Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni je prva sezona bila slaba,a u drugoj sam bas uzivao
tako da mi serija nije losa
Delim mišljenje, s tim da se meni svidela i prva sezona. Druga je dosta bolja, više radnje, sukoba među likovima... Negativac baš dominirao...
Piskara se dosta šta možemo očekivati u trećoj sezoni. Videćemo...
Samo da je cast bio bolji i da su dodali/izbacili neke elemente, ovo bi možda i moglo da se nazove prava "Lotr" serija, ali tako je kako je.
Sad samo da mi uvaženi kolega Martin ne zalepi sliku trola - again! :cool:

Za nas što nismo čitali Markesa, koliko serija verno prati knjigu? Da li se radnja odigrava po redosledu kao i u knjizi, ili je hronološki pretumbano?

U pravom sam rebusu što se tiče Sto godina samoće. Čitao sam je s dvadesetak godina, ali ništa mi tada nije bilo jasno. Sada se pitam: da li da joj se navratim, iako trenutno balansiram s par knjiga koje čitam, mada mislim da bi to bio krupan zalogaj. Ili da prvo krenem sa serijom?

Nisam čitao knjigu al serija je odločna.
Možda da pogledaš samo prvu epizodu....

^
Potvrdjena je druga sezone po 2. knjizi "Razor Girl" (2016), ujedno i poslednjoj, sem ako autor ne izbaci jos neku...
Ali da skroz odlicna hipi krimi limunada i mozak na ispasu.

Odlicna serija, tema je Uploaded intelligence, dodiruje neke poznate aktere danas i teme. 8/10 i od mene definitivno. Nekome ko nije duboko u toj materiji (npr. meni) mozda na mahe i nerazumljiva, tj. prebrzo se prelazi preko nekih tema ali svakako preporuka.
Primetio sam da se poprilicno pljuje po Netflix-u jer mahom izbacuje sadrzaj ispodprosecnog kvaliteta (neke prosecne ocene 5-6 po IMDB skali), ali mislim da je izbor animiranih serija veoma dobar.
Ne znam da li je jos neko primetio poplavu sci-fi serija na taj fazon (UI, AI). Open ponavljam, ja nisam nesto narocito u tome, ali volim sci-fi i dobre kritike me vuku da pogledam takvu seriju.
I sad skontam da su poslednje 4 serije koje gledam - Pantheon, Pluto, Dark matter i Severance sve slicne na neki nacin.
Stvara mi ozbiljnu pometnju u mozgu jer ih sve gledam istovremeno - Jednu za doruckom, drugu na poslu, trecu na pauzi, cetvrtu opet kod kuce, da sam ozbiljno pomesao sve likove i dogadjaje i svetove .
Srecom, Pluto i ovu od gore sam zavrsio danas tako da su ostale ove dve :ROFLMAO:

Odlicna serija, tema je Uploaded intelligence, dodiruje neke poznate aktere danas i teme. 8/10 i od mene definitivno. Nekome ko nije duboko u toj materiji (npr. meni) mozda na mahe i nerazumljiva, tj. prebrzo se prelazi preko nekih tema ali svakako preporuka.
Primetio sam da se poprilicno pljuje po Netflix-u jer mahom izbacuje sadrzaj ispodprosecnog kvaliteta (neke prosecne ocene 5-6 po IMDB skali), ali mislim da je izbor animiranih serija veoma dobar.
Ne znam da li je jos neko primetio poplavu sci-fi serija na taj fazon (UI, AI). Open ponavljam, ja nisam nesto narocito u tome, ali volim sci-fi i dobre kritike me vuku da pogledam takvu seriju.
I sad skontam da su poslednje 4 serije koje gledam - Pantheon, Pluto, Dark matter i Severance sve slicne na neki nacin.
Stvara mi ozbiljnu pometnju u mozgu jer ih sve gledam istovremeno - Jednu za doruckom, drugu na poslu, trecu na pauzi, cetvrtu opet kod kuce, da sam ozbiljno pomesao sve likove i dogadjaje i svetove .
Srecom, Pluto i ovu od gore sam zavrsio danas tako da su ostale ove dve :ROFLMAO:
Ovo je AMC produkcija koja ima svoje dragulje koje Netflix može samo da pozajmi.

Za tebe preporuka je njihov Halt and Catch Fire.

P.S. da li vredi gledati Sillicon Valley i Devs?

Ovo je AMC produkcija koja ima svoje dragulje koje Netflix može samo da pozajmi.

Za tebe preporuka je njihov Halt and Catch Fire.

P.S. da li vredi gledati Sillicon Valley i Devs?
AMC ima bas odlicne stvari - Mad Men, Hell on Whells, BB, Preacher, Terror...
Ako je AMC, a i sudeci po ekipi koja stoji iz glasova te animirane u pitanju je onda prilicno ozbiljan projekat.

I meni isto stoje SV i Devs na listi ali nikako da ih pocnem...
jedna od njih je kopija/remake britanske verzije?

Silicon Valley je obavezno štivo za sve koji su u IT vodama, a i odlična je komedija. Doduše, bilo ju je zanimljivije gledati kako su epizode izlazile, jer su po sezonama se bavili trenutno najaktualnijim novostima software developmenta u tom periodu (blockchain, AI), a i likovi su dobro napravljeni. Devs je već ozbiljna serija, isto je iz programerskog svijeta, ja bih je okarakterisao kao SF dramu. Isto za preporuku.

Ništa očekivao, a dobih nešto:

Shrinking​

Kalifornijsko oh-we-are-so-liberal pomodarstvo u nekim aspektima, ali vuče i na meni drage Modern Family, i skoriju Kominsky Method.
Glavni glumac iznanađujuće dobar, a Harison Ford je priča za sebe - devetodecenijaš koji i dalje pleni. Ne mora ništa pametno niti smešno da kaže; lik je svojom pojavom, stavom i glasom, u ovim godinama, bolji od gro njegovih današnjih kolega. 😉

Ova HBO svemirska Igra prestola (Dine: Proročanstvo) nije loša serija. Zadovoljan sam, iako mi te Dine nikad nisu bile previše zanimljive. Naravno, ima svojih mana, ali da ih nema bila bi vrhunska. Polupsihopata-poluheroj Ragnar, Bess iz vjerovatno najboljeg filma Larsa von Triera - Kroz talase, i nekad prelijepa Abby iz Costnerovog Poštara - solidna glumačka ekipa. Velika je mana što nema zanimljivih sporednih likova, ali je premalo epizoda za tako nešto, a i nedostatak bar jednog pravog pozitivca, neki Starkovi bi dobro došli da se ima za koga navijati. Prva sezona najavljuje fin potencijal za još koju sezonu. Preporučujem.

gde si gledao ICE - A Thousand Suns ?
Svih 5 epizoda je dostuno na YT-bu u 4k.

Evo playliste...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno