Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Cekaj bre... znaci ti moras tvoju Clivia stalno da drndas preko daljinski i da resetujes da bi radila na 440w?
Ukjluci temp. koja tebi odgovara, Fix Fan 3-4 i ne diraj neka ona sama radi svoj posao... da li na 540w,440w, 400w ili na 600w i vise

Ja iskreno ne pamtim kad sam zadnji put nesto drndao na daljinski
Muse na 23c Fix-Fan 3, Amber na 24c Fix-Fan 3 daljinski udaljen na 7m od klime zbog I-Feel
Pogledam kad tad u Tapo App kako rade i to je to ;)
Kakva je ta tapo app glasna mi je mnogo smeta mi na 1 stavim a kad nisam tu na 3-4 fan

Amber Ultra krcka? Koja je njena cena ? Sa ugradnjom me zanima ako nije problem da napisete.

Ja nisam cuo neko krckanje, par puta mozda kad se hladi plastika, isto kao i svaka klima manje-vise, nista posebno. Ventilator se na prvoj brzini jedva cuje, druga je isto tiha, vec preko toga se jace cuje.
Cena ide od 1100 - 1300e sa ugradnjom

Evo jedan pimer kako neki strucnjaci objasnjavaju koliko dugo traje DF :ROFLMAO:

Pogledajte prilog 471461
Imam rođaka kojem njegova Gree (ne znam tačan model) na kritičnim spoljnjim uslovima provodi više vremena u defrostu nego u grejanju. Zapao ga faličan primerak, reklamirao je dok je bila u garanciji ali nije znao da se izbori sa lopovima i ništa nije urađeno.

Ja nisam cuo neko krckanje, par puta mozda kad se hladi plastika, isto kao i svaka klima manje-vise, nista posebno. Ventilator se na prvoj brzini jedva cuje, druga je isto tiha, vec preko toga se jace cuje.
Cena ide od 1100 - 1300e sa ugradnjom
To su cene dva Pulara sa ugradnjom. Neisplativo za Amber.

Pa nisu ako je Spark hiljadu puta jeftiniji auto. Pular je duplo jeftiniji. A krcka...i istu temp postize

Ne mozes uporedjivati pular i amber. Sve ok, temperaturu postizu i jedna i druga klima, samo sto pular ima spoljasnju od 25kg, a amber 45kg. Amber je itekako isplativa klima ko grije prostor bez izolacije, gdje bi pular se mucio da postigne temperaturu, a amber lagano radi na 500W. Pular je najslabiji model iz serije , a amber premium najjaci.

Pular ce se na -10c napinje kao blesava... A Amber Premium ce na -10c da prede kao da je +5c

Poslednja izmena:
Ja citam sta pisete nista vise, ako je tacno to za krckanje onda ima razlike i u serijama ? Ja ne znam koja se napinje eno na jutarnjoj -1 Pular necujno radi. Postize odlicno temp. Manite se sa potrosnjom jer ja koristim i TA peci. Sa strujom nas deru svakako. Pricali smo vec, grejanje na gas je najisplativije i to je to. Ustvari na bale je dzabe za nekog ali to nije kod vecine.

Ja citam sta pisete nista vise, ako je tacno to za krckanje onda ima razlike i u serijama ?
Svaka klima krcka tokom DF neka manje neka vise...
Lepo sve napisao @Poolmaker
Klima okreće smer rada da bi otopila smrznutu spoljnju jedinicu. Na početku procesa i na kraju procesa ide ispuštanje gasa kroz ventil a krckanje se čuje zbog velike razlike u temperaturama koje nastaju u procesu defrosta.
Nekad je sve to tiše a nekad bučnije

Pa ako krcka na 0 stepeni onda ima da eksplodira na -15? Gde je razlika u temp 40 stepeni ? Kako Pular ne krcka prilikom DF-a ?

Za koliko je amber ultra 12 predvidjena grejati ne izolovanog prostora? Meni se cuje nekad na amberu kad udje u frost glasno da kaze cufff :D

Meni se cuje nekad na amberu kad udje u frost glasno da kaze cufff :D
Na prošloj stranici sam pisao ali ok.
To što si čuo je ventil koji ispušta gas, dešava se na početku defrost ciklusa i na kraju. Ne čuje se uvek isto, nekad se i ne čuje a nekad bude i prilično primetno.

Slazem se. E a sta kazete za ovo sto hoce da uvedu novo racunanje struje kako ce se to odraziti na nas :)
Za to ima posebna tema:

@novi15101987
A sto se tice neizolovanog prostora ja gejem 60m2(neizolovani) sa Amber 9 Premium

@Tema
I mani te se vise provokacije oko klima... Pular vs Amber

Za to ima posebna tema:

@novi15101987
A sto se tice neizolovanog prostora ja gejem 60m2(neizolovani) sa Amber 9 Premium

@Tema
I mani te se vise provokacije oko klima... Pular vs Amber
Na koj set drzis ja imam oko 80 kvadrata cim je minus upadala mi u frost na sat vreme ili oko nule zato uzo cliviju da joj pomognem

Na koj set drzis ja imam oko 80 kvadrata cim je minus upadala mi u frost na sat vreme ili oko nule zato uzo cliviju da joj pomognem
Sve sam napisao jednu stranu unazad!
Amber je na 24c Fix-Fan 3 daljinski udaljen na 7m od klime zbog I-Feel

Evo jedan primer da li vredi/isplati Amber Premium sa njeni 45.5kg i dva i po reda izmenjivaca ili neka jeftinija od 25kg i jednoredni izmenjivac...
Temp. preko noci bila oko 0c
Amber ni jedan DF u 60m2(neizolovani)
Muse odradila 6 DF u 48m2(neizolovani) na skoro svaki 2h

Prilozi

• Screenshot_20241213-145552~2.png
    Screenshot_20241213-145552~2.png
    24.8 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_20241213-145638~3.png
    Screenshot_20241213-145638~3.png
    43.9 KB · Pregleda: 32
Poslednja izmena:

Evo jedan primer da li vredi/isplati Amber Premium sa njeni 45.5kg i dva i po reda izmenjivaca ili neka jeftinija od 25kg i jednoredni izmenjivac...
Muse odradila 6DF u 48m2(neizolovani) na skoro svaki 2h
A zasto onda moja ulazila na sat vreme si prizemlje sprat?

Muse odradila 6 DF u 48m2(neizolovani) na skoro svaki 2h
Koliko vidim ova klima trosi oko 800w po satu na ovoj temp,sto mu dodje za ceo dan 20kwh,nije to lose za 60kv neizolovanog prostora,znaci negde mesecno 600kwh,za te pare nemas ni metar drva,i posle kazu skupo na klime se grejati😀

Kakva drva, to niko nece. Pricamo o gasu. Struja je dranje kakvo god grejanje.
A taj Muse sto je ulazio u DF znaci ne uspeva da zagreva tih 48 kvadrata neizolovanog prostora?

Koliko vidim ova klima trosi oko 800w po satu na ovoj temp,sto mu dodje za ceo dan 20kwh,nije to lose za 60kv neizolovanog prostora,znaci negde mesecno 600kwh,za te pare nemas ni metar drva,i posle kazu skupo na klime se grejati😀
Tako je...
Nocu radila na 800-810w sad preko dana zakucana na 730w
Sve zavisi kakva je temp. preko dana ali tu je izmedju 15-20kWh na dan :)
Kad je npr. preko +15c onda bude i 11kWh sto tad krece rezim on/off... Gasi se oko 6x za 24h
A taj Muse sto je ulazio u DF znaci ne uspeva da zagreva tih 48 kvadrata neizolovanog prostora?
Vidis unazad na slike da uspeva bez problema da greje 48m2...DF odradi za 5-8min i greje dalje...
DF je normalna pojava kod klime

Prilozi

• Screenshot_20241213-164541~2.png
    Screenshot_20241213-164541~2.png
    16.4 KB · Pregleda: 21
Poslednja izmena:
I Amber zna da ide u DF kad je 0c, magla i visoka vlaznosti (95-100%) na 1h40min a kad je vlaznosti 85-90% na 2 do 3 sata...
Ima ovde jedan clan sa Fujitsu klimu ona mu radi na 200-300w u 20m2 pa ide u DF
Nema tu pravila... Svaka klima mora kad tad da ide u DF... Neka manje, neka vise puta...

Poslednja izmena:
Vrh Dno