i kako to radi, ma ima na ruke, prakljačom da perem veš, necu trositi struju, manje cu i vode potrosit, umesto prasak koristicu sapun za veš, otkuvavati ću su samo umascene stvari...
:unsure:

Mali info za Beko vlasnike.
Ako ste imali servisne intervencije, pogkedajte sta su od delova stavili, prema sifri.
Grejac koji su meni stavili je nenormlano podigao potrosnju struje...
Sreca pa sam provalio jer sam ispratio koji je grejac i imam pametnu uticnicu.
Sve sam prijavio Beku, a ako ne reaguju ide na Beko global, trzisnu i sud.
ZZ sistem se zove servis koji je napravio ova nedela.
Znači da veš pereš sa toplijom vodom 😃

Inače, meni mnogo više struje troši zimi jer mi je voda toliko hladna da trnu zubi.

Nazad
Vrh Dno