Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Baš sa tog sa niskim šipingom.
Sve stiglo uredno.

Je l porucivao neko direktno sa Nuphy sajta tastaturu? Vidim da je sad sa 20% popusta Nuphy Air 96 V2 za 97$.

Možeš preko one neke varijante gdje donose i zaobilaze dažbine... Zavisno od težine paketa trebalo bi da košta manje od tog koliko uštediš na akciji.

Što lepo ne uzmeš neki niskoprofilni Keychron kod nas? Nemaš carinu i PDV pa izađe slično s cenom, Keychron iz K serije zvuči bolje no Nyphy (barem Max modeli koji imaju pene), Nuphy ima lošu reputaciju napolju što se tiče kontrole kvaliteta i odnosa prema korisnicima, plus imaš propisnu garanciju ovde...

Što lepo ne uzmeš neki niskoprofilni Keychron kod nas? Nemaš carinu i PDV pa izađe slično s cenom, Keychron iz K serije zvuči bolje no Nyphy (barem Max modeli koji imaju pene), Nuphy ima lošu reputaciju napolju što se tiče kontrole kvaliteta i odnosa prema korisnicima, plus imaš propisnu garanciju ovde...
gde ima kod nas Keycron ? a da ne uzimaju i bubreg :D

Najverovatnije cu to i na kraju da uradim, da li moze preporuka za Keychron u cenovnom rangu do 15000din?

Jbš 75%, uzmi lepo TKL ili full size sa numpadom ako ti treba i imaš mesta...
Razlika zavisi od modela, neki i nemaju Pro model već samo Max i običan. Max modeli podržavaju 2.4G bežišnu konekciju (pošto je Bluetooth shit na njihovim tastaturama), ima ceo set pena, gaskete i mekše ploče umesto čeličnih na prostim modelima...

Čekaj, treba li ti tastatura sa low profile ili sa standardnim prekidačima?

Jbš 75%, uzmi lepo TKL ili full size sa numpadom ako ti treba i imaš mesta...
Razlika zavisi od modela, neki i nemaju Pro model već samo Max i običan. Max modeli podržavaju 2.4G bežišnu konekciju (pošto je Bluetooth shit na njihovim tastaturama), ima ceo set pena, gaskete i mekše ploče umesto čeličnih na prostim modelima...

Čekaj, treba li ti tastatura sa low profile ili sa standardnim prekidačima?
Do sad sam koristio samo Mx Keys i Apple Magic Keyboard, svidja mi se taj model low profile tastatura, ali ovo je prvi put da cu uzeti mehanicku. Imam prostora za full size ali bih pre isao na TKL iz razloga sto bih mogao da je spakujem u ranac kad putujem. I da zaboravih da napomenem da bih je koristio samo na Mac racunarima. Za oko mi je zapala K1 Max.

Eto, možeš K1 Max. Ima i Mac tastere i VIA kompatibilnost...
Da znaš da prima samo Gateron low profile prekidače ali ne i optičke Gateron LP prekidače. Takva je situacija sa LP prekidačima i tastaturama, nisu međusobno kompatibilni...
Mislim da i LP prekidače koje prodaje Nuphy takođe pravi Gateron pa bi trebalo da pasuju ali nisam 100% siguran.

Možeš preko one neke varijante gdje donose i zaobilaze dažbine... Zavisno od težine paketa trebalo bi da košta manje od tog koliko uštediš na akciji.
Ovakve stvari bi trebalo manje javno da pisete i da koristite PM, da ne bi sve takve opcije redom nestale.

Namjerno nisam ništa naveo, manje više je poznato svima da postoje opcije, ali da, ne treba javno.

Nije se proslavila ova CM SK serija generalno, ali sam dobio no-brainer deal tako da, neka je... :)

Prilozi

• 20241227_132812.jpg
    20241227_132812.jpg
    293.2 KB · Pregleda: 116
  • 20241227_141314.jpg
    20241227_141314.jpg
    164 KB · Pregleda: 118
20241227_015058 (2).jpg
Stigao ttc frozen v2 za 15 dana, sa ovog linka. Odlican po svemu, nema slucajnih aktiviranja iako je 39g.

Pitanje, pošto sam video da ovaj shop ima najniži šiping, jesi li baš sa njega naručio? Ja se plašio da nije prevara, pa sam uzimao sa Womier official shopa koji cepaju 9$ shipping.
1735749324886.png
Htedoh još neke da uzmem pa reko čisto da proverim šta kažu iz Official-a.
Womier Factory Direct Store, bez poštarine za SRB

Hvala na informaciji, matori.🙂
Ponuda ne da je odlična, nego neverovatna.🤔
Jes da mi nisu trebale tastature, ali ovako nešto nisam smeo da propustim.
Što se kaže, nek stoje, leba ne traže, a i častio sam sebe i klinca za Novu godinu.🤣
Lomio sam se između te dve i ipak uzeh dve modularne Everest Max (doduše, Nordic layout, ali zato po bezobrazni niskoj ceni s obzirom šta sve sadrži u pakovanju - BTW: samo su nju od ovog modela dali za te pare, razumljivo😁), pa sam dodao uz njih i dva seta ANSI US keycaps-ova sa dodatnim dugmićima za ISO (po 8,99 eura) i jednog mišonju,
tako da je sve kompletirano.
IMG_4533.jpeg

'eb te se, jes dobra akcija. Steta sto je vec rasprodato masovno. :)

1735770480122.png

Pa kako.😁
Koristim Apex Pro, u fijoci stoji neraspakovana MX keys i MX master 3S od letos i pitanje da li ću pocepati celofan još par godina, za crni petak uzeo još jedan G502 Hero, ko veli nek se nađe… i sad ovo.🫢
Mislim…🤔 nek se nađe.🤣
Za sve je kriv @MegaSkot… navuče nas ko mlade majmune.😂

Evo trenutne cene u Azerty-ju, a to je pored Megekko jedna od najvećih kompjuterskih firmi u Holandiji. Pri tom, nije ni skupa (dosta toga sam kupovao od njih jer imaju s vremena na vreme odlične akcije), ne računajući Alternate koji nešto preterano ne gotivim.
IMG_4534.pngIMG_4535.png

Poslednja izmena:
@alex035 mora PayPal, a ja sam inače u Holandiji.🙂

Poslednja izmena od urednika:

Super keyb ali su gori i od najvećih "boutique" brandova. Izbacili spec i odradili predstavljanje a ne znaju ni koja će cena biti ni kada će u prodaju...
Zna se samo da će biti group buy, u suštini dostupnost iz Srbije vrlo loša iako će osnovna cena biti verovatno prihvatljiva. Meni se jako dopada, jer je full, to je zaista retkost u ovoj klasi.

Upropastili potencijalno pristojnu tastaturu kineskim kičerajem i meme-cutovima.
I ne znam šta izvode s tim uklanjanjem tastera. Ako već praviš "full size" tastaturu neka zaista i bude full size. Ti tasteri dobro dođu za media kontrole, koj' će mi njihove značke, GIF ekrančići i gluposti...

Poslednja izmena:
Vrh Dno