Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Jedan od najglupljih trendova u poslednje vreme. Uređaji koji su već godinama fablet dimenzija, a maksimalno stanjeni, to će biti baš loše po ergonomiju i ''grip'' pri korisćenju.

Pa kada se utrpa u neki case, radi "zaštite", plus staklo odgore, slim prop'o.
Ima danas da se nađe minimalističkih maski, ja sam na s24u nosio i sada na xiaomi 14 nosim aramid maske, baš su minimalne i dosta dobro štite, takođe je i "grip" bolji, naravno gubi se vizuelni momenat kao bez maske, ali meni lično baš dobro izgleda.

Jedan od najglupljih trendova u poslednje vreme. Uređaji koji su već godinama fablet dimenzija, a maksimalno stanjeni, to će biti baš loše po ergonomiju i ''grip'' pri korisćenju.
Dodao bih na to da sa sobom povlaci i drugi niz problema koji se,zbog zbijenosti kucista/komponenti, ticu zbog toplote SoC, baterija i na kraju price i AMOLED panela koji ce svakako da degradira brze - jer zbog dizajna danasnjih telefona disipacija se nazalost odvija kroz isti.

Samo govori koliko ne "inovativnost" kod velikih igraca dostigla "vrhunac"...
Drago mi je da su par kineskih proizvodjaca krenuli u smeru sa inovacijama koje zaista doticu korisnike (kamera+baterija+kvalitet izrade), jos samo da to isprate kroz bolju podrsku i softver.

Pa to je iz nužde. Ne možeš da smanjuješ ekran jer su nam danas telefoni praktično zamena za računare. Vremenom su smanjivali kraću dimenziju, kad su napustili 16:9 odnos, došli do limita i sada ostaje jedino da se smanjuje treća dimenzija, odnosno debljima

Pa bolje da nije mnogo debeo. 😄
Tanji i poželjno ispod 200g, bez maske i futrole je to milina držati, koristiti, gledati. To sa manjim ekranima a debljim telefonom bi verovatno na kraju kupilo ukupno 15 ljudi. Isto kao što godinama svi navodno žele mali flagship a kad ga naprave prodaje se 1 taj na 20 velikih.

Elem, zezanje na stranu, ja ne vidim svrhu slim modela lično. Meni je i običan sasvim lepo tanak ovako bez futrola. Ali ko ih oblači možda taman dobije vitak uređaj sa sve futrolom... 🤔

Mnogi ovde preferiraju da je mali ali dobar tehnicar, u smislu da ima sve i kao veliki... model...

Sto je naravno donekle moguce, ali kada vidis recimo Vivo X200 ili Find X8 pro tesko da takav hardver moze da se nagura u 6.3" modele i da pritom ima i odlicnu bateriju i hladjenje...
Pritom deluje i da opet sa novom generacijom cipova idemo 2 koraka napred jedan nazad - povecanje performansi ali takodje i potrosnje i temperature (odnosno potrebom za boljim hladjenjem). Ne verujem da je to moguce obuzdati sa manjim dizajnom, barem ne do Elite 2 refresha, no videcemo.
Meni se iskreno ne svidja trend tankih telefona, 9.2-9.5mm uopste nije kriticno za drzanje a doprinosi dosta komponentama koje ne moraju da se "nabijaju" unutra...
I slazem se da trziste ima previse XL modela i da trebaju da izbace i "compact" verzije (primer Pixela 9xl/9pro) ali licno zbog velicine saka i navike ne smetaju ono sto je sada 6.8" a nekada smatrano fablet klasom.

Dobro izgleda maska samo mi ne dosta shield preko kamera.

Poslednja izmena:
5000mAh Ultra, bice veselo😬 16GB RAM mozda popravi situaciju🤪
Cela Galaxy S25 serija koristi SD procesore, nema vise verzije od 128GB🙂
Nemoguće da će baterija da bude ovako mala...

Pa ne znam sta ste ocekivali, 5K je standard, Apple nije ni to dostiigao, a baterije solidne.

Dobra optimizacija One UI 7 i bice to i previse baterije. 😀
Baterije nikad dosta, posebno sa Elite cipovima ako nije samo paorsko koriscenje (surf, insta, mail)
Ako kineski modeli mogu da voze 5800-6500mah, mogao je i Samsung, nego gledaju da to ne bude "previse apdejtovan model" u jednoj generaciji...
Sledecu generaciju malo poboljsaju kamere i bateriju od 5500mah i opet ce masa da krene sa hvalospevima i pohrli sa kupovinom...

Vrhunac reklame za ovu godinu, MKBHD proglasava S24u kao best allround/phone of the year a vadi iz dzepa P9p XL kao daily driver...
Kod glavnog tria smo ove godine gledali marketing, bice da cemo videti isto i u 2025. dok ce kineski brendovi praviti napredak skoro u svakom polju, jedino sto nemaju "ime" da opravdaju cene.

Cekamo da vidimo, ja znam da je Zmaj ovaj mnogo gladan kod kineza, a ovde da bude sit videcemo dal' ce bit' 😀

Vrhunac reklame za ovu godinu, MKBHD proglasava S24u kao best allround/phone of the year a vadi iz dzepa P9p XL kao daily driver...
Kod glavnog tria smo ove godine gledali marketing, bice da cemo videti isto i u 2025. dok ce kineski brendovi praviti napredak skoro u svakom polju, jedino sto nemaju "ime" da opravdaju cene.
Vrhunac reklame je nagrada za najbolji kameru, kao i onaj klip kada vozi 150 km/h pored škole kako bi pokazao shutter speed iPhonea samo zato što Huawei to pegla preko AI-a.

Vrhunac reklame je nagrada za najbolji kameru, kao i onaj klip kada vozi 150 km/h pored škole kako bi pokazao shutter speed iPhonea samo zato što Huawei to pegla preko AI-a.
Neverovatan shutter speed Huawei-a, ono do sad nisam video na telefonu u toj meri. Zaista treba nagraditi kineze ove ( 2025) godine i dati priliku BBK electronics ekipi + Huawei.

Jeste da je off, ali jel moze link za klip(i gde nagradjuje S24 Ultra za kameru i gde pokazuje shutter speed iPhone-a/Huawei-a)? Bas me zanima kako pravda to da S24 Ultra ima najbolju kameru.

Jeste da je off, ali jel moze link za klip(i gde nagradjuje S24 Ultra za kameru i gde pokazuje shutter speed iPhone-a/Huawei-a)? Bas me zanima kako pravda to da S24 Ultra ima najbolju kameru.
Cini mi se da nigde u uporednim testovima vecih kanala S24U nije odneo pobedu i proglasen da ima najbolju kameru...
Uglavnom Pixel odnosio pobedu za slikanje, Jabuka za snimanje, Samsung mozda situaciono ili za portrete...

+edit
Cini mi se da je u tim testovima bilo dosta kritike na racun postprocesinga S24u kamera modula, tako da je moguce da je potencijal modula nije u potpunosti iskoriscen/optimizovan...
+edit2
da, nocno "fotkanje" kao i objekta u pokretu na Samsungu je prilicno kritikovano, moze se kod svih vecih YT "recenzenta" (influensera) videti kako "diplomatski" eskiviraju kritokovanje iste.

Poslednja izmena:
iPhone dobio nagradu za kameru, nisi ti razumeo 🙂

1000032713.jpg

Ali editovan je video, tako da, džaba sad da gledaš
1000032715.jpg

Uglavnom, posle visegodisnje pauze, svi USA tuberi su uradili i review Mate XT-a, ovaj mu cak dao i nagradu jer moraju da "jure algoritam" a novi iPhone nikoga nije zanimao pored ovakvih Huawei telefona.. Sto je i razlog zasto je Samsung dobio nagradu za telefon godine, ko je video kako Apple AI radi, sa sve pitanjem da li sme da koristi ChatGPT (broj upita je limitiran, naravno jer to košta para), i bila bi bruka da je nije dobio Samsung S24 U.
Cini mi se da nigde u uporednim testovima vecih kanala S24U nije odneo pobedu i proglasen da ima najbolju kameru...
Uglavnom Pixel odnosio pobedu za slikanje, Jabuka za snimanje, Samsung mozda situacioni ili za portrete...
Osim Mrwhosetheboss, koji je čak proglasio telefonom godine Vivo X200 Pro. Dati iPhone-u za onu bruku, stvarno.. Meni je na svakom Samsung imao bolji zoom od iPhonea.

Kada se očekuje predstavljanje nove S klase uređaja 25.januara?

Ima li neko informaciju u ovom trenutku da li će puštati prenos događaja na Samsung youtube kanalu kao i do sada?

Oce, sve kao sto je bilo i ranije

Pisu da ce biti 22. januara objava, a negde u februaru zvanicno dostupna serija.
Deluje da ce ovo biti dobar update, pogotovo sto treba cela serija da bude na Snapdragonu.
Kompakt S25 ide na 12gb rama, 256gb minimum memorije...

Samsung Galaxy S25 Slim (Leaked Specs)

• 6.6" AMOLED
• Snapdragon 8 Elite
• Cameras:
  • 200MP Main
  • 50MP Ultra-wide
  • 50MP Telephoto (3.5x zoom)
• Battery: 4500–5000 mAh

Sve je isto, samo par mm debljine nema.

Sigurno nije mislio na raspad Xiaomi. Pogledaj npr. nove OnePlus modele sa Androidom 14 i 15. Onda uporedi kakav hardver i softver nude, i po kojoj ceni u odnosu na Samsung, i koliko dobro i brzo rade u praksi. A čak ni po kamerama više ne zaostaju, osim za najboljim Kinezima (Vivo X, Opp Find X).

@Marti Misterija
Oppo, Vivo, Oneplus, Realme, IQOO - ista kompanija, BBK Electronics....
Ako se pogledaju UI imaju identicne note. Mislim da je 3+1 godina SW sasvim razumna i moguce za ispostovati za razliku od 7. (mozda se i varam)
Pritom kada se i pogledaju modeli ponaosob i sta nude moze se videti segmentacija ponude trzistu - kako cenovno tako i hardverski.
Svakako su trenutno bolja ponuda od Xiaomi-ja, posebno OP, Oppo i Vivo modeli.
Realme i IQOO su vise "gejmerski" orjentisani uredjaji poput Asus ROG modela (ili POCO) za nisnu publiku.

Nazad
Vrh Dno