Šta je novo?

Ima li pravnika na forumu?

I još pretpostavljam da si i ranije vozio brže u zoni škole od tih dozvoljenih 30 km/h samo što se do sada niko nije setio da treba da kažnjava.

Btw. naljutio se ti ili ne ali i treba da te oderu za takav prekršaj - i to je manja šteta nego da si pokupio neko dete
U pitanju je izlaz iz Bačke Topole prema Subotici kod fudbalske akademije, moraš lično otići i videti koliko je sam taj znak ograničenja za školu besmislen . Policija je stajala kod table gde je izlaz iz mesta . Može se videti na Google. Nema opasnosti za decu na tom mestu , niko tu i ne prelazi put . To mesto je zamka za radar za one koji ne znaju ili koji zaborave kao ja .
Pa sam si rekao da si vozio bar duplo od dozvoljene brzine i to u blizini škole ! 200 metera nije ništa pri 65 na sat a pešak to prelazi za par minuta a specijalno deca kada trče. U naseljenom mestu je ograničenje 50 a i to si probio Sada bi da se vadiš na tehnikalije a ponašao si se jako neodgovorno.
Ne Vadim se na tehnikalije već da se činjenice moraju istinito utvrdti . Ako dreger mora biti baždaren i laboratorija koja utvrđuje alkohol u krvi kod vozača akreditovana onda radar mora biti baždaren i policajac koji rukuje radarom mora imati sertifikat da je obučen u njegovoj upotrebi.

Vrlo moguće i da je tako kao što kažeš ali si i sam svestan da postoji i opet ga nisi ispoštovao.
Problem je što u saobraćaju svi imaju neko obrazloženje da je nešto besmisleno i zašto voze tako kako voze, kršeći ono što je propisano - ne brini, nisi ni prvi ni jedini samo što ovaj put samo stvarno nisi imao sreće jer su se našli u pogrešno vreme na pogrešnom mestu (ili si se ti našao, svejedno)...

Smešno vozač treba da proveri propise, ne 4 poena već trajno. Sudsko odlučivanje ide ako nisi saglasan sa prekršajem za koji ti je izdat zapisnik.
Pola Srbije u manjim mestima ima to ograničenje iako put ravan kao strela i trotoar kao kolovozna traka pa šta ću usporim a posao zove.

Smešno vozač treba da proveri propise, ne 4 poena već trajno. Sudsko odlučivanje ide ako nisi saglasan sa prekršajem za koji ti je izdat zapisnik.
Sudsko odlučivanje će biti da odbija sve moje dokazne predloge jer je činjenično stanje dovoljno utvrđeno na osnovu snimka , tako je najlakše da presudi a ne mora posebno da obrazloži zašto ih odbija , svakako će apelacija sve potvrditi ako se žalim . Da nema zabrane od 3 meseca išao BiH na sudsko odlučivanje .
Vrlo moguće i da je tako kao što kažeš ali si i sam svestan da postoji i opet ga nisi ispoštovao.
Problem je što u saobraćaju svi imaju neko obrazloženje da je nešto besmisleno i zašto voze tako kako voze, kršeći ono što je propisano - ne brini, nisi ni prvi ni jedini samo što ovaj put samo stvarno nisi imao sreće jer su se našli u pogrešno vreme na pogrešnom mestu (ili si se ti našao, svejedno)...
Znam da ih uvek ima na izlazu iz naseljenog mesta jer je cilj kazna a ne bezbednosti ali popustila mi pažnja i eto . Nema veze , naći ću ja već neki način da im vratim .

Probaj sporazum, ne košta te ništa. Sud treba da ga usvoji. Prednost je što u sporazumu može da se predvidi manja zaštitna mera od propisane a sud u postupku samo tu meru ne može da umanji na osnovu olakšavajućih okolnosti.
Davno sam tu nešto radio, proveri još ovo što sam napisao.

Ako je u ovom slucaju uopste moguce da se ide na sporazum onda nema spora sta je bolje, sama nvcana kazna moze da bude slicna ili gotova jednaka onoj koju odredi sud ali nema vremenske zabrane upravljanja motornim vozilom.

Ovo je jedna od najkvarnijih mera koja je smišljena, na osnovu koje se konstantno izvlače mamini i tatini ćerke i sinovi.
Calnu i mogu da nastave da divljaju.

20 ili 40 hiljada i bez zabrane je bilo za prekoračenje 41 kod škole, tako da to ti je najbolja varijanta definitivno. I sledeći put pažljivo, verujem da znaš da li može neko da istrči na tom mestu ali nisu bez razloga u celom svetu takva ograničenja.

20 ili 40 hiljada i bez zabrane je bilo za prekoračenje 41 kod škole, tako da to ti je najbolja varijanta definitivno. I sledeći put pažljivo, verujem da znaš da li može neko da istrči na tom mestu ali nisu bez razloga u celom svetu takva ograničenja.
Veruj mi da ovde ne može niko da istrči i da je namerno stavljeno ograničenje kako bi više kazni mogli naplatiti . Na dosta mesta kod škole je ograničenje 40 a ovde baš 30 , jasno je da su to stavili kako bi više kazni pisali .

Ako kažeš da je u većini slučajeva kod škola 40km/h, a ne 30km/h onda bolje nemoj da se pravno boriš. 😉

Ne postoji znak koji ograničava vožnju u zoni škole 40 na sat
Žao mi je, ali nećeš se spasti kazne, eventualno ako ti neko "pomogne"
Takodje nema izvlačenja na baždarenje radara, to je stara fora i ne prolazi više

Ne mora ni znak za brzinu da postoji, dovoljan je onaj za školsku zonu.

To mesto je zamka za radar za one koji ne znaju ili koji zaborave kao ja .

Pa eto, stavili su znak da podsete zaboravne. A ko ne zna šta znači znak zona škole, treba da se vrati da ponovo polaže. Da li su postavljeni saobraćajni znakovi besmisleni ili ne, o tome ne treba da razmišljaju vozači, njihovo je da to poštuju.

Vađenje na baždarenje uređaja teško da če proći, s obzirom da MUP može dostaviti sudu naknadno tu potvrdu, a onda na kaznu treba dodati i dodatne troškove suđenja.

idemo na sledeći slučaj

Vađenje na baždarenje uređaja teško da če proći, s obzirom da MUP može dostaviti sudu naknadno tu potvrdu, a onda na kaznu treba dodati i dodatne troškove suđenja.
Pričao sam sa jednim advokatom i kaže mi da u MUP većina radara nije baždarena ali da oni kada vrše kontrolu uvek upisuju jedan te isti serijski broj radara za koji znaju da je baždaren jer se niko od vozača ne seti da na licu mesta traži da se izvrši provera da li je serijski broj radara tačno upisan u zapisniku prilikom kontrole . Isto tako i policajac koji rukuje radarom mora imati sertifikat da je obučen . S obzirom da sve ovo policija može lako da antidatira neću ići na sudsko odlučivanje već na sporazum pa ću napisati kako sam prošao.

Što se tiče kazne, nema tu šta, vozio si toliko koliko si vozio, prihvati kaznu i pamet u glavu. Spor gubiš sigurno pa ti sad vidi šta ti je bolje.

Što se tiče ograničenja, znakova itd, decenijama je poznato da saobraćajna policija služi da popuni budžet a ne radi bezbednosti u saobračaju. Tako ima sijaset slučajeva gde su ograničenja zaista besmislena, da se zona škole produžava maltene izvan naselja, da se kontrola brzine vrši na kraju te zone a ne na početku... To sve ne znači da ne treba da se poštuje i taj znak dok god postoji tu.

Dobio sam neku opomenu od poreske koja nema veze s mozgom 🤯 duga (glavnice) nema 100%, kamata suluda, kao da se skuplja jedno 15 godina a ne pise nista o zalbi vec samo da mogu u roku od 5 dana da raspravim 😮 preko podneska, mail-a ili licno. Jel to po sistemu ko-je-jaci ili ako-prodje-prodje i samo-posteno-pa-ko-koga-*****e?
gpu.png

Moraš da odneseš sve dokaze o plaćanju i da se sravnite.
Imaj u vidu da ako nisi plaćao redovno, ide kamata, na dnevnom nivou, nije mala.
Ako si sve uredno plaćao kvartalno, do 15. u datom mesecu, a imaš sve dokaze, nemaš šta da brineš, osim što ćeš izgubiti deo slobodnog vremena na ovo preganjanje.

Treba njih bas sravniti, i da se ne placa redovno ovde ne moze biti vise od oko 800din godisnje kamate, a ne moze kamata na kamatu ni na glavnicu (ako u medjuvremenu nisu postali zelenasi). Mada verovatno je neki nepismen kadar racunao.

Dobio sam neku opomenu od poreske koja nema veze s mozgom 🤯 duga (glavnice) nema 100%, kamata suluda, kao da se skuplja jedno 15 godina a ne pise nista o zalbi vec samo da mogu u roku od 5 dana da raspravim 😮 preko podneska, mail-a ili licno. Jel to po sistemu ko-je-jaci ili ako-prodje-prodje i samo-posteno-pa-ko-koga-*****e?
Pogledajte prilog 472678
Po ovome, ti si započeo godinu sa 9k duga. Platio si porez za ovu godinu ali ti se dug uvećao za 800 dinara zbog toga što nisi platio nešto od ranije (ili jesi platio ali nije zavedeno).

Nikad se nije desilo da nije placeno, a da li je zavedeno to je vec do njih. A i tako opet nije moguce jer se glavnica nekako smanjila (sa 3380 na 3326), a godisnja kamata (i to u slucaju da se kasni sa sve 4 rate, sto se takodje nikad nije desilo) je oko 800din, pa bi tih 6815 bilo nekih 8, 9 godina, a porez valjda zastareva posle 5 godina ako ne reaguju s opomenom ili naplatom.
Kako god racunam nema veze s mozgom, da je dug + ovogodisnji onda ne odgovara kamata, ako nema duga odgovara godisnja kamata ali ne i ukupna, glavnica se nekako smanjila, obracunali kamatu na uplatu 🤯

Glavnica se smanjila jer si uplatio 5800, tj nešto malo više nego što je zaduženo akontacijama u ovoj godini (2x1428,60+2×1444,29).
Da bi znao šta je moraš da vidiš kartice iz prethodnih godina tako da moraš do njih, da bi video da li su sve uplate proknjižene itd. Uplate se knjiže automatski po pozivu na broj i naravno da je moguće da nešto nije proknjiženo. Ako imaš uplatnice ili izvod iz banke da si platio online ispraviće se.
Plati preostali glavnicu pa neće ići dalje kamata, barem dok ne vidiš gde je došlo do problema.

Treba njih bas sravniti, i da se ne placa redovno ovde ne moze biti vise od oko 800din godisnje kamate, a ne moze kamata na kamatu ni na glavnicu (ako u medjuvremenu nisu postali zelenasi). Mada verovatno je neki nepismen kadar racunao.
Kako god, moraš da vidiš sa poreskom upravom šta je, samo se neće rešiti.
Na žalost, tako je. Ko god da je pogrešio, ti si taj koji mora da ovo raščisti.

Ako ja dobro citam, stavka 2 kamata iz prethodnih godina je 5941 RSD.... Po tome, nesto debelo duuuugo nije bilo placeno..... Ili je greska....

Sa kašnjenjem uplate samo u jednom kvartalu nakupi se ohohoo kamate.
Koliko sam gledao kamata se računa na dnevnom nivou a lako može biti i da ide kamata na kamatu bar po isteku kvartala ako nije na dnevnom nivou.
Za 10 dana kašnjenja uplate za samo jedan kvartal nekih 700din u to vreme (uplaćujem 2 kvartala u cugu) za 2 godine bilo nekih 200-300din. kamate i da ne plaćam po 2 kvartala ko zna koliko bi se nakupilo.

Kako 2 godine mogu da racunaju kamatu za 10 dana kasnjenja? Valjda se obracunava za tih 10 dana i stoji isti iznos dok se ne plati?
Dakle ako imamo ratu 1000din i zakasnimo 10 dana to ce i za mesec dana i za 2 godine biti nesto sitno.
A ako ne izmirimo godinu dana to ce biti 160din kamate i nakon tih godinu i nakon jos 2.
Taj primer je zaista cudan, ako je kamata 5900 na tih 3300 onda se skuplja preko 10 godina a ne znam kako to mogu da naplate, zar nije kasno?

Nazad
Vrh Dno