Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Evo potrošnja Clivia za novembar i sada decembar. Grejem 45 kvadrata stan, potkrovlje, spolja jedan deo imam stiropor izolacija, pa blok zatim gips profili između vuna 5cm, dok na plafonu imam 20cm vune preko gips ploča. 😁

Prilozi

• photo_1_2024-12-12_14-54-35.jpg
    photo_1_2024-12-12_14-54-35.jpg
    39.1 KB · Pregleda: 79
  • photo_2_2024-12-12_14-54-35.jpg
    photo_2_2024-12-12_14-54-35.jpg
    35.9 KB · Pregleda: 79
Alergicna :LOL:
Ma ona je blizu ulazna vrata i naravno da senzor odmah reaguje... Ipak je tu bila najbolja pozicija da pokriva sve kako treba
Obicno ona radi kod mene na I-Feel na 7m, isto moguce da neko drndao/pomerio daljinski pa je senzor na klimi preuzao komandu :)

Alergicna :LOL:
Ma ona je blizu ulazna vrata i naravno da senzor odmah reaguje... Ipak je tu bila najbolja pozicija da pokriva sve kako treba
Obicno ona radi kod mene na I-Feel na 7m, isto moguce da neko drndao/pomerio daljinski pa je senzor na klimi preuzao komandu :)
Salim se malo..

Pozdrav, da se i ja glasnem.
Kupio sam amber premium ultra, najvise zbog grijanja... sto znam, radi ok na ovim temperaturama, moze se reci da sam zadovoljan obzirom da bih do sad izgorio bar 3-4 metra drva.

E sad, sto me nervira kod klime... kada postigne zadatu temperaturu, odnosno prestane sa izduvavanjem, pocinje da sisti i da pucketa. Imam osjecaj kao da se lomi plastika unutar nje, bas gadno krckanje. Nakon toga obicno slijedi ono veliko izbacivanje vazduha i onda se umiri.
Je li to uopste karakteristicno za ovaj model ili je neki feler sa mojom klimom?

Nikakvo sistanje i izbacivanje vazduha ne treba da bude, pa nije to parna lokomotiva! Kad klima dostigne temperaturu i iskljuci se, treba mozda malo da krcne plastika tu i tamo zbog hladjenje i to je to. Kad se upali da radi u redu je da se cuje protok freona u pocetku, posle i on treba da se svede na minimum, da se cuje al jedva, i to je sve. Ne znam o kakvom sistanju i izbacivanju vazduha govoris kad se ugasi!

Ne kad se ugasi, vec kad postigne temp i prestane sa duvanjem
Znaci, sigurno narednih par minuta cujem to krckanje. Ono nije neprestano, ali sigurno krcne 10-20x u minut i to nekad jace, nekad slabije. Pa je li to zbog hladjenja ili?
Imam Lg inverter u stanu, sigurno je stara nekih 10-12 godina, mislim da se ti zvukovi nikad nisu culi

Pitanje za vlasnike Gree klima. Kada na daljinskom ukljucite ifeel i stisnete dugme temp, koju temperaturu vam pokazuje? Koliko se meni cini ova bez obzira sto je na daljinskom ukljucen ifeel prikazuje temperaturu sa senzora, a ne onu koju ocitava daljinski, cini mi se da dok je hladila nije tako bilo, nego da kada kliknem ifeel, prikazuje temperaturu sa daljinskog.

Na papiru su iste snage (12btu)
900 do 4400w
900 do 4700w
Ali Clivia(12) daje na -10c ipak malo vise: 3400w... a Muse(12) 2900w
A sto se tice modulacije kako ovde vidim kod nekod ide fino do 400w(clivia 18) a kod drugog clana iz CG ne ide ispod 500-550w i gasi se...
Meni 18 clivia navatao sam je da radi na 440 w i to u sobi od 12 kvadrata postavljena je tako da bije ka hodniku i susrece se iz dnevne sa amberom. A dole kod mojih imam 12 cliviju nahvatao na 250 w

I ja sam moju Amber i Muse nahvatao na 250-350w ali to samo posle DF kad ponovo krene da greje :ROFLMAO:

E sad, sto me nervira kod klime... kada postigne zadatu temperaturu, odnosno prestane sa izduvavanjem, pocinje da sisti i da pucketa. Imam osjecaj kao da se lomi plastika unutar nje, bas gadno krckanje. Nakon toga obicno slijedi ono veliko izbacivanje vazduha i onda se umiri.
Je li to uopste karakteristicno za ovaj model ili je neki feler sa mojom klimom?
To ti je defrost, klima okreće smer rada da bi otopila smrznutu spoljnju jedinicu. Na početku procesa i na kraju procesa ide ispuštanje gasa kroz ventil a krckanje se čuje zbog velike razlike u temperaturama koje nastaju u procesu defrosta.
Nekad je sve to tiše a nekad bučnije a ako je kod tebe uvek jako bučno zapao te je ne baš najbolji primerak.

To vec neznam. Prstio sam dole kod mojih nedelju dana i prebacio merac kod mene njih to ne interesuje.
Ok bilo bi interesantno za nas ovde da znamo da li radi duze vreme na 250w ili kao na rolerkoster npr. 5min = 250w pa krece 30min = 400-600w
Sto je Gree poznata po software kao da je pisu/prave srednjoskolci :LOL:

Ok bilo bi interesantno za nas ovde da znamo da li radi duze vreme na 250w ili rezim kao na rolerkoster 5min = 250w pa krece 30min = 400-600w
Sto je Gree poznata po software kao da je pisu/prave srednjoskolci :LOL:
Moguce kod ultre nems tih problema ali zapazio ko 18 clivije dali zbog malog prostora ili menjam brzinu ventilatora kad je resetujem celu i baterije iz deljinskig spusta i radi na 440 a ovako kad je nediram i upalim na 540 i gasi se

Znaci, sigurno narednih par minuta cujem to krckanje. Ono nije neprestano, ali sigurno krcne 10-20x u minut i to nekad jace, nekad slabije.
I kod mene na Amber tokom DF krcka plastika ali ne kao kod tebe 10-20x u minut nego mozda 5-6puta tokom celog DF mozda i vise ali sigurno ne preko 10x
A znamo da DF kod Amber Premium bas dugo traje 13-15min...
Za ostalo sve ti objasnio @Poolmaker

I kod mene na Amber tokom DF krcka plastika ali ne kao kod tebe 10-20x u minut nego mozda 5-6puta tokom celog DF mozda i vise ali sigurno ne preko 10x
A znamo da DF kod Amber Premium bas dugo traje 13-15min...
Za ostalo sve ti objasnio @Poolmaker
Kod mene 8 min merio taj df me nervira bas videcu dali ce se smanjiti kad rade obe

ajde bre 45min DF tu bi odmah radila jedna kvalitetna macola od 10kg :ROFLMAO:

Kad dam ubacio cliviju nisam primetio da ide a dok nisam cim bude 0 napolju na sat vreme
Pogresno si me razumeo ;)
Gore sto pise kod oni strucnjaci da DF traje izmedju 10-45min zbog toga macola a ne sto klima ide na 45min u DF
I moja Muse zna da ide nekad na 1h u DF kad je bas zaguljeno vreme ali ona to bas brzo odradi 5-8min

Poslednja izmena:
Moguce kod ultre nems tih problema ali zapazio ko 18 clivije dali zbog malog prostora ili menjam brzinu ventilatora kad je resetujem celu i baterije iz deljinskig spusta i radi na 440 a ovako kad je nediram i upalim na 540 i gasi se
Cekaj bre... znaci ti moras tvoju Clivia stalno da drndas preko daljinski i da resetujes da bi radila na 440w?
Ukjluci temp. koja tebi odgovara, Fix Fan 3-4 i ne diraj neka ona sama radi svoj posao... da li na 540w,440w, 400w ili na 600w i vise

Ja iskreno ne pamtim kad sam zadnji put nesto drndao na daljinski
Muse na 23c Fix-Fan 3, Amber na 24c Fix-Fan 3 daljinski udaljen na 7m od klime zbog I-Feel
Pogledam kad tad u Tapo App kako rade i to je to ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno