Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Mi sad ovde govorimo o stopiranju update-a na s24, takođe i na s25 seriji telefona. Postavlja se pitanje, čemu onda redovno isticanje navodne prednosti sedam godina Samsung android nadogradnje, ako istu trebamo što pre stopirati, da bi telefon radio ok i da se ne pokarambasi nešto oko baterije, kamere, ili nečeg trećeg ?!

Oni ce da pruzaju nadogradnju, ali nije njima u interesu da ti telefon traje kao W123 tj da ga ne menjas toliko i da odu u bankrot. Ako me razumes sta hocu da ti kazem.
Sve je to neka vrsta marketinga, nadogradnju ce da ima a koliko kvalitetnu za rad telefona to je sasvim drugo pitanje..

Pa da im je interes da cesce menjamo telefone ne bi prodavali isti telefon tri godine zaredom, samo sa drugom oznakom.

Mnogi od nas ovde neće dočekati ne sedam nego jednu nadogradnju sistema, iako ja mislim da je 3 godine neka mera za telefon da se oseti neki boljitak u svakom smislu.

Mnogi od nas ovde neće dočekati ne sedam nego jednu nadogradnju sistema, iako ja mislim da je 3 godine neka mera za telefon da se oseti neki boljitak u svakom smislu.
Nije sto si mod, ali ovo je tacno 100 posto. Nisu svi kao moja majka sto nosi neku krsinu vec 5 godina, kaze telefon top radi ( njoj verovatno i radi ) 😄 Inace, mislim da vecina ljudi u Srbiji menja telefon na 2 godine zbog vezivanja ugovorima za nekog od operatora.

Kevi sam prošle godine odneo s7 jer voli Samsung sa fizičkom tipkom u sredini. Radio kod šuraka godinama i dan danas radi top barem za nju.

"JA" licno ne vidim nikakvu razliku poslednjih 4-5 godina telefona novih generacija a mozda cak i izmedju A i S serije ako izuzmemo kameru i procesor (radi igranja)...
Ne znam sta to pravi razliku za 90% korisnika koji koriste telefon za mail,pozive,d.mreze...

Mozda je samo moja kriva slika :)

S23u sva ažuriranja i stvarno nisam primetio da radi lošije nego kada je kupljen pre godinu ipo dve. Baterija klasika 7 do 8 sati sot. Ceo dan bez problema. Ne vidim razlog da se sistem redovno ne ažurira.

"JA" licno ne vidim nikakvu razliku poslednjih 4-5 godina telefona novih generacija a mozda cak i izmedju A i S serije ako izuzmemo kameru i procesor (radi igranja)...
Ne znam sta to pravi razliku za 90% korisnika koji koriste telefon za mail,pozive,d.mreze...

Mozda je samo moja kriva slika :)
Ti ćeš ko moj drug, kaže mi "za šta bre da dajem 500+ evra? Za jedno alo, sms, neki meli, youb tube, malo pretrage. 300 evra od mene im je dosta".

Ja sam u pocetku menjao telefone kao carape kada je to bio hit tih godina

Posle sam Note 3 nosiooo godinama i mislim da bi dalje sljakao da nisam imao "los dan" i tresnuo jaknu a zaboravio da je unutra...

I ako sam u IT sektoru, stvarno ne vidim neku razliku s24 ili a50 u smislu za "normalnog" koriscenja... osim kamere i igrica
Kapiram ja da je lepo imati nov model ali mislim da je marketing, dugo sam bio uvucen u tu masinu.

Znam da se vecina nece sloziti ali to je ok 🙂

Svako ima svoje iskustvo, ja pa kineze posebno Xiaomi više nikad ne bih kupio.
Imao note 2 i evo sad s24 i mislim da nikad vise Samsung. Uopste ne vidim nijednu prednost uodnosu na druge. Cak sto vise na s24 pravim vise gresaka na tastaturi nego na iphone12mini. Gestures nije na nivou xiaomi , ni iPhone telefona...

Poslednja izmena:
Offtopic pobrisan, sledeci put kad isti ucesnici (pronaci ce se) budu u offtopicu, mogu da posete banoviće za praznike.

Vratih se posle više od 9 godina na Samsung, juče stigao S24U i prvi utisci su više nego dobri. Videćemo on the long run kako će se pokazati.
Otisak prsta preko zaštitnog stakla ponekad ima malo poteškoća, ali sam u suštini zadovoljan.

Vratih se posle više od 9 godina na Samsung, juče stigao S24U i prvi utisci su više nego dobri. Videćemo on the long run kako će se pokazati.
Otisak prsta preko zaštitnog stakla ponekad ima malo poteškoća, ali sam u suštini zadovoljan.
Mislim da njemu nije ni potrebno zaštitno staklo pored njegove zaštite.

Šta mislite da li se sad isplati uzeti nov S24U pošto vidim da ih već i po 800e (12/256) ima novih kog "mađara" ...
Gledam i S25U ili to će biti "paprika" od cene 😳🤔

Šta je bilo pre S24? Može poređenje?

Šta će ti zaštitno staklo, dovoljno
Šta mislite da li se sad isplati uzeti nov S24U pošto vidim da ih već i po 800e (12/256) ima novih kog "mađara" ...
Gledam i S25U ili to će biti "paprika" od cene 😳🤔
Za 800 e. itekako dobra kupovina, izgled nove s25u meni se ne svidja. A i već se pokazao kao odličan telefon.

S24U, koja je bila pocetna cena kad je izasao?300-400e vise nego sad?

Cenu od 1200-1300e nazalost jos uvek drzi kod vecih vecih retail lanaca tehnike u EU..
Ali su zato povecali opcije placanja na rate sa 12 na 24 i 36 meseci, kao i ponude kod operatera... 😂
Doduse moze kod manjih da se nadje za oko 960e.

Od pocetka godine mislim da je samo OP12 imao veci pad cene sa 999e na launchu na sada nekih 760e za 16/512GB model, tj ~660e 12/256
Cak i P8Pro (256/512 modeli) drzi solidno cene u EU...
Pa i jedan Vivo x100 pro nije "spao" ispod 150-200e od launcha...

Mislim da je to ideja i da ko hoce bolje uzme na nekoj promociji u startu jer jeftinije nece biti sem ako ne uzima polovno.
Ne vidim razloga da bude drugacija situacija i sa flagship modelima i u 2025-oj, cak i kod kineskih modela, a cene ce sigurno otici gore iz jednog ili drugog razloga.

Nazad
Vrh Dno