Šta je novo?

LG Televizori

Jel se dev nalogom i dev modom gubi garancija? Hteo bi Kodi da instaliram, ne vidim kako drugacije da citam SMB. Da li ga je koristio ko za to?

Ne gubi se. Dev mode inače ističe posle nekog broja sati (hiljadu valjda), pa moraš da obnavljaš stalno.

Stigao LG65 B4. Zena i deca se zale na oci, deci krvave oci nakon dva sata gledanja YouTube-a, a ukljucio sam eye protection mode i smanjio kontrast. Da li je to normalno i da li je ko drugi imao slican problem?

Stigao LG65 B4. Zena i deca se zale na oci, deci krvave oci nakon dva sata gledanja YouTube-a, a ukljucio sam eye protection mode i smanjio kontrast. Da li je to normalno i da li je ko drugi imao slican problem?

Na koliko ti je brightness? Da li gledaš u potpunom mraku? Ok je imati neko svetlo iza TV-a, light strip/bar izgleda kul i smanjuje eye strain.

U kom modu je za YT?

jel moze neko ko ima developer mode i youtube bez reklama da potvrdi, da li mu potamni ekran od videa kad se spusti tasterom na dole da pretrazujes srodne videe, ili kad hocu da premotam video, takodje potamni. Primetio sam to u zadnjih mesecak dana, siguran sam da se to nije ranije desavalo.
Ne znam koliko cesto izlaze nove verzije aplikacije, nisam odavno azurirao, ne znam da nije do toga.

Nije u potpunom mraku, upaljeno cak svetlo bilo. Stavio sam ga u cinema mode. Cudi me da su im oci plakale, nisam siguran da li je od OLED srece :D Al ozbilnjo, krajnje cudno, nismo imali takvo iskustvo sa matorim LED TV-om.

Meni je isto smetalo u startu na oledu, baš tom modelu, previše kontrasta i boje na svim profilima, sve sam profile smanjio upola barem, samo mi se razlikuje brightness i toplina slike na profilima i super je, ali svakako mi je trebao jedan period privikavanja.

Meni je isto smetalo u startu na oledu, baš tom modelu, previše kontrasta i boje na svim profilima, sve sam profile smanjio upola barem, samo mi se razlikuje brightness i toplina slike na profilima i super je, ali svakako mi je trebao jedan period privikavanja.
Koja su ti podesavanja?

Uzgred, da li je Kodi jedina opcija za SMB i DLNA? Nesto nije bas najstabilniji.

jel ste uzimali one kopije magic daljinca na aliju? naleteo mi neki za manje od soma dinara, fizički identičan, ne znam samo kako će da se ponaša.
par dugmića mora da stisnem kao konj da bi ostvarili kontakt, otvorio, čistio, ne pomaže.
Ja uzeo pre neki dan, super radi, mada je original precizniji za kursor, kopija vise leluja po ekranu, mada je savrseno upotrebljiva.

Za oci je najbitnije da je ambijetalno osvetlenje priblizno nivou tv-a. OLED nije nesto bas jako svetao, ja C3 skoro na max 95/100 brigthness stalno gledam (nocu uz blago svetlo, retko skroz u mraku). I naravno podesio FILMMAKER mode za neutralnu sliku. Dobio sam identicne boje kao na plazmi, lepo izgleda.

Ali jesam primetio da mi se oci zamaraju kod sporta, ono sto sam pomenuo i dalje me kopka, jako mutna slika u pokretu (kosarka pogotovo). Razmisljas se da se vratim na Plazmu zbog toga, ali sve ostalo je bas dobro na OLED-u.

Jos sam citao tehnicki deo oko toga, sample-and-hold, morace vremenom neka druga tehnika prikaza slike da bi se dobila savresena ostrina u pokretu kao sto je kod CRT-a/Plazme, ili da OLED dodje do 1000Hz.

Koja su ti podesavanja?

Uzgred, da li je Kodi jedina opcija za SMB i DLNA? Nesto nije bas najstabilniji.
Zavisi od moda do moda, na svima je Color Depth na 40-50% max, Contrast na 50-70%, dinamički kontrasti pogašeni a Peak Bringhtness na Standard modu ugašen dok je na HDR i DV modovima na low/medium. Ali svakako je trebalo neko vreme privikavanja, na Oledu Bluray filmovi u HDR-u izgledaju brutalno, posle ovoga teško bilo šta drugo :D

Za Kodi ne znam.

Koja je poenta peak brightness na low/medium?

Ja uzeo pre neki dan, super radi, mada je original precizniji za kursor, kopija vise leluja po ekranu, mada je savrseno upotrebljiva.
Naručih na aliju za 650 dinara. Fine recenzije, ne očekujem bog-zna-šta, samo da mogu normalno da stisnem sve dugmiće i zadovoljan sam :)

Koja su ti podesavanja?

Win DLNA radi, ponekad zvuk nije podržan. Zvuka ima. Verovatno je u pitanju 5.1... Ima i neki LG smart share ili tako nešto što nisam probao, mislim da je isto ili slično. Stremio nisam probao u lokalu ali ima opciju.

Koja su ti podesavanja?

LG Smart Share je super opcija i ujedno najprostija, ja sam koristio neko vreme dok nisam povezao Synology NAS na mrezu.

Kao alternativu imas jos i Plex..

Serviio, Emby... razne su opcije.

za SDR sadrzaj ne treba koristiti, nego na OFF stavitit jer kvari sliku. Za HDR je na high, jer tu vec postoji informacija koji deo slike treba da ima peak brightness.

Nisam stigao da editujem, da postavim pitanje.

Jel ima nacin da se pusti prevod koji je unutar MKV fajla (ima 10tak prevoda unutar MKV-a). LG C3, preko nekog player-a u WebOs-u.

Nije mi prakticno me da povezujem laptop preko HDMI-a, zgodnije mi samo na flash pa pustim.

Njegov interni plejer ti dozvoljava da biraš titlove u mkv fajlu. Tako je na C1, verovatno je isto i na C3, može samo bolje da bude.

Ili skineš Plexio, napraviš server na svom kompu (praktično, folder gde su ti svi filmovi i serije), skineš aplikaciju preko store-a i strimuješ u lokalnoj mreži na taj način :)

za SDR sadrzaj ne treba koristiti, nego na OFF stavitit jer kvari sliku. Za HDR je na high, jer tu vec postoji informacija koji deo slike treba da ima peak brightness.
Upravo tako samo što je kod njega i na HDR low/medium. Nema potrebe onda juriti kvalitetnije panele kada rokneš najbolji feature na low. Na SDR pojačati običan brightness i podesiti contrast mada je meni i na SDR peak brightness na low.

Pozdrav, interesuje me da li neko od vas ima sledeće probleme na c1 modelu. Očajna brzina interneta(20ak mbps) i žičano i bežično(uzeo sam čak i lan adapter ali ni to ne radi i zamenio sam ruter ali ni to nije donelo rezultate).Drugi problem se tiče samog OSa koji radi užasno sporo uz dosta seckanja.Da li neko zna kako se rešiti nekog probema?Hvala

Imam zanimljivu situaciju, nisam siguran da je za ovu temu ali ajde da probamo.

Sa novim updatom Web OS na 65C3 televizor je odjedanput zaključio da ja želim da koristim univerzalni daljinski (njegov daljinski) za sve sto je prikačeno i potpuno mi isključio apple tv daljinski. To me jako iritira i pokušao sam da ga odučim od istog, ali kada ukinem universal daljinski za taj hdmi on jednostavno više ne prikazuje da prepoznaje Apple Tv box uopšte. Ništa se ne postiže ni ako promenim hdmi port, on samo nastavi po starom i gura svoj daljinski.

Često mi bude prejak kontrast kada je peak na high, i previše odskaču svetli delovi kada se odvrne, zato mi je na low/medium u zavisnosti od sadržaja dok je na "non HDR" sadržaju uvek na off.

Koji tv? Jedino ako si na ovim novijim sa preko 2000nita peak mada ja ni tu ne bih ništa smanjivao za HDR.

Pozdrav, interesuje me da li neko od vas ima sledeće probleme na c1 modelu. Očajna brzina interneta(20ak mbps) i žičano i bežično(uzeo sam čak i lan adapter ali ni to ne radi i zamenio sam ruter ali ni to nije donelo rezultate).Drugi problem se tiče samog OSa koji radi užasno sporo uz dosta seckanja.Da li neko zna kako se rešiti nekog probema?Hvala
Hmm ,bas čudno.To ne bi smjelo nikako, relativno su im ok wifi adapteri. Isto imam c1, wifiem vadi 320-350 Mbps, a i webos radi skroz fluidno. Jedino što bi ti mogao savjetovati je hard reset, iskljuci ga fizički iz struje na 10 15 min , ponovo uključi i probaj, ako ne pomogne ,eventualno još reset na tvorničke, ako je tv hardverski ispravan trebalo bi riješit probleme .

Edit : zaboravih, prvo odradi update fw-a ako slučajno nisi. Sretno

Nazad
Vrh Dno