Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Lopovima (međunarodnim) ne trebaju dinari, očigledno. A naši lopovi bi, sa Dinom, najverovatnije, veoma brzo i efikasno bili provaljeni. Pa i ne pokušavaju.;)

Cik da neko javi pozotivno iskustvo sa Yettel Bankom za reklamacije ;)

Bio sam prebačen sa Start seta na Platni račun sa osnovnim uslugama. Iako po dinarskom nije bilo prometa, naplaćeno je održavanje i to pošto je na deviznom tri meseca ranije (dok je bio Start set) legao chargeback i oni su to uračunali kao promet. Uložio sam prigovor i ocenili su ga kao neosnovan. Nisam imao živaca da za 150 dinara podnosim pritužbu, niti bi to značajno menjalo stvari. Račune sam pogasio, jer takvo pilićarenje ne tolerišem.

Poslao im upit na mejl u vezi sa ovim. Zvali me telefonom. Kažu devizni može da se otvori bez dinarskog ali da bi se uzele Visa i Mastercard kartice, mora da se otvori makar dinarski račun sa osnovnim uslugama, pa da se onda kartice povežu i sa deviznim. E sad, ono što mi je gospođa preko telefona rekla, a tri puta sam je pitao je da ako nema prometa na dinarskom računu u protekla 3 meseca, ne naplaćuju se mesečna naknada za dinarski, čak iako ima prometa na deviznom. Ovo se odnosi na kombinaciju račun sa osnovnim uslugama + devizni.

Poslednja izmena:
Da li neko zna kolika je provizija Intesa Internet kartice? Platio sam jednu igru sa Steam-a €19.99 a skinuli su mi €21.42

Hvala.

Da li neko zna kolika je provizija Intesa Internet kartice? Platio sam jednu igru sa Steam-a €19.99 a skinuli su mi €21.42
Nema provizije, ali do knjiženja je uvećana rezervacija za 6-7% pa se razlika vraća na deviznom.

Nema provizije, ali do knjiženja je uvećana rezervacija za 6-7% pa se razlika vraća na deviznom.

A-ha. Izvini sto zvučim totalno glup, ali onda kada bi ta mala svota novca trebala da se vrati na račun? Računam da li ću imati za dodatnu kupovinu.

Da li Raiffeisen VISA uvek naplacuje 1% za sve strane valute i transakcije u inostranstvu. Da li to ukljucuje EUR

Unicredit MC nikad ne naplacuje takve provizije?

Da li je tako isto za sve VISA i MC u svim bankama

Da li unicredit MC ima bilo kakve provizije, naknade za strane valute i inostrane transakcije.

Sta mislite da ce biti sa prepaid mc karticama eurobanke kada se budu spojili u aik banku? Da li vise nece imati mogucnost koriscenja uopste

Planiram da uzmem neku od prepaid kartica koje su u ponudi na našem tržištu. Izbor nije nešto velik, Visa prepaid NLB i Poštanske i MC Manchester United Eurobanke. Da li neka od ovih banaka nudi mbanking/ebanking pregled potrošnje za ove namenske račune za prepaid. Ne bih da otvaram redovne tekuće račune u ovim bankama. Za Visu NLB znam da ne može, da se proverava na bankomatu i SMS-om.

Da li neko zna šta znači depozit 2000din/ 20e na Visa prepaid Poštanske? Da li znači da je svaka minimalna uplata na račun kartice 2000din, da je neophodno da na računu kartice uvek bude najmanje 2000 din ili da prva uplata bude najmanje toliko? Da li je moguće plaćanje u inostranstvu sa ovom dinarskom Visom?

Da li neko zna šta znači depozit 2000din/ 20e na Visa prepaid Poštanske?

Prilikom otvaranja namenskog računa za navedenu karticu, vrši se depozit u visini od 2.000 dinara koji stoji na tom računu i ne može se koristiti, pa ako dođe do zatvaranja tog računa, taj depozit ti se vraća.

Da li znači da je svaka minimalna uplata na račun kartice 2000din
Ne
Da li je moguće plaćanje u inostranstvu sa ovom dinarskom Visom?
Da

Da li neko zna šta znači depozit 2000din/ 20e na Visa prepaid Poštanske? Da li znači da je svaka minimalna uplata na račun kartice 2000din, da je neophodno da na računu kartice uvek bude najmanje 2000 din ili da prva uplata bude najmanje toliko?
To je garancija u slučaju nepredviđene naplate (neobnovljene pretplate i slično) i takođe je imala i pokojna Vojvođanska, odnosno Rajfajzen je za istu karticu ukinuo polog. Međutim, razlika je u tome što kod Poštanske ima čip, magnetnu traku i beskontaktno pa ima funkcionalnosti kao svaka druga kartica.
Da li je moguće plaćanje u inostranstvu sa ovom dinarskom Visom?
Može, ali uz bankarsku autokonverziju u evre. Stoga, bolja je devizna i lično sam je koristio u Turskoj bez ikakvih problema.

Sa ovom i deviznom Erste karticom nema provizije za kupovine u inostranstvu.

Takođe, imaš i mogućnost da otvoriš besplatan dinarski i devizni Raiffeisen iRačun video pozivom ili uz identifikaciju u ekspozituri nakon online podnetog zahteva, a ako do 15. otvoriš, platiće ti još 3000 dinara. Jedini trošak je 1% za potrošnju karticom u inostranstvu, a dinarsku Visu mogu da ti vežu na deviznom po predlošku teksta koga dobiješ na mejlu, te nakon toga se u Srbiji troši samo sa tekućeg, a u inostranstvu isključivo sa deviznog.

To je garancija u slučaju nepredviđene naplate (neobnovljene pretplate i slično) i takođe je imala i pokojna Vojvođanska, odnosno Rajfajzen je za istu karticu ukinuo polog. Međutim, razlika je u tome što kod Poštanske ima čip, magnetnu traku i beskontaktno pa ima funkcionalnosti kao svaka druga kartica.

Iz mog iskustva, i kada postoji neka pretplata po kartici i nema dovoljno sredstva, svakako se izvrsenje placanja odbija po osnovnu nedovoljno sredstava na racunu, pa taj depozit i nema bas smisla.

• Like
Reagovanja: uji
Iz mog iskustva, i kada postoji neka pretplata po kartici i nema dovoljno sredstva, svakako se izvrsenje placanja odbija po osnovnu nedovoljno sredstava na racunu, pa taj depozit i nema bas smisla.
Objektivno, banka koristi taj depozit kao plasman. Niko nije ni glup, ni lud, no ajde. Što se mene tiče, neće da padne kuća za 20€ i neka ih tamo na računu ko da ne postoje, ako mi ne uzimaju ništa za proviziju i održavanje pa to mi dođe kao neki kompromis. Erste se takođe povukla iz mog grada 2020. pa zato i ne mogu deviznu da izvadim, a bih ako bi radili na daljinu, ali oni to ne žele.

Kod PŠ depozit od 20e služi za pokriće eventualnih kursnih razlika do knjiženja jer su do tad sretstva rezervisana.

Objektivno, banka koristi taj depozit kao plasman. Niko nije ni glup, ni lud, no ajde. Što se mene tiče, neće da padne kuća za 20€ i neka ih tamo na računu ko da ne postoje, ako mi ne uzimaju ništa za proviziju i održavanje pa to mi dođe kao neki kompromis. Erste se takođe povukla iz mog grada 2020. pa zato i ne mogu deviznu da izvadim, a bih ako bi radili na daljinu, ali oni to ne žele.
Jedina prednost za štedionicu po mom mišljenju je to što imaju ekspozituru u svakom naselju. Ni meni licno ne smeta taj depozit u visini od 20 evra.

@masteruni @uji Hvala na odgovorima!

Hteo sam baš da pitam i da li je moguće koristiti ovu karticu za pretplate, ali dobio sam odgovor unapred :) Nešto mi u glavi da je ranije bila priča da striming servisi, Google, Apple za pretplatničke usluge ne prihvataju prepaid kartice.

@uji S obzirom da koristiš deviznu Visu, jel eure uplaćuješ na bankomatu ili na šalteru banke? Da li je moguće pratiti stanje putem mbanking apk?
Da li je podržan ApplePay/GooglePay ovom karticom?

IRačun Raiffeisen banke (dinarski i devizni) koristim skoro 3 godine i prezadovoljan sam, sve preporuke. Koristim ga redovno uz Yettel Max Bank, pa bih iz predostrožnosti za online plaćanja u inostranstvu koristio neku od ovih prepaid opcija.
Kad sam otvarao IRačun nisu davali fizičku Visu (samo Dinu na zahtev), pa ovih dana čekam da mi jave iz banke da li mogu da mi izdaju fizičku Visu, pošto je jako dugo deo redovne ponude

• Like
@uji S obzirom da koristiš deviznu Visu, jel eure uplaćuješ na bankomatu ili na šalteru banke?
Na šalteru. Nažalost, bankomati im ne podržavaju uplatu i isplatu evra.
Da li je moguće pratiti stanje putem mbanking apk?
Samo uz otvoren tekući. Međutim, ukoliko zatražiš LIB, moći ćeš da se registruješ za Homebanking. U februaru dolazi do operativnog spajanja pa će se tom prilikom preći na e/mBanking mts banke.
Da li je podržan ApplePay/GooglePay ovom karticom?
Za sad samo GooglePay. ApplePay trenutno funkcioniše jedino sa Master karticama.

Imam utisak da je Master karticu u PS teze dobiti nego kreditnu... Dva puta su me vracali iz ekspoziture za nju.
Tek sad kada su privremeno unesostupili otvaranje Računa Plus je to postala nemoguća misija. Baš nemaš sreće! 😂

Tek sad kada su privremeno unesostupili otvaranje Računa Plus je to postala nemoguća misija. Baš nemaš sreće! 😂
Ma hit! Kada sam otvarao racun za prijem zarade (moralo je 200, nisu mi dali racun plus u ex. mts banci) bez problema izdali Dinu i rekli moze i Visa, a jedina kartica koja moze u Apple Pay ne moze do prijema prve zarade... Sva sreca pa mi ekspozitura na 2 minuta od zgrade inace bih poludeo 😒

Zasto neke Visa i MC, debitne i poklon kartice funkcionisu na nekim sajtovima a na drugima ne.
Da li raiffeisen debit VISA funkcionise samo sa token generisanom lozinkom ili moze bez toga da se koristi ako neko ne koristi aplikaciju.

Da li raiffeisen debit VISA funkcionise samo sa token generisanom lozinkom ili moze bez toga da se koristi ako neko ne koristi aplikaciju.
Jedino ako plaćaš na sajtovima koji nemaju Verified by Visa verifikaciju (tipa netflix i google), ali za sve sajtove koji imaju Verified by Visa verifikaciju (malte ne svi domaći sajtovi) će ti trebati mobilna aplkacija jer je to jedini način da dobiješ kod.

• Like
Nazad
Vrh Dno