Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Aktivirao Volte na A1. Pojavila se oznaka na telefonu. Da li to znači da su razgovori bolji na relaciji samo A1-A1 brojevi sa uključenom opcijom na oba, ili može A1-MTS npr.?

Poslednja izmena:
Za sve.
Da ispadnem padobranac,koliko ono Nudi A1 Mega plan,tj do kada? Uzeo sam MTS karticu. Jel mogu zatraziti prenos ili moram biti u MTS-u 2 meseca?

Za sve.
Da ispadnem padobranac,koliko ono Nudi A1 Mega plan,tj do kada? Uzeo sam MTS karticu. Jel mogu zatraziti prenos ili moram biti u MTS-u 2 meseca?
Noćas prenet broj... Moraš biti sa novim brojem 6O dana u mreži, ili kupi neki polovni broj koji je bio u upotrebi.

Prilozi

• Screenshot_20241219-093920.png
    Screenshot_20241219-093920.png
    81.2 KB · Pregleda: 138
Za sve.
Mora da budes 2 meseca od aktivacije

Aktivirao Volte na A1. Pojavila se oznaka na telefonu. Da li to znači da su razgovori bolji na relaciji samo A1-A1 brojevima sa uključenom opcijom na oba, ili može A1-MTS npr.?
Može. Testirao sam konkretno A1-Yettel, radi VoLTE i Samsung sa Yettel brojem prikazuje HD Voice. Osetna je razlika između 3G i 4G kvaliteta zvuka.

Može. Testirao sam konkretno A1-Yettel, radi VoLTE i Samsung sa Yettel brojem prikazuje HD Voice. Osetna je razlika između 3G i 4G kvaliteta zvuka.
A naprimer sa A1 sa uključenim Volte, pozivam MTS koji nema Volte, hoće li biti razlika u kvalitetu razgovora?

@qobrex Po rečima ljudi sa foruma, mts prepaid VoLTE je postao dostupan tek od juče. Kada će i kako biti uključen i na kom prepaid broju, to niko ne zna. Eventualno da pitaš, ali postoji mogućnost da i operateri u CC mts-a nemaju pojma o tome ništa.

A na primer sa A1 sa uključenim Volte, pozivam MTS koji nema Volte, hoće li biti razlika u kvalitetu razgovora?
Hoće, zato što će sagovornik iz mts-a biti prebačen na 3G ili 2G pa će se eventualno koristiti HD voice iz 3.5G ili 2.5G, odnosno klasičan GSM audio protokol, u zavisnosti od toga kako mts uspostavi vezu.

Zasto mi se skidaju mb sa svih ovih stavki?
Nemam ni tik tok ni instagram samo koristim net za fejs i za benchmark forum.

Prilozi

• Screenshot_20241219_135552_Moj A1.jpg
    Screenshot_20241219_135552_Moj A1.jpg
    70.2 KB · Pregleda: 90
@Pera-kojot A1 Mega Plan sadrži:
  • 500 minuta ili SMS ka svim mrežama (ukupno 500)
  • neograničene minute ka A1 (imaju prioritet u odnosu na 500 nacionalnih)
  • 10GB generalno za internet
  • 10GB za Viber, Whatsapp, Facebook, Messenger (ukupna kvota za ove 4 aplikacije)
  • 5 GB za Instagram
  • 5 GB za TikTok

Mega Plan ne sadrži neograničene SMS poruke ka A1.

Plan traje 720 sati (30 dana).
Plan ne traje mesec dana.
Ako sam dobro razumeo u tih 500 su i minuti u A1.
I da li to znači da plan traje 720 sati od trenutka aktiviranja a ne od 1. u mesecu?

Ako sam dobro razumeo u tih 500 su i minuti u A1.
I da li to znači da plan traje 720 sati od trenutka aktiviranja a ne od 1. u mesecu?
Ne 500 za saobracaj I neograniceni u A1 mrezi od ovih 500 min se ne trosi ako me na primer okrenes na moj broj koji imam u A1

Možeš i sad, funkcioniše i van radnog vremena (radio sam sa stricem, pala se nedelja, proces je automatski).
Odradio registraciju prepaid broja, glava me zabolela od svega. Voema lose (u odnosu na druge aplikacije koje sam koristio) je odradjen taj deo. Prvo sto rotia ono sto slikas, pa sto sve moras kontra da pomeras, pa sto gledas jedno, a kad uslikas dobijes sasvim drugi kadar. Kod drugi aplikacija je postojao template u koji ubacis dokument skljocnes i to je to, template za glavu, nacentriras se u granicama tog okvira skljocnes i to je to. A ovde ludilo, 300 slika sam napravio dok sam ubo. I onda dodjes u fazu da moras ili rucno upisati broj ili skenirati kod sa kartona /omota broja/ i sve bi to bilo super da polje za unos broja ne nestane za stotinku sa ekrana u odmah udje u mod slikanja omota, a ne nudi korak nazad, i onda jednom izadjem na X i sve od nule, drugi put izadjem na korak nazad na uredjaju i on opet na pocetak. Onda sam 5x igrao brzinske prste da uhvatim to polje za ukucavanje broja i na kraju kako ukucajte broj onog ko vam pomogao i tu udjem da vidim pravila i nema nazad vec opet na pocetak :D Ne znam ni sta se desava kada upisem neciji broj da mi je pomogao. Jeste li vi ostavljali saglasnost za obradu podataka? Jel to iziskuje i bombardovanje SMS porukama? Urnebes. Mislim da sam od slikanja dobio morsku bolest. Jos sad kad bakutanerke iz ulice saznaju da kod mene moze registracija broja qq leleeeee

@Pera-kojot imaš 500 nacionalnih minuta i sms poruka (ukupno). Imaš neograničene minute u A1 mreži (pozivi ka A1 ne troše 500 nacionalnih minuta).

Važno je znati da SMS poruke ka A1 nisu neograničene.

Plan važi 720 sati od momenta aktivacije.

^ Krenulo od danas. Kako aktivirati - da budem iskren, ne znam. Moguće je da će sami aktivirati svima, ali za to treba vremena. Ako neko ima aplikaciju, nek proba kroz nju, možda tako može.
Nadam se da će uskoro objaviti nešto zvanično.
Pozdrav
Proradio i ovde, Hvala na Informaciji.

Problem koji je nastao kad sam online dopunio kredit 200 dianra po njima je neresiv. To se vidi u sistemu i mogu da trosim. Ja bas nisam ni zagledao aplikaciju ali radnica u poslovnici je nasla gde stoje tih 200 dinara.
Ovde je clan foruma preneo info da mu preko cc rekli da mi (12 meseci besplatan mega plan) mozemo za 99 dinara da uplatimo dodatak. Ali to nije tacno. Za nas taj dodatak kosta 400 dianra.
Dali mi neki papir da popunim prigovor za kredit i produzenje roka vazenja kartice. Mislim da cu pisati mail da ostane pisani trag.

Prilozi

• Screenshot_20241220_093708_Moj A1.jpg
    Screenshot_20241220_093708_Moj A1.jpg
    78.2 KB · Pregleda: 98
Dobio poruku da aktiviram. Da li je moguće uz već besplatnu godinu mega plana?

Prilozi

• Screenshot_20241220-104000.png
    Screenshot_20241220-104000.png
    159.2 KB · Pregleda: 90
Tvoj broj jos nije prenet, a ti si ubacio karticu sa brojem koju si dobio u A1 poslovnici, je li tako?

• Like
Reagovanja: uji
Tvoj broj jos nije prenet, a ti si ubacio karticu sa brojem koju si dobio u A1 poslovnici, je li tako?
Kome je upućena poruka? :D Ukoliko je meni, broj je prebačen i dobio sam godinu dana mega plana. P.S. Dobio sam savet da ne diram ništa, da ne bih nešto zeznuo besplatan mega plan. Aktiviraću ga posle 12.12.2025. kada mi ističe ova promocija.

Poslednja izmena:
Tebi je upućena, to je generička poruka koja se automatski šalje prilikom aktiviranja kartice, tako da nije moguće aktivirati dobar plan, jer ti je Mega plan već aktiviran.

Poslednja izmena:
Na jednom od dva mts prepaid broja se aktivirao VoLTE sam od sebe.

Broj je iz 2008. bio je na KT, duže vreme je na prepaidu, održavam ga kao sekundarni, kredit uplaćujem, plaćam parking...

Vezano za VoLTE imam dva broja,jedan je u Yettelu a drugi u A1,nakon ukljucivanja VoLTE u opcijama u telefonu javio sam se Yettelu i A1 i trazio da mi ukljuce tu uslugu sto su i uradili i jedni i drugi.

Kod mene u A1 nije radio ni VoLTE ni RCS, poslao im poruku, narednog dana uključili i sve radi ok.

Poslednja izmena:
И мени исто активиран ВоЛТЕ на припејду МТС,исто из чиста мира,нема ни сат времена.

Nazad
Vrh Dno