Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ga veceras u alternativnom stanju svesti gledam kao parodiju da vidim da li može tako da prodje.

Ja planirao da gledam Napoleona, Gladijatora i Last duel sada za praznike... (bez zezanja)
Izgleda da cu samo da obnovim Gladiator 1, ako je Ridli stvarno odlepio a ocigledno jeste.

Nisam gledao decenijama a ovo se i inače gleda iz nostalgije, a ne zbog nečeg drugog.
Za mlađe članove ne verujem da može biti zanimljiv jer naprosto je suviše old school i stop motion efekti su sigurno smešni za njih.

The Holdovers pravi bozicni film sa odlicnim retro vajbom. 8/10

Baš sam skoro listao In Memoriam listu, znači, ostao sam sa njom. Toliko ljudi iz sveta filma u ovoj godini preminulo da je to strašno.

Iako film obrađuje važnu istorijsku temu i pruža vizuelno i glumački impresivan doživljaj, njegov narativ mi je toliko bio haotičan da nisam uspeo da se povežem sa pričom. Neko reče od članova da ga nije mogao oceniti, pa tako ni ja, jer nije loš, ali prosto rečeno - udav od filma.

Ne znam šta fali Anatomiji sa ocenom koju ima na imdb? Od mene i celih 8/10
Koji je to film iz 23/24 i da ima taj neki magični prosek od 7,5 a da je underrated u odnosu na Anatomiju?

Previsoka ocena je i trenutna (7.7) na IMDB a ako se dobro sećam bila je i veća. Plus apsurdno nerealni hvalospevi na račun glume i režije.
Iako film obrađuje važnu istorijsku temu i pruža vizuelno i glumački impresivan doživljaj, njegov narativ mi je toliko bio haotičan da nisam uspeo da se povežem sa pričom. Neko reče od članova da ga nije mogao oceniti, pa tako ni ja, jer nije loš, ali prosto rečeno - udav od filma.
Knjiga / kratka priča po kojoj je snimljen je odlična :) Od mene je dobila 5/5, jedina od pričitanih u 2024.

Ali ne čini je radnja / dešavanja (koja sumita u dve rečenice) izuzetnom već stil pisanja autorke.

Screenshot_20241229_214222_Chrome.png

Film nisam još pogledao a neću ni žuriti da ga pogledam.

Ekranizaciju njene druge kratke priče ("Foster") jesam gledao i sasvim je verna izvornom materijalu i film (The Quiet Girl) je ok.

Baš sam skoro listao In Memoriam listu, znači, ostao sam sa njom. Toliko ljudi iz sveta filma u ovoj godini preminulo da je to strašno.
Bas to. Sto velikih imena sto onih koje sam video u sporednoj ulozi u jednom filmu i nikad vise ali su toliko upecatljivi da ih pamtim i dan dans.

Završio treći deo Indijane Džons. Rekao bih za klasu ili pola klase iznad prvog i drugog dela. Za četvrti i peti deo nemam volje, mislim da je ovde najbolje da stanem.

Retko repriziram filmove ali Indy je medju jačim izuzecima. Secam se negde oko 2004 da sam reprizirao pred NG i bio u fazonu ko zna koji put gledam. A posle toga sigurno jos jedno 3 reprize isto tako u NG periodu.

Svaki od prva tri dela sam gledao sigurno po najmanje 7-8 ako ne i preko deset puta i gledam ih svaki put kad naletim na njih.

"Sveto trojstvo trilogija" - Indy, SW, LoTR -> mogu da ih repriziram svake godinu-dve i da mi ne dosade. (+Back to the Future, Nolanov Bets i Dollar trilogiju i par "duologija)
Sto bi se se reklo, spadaju u kategoriju "skoro savrsenih" ako ne i savrsenih ostvarenja.
Uz jos par filmova i serija.

Indijana Dzons sva 3 dela i Povratak u budućnost sva 3 dela je bilo redovno na repertoaru svake Nove godine na nekom od tadasnjih 3 ili 4 kanala.
Verovatno 10ak godina za redom, od sredine 80ih do sredine 90ih.

Nije moguće da prva tri dela nijednom nisi gledao sve do sada!?😱
Ne vidim čemu tolika pometnja, nije strašna varijanta i da ih nije gledao ili da ne želi.
Tesna koža i/ili Žikina dinastija da se ne pogleda? E to je već ozbiljna stvar.:)

Dobar film. Skoro mi suze krenule na kraju kad sam shvatio da je Bendžamin, da je uspeo da poživi još godinu-dve, mogao da umre kao spermatozoid.🙃

Sinoc pusti Gladiator 2 i prvih 20 minuta dobar onda 10 minuta sunovrat u kanal. Prvo ona dva imperatora 🤣 a onda i
zombi majmun dobermani

Kada je scena sa vodom? Premotavao ali nisam je potrefio.

The Order 6/10

Da li zbog poznavanja teme prikazane u filmu, na osnovu dva pogledana dokumentarca Oklahoma City i A American Bombing: The road to April 19th događaj koji je rezultirao prvim domaćim terorističkim napadom u USA i pri čemu oba istražuju širi istorijski kontekst, imam utisak da je ponuđena pojednostavljena priča. Možda sam očekivao širi prikaz rađanja radikalne desnice, odnosno i ako se film fokusira na aktivnost belačkih suprematista, mislim da je zanemarena šira persepektiva, nakon čega su usledile posledice desetak godine kasnije. Ipak, moglo bi se reći da film funkcioniše kao odličan prikvel onoga što će kasnije uslediti.

Koga zanima tema, obavezna lektira sa ova dva dokumentarca.
Ako, međutim, sve to ostavim po strani i fokusiram se isključivo na radnju filma, rekao bih da mi je bio OK, ali ništa više od toga.

@Shaaman
Pa dobro. Imam suprotno mišljenje što se tiče Anatomije pada na svim poljima, ali to je već stvar ukusa. Ja bih stvarno voleo da neko pomene, ne mora čak ni sa sličnom radnjom, film iz iste godine ili ove, koji je podcenjen u odnosu na ovaj.

A za Small Things Like These, da, porčitao sam da je knjiga sjajna, kao i da film ostaje veran duhu i poruci originalnog dela, ali i dalje imam isit utisak o filmu.

Mogu da gledam ponovo i ponovo Indiaana prva tri, Povratak u buducnost sva tri, Mumija prva 2, ako naidjem cak i sam u kuci odgledam, normalno jipakeje ako pustaju neki od prva tri dela.

Završio treći deo Indijane Džons. Rekao bih za klasu ili pola klase iznad prvog i drugog dela. Za četvrti i peti deo nemam volje, mislim da je ovde najbolje da stanem.
Da, ili bar odmori neko vreme jer nakon treceg dela ide sunovrat u ambis, i to na 4. deo koji je jos gledljiv u odnosu na 5. gde sam izdrzao citavih 20 min.

B
The Order 6/10

Da li zbog poznavanja teme prikazane u filmu, na osnovu dva pogledana dokumentarca Oklahoma City i A American Bombing: The road to April 19th događaj koji je rezultirao prvim domaćim terorističkim napadom u USA i pri čemu oba istražuju širi istorijski kontekst, imam utisak da je ponuđena pojednostavljena priča. Možda sam očekivao širi prikaz rađanja radikalne desnice, odnosno i ako se film fokusira na aktivnost belačkih suprematista, mislim da je zanemarena šira persepektiva, nakon čega su usledile posledice desetak godine kasnije. Ipak, moglo bi se reći da film funkcioniše kao odličan prikvel onoga što će kasnije uslediti.

Koga zanima tema, obavezna lektira sa ova dva dokumentarca.
Ako, međutim, sve to ostavim po strani i fokusiram se isključivo na radnju filma, rekao bih da mi je bio OK, ali ništa više od toga.

@Shaaman
Pa dobro. Imam suprotno mišljenje što se tiče Anatomije pada na svim poljima, ali to je već stvar ukusa. Ja bih stvarno voleo da neko pomene, ne mora čak ni sa sličnom radnjom, film iz iste godine ili ove, koji je podcenjen u odnosu na ovaj.

A za Small Things Like These, da, porčitao sam da je knjiga sjajna, kao i da film ostaje veran duhu i poruci originalnog dela, ali i dalje imam isit utisak o filmu.
Idealno bi bilo da je mini serija od 6-8 epizoda pa da pokrije sve, ovako je samo delić prikazan.

Upravo to, jer čini mi se da ima puno zanimljivih pojedinosti u toj dekadi od osamdeset i neke pa do 1995. godine, koje su u filmu ili površno predstavljene, ili izostavljene.

Ja bih stvarno voleo da neko pomene, ne mora čak ni sa sličnom radnjom, film iz iste godine ili ove, koji je podcenjen u odnosu na ovaj.
Na to pitanje će već morati neko drugi da ti odgovara pošto ja dosta retko gledam filmove uopšte a još ređe nove filmove (jer su 99% slučajeva krš).

Gledah sinoc Passengers(2016), moja ocena je ta sa imdba, ovo mi je drugo gledanje, prosto volim da gledam filmove sa Jenifer, film me naveo na razmisljanje sta bih ja radio da se nadjem u situaciji u kojoj se nasao glavni lik, kako ostati bistrog uma... nesto slicno kao The Martian(2015) kako ostati psihicki citav

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno