Šta je novo?

Veš mašine

Pliva u vodi

Sintetika od 2h na 40C, Higijena koji traji 3h, tu peremo na 90, 60 i 40.
Ono sto je primetno da stvari mnogo bolje mirisu od kada sam poceo da dodajem 8-9l vode rucno, efekat pranja je isti, i bez dodat vode fleke su skinute
Ja ne znam da li sam 2 puta ukljucio program za sintetiku, jer dugo pere, obicno koristimo expres program i za bijelo standardni Cotton 90° i nasa ga grije, ali ga i mulja bas dugo. Sto bas u Beko dodajes vodu? To je jedina masina koja duze ispira nego sto pere i centrifuga koja traje 15 min, bas ne stedi vodu.

Nema vode, pustao sam praznu masinu na 90 Higijena i ono jedva dno prekrije.
Prima ona vodu ali kada pere ono je mnogo malo vode, imali smo mi pre ove neku Beku ali ta ako nije bila stara 10 godina, primala vise vode, ves se osecao na omeksivac.
Ova ako nedosipam vodu kada zavrsi ispiranje ves se neoseca na omeksivac.
Moja keva isto primetila da masina malo prima vodu, ona navikla na one stare EI masine sa pola bubnja vode.
Ni supruga a ni ja ne volimo kada se kuva ves da ima malo vode, kuvanje vesa treba pootovo donjeg da bude u vodi i min 2h da se kuva.
Ova ima neki Cotton Eco to smo par puta koristili ali nismo bili zadovolnji to tek malo vode prima a traji 3 i nesto sati na 40.
Te kratke programe iskreno jesmo probali ali smo skeptini, pogotovo od kada peremo sve djuture nase i decje u boji, dal nosili 1 dan ili 2 za 40minuta ne znam kako ona moze da opere i sta mzoe da opere.
Mozda nam zbog toga i stvari brze blede , pogotovo decje kupljene u Pepcu, jer se po 2h peru, cak koristimo i sredstvo za dezinfekciju kupljeno u DM nesto na S se valjda zove navodno ubija bakterije.
Pitao sam servisera kada je dolazio pre par meseci kako da povecam kolicinu vode(kaze maltene nikako jer su narpavljene da malo trose vodu is truju) pokazao koje dugme ukljucuje nivo vode, vidim da svaki ciklus poveca za 10 minuta ali kolicina vode nije nesto povecana.

Pa naravno da ce u praznoj masini biti malo vode, jer je prazna, pa masina dozira po kilazi, tako da je to minimum.
Ne dozira beko po kilazi vec po kolicini vode koju ves pokupi, onda nadoknadi. Moja je toliko osetljiva cak i na minimalne promene nivoa vode, da odmah dopunjava. Snimicu nekom prilikom pa okaciti ovde.
Ova ima neki Cotton Eco to smo par puta koristili ali nismo bili zadovolnji to tek malo vode prima a traji 3 i nesto sati na 40.
Cotton Eco je djubre koje mora da poseduje svaka masina iskljucivo zbog EU regulativa. Taj program pere na 25-30c ma koju god temperaturu izabrao. Tako je kod svih brendova manje vise.

Koja masina ti ima problem sa vodom?
Neka slim Beko od 7 kila, kupljena 2020.
Da se razumemo pere ona ves, klinci znaju dobrano da uprljaju ali ves ne mirise nakon vadjenja na omeksivac, uporedim ves koji keva opere u EI masini isti omeksivac koristimo, kada izvadim ves koji je isao na 600 obrtaja centrifuge(mislio sam da zbog 1200 obrtaja je problem jer iscedi svu vodu pa se slabije oseca) tek kada dodam vodu on se oseca.
Testirao sam pranje ubacim one Lenor perlice, kuglicu Ariel, velika ralzika je u mirisu kada dosipam vodu i kada pustim masinu da radi normalno, isti program, sve isto samo kolicina vode nije.
Prao sam jorgan tetki, sa dosipavanjem vode lenor perlice i prasak, kaze teta osecao se skoro 2 nedelje
SInoc klicnu oblacim neku bluzicu oprana za vikend, osusena i stajala u kadicu nije ni stigla zena da ga spakuje u fioku oseca se da mirise.

Isto sam gledao slim Candy od 7 kila,i onda sam odabrao isti model samo sa 8 kila,bas da masina primi vise vode.

Kako su se pokazale Candy kombinovane za pranje i susenje,i ova mi je zapala za oko.
Susio bih smo peskire i posteljinu,nista osim toga,i to povremeno,susenje bi se koristilo umereno.

Kako su se pokazale Candy kombinovane za pranje i susenje,i ova mi je zapala za oko.
Susio bih smo peskire i posteljinu,nista osim toga,i to povremeno,susenje bi se koristilo umereno.

Odlicno. Pored LG jos jedino se Candy moze preporuciti (na jeftinijoj strani).

Svi smo izvukli.
Inače, sa tim popustom cena mašine je realna i može se naći na više mesta bez popusta za istu cenu.

Svi smo izvukli.
Inače, sa tim popustom cena mašine je realna i može se naći na više mesta bez popusta za istu cenu.
Са попустом је 42.000. Ја не видех нигде по тој цени, најниже око 48.000 (барем ово што сам на брзака погледао).

Bila jutros na par mesta za 38 i 40k. Znači, biće opet.

Poćela 10g stara Samsung veš mašina da zeza, a taman sam joj promenioposudu zadeterdžent...
Curi voda ispod nje, vidi se mokra fleka skorko koliko je velika mašina.
Na terasi zatvorenoj je na betonu pa "nije problem" za boli glava al znam da ce me da boli u novčaniku. :(

Ne zamerite ali nisam mogao da citam 136 strana ove nove teme, ap cu da pitam za preporuku, savet, predlog.

Šta preporučujete od veš mašina ovih dana.
Sve može da radi i ima, a ne mor para i slične moderne, luxuzne stvari.
Da ima prohromski kazan, inverter, veliki bubanj i velika vrata, 7-8kg (ako dimenzije nisu prevelike moze i 9kg)+90C, 60, 40, 30C, da pere pamuk, sareni veš (majice sarene pamucne uglavnom, trenerke pamučne...) da centrifugira na 1000-1400, ispiranje, predpranje, dodatno ispiranje veša pri svakodnevnom pranju, omeksivač, ma uopbičajene stvari... izuzev samo uravnozezenja (il kako se to zove) ako nije rezervisano samo za one baš skupe modele iz najviše klase. Poželjno je i da je plića, prostor mi je nezgodan, znaci mi svaki cm. poželno do 55cm al snašao bi se i sa 60-65 ako baš mora al volio bi pliću.

Neka pitanja u vezi mašina:
Da li bolje peru mašine koje koriste tečni deterdžent?
Da li može dozer da ima mašina, boce negde u koje se dosipa tečni deterdžent i da ima posudu za sipanje praška za jedno prenje?
Da li ima mašina sa dozerom za sipanje veće količine praška i da mašina sama određuje količinu koju će koristiti?
Kad je mašina iste serije al jedan model je za 8kg a drugi za 9kg veša, u čemu je razlika medju njima? Da li je samo do softvera ili 9kg ima jaći, bolji ležaj i još ponešto?
Da li Boš, LG, Samsung, možda Beko ili čak Gorenje (radi servisa), možda nešto šesto ili sedmo?
Miele ne smem ni da pomenem, a da li vredi imati jeftiniju Miele umesto nesto vise klase Boša a po ceni iste ili je čak jeftiniji Boš a više klase od M... ?
Savetujte ljudi, pisite mi, ne dajte mi da omašim ako budem morao menjati ovog Samsunga ...

Curi voda ispod nje, vidi se mokra fleka skorko koliko je velika mašina.
To nije veliki kvar.Proveti odvodna creva.Vrlo moguće i da se napunilo krša nekog ili u tim crevima odvodnim,ili rešavanjem provere filtera sa prednje strane.I da li su creva pričvršcena dobro.

Creva (dovodno i odvodno) na mašini pričvršćena dobro (brat proveravao).
Ovo je pocelo curiti posle čišćenja filtera u kom je bilo krša, bas kamenje od stvrdnutog kreča il sta je već.
Filter lepo zatvoren, ocišćen kontaktni rub gde dihtuje i nije mokro na tom mestu gde je gore filter ali jeste ispod njega na podu kod nogice i pozadi mašine.
Ja taman zamenio posudu za prašak, stara se "okamenila" od nakupina stvrdnutog praska, naterao brata da mi očisti filter i ko da sam slutio pogledao na racunu koliko je stara mašina, kad ono bi sluto u pravu, crče nešto...
Nešto je "strugalo" u mašini kad se rukom okretao bubanj, više kad se okretao kontra smera kazaljke na satu, pa se to umalilo. Kao da je neka folija u kazanu, jednim delom kruga koji pravi bubanj, ne svih 360 stepeni. Kao da naiđe na neki deo gde bubanj struze o naslage necega. Da li lezaj u delu kruga moze da struze tako a u delu kru ga koji pravi da ne struze, sad sumnjam da je probila voda preko lezaja i da je struganje od njega...
Da li se isplati uopste menjati lezaj, dal je svrsishodno, može li to bez rizika po kazan (ne znam dal je plastican ili prohromski). Najbolje bi bilo da je crevo neko napuklo, strulilo...

Da li da gledam i Beko veš mašine il su definitivno opasna lutrija zbog slabe kontrole u proizvodnji?
LG ne nalazim garanciju na 2-3 sajta, da li ima produzenu garanciju na 5g?
Miele em skup em se vrata otvaraju u desno sto mi nikako ne odgovara i definitivno otpada pa nek je "zlatn" (i ne bila po tim cenama).
Kakav je Samsung?

Boš ima 2+3 garanciju.
Da li svi ili samo neki modeli Boša imaju prohromski kazan?
Da li je veličina vrata dobra (velika) na Bošu serije 4 i 6?
Da li za normalnu upotrebu treba ici dalje od serije 4 Boša ili ima benefita sa serijom 6?
Nemam potrebe za "parom" i "peglanjem" u veš mašini.
Dobro bi doslo kontrola ravnozeže.
Opcija "voda plus" je tačno šta? Da li je to povećana količina vode pri pranju ili povećana količina vode pri ispiranju?
Koliko od zida treba da je odmaknuta mašina?
Meni taman 8kg a ako ne povecava dimenziju može i 9kg, nemam nista protiv 7kg ako mašina valja.
Serije 4 i 6 su sa inverter motorom?
Servis Bošov dobar u BG (i Srbiji), brz, dobri majstori, brza nabavka delova ...?
Koji provereno modeli serije 4 i 6 valjaju?
U čemu su razlike između mašina u seriji 4 a u čemu su razlike izmedju modela u seriji 6, sta znace oni brojevi i slova, kako izabrati neku do njih, kako poznati koja je noviji model...?

Toliko pitanja...mnogo se opterecujes necim sto nije namenjeno da traje dugo. Vise se proizvodjacima ne isplati da prave masinu koja traje duze od 4-5 god. Tvoja pitanja kada se citaju, izgledaju kao da kupujes masinu koja ce ti trajati ceo zivot.
Lepo je meni jedan serviser rekao, "sto jeftinija masina, sto duza garancija i izbegavati maksimalan broj obrtaja za centrifugu".

Lako je njemu tako rezonovat jer kad mu se VOX i Candy pokvari (a oni su najjeftiniji) on ce je sam sebi popraviti, a ja ako vidim servisera u prvih 5 godina ima da se "ubijem" od muke...
Evo 10g mi je radio Samsung i jedini problemi su bili sa nečistim filterom pa nije mogla masina da izbaci vodu, serviser nije dolazio kod mene radi nje.
Zato prvo kvalitet i potrebni elementi pa onda cena al ne ni ona pregolema. ;)

Sve ti je lutrija. Moze da te zapane model koji ce da ti traje 10 godina, a moze da ti zapane da gledas servis u prvih mjesec dana.

Moj beko b5 poceo da zeza. Ne detektuje da su vrata zatvorena...muka
Poceo i da lupa lim na centrifugi

Dakle da ne gledam Beko, definitivno bofl i nekvalitet?
A tako bi mi po dimenzijama odgovarao jedan od 7-8kg...

Lako je njemu tako rezonovat jer kad mu se VOX i Candy pokvari (a oni su najjeftiniji) on ce je sam sebi popraviti, a ja ako vidim servisera u prvih 5 godina ima da se "ubijem" od muke...
Evo 10g mi je radio Samsung i jedini problemi su bili sa nečistim filterom pa nije mogla masina da izbaci vodu, serviser nije dolazio kod mene radi nje.
Zato prvo kvalitet i potrebni elementi pa onda cena al ne ni ona pregolema. ;)
Ne opterecuj se sa ves masinom, ne kupujes avion. Kupi neku srednjeg cenovnog ranga sa 5 god. garancije i uzivaj. Sve ti je to lutrija danas, isti model kod jednog moze odlicno da radi, kod drugog da pravi problem. Tesko da ces danas naci bubanj od prohroma, sve je plastika. Uzeo gorenje wnei94bs, evo je radi 2 do 3 ture na dan, odlicna. Uzmi beko, gorenje. Za bosh mislim da je preskupa a kvalitet opao.

Dakle da ne gledam Beko, definitivno bofl i nekvalitet?
A tako bi mi po dimenzijama odgovarao jedan od 7-8kg...
WUE8736 zadnji dobro proveren model. Pricam iz iskustva vise korisnika. Drugo nista ne gledaj od beka. Ona ti je sasvim dobra, uz to mozda jos i Gorenje WNEI modeli, mada su bekove robusnije pravljene.

P.S. nadovezujem se na tvoju poruku od pre, Bosch nema prohromski kazan, niti ga ijedna masina ima osim Miele i Asko. Cak i neki modeli od Miele imaju plasticni (WCA030 Active, i jos neki Black&White edition). Bosch Serie 4 modeli imaju manji kazan zapremine 54l i mali otvor vrata (sto je generalno mana kod svih boschovih modela), Imaju za nijansu bucniji motor od Serije 6 i malo manji izbor opcija i programa u odnosu na Seriju 6, kod koje imas nesto tisi motor, bubanj zapremine 64l, opcije za fleke i laksi touch screen za upravljanje. Ako si ljubitelj toga da ti masina koristi dosta vode, onda Bosch nemoj gledati.

Modele menjaju uglavnom na 1-2 godine, što nije slučajno. Tako da modeli koji postanu "provereni", lako se desi da se teško ili nikako mogu kupiti.

Ja imam Bosch series 4 exclusive, ima opciju water +, tad uzima stvarno puno vode, svaki put tako peremo. Mislim da se to ne treba gledati količina vode kojom pere kao problem jer se ovako rešava.

Stigla gorenje wpnei94a1swifi,interesuje me jedno..kad bubanj okrenem ručno na prazno zakačinje nešto u jednom položaju ,kao da zakačinje gumu,ne struže tipa metal..liči mi na nešto meko...takodje se čuje to kačenje pri pokretanju kad meri veš na prazno..
Da li zvati servis,kakva je situacija kod vas?
Pustio sam je,pa cu da vidim šta kaže centrifuga.

Možda se čuje kaiš, oće to naročito u hladnijim mesecima.

Nazad
Vrh Dno