Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Ja sam prešao sa Poco X3 Pro 8/256. Iskreno sa gcam taj telefon je fotkao više nego dobro, jedino što je Snapdragon 860 postao spor za fotkanje, sve ostalo je radilo savršeno.
Došlo je samo vreme za nešto novo i odluka je pala na S24U.

Razmišljao sam da li OP12 ili Realme GT 7 Pro, ili da čekam OP13, S25U... Ovaj završava posao :)
Ima li gcam za S24U koja šljaka, čisto da uporedim stock app i gcam?

Камера и није ништа спец ноћу, причамо већ неколико генерација да night mode нису пипнули уопште, и да је остао на нивоу 2018.
Дању је друга прича(иако сви иажу да дању сваки фон прави добре фотке, можда, али не прави одличне), посебно портрети који на овом телефону шију(причам о ултри) , и ту је домаћи за остале произвођаче, осим можда Виво и Опо Ултра.

Cuj ostalo nocni mod iz 2018,da nisam testirao telefon pored telefona pa da ti verujem.😅😆Video snimak je isto najbolji u android svetu rame uz rame za ajfonom sada rekao bih.Jedina idalje boljka koju ne resavaju je shuter lag.

Cuj ostalo nocni mod iz 2018,da nisam testirao telefon pored telefona pa da ti verujem.😅😆Video snimak je isto najbolji u android svetu rame uz rame za ajfonom sada rekao bih.Jedina idalje boljka koju ne resavaju je shuter lag.
Na sta se konkretno misli kada se kaze shutter lag? Da budem nacisto, mozda i meni to isto smeta na ultri.

Ovo je tacno. A ima neko blago seckanje takodje i kada se saltaju aplikacije, to imam oduvek. Tipa kada vracam iz ram memorije neku aplikaciju ako me razumes.

U sustini ovaj problem na kemeri preko dana i nije strasno ali malo losiji uslovi odmah problem.😅To nisam primetio zna nekad ali bas retko da secne.Sad ce sedmica sve to da ispegla na max.😆

Mene odusevljava nocni mod. Letos slike sa plaze po mrklom mraku-ne vidim na ekranu sta slikam, kad ga odradi lepo ga osvetli, zasenci - meni ok.

Pa u preorder dobijaš i razne poklone. Samim tim telefon te košta makar 300e jeftinije nego poslije.

Screenshot_20241230_100418_Device care.jpg
S24 ultra. Zanima me da li postoji sansa da vidim koliko sam koristio na wifi a koliko na mobilne podatke? Bilo pojedinacno bilo sve ukupno.

Gsam battery monitor.
Ne pamtim kada sam zadnji put ulazio u stock battery app na bilo kom telefonu...

Steta, mislio sam da moze i na stocku. Meni je ok, ne treba mi jos jedna aplikacija za pracenje baterije. Udjem jednom u 18 dana. Nego me cisto zanima nesto da proverim.

Nasao sam.Screenshot_20241230_101327_Device care.jpg

Meni se čini da jedino meni telefon ne može da izgura 5+h SOT-a i to na light modu. 🤣 Prosek 3h i ostane 25-30% baterije na kraju dana. Ali iskustvo sa ovim Samsungom 10/10.

Meni se čini da jedino meni telefon ne može da izgura 5+h SOT-a i to na light modu. 🤣 Prosek 3h i ostane 25-30% baterije na kraju dana. Ali iskustvo sa ovim Samsungom 10/10.
Haha, prvo i osnovno ugasi light mod 😄😄😄 sto kazu za aute, nije nuzno da manja kubikaza i trosi manje benzina. Jer se motor vise muci. Onaj sa vecom kubikazom rastereceniji, lakse podnese tipa uspon ili cetvoro u kolima 😄😄😄 zato prvo ugasi light mod, nemoj ga gusiti 😄 zahvalices mi se kasnije

Haha, prvo i osnovno ugasi light mod 😄😄😄 sto kazu za aute, nije nuzno da manja kubikaza i trosi manje benzina. Jer se motor vise muci. Onaj sa vecom kubikazom rastereceniji, lakse podnese tipa uspon ili cetvoro u kolima 😄😄😄 zato prvo ugasi light mod, nemoj ga gusiti 😄 zahvalices mi se kasnije
Ja na svom telefonu tj S23U od pocekta koristim na light mod, nikad problem, sve fluidno. Koliko se ranije pricalo smanjuje mu se klok koj je i ovako veci jer jel te za galaxy je cpu :D
Samo ga spusti na osnovne vrednosti... Tako se barem pricalo, u praksi nisam proveravao jer na kraju dana radio je kao sat, kao i dan danas

Ja na svom telefonu tj S23U od pocekta koristim na light mod, nikad problem, sve fluidno. Koliko se ranije pricalo smanjuje mu se klok koj je i ovako veci jer jel te za galaxy je cpu :D
Samo ga spusti na osnovne vrednosti... Tako se barem pricalo, u praksi nisam proveravao jer na kraju dana radio je kao sat, kao i dan danas
Realano mislim da tema na telefonu nema neke velike veze sa bat.

Ne znam brate, ja to tako ne mogu. Ja da ima opcija da se klokuje procesor ja bih to bez razmisljanja uradio. Ne kapiram poentu light moda,a ovamo se baterija reklamira kao vanserijska. Moje misljenje, postujem tudje.

Poslednja izmena:
Nisam primetio neku razliku u odnosu na standardni mod, bukvalno identično radi telefon. Nije trznuo, niti zabagovao od kako ga imam. Radi čak i bolje od 14PM.

Razmišljao između Pitake i Latercase i uzeo Latercase.
Pitaka mi se više svidjela, ali ovo crno oko kamere je baš ružno.

Nadam se i ja prelasku u februaru na Upgrade
Imam i nju,lakša je,kontra su otvori i pristupačniji su bočni tasteri s njom.Rotiram ih povremeno,kad mi dosadi

Ja sam ovih dana konačno bacio S24+ exy na pravi test. Mešano GPS, 5G net, BT... i to sve uz solidnu hladnoću. Ne drži baš kao u kući na WiFi ali dan ipak proguram bez problema sa 4~5h SoT.

Još se svastika oduševila što fotka na minusu. Njoj na iP14 glavna kamera zablokirala na - 2C i samo crn ekran bude (selfi radi). Plus tvrdi da je portret mod predobar i rešila da će preći na Samsung S25+ zbog kamere. Čak je i grbavi exy u stanju da pridobije po nekog iP korisnika. 😄

Svastika treba da otkrije kako fotografišu Pixel 9 Pro/XL, a ne Samsung. Kad vam već ne smeta Exynos čipset (Tensor u Pixelu), a bitne su vam point and shoot kamere, onda je Pixel bolji izbor.

Da, čak i Pixel 8 Pro snima bolje P&S fotografije od svakog Samsunga ili iP, instagram-ready što bi rekli, i to je davno poznato. Pixel kamere su idealne kamere za žene i instagram i slične mreže, što je u primeru koji je naveo Aibo očigledno slučaj.

Da, čak i Pixel 8 Pro snima bolje P&S fotografije od svakog Samsunga ili iP, instagram-ready što bi rekli, i to je davno poznato. Pixel kamere su idealne kamere za žene i instagram i slične mreže, što je u primeru koji je naveo Aibo očigledno slučaj.
Ja sam do danasnjeg dana mislio sa je obrnuto 😄

Ma ne

Ma nebitno brate, mozda nisam neki strucnjak, ali sam bio ubedjen da su Samsungove i IP fotografije namazane za instagrame i ostale drustvene mreze.

Ajfon vise manje daje prirodnije slike od samsunga.Mada samsung nisu toliko jarke boje kad stavis na monitor u odnosu na ono sto vidis na ekranu telefona.Sve zavisi od situacije do situacije.Honor pravi bolje slike od gotovo svih pixela(ne znam za 9 pro sad ovaj nisam ga imao prilike jos oprobati).

Nazad
Vrh Dno